• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce Mantıklımı Başımız Ağrır Pişman Olurmuyuz ?

şöyle genel yorumlara baktım herkes karşı çıkmış bana mantıklı geldi.
bilmediğim için soruyorum kuzu 3 ayda koyun kıvamına gelir mi? kurbanlık olmak için yeterli kiloya gelir mi?
gerçi gelemeyen olsa da ille satılır daha sonrada elinizde kalmaz.

Cevremde yapan biri var.Ellerine kurban sonrasi para kaldi.Ama satilmayan hayvan da kaldi.Onlari da daha ucuza verdiler ya kasaplara ya da cobanlara.Tam emin degilim ondan.Isi buyuterek yapmayacaksaniz cok ta karli degil.Bakimi var cunku

Aman bulaşma derim. Elindekinden de olursun. Alırlar sonra veririz ayağına gider. Kardan isterler vs. Boşver. Ağrımayan başını ağrıtma.

17 bin kar kalsa iki aile olacaksınız 8,5bin eder. yrıca 40 - 50 kuzu alırmış diyosunuz arada 10 kuzuluk bi fark var o da ciddi bi rakama tekabül eder. belki ölüm olacak belki satılmayacak. ben garantici insanımdır yani net olmayan bi 8,5 bin için riske atmazdım.

Kp ' niz niye " benim kar'ım nerde ? " demesin ?
Ya da kim demez ?
50 bin tl'yi bu işe yatırıp o insanlarında o hayvanlara hakkı geçip , emek harcayıp beş kuruş vermeden 15 , 20 bin kar'ı düşünmeniz çok saçma ve bencilce.

şöyle genel yorumlara baktım herkes karşı çıkmış bana mantıklı geldi.
bilmediğim için soruyorum kuzu 3 ayda koyun kıvamına gelir mi? kurbanlık olmak için yeterli kiloya gelir mi?
gerçi gelemeyen olsa da ille satılır daha sonrada elinizde kalmaz.
Biz geçen sene kendimiz kesmek için almıştık
3 ayda yeterli büyüklüğe geliyor
Ciddi karda bırakır
Ancak kendin yapacaksan girilmeli bence kv kp ile olacak iş değil
Onlar sorun çıkarmasa görümce çıkarır elti çıkarır vs
Konu sahibi başını ağrıttığına değmez

Biz geçen sene kendimiz kesmek için almıştık
3 ayda yeterli büyüklüğe geliyor
Ciddi karda bırakır
Ancak kendin yapacaksan girilmeli bence kv kp ile olacak iş değil
Onlar sorun çıkarmasa görümce çıkarır elti çıkarır vs
Konu sahibi başını ağrıttığına değmez

hımm o kadarını bilmiyorum. kendileri uğraşabileceklerse alsınlar o zaman.

Ponciginannesi Ponciginannesi
Yorumlarını şimdi okudumda
Senin paran olduğundan haberleri yokmuş
Belliki kp oğlu için uğraşmak istiyor
Kar konusunda endişe etme
Elinizde kalsa bile yarı fiyatına verilmez belli fiyatları var
Karsız mal satmış olmazsınız kasaba bile verseniz
Sadece baştan eşin net konuşsun
Babasının emeğini belirleyin ve baştan alması gerektiği üzerine konuşup netleştirin
Mümkün mertebe eşin ilgilensin
Herşeyi baştan konuşursanız 3. Kişilerdende sorun yaşamazsınız

Bakın belki kâr edersiniz belki etmezsiniz .Ama siz yasal olarak size ait olan bir parayı kayınvalide/kayınpeder/eş/varsa başka kardeşi ne ortak kazanılmış bir paraya donusturuyorsunuz ve ilerde evlilikginiz bozulsa eşiniz bu parada benim ve ailemin hakkı var bile diyebilir.Miras yoluyla gelen bir geliri kendi adıma altın/döviz/arsa ya dönüştururdum.Tabi eşiniz kendisine böyle bir miras geldiğinde "al karicim istediğin takıyı kendine al,sana araba alalım,vb" diyecek birisi ise o başka

evet gecen sene kp kuzularıda kapış kapış gitmişti üstelik pazara 2 kere çıkardı hep cevresi almıştı
10 yıldır bu işin içindeler
ama korkuyorum ya hayvanlar ziyan olursa ? hastalık vurursa ? bunun gibi ihtimalleri düşünmeden edemiyorum.
Bence paranızın hepsini vermeyin. Yarısını verin madem korkuyorsanız. Ben olsam anlattıklarınızdan yola çıkarak verirdim paranın tümünü risk sonuçta bu o para çektiğinizde çalınabilir, dolar alırsınız düşebilir, hisse alırsınız batabilir, hayvan alırsınız ölebilir ama işten anlayan bilen kişiler sonuçta daha önce de yapmışlar. Kayınpederinizin de hak iddia etmeyeceğinden eminmişsiniz. Diğer kardeşler de sorun çıkarmıyorsa denemeye değer. Risk kabul ediyorsanız sonrasında aksilik olursa eşinizin başına kalkmayacağınıza da emin olun. Sık görüşmek ufak tefek sorunlar yaratır ama mesafenizi ve iyi niyetinizi koruyarak 3 ay idare edebilirsiniz.

Yarıya kadar okudum. İçim almadı. Hem ahıra koyun koyup ticaret yapmayı, koyunlara bakma işinin bir kısmını kp,kv ye yüklemeyi düşünüp hem de ince ince hesaplar yapmak, görüşürüz kötü mü olur demek, kardeşler beleşe kurban ister mi diye tahminler yapmak???????
Hala anlamaya çalışıyorum.

Gözüm çok karadır ticarette ama ne bileyim kurbanlık ticaretine girmeye ben bile korkardım yaa. Çok riskli geliyor bana. Ama sizin kp olayın içinde öyle anlayan biri olsaydı yaparmıydım bu işi bilemiyorum, belki...
Güvenmediğiniz kişiler var, ticarette kendin kadar güvendiğin insanlarla iş yap.

Böyle bir heyecana kapılan birini biliyorum. Sonu hüsran. Kurbanda satılamadı koyunlar. Hasta olanlar kesilmek zorunda kaldı filan.
Kar mar elde edemediler yani.
Benim hesabımda olan parayı ben vermezdim şahsen.
O paraya imarlı arsa alın 2 3 seneye enaz yzde 300 kar eder.
Değerlenme ihtimali olan arsa alarak yatırım yapmak en mantıklısı.
Boşverin koyunu kuzuyu...

Ha şunu da söyleyeyim eğer ki kocanz ikna ederse sizi. Kosgebe ya da ilgili kuruma sizin adınıza başvursn devlet yardımı oluyor böyle hayvancılıkla uğraşmak isteyene.ayrıntılarını tam bilmiyorm ama int den araştırabilirsinz
Hem de sizin adınıza olmuş olur karı da zararı da.

Kuzu alacaksınız ama kuzu nun 1 yaşına yaklaşmasına dikkat edin . 1 yaşından büyük kuzular kurban ediliyor. Sen ve eşin ilgilenebilir seniz karlı iş gözüküyor. 3 ayda kim 17.000 kar elde ediyor . En iyi kv kp sen bilirsin . Sorun çıkarmıyorlarsa yapın bu işi .

Back