Merhabalar arkadaşlar, beni aslında cok da alakadar etmeyen ama kim haklı diye düşündüğüm ve kendi içimde merak ettiğim bir konu var sizlerin görüşlerini merak ediyorum.
Annemin cok yakın bir akrabası var kendisi çok saf, çok temiz bir insan. 60 yaşlarında, emekli, hep dar gelirli olmuş, parayı çok zor kazanmış biri. Bu adamın bir oğlu var, 20lerin sonlarında ve sanırım bazı psikolojik rahatsızlıkları var bu çocuğun. Bir işe girse de devam edemez, kovulur, bir kere ismi hırsızlığa karışmıştı... En son vukuati da şu, babasının kimliğini alıyor, telefonunu alıyor, babası adına hesap açıyor ve sürekli kredi çekiyor. Bir araba parası kadar kredi borcu yapıyor bunlar aslında kumar borcu, çocuk sürekli kumar oynuyormuş. Bunu öğrenen baba intiharın eşiğinde...
Annem, annemin kardeşleri, dedem ise bu borcu kapatabilecek kişiler. Zengin değiller ama kenarda birikmiş paraları var. Adam çok yakın akrabaları ve de sevdikleri bir insan. Su aralar çok sıkıntılı olduğu için onu bu dertten kurtarabilirler aslında. Ancak bu çocuğun vukuatlari bitmiyor. Cocuk "işleri ne odesinler" kafasında biri, odemediler diye anneme küsmüş filan, yani akli melekleri biraz zayıf herhalde.
Annemin kardeşleri ve dedem borcu kapatmak istiyorlar. Ama annem diyor ki nereye kadar bunu yapabiliriz? Biz bu borcu ödersek bu çocuğa iyilik değil kötülük yapmış oluruz. Çocuk kendi çalışsın ödesin bizi alakadar etmez diyor. Biz bu yaşta pandemide canımızı tehlikeye atarak çalışıyoruz en yakın akrabam söz konusu da olsa kumar borcu ödemem diyor. Çocuğun su an bir işi var ama her an çıkabilir hickimsenin ona bu konuda güveni yok. Çünkü her ay yeni bir işten kovulan bir çocuk. Ama sorun şu ki çocuk borcu babasının üzerine çekmiş. Yani çocuğun umrunda değil olan babaya olacak. Dükkanı evi onca yıllık emeği elinden gidecek. Baba oğlunu şikayet etmemiş bu arada, çocuk hala babası ile aynı evde kalıyor eminim kusmemistir bile oğluna, gereginden fazla yumuşak yüzlü.
Annem bu şartlar altında asla bu borcu ödemek istemiyor. Ve diger kardeşlerinin odemesini de istemiyor. Dedem ve kardeşleri ise annemi vicdansız olmakla suçluyor. Ben bir yorum yapmadım sadece dinledim annemi ve teyzemi, bir yorumum olmadı. Bence ikisi de kendince haklı. Konu kendi derdim değil ama sizin görüşlerinizi merak ettim.