Sizce şimdi ne olacak :D

Teşekkür ederim Ortanca abisine eşim de sağlık dışında asla para vermez ama büyük abisi farklı... Ve ondan geri dönüş alabileceğimizi düşünüyorum

80 90 civarı idi... Yeni gelinden tabii ki böyle bir talebim olmaz kendi takdiridir.

Herkes kendi malını kendi alıp birikimini kendi yapsa daha iyi olur.artık olan olmuş bu devirde akrabanız bile olsa güvenip iş yapılmaz siz bu saatten sonra paranızı kendinize saklayıp birikim yapın evinizi alın.çok iyi niyetlisiniz bence.abisi iyi biri olabilir ama eşi aynı olmayabilir.

80 90 civarı idi... Yeni gelinden tabii ki böyle bir talebim olmaz kendi takdiridir.
Şimdi borç olarak verdiysen tabiki eşinin abisi senin altınlarını ödemek zorunda size ev alınırken de kaç gr altın bozdurduysan o kadar altını verirler.Konunun en ilgi çekici noktası neden siz evlenirken diğer abiler borca girip size ev almadılar ben o kısmı anlayamadım

Cok iyisin cok tatlısını duymak istiyorsun klasik her konunda oldugu gıbı.
Cok iyisin herkes yapmaz aferin sana.
Kazan ve kayınlarına ver ileride dogacak çocuklarının geleceğini mi dusuneceksın? Tabiki De calisip kayınlarına vereceksin... cunku fedakar olmak bunu gerektirir.
Brava

İyi de o gelecek olan altınlar gelinin.
Verip vermemek kendi tercihi.
Hatta bu kadar karışık bir sistemin içine dahil olmak onu korkutabilir,geri çekilebilir.
Hiç kimse de ona bunu zorlayamaz.

Biz tayinciyiz yerleşik hayata geçmemize biraz daha vakit var

Teşekkür ederim Ortanca abisine eşim de sağlık dışında asla para vermez ama büyük abisi farklı... Ve ondan geri dönüş alabileceğimizi düşünüyorum
Aslında aile içinde böyle bir yardımlaşma, mal mülk edinmek için birbirine destek olma çok güzel bir şey ama hak yemeden herkese eşit olunursa güzel, herkes dünyalığını yaptıktan sonra size arkalarını dönerlerse ayıp ederler, size de gerçekten helal olsun bu zamanda her insan yapmaz bunu, büyük abi başka demişsiniz, ileride evleneceği kadın nasıl biri olur bilemeyiz tabii ama siz gönül rızanızla içinizden gelerek yardım etmişsiniz, o da rızanızı önemsiyormuş ki size defalarca sormuş, vicdanlı ve hakkaniyetli bir adamsa siz ev alırken elinden geleni yapacaktır, gelecekteki eltinizin huyunu suyunu bilmeden şimdiden aklınıza kötü şeyler getirmeyin, içinizden gelerek yaptıklarınızı da enayilik olarak görmeyin, herkes kendine yakışanı yapar, olur da ileride o büyük abi bile sizi görmezden gelirse onun ayıbı dersiniz olur biter, kimsenin hakkı kimsede kalmaz, hak yemeye çalışandan eninde sonunda çıkar merak etmeyin.

Boyle saçma sapan birseye ilk defa şahit oluyorum ne münasebet benim altinlarimla başkasina ev alınıp düğünü yapilacak. O paralarla kendime ev alirdim..

Ayrica, evlenecek abinizin eş adayinin bu sistemi kabul edip altinlarini vereceği ne malum. Baştan aşağı çok yanlış, herkesin parası cebinde dursun. Okuyunca hissettiğim, siz baya baya enayi durumundasınız ve muhtemelen size kimse ev almayacak.

İyi de o gelecek olan altınlar gelinin.
Verip vermemek kendi tercihi.
Hatta bu kadar karışık bir sistemin içine dahil olmak onu korkutabilir,geri çekilebilir.
Hiç kimse de ona bunu zorlayamaz.
Aksini iddia ernştoru
Mune cim durumu ne kadar da güzel özetlemişsin teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…