Sizce Mantıklımı Başımız Ağrır Pişman Olurmuyuz ?

Yarısını okudum. Ben paramı vermezdim. Ağzınızın tadı iyiyken kötü olmasın. Aylık 5 bin kar. Tamamı size mi kalacak? Yarı yarıya desek, aylık 2500 tl için birikmişime dokunmam. Dolar altın al sat yapıp kar edebilirsin.

tecrübeleri varsa neden korkuyorsunki eşinde tüm soru işaretlerini cevaplamış.Herşeyde risk vardır arsada alsan bankaya da koysan.Güzel iş bence.
zaten tecrübeleri olmasa inanın hiç düşünmezdim ama tecrübeleri olduğu için düşünmeye başladım hani olur mu olmaz mı ?

Birde kurbanını verirsin yazmışsınız konu sahibi. Kurban başkasının vermesiyle olur mu? Kişi kendi kazandığıyla alması lazım değil mi? Benim 10 tane ineğim olsa, ben satıcı olsam annem kurbanını kesmek için benden nasıl bedava alsın.

ben öyle demek istemedim.
hani eşim baba senin emeğini verelim dese almaz onun yerine kurban vermeyi teklif edebilir diyerek düşündüğüm için yazdım

Madem hayvanciliktan anlayan aile bireyleri var asla batmazsiniz. İciniz rahat olsun. Benim cok var oyle zengin olan tanidigim. Kurbanda kapis kapis satiliyor hayvanlari. Zaten cevresi alsa yeter bu devirde iyi bakilmis guvenilir hayvan bulup almak da zor yani

bildiğim kadarı ile sigortası yok..
gecen sene kp aldıgı zaman sigorta ile ilgili birşeyler yoktu tek bir koyunu da telef olmadı hepsini sattı

internetten baktım, devlet destekli olan sigorta bile var galiba

ben sizin yerinize olsam, paramın hepsini riske etmezdim ama bir kısmı ile denerdim mutlaka
bir kere tutturdunuz mu, seneye risk göze alabileceğiniz paranız da hazır olmuş olur
henüz gençsiniz, risk alabilecek yaştasınız bence hatta almalısınız
fakat olur da zarar ederseniz bu işi eşinizin başına kakmayacağınızdan emin olun kendi adınıza, yoksa evliliğiniz bozulur

ben öyle demek istemedim.
hani eşim baba senin emeğini verelim dese almaz onun yerine kurban vermeyi teklif edebilir diyerek düşündüğüm için yazdım
Etsin,zaten kpin de emeginin karsiliginin bir sekilde verilmesi lazim. Para verecegine hayvan verir,koylu bir adam kpiniz isine de gelir oyle karsilik almasi

evet gecen sene kp kuzularıda kapış kapış gitmişti üstelik pazara 2 kere çıkardı hep cevresi almıştı
10 yıldır bu işin içindeler
ama korkuyorum ya hayvanlar ziyan olursa ? hastalık vurursa ? bunun gibi ihtimalleri düşünmeden edemiyorum.

Sanmam ya iyi bakiyorlarmis kolay kolay bir sey olmaz. Hastalik daha cok kusgilleri vuruyor tavuktur kazdir ordektir.

Etsin,zaten kpin de emeginin karsiliginin bir sekilde verilmesi lazim. Para verecegine hayvan verir,koylu bir adam kpiniz isine de gelir oyle karsilik almasi
eşim de öyle düşündü eğer ki babasına der se ; baba sende emek verdin emeğinin karsılıgını vermek istiyorum asla kabul etmez.. olmaz öyle şey der ''
ama kuzu vermeyi teklif edersem babamda kabul eder dedi'' bende bunu belirtmek istedim aslında

Sanmam ya iyi bakiyorlarmis kolay kolay bir sey olmaz. Hastalik daha cok kusgilleri vuruyor tavuktur kazdir ordektir.
birde diyorlar ki hadi kp paranızı alırsa ? size kar olanı az verirse ? yalan söyler ise ?
eşin paranı vermez ise.. insann içine kuşku giriyor bu sefer.
yani kp öyle bir insan değil eşim hiç değil.. ama hayat bu belli olmaz değil mi ?

Biz 3 sene önce altın yükselince altınlarımı bozdurup 34 bine arsa almıştık. Sonradan pişman olduk aldığımıza. Acaba karlı satabilir miyiz, yoksa arsa konusunda kandırıldık mı diye düşünceler sardı bizi. Aldıktan 1 sene sonra internetten satışa çıkardık 40 bine, arayan oldu ama alıcı bulamadık. Sonra geçen sene 55 binden tekrar ilan verdik, aslında ümidimiz pek yoktu ama bi bakalım dedik. Ve 53 bine satabildik bu kez. O parayı tekrar altına yatırdık. Başından beri altında dursaydı yine o kadar değer kazanırdı. Demem o ki arsa işi de kafa yorucu. Yola yakın mı, suyu var mı, tapu işi vergisi vs, bunları arsada göz önünde bulundurmak lazım. Ama şimdi alırsam bir hobi bahçesi düşünebilirim, hem ekmek biçmek eğlenceli olabilir, hem kendi yetiştirdiklerimi yerim. Koyun kuzu yerine siz de böyle bir yatırım düşünebilirsiniz, bahçe işinden de anlıyorlarmış sanırım.

Benim eşim de hayvancılık değil ama tarım yapıyor,eşim kendi parasıyla babasınınkini asla karıştırmaz,kalem kalem harcadığını ve ettiği karı not tutar,kp de eşimin tarımdan kazandığına göz dikmez,biz bu tarım sayesinde kızımın tüm özel okul masraflarını karşıladık bu yıl,önümüzdeki senenin ödemelerine başladık,eşim de normalde bi şirkette mühendis. Tarım bize çok iyi geldi ama eşim çok çalışkan şikayet etmiyor ve kendi istedi bunlar önemli faktörler,tüm bu bahsettiklerimde eşinize güveniyorsanız tabi ki destekleyin.

haklısınız sanrmm
eğer su an alsak 500 tl mal varmış kp gibi 40 tane alsak 20 bin tl yapar.. bunu deneyebilirim aslında.

Evet başın ağrıyabilir. Tabi ki her işte risk te vardır. Ama kurbana kadar elinizden geleni yapın hayvanlara bakım konusunda ve bazı şeyleri görmezden gelin süre o kadar uzun değil ve her zaman böyle bir fırsatınız olmayabilir. Ayrıca devlet genç çiftçi desteği de veriyor onları da araştırabilirsiniz

eşime güveniyorum canm eşim de bu konuda cok calıskandır asla hakkın yiyemem
ve üstelik diyorum ya kp biz emeğini vermek istesek bile almayacak bir insandır kendisi ki
eşim bana dedi ki olur ya ablam abim ister sanma ki ben onlara parasız veririm'' neyse ücretini verirler dedi yani aklıma takılan bir çok soru işaretini çözüyor acıklıyor ama ben ikna olamıyorum
birde diyor lar ki hadi kp ortak cıkarsa kar vermez ise ,, eşin parana el koyarsa
aklıma zorla karpuz kabuğunu sokuyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…