Ben kaçırmışım ben de 26 yaşındayım ve 2 yıllık evliyim aynıyız yani. Dediğim gibi kimseye bisey yapmak zorunda değilsiniz burda yazılan çoğu şeye katılıyorum ailenize gelmek zorunda da değil eşiniz aramak zorunda da değil. Bende buna benzer sorunlar yaşadım eşim bazen arkamda durdu bazen durmadı ve ben şunu öğrendim ben kendime saygı duymalıyım ki eşimde saygı duysun. Onunla evliyim diye illa Onunda her dediğini yapmak zorunda değilim. Ve inanın eşinizde bi yerden sonra görüyor. Tabi sizin hevesiniz kalmıyor ama görüyorlar kimin nasıl davrandığını. Biraz mesafeden bisey olmaz bence ailesi ile aranıza mesafe koyun. Sizi ailenize gitmemek ile bisey derse de sen gelmezsen gelme ben gitmek zorundayım dersiniz. Bazı şeylerde net tavrınızı koyarsaniz kimse de bisey diyemiyor. Ben kayınvalidem ile 1 yıldır konuşmuyorum mesela telefonda bile ve eşim bina bisey diyemez. Normalde selam bile vermecegim kadina zaten anne diyorum. Ama kafam uymuyorsa ve evliliğim tehlike altına giriyorsa görüşmem. Eşimde bisey diyemez. Çünkü o da benim ailemi aramak zorunda değil yanına gitmek zorunda değil. Dediğim gibi siz eşinize de ailesine de tavrınızı koyun. Esiniz zaten bisey demiyor anladığım kadarıyla ama o da haklı olarak ailem diyordur o da zamanla görecek. Umarım.