- 16 Şubat 2018
- 898
- 519
-
- Konu Sahibi karalahana06
Teşekkür ederimBu aranızdaki samimiyet duygusuyla da alakalı biraz. Benim eşim de 3 kardeş. Eşim ortanca. Büyüğü evli küçüğü bekar. Küçük için her şeyi yapabilirim (maddi olarak askerde çok yapmışlığım var) ama büyük için günahımı vermem. O da bize öyle çünkü. Eşim de vermez. 10 lira istese vermez eşim ona. O yüzden bu biraz da ailevi bağlarla alakalı. Biz iyi değiliz yüzünü düğünümde gördüm en son 4 sene önce ve aynı şehirdeyiz. Öyle yani. Sıkmayın canınızı. Kimin ne dediğine de bakmayın. Olan olmuş ama içinizi rahat tutun. İyi düşünün. İyi niyetli davranmışsınız allah pişman etmesin
Vallahi tebrikler bu zamanda sosyalizmi uygulayan bir aile ilk kez gördüm.
80 90 civarı idi... Yeni gelinden tabii ki böyle bir talebim olmaz kendi takdiridir.Ne kadarlık altın verdiniz o önemli bana kalırsa.Hani 10 bin 20 bin se miktar bana göre önemi yok verilebilir tabiki ancak 70-80 bin gibi bir rakamsa çok şaşırırım size.Ayrıca altınlar gelinindir ister verir ister vermez,şimdiden eltinizin altınları hakkında yorum yapmak size düşmez.
Yılın yorumuortanca sosyalizmin nimetlerinden faydalanıp kapitalist olmuş ama
evet bizim de öyle. Birinden yana hep umutluyuz diğeri Allah’a emanetTeşekkür ederimOrtanca abisine eşim de sağlık dışında asla para vermez ama büyük abisi farklı... Ve ondan geri dönüş alabileceğimizi düşünüyorum
evet bizim de öyle. Birinden yana hep umutluyuz diğeri Allah’a emanet
Şimdi borç olarak verdiysen tabiki eşinin abisi senin altınlarını ödemek zorunda size ev alınırken de kaç gr altın bozdurduysan o kadar altını verirler.Konunun en ilgi çekici noktası neden siz evlenirken diğer abiler borca girip size ev almadılar ben o kısmı anlayamadım80 90 civarı idi... Yeni gelinden tabii ki böyle bir talebim olmaz kendi takdiridir.
Ben sizi fazla iyi niyetli buldum inşallah istediğiniz gibi gönlünüze göre bir ev alırsınızTeşekkür ederimOrtanca abisine eşim de sağlık dışında asla para vermez ama büyük abisi farklı... Ve ondan geri dönüş alabileceğimizi düşünüyorum
Biz tayinciyiz yerleşik hayata geçmemize biraz daha vakit varŞimdi borç olarak verdiysen tabiki eşinin abisi senin altınlarını ödemek zorunda size ev alınırken de kaç gr altın bozdurduysan o kadar altını verirler.Konunun en ilgi çekici noktası neden siz evlenirken diğer abiler borca girip size ev almadılar ben o kısmı anlayamadım
Amin inşaallah...Ben sizi fazla iyi niyetli buldum inşallah istediğiniz gibi gönlünüze göre bir ev alırsınız
Aslında aile içinde böyle bir yardımlaşma, mal mülk edinmek için birbirine destek olma çok güzel bir şey ama hak yemeden herkese eşit olunursa güzel, herkes dünyalığını yaptıktan sonra size arkalarını dönerlerse ayıp ederler, size de gerçekten helal olsun bu zamanda her insan yapmaz bunu, büyük abi başka demişsiniz, ileride evleneceği kadın nasıl biri olur bilemeyiz tabii ama siz gönül rızanızla içinizden gelerek yardım etmişsiniz, o da rızanızı önemsiyormuş ki size defalarca sormuş, vicdanlı ve hakkaniyetli bir adamsa siz ev alırken elinden geleni yapacaktır, gelecekteki eltinizin huyunu suyunu bilmeden şimdiden aklınıza kötü şeyler getirmeyin, içinizden gelerek yaptıklarınızı da enayilik olarak görmeyin, herkes kendine yakışanı yapar, olur da ileride o büyük abi bile sizi görmezden gelirse onun ayıbı dersiniz olur biter, kimsenin hakkı kimsede kalmaz, hak yemeye çalışandan eninde sonunda çıkar merak etmeyin.Teşekkür ederimOrtanca abisine eşim de sağlık dışında asla para vermez ama büyük abisi farklı... Ve ondan geri dönüş alabileceğimizi düşünüyorum
Aksini iddia ernştoruİyi de o gelecek olan altınlar gelinin.
Verip vermemek kendi tercihi.
Hatta bu kadar karışık bir sistemin içine dahil olmak onu korkutabilir,geri çekilebilir.
Hiç kimse de ona bunu zorlayamaz.
Mune cim durumu ne kadar da güzel özetlemişsin teşekkür ederimAslında aile içinde böyle bir yardımlaşma, mal mülk edinmek için birbirine destek olma çok güzel bir şey ama hak yemeden herkese eşit olunursa güzel, herkes dünyalığını yaptıktan sonra size arkalarını dönerlerse ayıp ederler, size de gerçekten helal olsun bu zamanda her insan yapmaz bunu, büyük abi başka demişsiniz, ileride evleneceği kadın nasıl biri olur bilemeyiz tabii ama siz gönül rızanızla içinizden gelerek yardım etmişsiniz, o da rızanızı önemsiyormuş ki size defalarca sormuş, vicdanlı ve hakkaniyetli bir adamsa siz ev alırken elinden geleni yapacaktır, gelecekteki eltinizin huyunu suyunu bilmeden şimdiden aklınıza kötü şeyler getirmeyin, içinizden gelerek yaptıklarınızı da enayilik olarak görmeyin, herkes kendine yakışanı yapar, olur da ileride o büyük abi bile sizi görmezden gelirse onun ayıbı dersiniz olur biter, kimsenin hakkı kimsede kalmaz, hak yemeye çalışandan eninde sonunda çıkar merak etmeyin.
Sosyalizmin gizli amacı da budur zaten, küçük zümreyi mutlu etmekortanca sosyalizmin nimetlerinden faydalanıp kapitalist olmuş ama