Sizce Mantıklımı Başımız Ağrır Pişman Olurmuyuz ?

Bence eşinize ve kp güveniyorsanız karlı bir iş. Biraz risk almış oluyorsunuz ama her halukarda kazancınız da ona göre oluyor. Hiç bir sektörden risk almadan 15-17 bin kazanamazsınız üç ayda. Ki parayı neye yatırım yaparsanız yapın her durumda risk vardır. Burada önemli olan eşinize ve kp ne kadar güveniyorsunuz?

Kayinpederinize para vermeyecekmisin o kismi anlamadim? Ben bu riske girerdim,Adam yillardir bu isi yapiyor yabanci da degil. Kàrin yarisini verip beslemesiydi satmasiydi vs.yi kp.e birakirdim cnku biz anlamiyoruz o islerden

Zamaninda sorun yasadigim, simdi mesafeli iliski icinde oldugum insanlarin üstüne sirf para icin boyle bir yuk asla birakmazdim.
Sık olmadan görüşüyoruz diyorsunuz, simdi para soz konusu olunca her gun goruseceksiniz ustune bir de sizin icin cok büyük sorumluluk yuklenecekler.
Bence hos degil.
Kurban gectikten sonra ne olacak?
Ayrica kv ilerde isin dusunce geliyorsun dusmeyince gelmiyorsun derse ??

Dana diyelim lütfen tana nedir yahu? Bunu demek için geldim ama hemen konuya yorumumu yapayım.
Hayvancılık iyi kar bırakır yapmasını bilene. Hafif cılız çok küçük olmayanları alır iyi bi besiye çekersen onlar kendini kurbana toplar. Cılız aldın diye zaten daha az maliyetle almış olursun. Yalnız meraya vs kim çıkaracak? Tüm gün ağılda olursa yağ kaplayabilir onlar. İyi bi beslenme sağlamak lazım.
Saman yem ithal biliyosun euro dolar arttı. Geçen senelerdeki maliyet artacak. Kurban içinde ekonomi çok kötü olduğu için bu aralar elinde kalma ihtimali önceki yıllara göre yüksek.
Kp bu işi çok iyi biliyo diyosan ver parayı. Her ihtimalde o ağıla koyun girecek ya sen kazanacaksın ya kp. Ben olsam girerdim. 17 kazanma 10 kazan o da olumlu. 3 ayda 10bin fena para değil.
Arsayla altınla 3 ay çeviremezsin kendini. Dedin altın alayım, bozabilcek misin 3 ay sonra? Şimdi ihtiyacım yok, belki biraz daha çıkar allah düştü dur kalsın fln elinde kalıcak belki 3 sene.

olmassa altın alacağım altın yükseldikce bozdurnca bile çokca karın kalıyor haklısınız
yani bilemiyorum.. aslnda cok kar lı bir iş ama risk çok mu fazla dersiniz ?
Sürekli gidip gelmeniz lazım Allah korusun bu zamana kadar olmadı diye bundan sonra olmıcak diye bişey yok ya çalınırlarsa kp de mesuliyet almaz bi karı yok ki bakıvercek sadece ha eğer 3ay kalırız orda dersen o ayrı mesele hem altın işi daha karlı bence tamam bi 15bin vermez 3 ayda ama olsun dersin eşine bi aksilik olur aramız bozulmasın de yada hepsiyle almayın kp ile ortak alın hem o da kazanır daha iyi olur sonra kârı paylaşırsınız 7.5 geçer eline kalan paranla altın alırsın hem ilk denemede ortaklık daha iyi

4 yil evvel 25 000e aldigi arsayi suan 125.000e satiyor esim. Paranizi daha guzel degerlendirin bilmediginiz ise bulasmayin derim.

Bir de esimi isten once ek ise yollamak istemezdim.

Muhtemelen bir cok kisi de ucretsiz veya indirimli kurbanlik isteyecek. Bir sey diyince de babamin ahiri. Biz kullanmadik siz kullandiniz o zaman verin kirasini diye uste cikacak.

paranin yarisiyla kuzu alin 20 tane. 20 de kayinpeder alsin. is de kar da ikiye bölünsün. sizin paranızın kalan yarisini da altina yatirin.

Ponciginannesi ben kayınpeder kardan nasıl para istemeyecek onu anlamadım. Ahırı normalde adam kullanıp hayvancılık yapıyor. Siz bu işe girerseniz adam kendi işini yapıp para kazanmayacak. Ee zararını kim karşılayacak? Az buz değil kaç binlik gelirden olacak.

Malım seni veriyim de mi kötü oluyum vermeyim de mi kötü oluyum diye bir söz var çok doğru gelir bana ortaya para pul mal mülk girince bi şekilde huzursuzluk oluyor bence vermeyin Euro veya altın alın koyun bankaya

Para kazanmak istiyorsan borsa altin dolar arsa hatta araba al hem riskli hem de aile iliskilerini tehlikeye sokan seyler yapma

Zor iş o babamın akrabaları yapardı halada yapıyorlar. Hele böyle kısa bir süre için o parayı riske atmaya değmez.Cunku o sizin dediginiz gibi işte kurbanda yapanlar çok zarar ettiler.Hani bilmiyorum yinede mesala bizimkiler sadece hayvancılıkla uğraşıyor ama gerçekten hepside borcun içinde karları oluyor illaki ama atıyorum işte senede bir kaç defa toplu satım yapılırsa.Bence paranızla euro yapın baksanıza uçtu gitti tam zamanı yani.

Çoğu kişi yapma demiş ama ben olsam ortak guvenilir olduktan sonra direk girerdim. Cok muthis para var bu iste. Sağlam bir ticaret. Kurbanlik isinden yillik net 150 bin hatta ustu kar eden tanidiklarim dahi var.
Paraniz bankada durdugu surece enflasyon yer tuketir onu.
Ortaga guveniyorsaniz girin. Elbet emekte lazim ama kar çok.

Bı kere eşin ve kp artık senin parana ortak olacak biz yaptık biz baktık koyunlara biz sattık vs vs denecek hiç gerek yok herkes kendi parasıyla iş yapsın sende kendine bir mal al arsa olur araba olur dolar olur , bak dolar aldı başını gitti gene

Aynen katılıyorum

olmassa altın alacağım altın yükseldikce bozdurnca bile çokca karın kalıyor haklısınız
yani bilemiyorum.. aslnda cok kar lı bir iş ama risk çok mu fazla dersiniz ?
Benim kp gilde yıllardır bu işi yapıyor benim eşimde devlet memuru ama eşiminde bi ayağı orda.yani ortak iş yapıyorlar.şöyle söyleyim canım riskli iş.kar edebilirsin ama zararda edebilirsin.özellikle koyun işi çok zor.anladığım kadarıyla kapalı besicilik yapıyorlar.ama koyunun peşine sürekli adam lazım.yani onu çıkaracak gezdirecek.koyun büyük baş gibi al ahıra bağla yemini samanını ver olmaz.yaylım da gezdirmek lazım.kp yapabilir mi.yarın bir gün zarar edersen eşinle huzurunuz bozulur.zaten kv gillede sorun yaşamışsın.bence hiç bulaşma.

İyi güzel de siz 15 bin kazanın diye adam kendi karından vaz geçecek üstüne adam kendi hayvanı gibi çalışacak. Kp biz eğer böyle yapıyorsa size iyilik olsun diye ciddi bir çabası var demektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…