ne desek boş 5 yıl tanırsınız sonra hayal kırıklığına uğrarsınız
2 ay tanırsınız çok iyi şansınız vardır mutlu olursunuz
çok ortada bi cevap oldu ama ne desem bilemedim.
biraz daha tanımayı deneyin yaz sonu nişan yapın vakit kazanmış olursunuz
Selam Kızlar,
Daha önceki konularımda da takip eden arkadaşlarım biliyordur, 4 ay önce erkek arkadaşımdan ayrıldım. Son zamanlarda aklıma hiç gelmiyor ..
2 Yıldır tanıdığım Polis bir genç var, önceleri aynı sitede oturuyorduk. Erkek arkadaşımın olmadığı dönemlerde 2 yıl boyunca bana karşı hep ilgisi devam etti.
Ayrıldığımı öğrenince tekrar yazmaya başladı falan bu sefer görüşmeye de başladık, ilk kez sinemaya gittik, yemeğe çıktık birlikte vakit geçirdik vs ..
Ve bu süre zarfında aslında ne kadar da tatlı iyi biri olduğunu gördüm. Hatta buluştuğumuz zamanlarda deli gibi heyecanlanıyorum da.
Sonunda ona şans vermem gerektiğini düşündüm ve 1 haftadır güzel giden bir ilişki yaşıyoruz.
Adeta el üstünde tutuyor desem yeridir. Geçenlerde şöyle birşey söyledi bana. Haziran'ın sonu gibi yüzük takalım dedi.Anneme söyledim bu durumu zaten o zamana kadar 3 aylık bir ilişkiniz olacak nişanlı olarak gezmeniz daha mantıklı falan dedi ..
Bu arada eski erkek arkadaşıma karşı hayal kırıklığından başka birşey hissetmediğimi anladım, bunu da belirtmek isterim :)
Sizce nişan olmalı mı yoksa sizde benim düşündüğüm gibi erken mi buldunuz?
Yani tabi en doğru kararı siz verirsiniz tabi ama ben böyle bir konuda gözü kara olamam kesinlikle. Yaşlarınız kaç bilmiyorum ama bir ilişkinin gidişatı geleceği 1 yıl gibi bir süreçte belli olur ancak. Bence acele etmeyen zaman verin birbirinize.
bence sakıncası yok nişan her açıdan daha iyi tanımana fırsat veriyor biz nişanlandığımızda ilişkimiz 2.5 aylıktı ailesini filan iyi gözlemlersin bakalım neler oluyor hayırlısı olsun, zaten annen de bir sakınca görmemiş.
Ben 22 o 27 yaşında canım. Şu mantıkla bakıyor olaya, zaten allah nasip ederse sevgili olarak uzun bi süre geçecek, bu dönemi en azında sevgili sıfatı ile değilde nişanlı sıfatı ile ettirelim falan dedi. Bi daha ki hafta ailesi ile tanıştırmak istiyor, herşey inanılmaz hızlı gelişiyor.Ben bile takip edemiyorum
Ben 22 o 27 yaşında canım. Şu mantıkla bakıyor olaya, zaten allah nasip ederse sevgili olarak uzun bi süre geçecek, bu dönemi en azında sevgili sıfatı ile değilde nişanlı sıfatı ile ettirelim falan dedi. Bi daha ki hafta ailesi ile tanıştırmak istiyor, herşey inanılmaz hızlı gelişiyor.Ben bile takip edemiyorum
Yaşınız küçükmüş daha bence acele etmeyin.
Sevgili olmak ile nişanlı olmak çok farklı şeyler ben aşama aşama gidilmesinden yanayım.
Şöyle söylim sevgili oldunuz tut ki bazı konularda anlaşamadınız ve ortak nokta bulamıyorsunuz en kötü sen yoluna ben yoluna der önünüze bakarsınız.
Nişan çok farklı bir durum evliliğe giden yolda ilk adım en az evlilik kadar ciddi bir durum. Anlaşamadığınız noktada tabiki her zaman vazgeçme yolları ayırma durumunuz olabilir ama bu durumda birde aileleler dahil oluyor. Bu kadar kısa sürede bence iyi düşünün onu seviyor musunuz?, anlaşabiliyor musunuz? onunla evlenmeye gerçekten hazır mısınız? hayat görüşünüz uyumlu mu? hayallerinizden haberdar mısınız ortak hayaller kurabildiğin bileceğin biri mi?
İşte beni korkutan asıl konuda bu, sevgili iken baktık ki anlaşamıyoruz çat diye bitirirsin ama nişan olayı çok çok farklı bir şey.
Yıllarca birbirini tanıyan-seven insanlar evleniyor da bazen sonu hüsran oluyor. Bunun belli bir zamanı olduğunu düşünmüyorum. Sanırım ilişkiye evet demeden önce de bir tanışıklık var, içinize siniyorsa neden olmasın. Nişanlılık dönemi de bir nevi tanıma dönemidir.
Daha önce sıkıntılı şeyler yaşamışsınız, belki bu size Allah'ın bir hediyesidir. Hayırlı olsun diyerek başlayın eminim Allah hayırlısını verecektir.
Bende zamanında çok kötü şeyler yaşadım, bir daha asla hayatıma birini almam evlilik artık yok benim hayatımda dediğim anda çıktı eşim karşıma. İşin ilginç tarafı, eşimde kötü bir olaydan yeni çıkmış, "hayatta evlenmem, en az daha 5 senem var kimse bana evlen demesin" demiş annesine, benimle tanıştıktan 2 ay sonra evlenmek istediğini söyledi. Annesi falan şok olmuş duyduğunda. O yüzden evde sürekli "Sen bana Allah'ın bir hediyesisin" diye sever.
Umarım mutlu olursunuz.
Hayatindaki guzel gelismelere sevindim canim.. Fikrimi soyliyim ben de; bir haftalik iliskin yani cok yeni henuz birbirinizin hic bir tavrini bilmiyorsunuz, ilk surtusmeniz ilk kavganiz ilk barismanizi yasamadiniz once bir bunlari yasa bakalim bu cocuk sinirlendiginde nasil ozur dileme gibi bir huyu var mi evlilikte lazim olan huylarindan emin ol baktinki iyi ya da kotu herseyi yasayip hala kararindan eminsin iste budur diyosun tamamdir :) ama simdiki duygularinla soz verme bakariz gibi bir cvp ver sonra pisman olma tatlim..
Nisan onemli bir adim ve cok guzel bir surec.. Ama her evreyi sindirerek yasa bence yasin da musait bu zamanlari ozlersin valla bence acele etmeinsaallah dogru insandir cok mutlu olursun
yaşınız gayet uygun hem nişanlanınca daha iyi tanırsın sana uygun olup olmadığını erken görmene vesile olur hem nişan.bence çok mantıklı olur nişan hakkında hayırlısı olsun tatlım
İyi dileklerin için çok teşekkür ederim canım. İnan bende çok zor bi dönemden geçtim, en az 1 yıl kendimi toparlayamam diye düşünüyordum ama rabbim karşıma bu güzel insanı çıkardı. Ve inanır mısn en son biten ilişkimden sonra ellerimi açıp allahıma ettiğim tek dua, allahım bundan sonra karşıma biri çıkacaksa nolur o evleneceğim kişi olsun diyordum. Çünkü artk insan yoruluyor, birini tanıyıp sevip vakit geçirip ardından ilişkiyi noktalamaya. Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip eder inşallah ya
Aynen canım, her tanıma, her birliktelik insandan birşeyler alıp götürüyor. Ben o yaşadığım olaydan sonra tek birşey söylemiştim o kişiye "ben seninle kaybettiğim herşeyi geri kazanabilirim, parayı, mutluluğu ama iki şeyi geri alamam zamanı ve insanlara karşı kaybettiğim güveni. Bunların hesabını nasıl vereceksin bana " demiştim. Ama Allah öyle hayırlı biriyle karşılaştırdı ki, herşeyi unuttum. Geçmişi düşünme, geleceğe bak umutla, dua et hayırlısını iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?