Sizce kim haklı?

Bu işte bi yalan var bence.cunku telefon uzerinden maksimum 5 bin tl kredi veriliyor.babasinin gidip imza falan atmasi lazim.hicbir banka bi kimlik kartina bu parayi vermez.babasininda izniyle yapmislar simdide sirf millet versin diye boyle soyluyorlar.anneniz kesinlikle vermesin oglu bu kadar yüz bulduysa babasida biseyleri kaybedecek.

Yok baba cidden masum yani asla öyle bisey yapacağını zannetmiyorum.

Ben şüpheci bi insanım ya aile bu parayı kendi çekip zaten çocuk da sorunlu suçu da ona atarız demişlerse? Çocuk nasıl sürekli kredi çekebilir kimlik sahibinin imzası olmadan??

Ah yaaa
Merhabalar arkadaşlar, beni aslında cok da alakadar etmeyen ama kim haklı diye düşündüğüm ve kendi içimde merak ettiğim bir konu var sizlerin görüşlerini merak ediyorum.

Annemin cok yakın bir akrabası var kendisi çok saf, çok temiz bir insan. 60 yaşlarında, emekli, hep dar gelirli olmuş, parayı çok zor kazanmış biri. Bu adamın bir oğlu var, 20lerin sonlarında ve sanırım bazı psikolojik rahatsızlıkları var bu çocuğun. Bir işe girse de devam edemez, kovulur, bir kere ismi hırsızlığa karışmıştı... En son vukuati da şu, babasının kimliğini alıyor, telefonunu alıyor, babası adına hesap açıyor ve sürekli kredi çekiyor. Bir araba parası kadar kredi borcu yapıyor bunlar aslında kumar borcu, çocuk sürekli kumar oynuyormuş. Bunu öğrenen baba intiharın eşiğinde...

Annem, annemin kardeşleri, dedem ise bu borcu kapatabilecek kişiler. Zengin değiller ama kenarda birikmiş paraları var. Adam çok yakın akrabaları ve de sevdikleri bir insan. Su aralar çok sıkıntılı olduğu için onu bu dertten kurtarabilirler aslında. Ancak bu çocuğun vukuatlari bitmiyor. Cocuk "işleri ne odesinler" kafasında biri, odemediler diye anneme küsmüş filan, yani akli melekleri biraz zayıf herhalde.

Annemin kardeşleri ve dedem borcu kapatmak istiyorlar. Ama annem diyor ki nereye kadar bunu yapabiliriz? Biz bu borcu ödersek bu çocuğa iyilik değil kötülük yapmış oluruz. Çocuk kendi çalışsın ödesin bizi alakadar etmez diyor. Biz bu yaşta pandemide canımızı tehlikeye atarak çalışıyoruz en yakın akrabam söz konusu da olsa kumar borcu ödemem diyor. Çocuğun su an bir işi var ama her an çıkabilir hickimsenin ona bu konuda güveni yok. Çünkü her ay yeni bir işten kovulan bir çocuk. Ama sorun şu ki çocuk borcu babasının üzerine çekmiş. Yani çocuğun umrunda değil olan babaya olacak. Dükkanı evi onca yıllık emeği elinden gidecek. Baba oğlunu şikayet etmemiş bu arada, çocuk hala babası ile aynı evde kalıyor eminim kusmemistir bile oğluna, gereginden fazla yumuşak yüzlü.

Annem bu şartlar altında asla bu borcu ödemek istemiyor. Ve diger kardeşlerinin odemesini de istemiyor. Dedem ve kardeşleri ise annemi vicdansız olmakla suçluyor. Ben bir yorum yapmadım sadece dinledim annemi ve teyzemi, bir yorumum olmadı. Bence ikisi de kendince haklı. Konu kendi derdim değil ama sizin görüşlerinizi merak ettim.
Babasina cok uzuldum canim benim seytan evlatm boylesi olacagina gercekten hic olmasin daha iyi.bence babanin borcunu kapatin. Ve babasiyla konusun oglunun yaptiginin yanlis oldugunu soyleyip sikayet etsin. Cezavine girsin daha mantikli insallah uzun surede kalirlar herkes kurtulur. O saf falan degil sizi yiyo seyttan saf olan kredi islerine giripte hesaba para aktaramaz. Siz ne yapip ne edip onu sikayet ettirin. Yoksa o baba kalpten gider.

Merhabalar arkadaşlar, beni aslında cok da alakadar etmeyen ama kim haklı diye düşündüğüm ve kendi içimde merak ettiğim bir konu var sizlerin görüşlerini merak ediyorum.

Annemin cok yakın bir akrabası var kendisi çok saf, çok temiz bir insan. 60 yaşlarında, emekli, hep dar gelirli olmuş, parayı çok zor kazanmış biri. Bu adamın bir oğlu var, 20lerin sonlarında ve sanırım bazı psikolojik rahatsızlıkları var bu çocuğun. Bir işe girse de devam edemez, kovulur, bir kere ismi hırsızlığa karışmıştı... En son vukuati da şu, babasının kimliğini alıyor, telefonunu alıyor, babası adına hesap açıyor ve sürekli kredi çekiyor. Bir araba parası kadar kredi borcu yapıyor bunlar aslında kumar borcu, çocuk sürekli kumar oynuyormuş. Bunu öğrenen baba intiharın eşiğinde...

Annem, annemin kardeşleri, dedem ise bu borcu kapatabilecek kişiler. Zengin değiller ama kenarda birikmiş paraları var. Adam çok yakın akrabaları ve de sevdikleri bir insan. Su aralar çok sıkıntılı olduğu için onu bu dertten kurtarabilirler aslında. Ancak bu çocuğun vukuatlari bitmiyor. Cocuk "işleri ne odesinler" kafasında biri, odemediler diye anneme küsmüş filan, yani akli melekleri biraz zayıf herhalde.

Annemin kardeşleri ve dedem borcu kapatmak istiyorlar. Ama annem diyor ki nereye kadar bunu yapabiliriz? Biz bu borcu ödersek bu çocuğa iyilik değil kötülük yapmış oluruz. Çocuk kendi çalışsın ödesin bizi alakadar etmez diyor. Biz bu yaşta pandemide canımızı tehlikeye atarak çalışıyoruz en yakın akrabam söz konusu da olsa kumar borcu ödemem diyor. Çocuğun su an bir işi var ama her an çıkabilir hickimsenin ona bu konuda güveni yok. Çünkü her ay yeni bir işten kovulan bir çocuk. Ama sorun şu ki çocuk borcu babasının üzerine çekmiş. Yani çocuğun umrunda değil olan babaya olacak. Dükkanı evi onca yıllık emeği elinden gidecek. Baba oğlunu şikayet etmemiş bu arada, çocuk hala babası ile aynı evde kalıyor eminim kusmemistir bile oğluna, gereginden fazla yumuşak yüzlü.

Annem bu şartlar altında asla bu borcu ödemek istemiyor. Ve diger kardeşlerinin odemesini de istemiyor. Dedem ve kardeşleri ise annemi vicdansız olmakla suçluyor. Ben bir yorum yapmadım sadece dinledim annemi ve teyzemi, bir yorumum olmadı. Bence ikisi de kendince haklı. Konu kendi derdim değil ama sizin görüşlerinizi merak ettim.
Anneniz haklı . Kimse kimseye güvenerek borç batağına girmemesi gerektiğini öğrensin

Baba en azından bir gidip şikayetçi olsaydı belki borç üstüne bile kalmazdı oğlan kısa bir süre hapse girip çıkardı sadece o da pandemi vs derken belki ev hapsine dönüşürdü. Şu noktada oğluna kıyamayıp bu adımı atmayan baba özellikle dedenize haksızlık ediyor ve kendi oğlunun da yaptıklarının sonuçlarıyla yüzleşmesini engelliyor. Diğer aile üyeleri para verecekse bile yatılı bir kumar tedavisine girmesini şart koşsun bence bu çocuğun. Hatta belki anneniz o tedavi masraflarına destek olur. Derdinin para değil de prensip olduğunu göstermiş olur böylece.

Anneniz hakli bu borcun sonu gelmez.kimse parayi sokaktan toplamiyor.Baba ogluna bir sey demiyorsa acisini cekecek .Yapacak bi sey yok

Bazen evlatlara söz geçmiyor adam ne yapsın oğlu deliyse gerçekten zor
Şimdi adam intihar mı etsin ben olsam öderdim ama borç olarak
Yani bankaya borçlu olacağına bana borçlu olsun

Anneniz haklı. Vicdan yapacak bir şey yok bence.
"Ödesinler işleri ne" kafasındaki insan siz o borcu kapattığınız an gidip yenisini yapacak. Ona da iyilik değil bu babasına da.
Adam çocuğunu tedaviye ikna etmeli.

Bu işte bi yalan var bence.cunku telefon uzerinden maksimum 5 bin tl kredi veriliyor.babasinin gidip imza falan atmasi lazim.hicbir banka bi kimlik kartina bu parayi vermez.babasininda izniyle yapmislar simdide sirf millet versin diye boyle soyluyorlar.anneniz kesinlikle vermesin oglu bu kadar yüz bulduysa babasida biseyleri kaybedecek.
Geçen ay 40 bin kredi başvurusu yaptık finansbank tan anında yattı para. Pandemi dolayısı ile yapıyorlar bir de sicil temizse sorun olmuyor.

Anneniz ödemesin ama diğerlerine de karışmasın....ödemek isteyen ödesin..zaten ödendi diye gene para çeker,gene öderler...bakalım nereye kafar ödeyecekler...bu arada miktar ne kadar merak ettim😆

Ben olsam hayatta ödemem bana ne.Disimden tirnağımdan arttırayım bugünlere geleyim başkasının borcunu kapatayım oldu canım.Insanlar bu korona da o parayı nasıl risklerle kazanıyor.Ayrica bir kere yapan birdaha yapar.Deli değil kafası dolandırıcılığa gayet güzel calisiyor.Babam kanser tedavisi için hastane yatarken abim kartını almış babamın ölüm saati 00:15 ama aksam 22 gibi kalbi durmuş tabi müdahale ediyorlar abimde gece 3 gibi kartını internetten kullanmış. Babam ölünce hesabı bloke olsun diye ertesi günü gittim bildirdim bir baktık gece kart kullanılmış banka müdürüne 3 haftadır hastanede yogunbakımda olan hasta ölüm saati 00:15 ama kartını 03:05 te kullanmış nasıl kullanabilir dirildi mi ?dedim Ölüm raporunda ölüm saati de yazıyordu baktılar birde telefonu cüzdanı bende ben refakat ediyorum bir baktım kart yok şikayetçi oldum dilekçe verip incelendi abim kara listeye girdi bankalardan.Kredi çekemiyor kredi kartı alamıyor.

Birde kullandıktan sonra kendi telefonunu kapatiyorki ulaşmayalım diye.Yazık annecazım babamın durumu için defalarca ariyor ama ulaşılamıyor.Banka baban kullanmış dedi baştan ama ölüm saatinden sonra kullanıldığı çıktı ortaya. nasılsa adam öldü ödettiremezler diye düsündü sanirim saati hesaplamadan ama ben ortaya çıkarınca bankalarca siciline işlendi.Simdi bankalarla maaş alımı dışında kredi ve kredi kartı işlemi yapamıyor.Hesaba bloke koydurmaktaki amacımda annemden gizli para çekmemesi idi.Adamı toprağa koymadan daha sabahın körü simdi sen babamdan ne kadar maaş alacaksın bana ne kadarını vereceksin deyince işkillendim gittim babamın öldüğünü bildirdim ölüm raporuyla sisteme hemen düşmüyor cunku.Kartlarıda elinden alıp teslim ettim bankaya imza karşılığı onlarda hemen kapattılar.Ahh insanoğlu ahhh ne kadar nankör.

Anneniz haklı. Bu borç ödenirse,ne de olsa ödüyorlar diyerek baba oğul rahat edecekler kafa olarak.
Babası da ödüllendirir gibi davranıyor.
Bilemedim,bende olsam ne halleri varsa görsünler derdim,belki ders alırlar. Zengin bile olsam böyle düşünürdüm,elimdeki birikimi vermek bir yana dursun.

Back