- 16 Temmuz 2017
- 79
- 82
- 18
- 40
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
Sürekli gidip gelmeniz lazım Allah korusun bu zamana kadar olmadı diye bundan sonra olmıcak diye bişey yok ya çalınırlarsa kp de mesuliyet almaz bi karı yok ki bakıvercek sadece ha eğer 3ay kalırız orda dersen o ayrı mesele hem altın işi daha karlı bence tamam bi 15bin vermez 3 ayda ama olsun dersin eşine bi aksilik olur aramız bozulmasın de yada hepsiyle almayın kp ile ortak alın hem o da kazanır daha iyi olur sonra kârı paylaşırsınız 7.5 geçer eline kalan paranla altın alırsın hem ilk denemede ortaklık daha iyiolmassa altın alacağım altın yükseldikce bozdurnca bile çokca karın kalıyor haklısınız
yani bilemiyorum.. aslnda cok kar lı bir iş ama risk çok mu fazla dersiniz ?
Aynen katılıyorum4 yil evvel 25 000e aldigi arsayi suan 125.000e satiyor esim. Paranizi daha guzel degerlendirin bilmediginiz ise bulasmayin derim.
Bir de esimi isten once ek ise yollamak istemezdim.
Muhtemelen bir cok kisi de ucretsiz veya indirimli kurbanlik isteyecek. Bir sey diyince de babamin ahiri. Biz kullanmadik siz kullandiniz o zaman verin kirasini diye uste cikacak.
Benim kp gilde yıllardır bu işi yapıyor benim eşimde devlet memuru ama eşiminde bi ayağı orda.yani ortak iş yapıyorlar.şöyle söyleyim canım riskli iş.kar edebilirsin ama zararda edebilirsin.özellikle koyun işi çok zor.anladığım kadarıyla kapalı besicilik yapıyorlar.ama koyunun peşine sürekli adam lazım.yani onu çıkaracak gezdirecek.koyun büyük baş gibi al ahıra bağla yemini samanını ver olmaz.yaylım da gezdirmek lazım.kp yapabilir mi.yarın bir gün zarar edersen eşinle huzurunuz bozulur.zaten kv gillede sorun yaşamışsın.bence hiç bulaşma.olmassa altın alacağım altın yükseldikce bozdurnca bile çokca karın kalıyor haklısınız
yani bilemiyorum.. aslnda cok kar lı bir iş ama risk çok mu fazla dersiniz ?
Merhabalar bir karar vermem gerekiyor , ama ben cok kararsız kaldım başka birilerinin yorumlarına ihtiyacım var.
Biz Kv ve kp ile aynı şehirde yaşıyoruz, kp evi bağlı bahçeli ahırlı müstakil bir ev. araba mesafesi ile 13 dakika felan bize.
kp tana almıştı bu ay onları kestirip satacak, ahır boşalıyor ve ahırları yaklaşık o 40 50 kuzu alırmış
Benim ailemden miras kalma bankada 50 bin tl param var. kendi hesabımda.
Dün eşimle muhabbet açıldı ; şu an kuzu bakmaya başlasak 1 ay içerisinde alsak kurbana kadar bakılıp satılsa
Yemi samani, otu gittisi geldisi benzin parası vs. hepsini çıkınca 15 ,17 bin arası kar kalıyor 3 ayda bu miktar çok ama çok iyi.
Tabi ki bizim kuzulara hep kp bakmayacak örneğin; eşim sabah işe gitmeden evvel gidecek otu samanı suyu vs ayarlayacak, aksam hadi kp baksın.. yani sık sık gidilip gelinecek..
Zamanında kv kp ile sıkıntılar yaşadım, öyle anormal değil kesinlikle .. daha dogrusu biraz kv laf sokmaları vs oldu geçti gitti eşim arkamda olunca şimdi mesafeli ve saygılı bir şekilde çok sık olmamakla birlikte görüşüyoruz, bu kadar sık görüştüğümüz için başımız ağrır mı ?
Bu arada benim 2 kaynım 2 görümcem var. Eşim dedi ki ; olur ya ablam abim vs kurbanımı ister
Aklına onlara bedavadan verir mantığı gelmesin, neyse masrafı verirler paralarını alırlar dedi''
Peki ya kuzulara kurbanda satamazsak ? dedim.
neden satamayalım zaten çevremiz aldığı zaman biter, pazara cıkartırız babamın mahallesi vs derken mal mı kalır elimizde dedi.. cevresi cok geniş eşimin ve kp bu arada.
Ama ben yinede acabalar içerisindeyim param ziyan olur mu ?
sonradan ah vah dermiyim ?
bu arada kp paramıza göz dikip de hani benim kar ? diyebilecek bir insan değil
ama yinede herkese tam anlamıyla güven olmaz bilemiyorum yorumlarınza ihtiyacım var
bu kadar sık görüşecek olmak 3 ayda huzurumu kaçırır mı ??
kafamda türlü türlü senaryolar çiziyorum en kötü ihtimaller üzerinden değerlendiriyorum siz olsanız ne yapardınız ?
bir yandan bırakacak olan miktara bakıyorum, hayat şartları cok zor geçim zor, evime cocuguma herşeyime destek olacak bu para, böyle giderse ev bile alabiliriz mantıklı gelirse, yani bilemiyorum ..
3 ay da öyle bir parayı asla bıriktiremeyiz mesela,, aylık kenara 100 tl zor atıyorum..
hayatın ne getireceği belli olmaz yarın o mallar ziyan olabilir mi mesela hastalanır birşey olur kurbanlar ölürse .. ? bütün her yönü ile düşünmeye çalışıyorum
bu arada kp bu işin içinde yıllardır ve çok güzel kar elde ediyor.. yıllarca yapmış didinmiş inekti kuzuydu tanaydı.. ne hayvanları zebil olmuş ne elinde kalan malı..
mal aldıgın zaman güzel bakarsan eğer yemi samanı ignesi ilacı.. kolay kolay birşey olmuyor ki kendimde gördüm.. o aileye gelin olduktan sonra hep bu işlerle ugraşmaya devam etti kp..
ama sen iglenmez boşverirsen illa ki kötü sonuçlar dogurabilir.. yani eşim de bu görüşde.. eşim tüm kararı bana bıraktı. kendim görüyorum nasıl kar elde edildiğini yıllardır..
gecen sene kp yine kuzu almıştı eline çok güzel para kaldı.
20 bin tl almıştı, 12 500 tl yem ilaç parası verdi. kurbanda 50 bin tl hepsini sattı. 500 tl almıştı kurbanda 1000 tl fiyattan aşağıya vermedi.
kalan kar 17.500 tl oldu 3 ay içerinde..
bu sene eğer ki biz almaz isek yine kendi alacak bizden cıkacak kararı bekliyor kendisi..
kp bizden herhangi bir para talep etmez biz emeğini versek bile alacak bir insan değildir kendisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?