- 26 Şubat 2012
- 7.313
- 19.544
- Konu Sahibi delimelek2170
Öncelikle terapi denerdim. Olmuyorsa zorlamazdim. Sevgisiz yaşamak çok zordur.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben neden annesi odasında ayrı tv izliyor ve eşinizde ona eşlik ediyor anlamadım.evin ortak tv izlenen odasi yok mu? Hep beraber izleyin.bence eşinizin annesi ile olan ilişkisi çok normal o yaşlı ve annesi ama tabi sizi de ihmal etmemesi gerekiyorAnnesi ona hayat verdiyse bende ona kendisinden daha degerli 3 evlat verdim. Annesi hastami diye 1 saat odasinda tv izleyerek mi meraklaniyir? Annesi bizimle yasiyor, goruyor zaten surekli. Kotu olsa bilir. Bunun icin odasina kapanmalari gerekmez yeni evli Ciftler gibi. Evet gerektiginde aferin diyorum ama annesi gibi Sudan seylere yalakalanmiyorum gozune giricem diye. Zaten yalniz cikiyorum disari ama benim hickimsem yok burda onunla zaman gecirmek istiyorum , bu benim dogal hakkim
Az evvel diğer konunuzu okudum ; çocukların eşinizi saymadığı ile ilgili bir bölüm vardı, kv niz eşinizi bu yönde dolduruyormuş öyle yazmışsınız, bu konu evde bizim evde daha sıcak geçtiğimiz hafta kardeşim böyle bir sorun yaşadı, büyük oğlu 8 yaşında anneyle aktif olarak vakit geçiriyor, baba yoğun çalışıyor zaman kısıtlı ortada kv yok, hepimiz bir aradayken yeğenim babasına küfür etti, enişte durumu bozmadı kendine hakim oldu ama sonrasında kardeşimle ciddi bir kavga etmişler, o da beni arayıp dert yandı, çocuklarla vakit geçirmiyor, onlarla ilgilenmiyor onlarda saymıyor ben ne yapayım diye üstüne bir fırça da benden yedi neden mi ? Çocuğu anne büyütüyor, baba ne kadar ilgilensede zamanın çoğu anneyle geçiyor ve anne bunu kendisini saydırma vesilesi görüp kocasını hiç ediyorsa hatalıdır. Eş hayatımızda istediğimiz yere koyacağımız bir nesne değil, sizin doldurmak tabir ettiğiniz şeyin altında belki de farklı mesaj var bunu hiç düşündünüz mü ? Belki anne yılların tecrubesi ile bir şeyleri görüyor ha bunu ifade etme şekli belki çok süslü kelimelerle değildir ama cephe almadan önce dolduruyor dediğiniz konuları düşünmeniz gerekli.
Anneyle vakit geçiriyor, anneyle ilgileniyor, anne yanınıza taşındı zor şeyler, hayatınızın düzeni değişmiş ama anladığım kadarıyla sorun aslında anne değil diğer konuda anlattığınız eşiniz son derece fevri bir adam, başka sorunlarınız var ve bunun odağı kv değil. Surat asmak, kavga etmek, konuşmamak sorun çözmez inanın bana, bir değişiklik yapın ve eşinizi yetiştiren kadından faydalanın, eşinize yalakalık yapın demiyorum asla önerim bu değil ama kv önünüzde canlı örnek eşinizle nasıl iletişim kurduğuna dikkat edin ve somurtmayı bırakın somurtan insanla diyalog kurulmuyor çünkü.
Eğer bu konuyu kendin için aciyorsan esin sana fiziksel şiddet uyguladı ..sen de biliyorsun!! Ailenin yanına seni cocuklarinla gondermeyip onlardan 4 hafta ayrı kalman konusunda baskı da yaptı ....yani psikolojik şiddet de uyguladı....senin eğitimine devam etmeni engelleyip ,kurslara yazilmani engelleyip ona maddi yönden bağımlı kalmanı da sağliyor. Annesini size yerleştirmesi ve seninle olan sosyal /duygusal paylasimlarini sonlandirmasi , kayinvalidenin çocukların sana düşkün olmasından rahatsızlık duyması , çocuklar biraz daha büyüyünce seni evden göndermek istediklerini , çocuklari alıp sensiz yasamayi planladıklarını bana düşündürdü.Size bir sorum olacak kizlar.
Eger esin alkolu, kufuru, siddeti, ihaneti yoksa ,ailesine maddi olarak iyi bir hayat yasatiyorsa, ama karisiylave cocuklariyla pek ilgilenmiyorsa, ama annesiyle ic iceyse, kari koca gibi, bu esden bosanilirmi bosanilmazmi sizce?
Kusura bakmayın ama kayınvalide anne olduğu için melek olmuş ama iyi niyetli bir kadın olsa önce geliniyle konuşur oğluna şikayet edip aralarını soğutmamal için.
Ayrıca bir ortama girdiyse yani o eve taşındıysa odasına kapanmak yerine torunları geliniyle oturabilir.
Ama bunları yapmak yerine kendini acındırmak için ayrı odaya kapanıp oğlunu saatlerce oraya tıkıyorsa torunlarını babalarından uzak tutuyorsan bu iyi niyetli bir anne asla değildir.
Pazara anne oğul tek gidiyorlarmış. Hep bir dışlama mevcut. İyi bir anne olsa eşin çocukların da gelsin beraber gezelim yada bu sefer karınla git ben çocuklara bakarım derdi. Gelinde gördüğü hataları bir kahve yap içelim der tatlı dille kadına söylerdi oğluna söylemezdi. Oğluna söylemesi zaten şikayet oluyor doldurma oluyor.
Bunu bir oğlan annesi olarak diyorum. Ben de kayınvalide olacağım. Gidip kimsenin düzenini bozmam yerleşmem. Ha oldu da yerleştim Allah korusun ayrı odaya kapanmak yerine bir nine olarak salonda oturur aileyi kaynaştırırım. Ayrı odada oğlumu fitlemem.
Baştan sona kahınvalide hatalı.
Eğer bu konuyu kendin için aciyorsan esin sana fiziksel şiddet uyguladı ..sen de biliyorsun!! Ailenin yanına seni cocuklarinla gondermeyip onlardan 4 hafta ayrı kalman konusunda baskı da yaptı ....yani psikolojik şiddet de uyguladı....senin eğitimine devam etmeni engelleyip ,kurslara yazilmani engelleyip ona maddi yönden bağımlı kalmanı da sağliyor. Annesini size yerleştirmesi ve seninle olan sosyal /duygusal paylasimlarini sonlandirmasi , kayinvalidenin çocukların sana düşkün olmasından rahatsızlık duyması , çocuklar biraz daha büyüyünce seni evden göndermek istediklerini , çocuklari alıp sensiz yasamayi planladıklarını bana düşündürdü.
Konu sahibi arkadaşımız unutmak istemiş olmalı...zihin böyle birşey ..tek sıkıntı eşimin annesine düşkünlüğü diye zihninde canlandirinca kafasında da öyle semalaniyor..Konuda fiziksel şiddette mi var
Çocuklardan 4 hafta ayrı bırakmak falan
Ama ilk posta şiddet yok demiş, ben boşa mı yazdım o kadar sayfa ya =(((
Konu sahibi arkadaşımız unutmak istemiş olmalı...zihin böyle birşey ..tek sıkıntı eşimin annesine düşkünlüğü diye zihninde canlandirinca kafasında da öyle semalaniyor..
Sonra konuyu açanlara sert yorum yapılınca da kötü olunuyor. Baştan yazılsa bunlar da insanlar doğru yorumu yapsa. Ne anlamı kalıyor yapılan bunca yorumun.Konu sahibi arkadaşımız unutmak istemiş olmalı...zihin böyle birşey ..tek sıkıntı eşimin annesine düşkünlüğü diye zihninde canlandirinca kafasında da öyle semalaniyor..
Aklimdakini okudun sanki. Hemen de oyle soylerler dimi? Bende onu dusunuyorum hep.
Haklısınız, kv bu şekilde davransa çok çok güzel olurdu, doğru olanı da bu zaten ama bir çok etkenle kv ler bu iletişim becerisine sahip değiller
Şimdi kv bu şekilde davranmıyor diye bende ortalığı savaş alanına çevirip boşanmayın diyorum ama konuda herkes beni kv yi ya da kocayı savunuyorum sanıyor ilgisi yok
Hiç bir insan dört dörtlük değil ilişkilerin çoğunda etki-tepki meselesi büyük etken, üç yetişkin insan ve üç çocuğun olduğu bir evde sorun olması gayet doğal ve insani ben diyorum ki ; bu sorunları çözmenin yoluna bakmalı, ortada üç tane masum evlat varsa kimse kafasına göre hareket etmemeli ve bir gerçek var ki erkeklere höt zöt sökmüyor ne kadar ters olursan o kadar çirkinleşiyorlar
Koca hata yapıyor, kv hata yapıyor kadında diyorum üzerine tüy dikmesin , farkında olmadan incittiği bir şeyler vardır belki onları düzeltsin, evliliğin ana karakterleri arasında sorun çözülsün, ha hiç olmadı, kv kötü niyetli davranmaya devam etti diyelim boşanma yolu her zaman açık ama şu durumda boşanmak bence konu sahibesi için bir dezavantaj ; ben 4 çocukla boşanmış bir annenin evladıyım, o kadar çocukla hayat kurmak hiç öyle kolay değil, bugün kv olmasa sorun kalmayacaksa, eşim bana ilgi gösterse bu evlilik yürüyecek diyorsa konu sahibesi demek ki adama duyguları bitmemiş, neden mevcutu düzeltmek yerine kendisinin ve çocuklarının hayatını asla bitmeyecek bir kaosa sürüklesin
Burada öyle şeyler yazılıyor ki bazen dimağım duruyor ; adama giydir de giydir erkekler şöyle kv ler böyle ama istisnasız hep bu yorumlar, neden evleniyoruz o zaman bu adamlarla, neden bu aileler kuruluyor, kadın hiç mücadele etmeyecek hayatını sadece anneliğe adayacak meleksi bir varlık mıdır ? Valla bazen düşünüyorum bende kadınım acaba fazla mı kendimize yontuyoruz bazı konuları, bazı kararları verip sonra sokoyuveriyor muyuz gibi aklımda bir sürü şey dolanıyor, çok uzattım kendimi ifade etmeye çalışırken konu sahibesinin dikkatini dağıttım sanırım daha fazla yazmayacağım konuya, umarım sorunlarını çözerler samimi dileğim bu
Siz boşandıkları için zor bir hayat yaşadığınızı düşünüyorsunuz. Bir de sürekli kavgayla, gerginlikle yaşayan, mutsuz annesini gören, kendisi için boşanmadıklarını düşünüp içten içe kendini suçlayan çocuklara sormak lazım mesela. Onlar da boşanma çocuk için kal diyecekler mi?
Yani herkes yaşadığını biliyor.
Sadece şunu biliyorum neden kadınların anneleri eve yerleşip bir odaya yerleşip her gün kızlarını doldurmuyor? Neden kendinde de hata ara suyuna git önerinisi hep kadınlara geliyor?
Konu sahibi arkadaşımız unutmak istemiş olmalı...zihin böyle birşey ..tek sıkıntı eşimin annesine düşkünlüğü diye zihninde canlandirinca kafasında da öyle semalaniyor..
Belki arkadaşımız bu konuyu unutmak ...üstünü örtmek istedi bilemiyorum ama o günden beri bir daha şiddet yasanmadiysa arkadaşımızın kendi evi,hayatı ,çocukları konusunda eşi ile yaşadığı fikir ayriliklarinda sesini bile çıkarmaması sayesinde olmuştur ...başka türlüsüne asla inanmamÇok kötü hissettim şu an =((
Sağolasın uyandırdın arkadaşım, teşekkür ederim
Ben dün gece arkadaşın konusunu gördüm ..eski üye olduğunu farkedince ve uyku da tutmayinca oturdum eski konularını okudum.Kizcagiz ailesinin yanına cocuklarini goturemiyor ...adam "torunlarını görmek isteyen evime gelsin " diyor ama kızın ailesinin yüzüne bakmayıp onlarla konuşmuyor bile ...kızcağız kendi kardeşinin düğününe gitmekle evlatlarını bir ay gorememek arasinda seçim yapmak zorunda kaldı...bir ay kalmasa da olurdu demeyin çünkü adam bileti sadece bu şekilde alacagini söylemişti..üstelik işinden izin alıp aile olarak düğüne gidebilecek durumda olan bir adam diyorum ya karısına ekonomik,psikolojik ve hatta fiziksel şiddet uygulayan bir adam ama bazen çaresiz hissedince insan "aslında herşey çok güzel " sanrisina kapilabiliyor...kaniksayabiliyor kendisine yapılanıŞiddet yazsaydi herkes boşan yazacakti, boşanmayla ilgili önerilerde bulunacakti. Konu sahibi boşanmak istemiyor oyle bir dusuncesi yok zaten. Bu yüzden evliligine devam etmesi yönünde onay almak ve tavsiyeler duymak istemiş bence.
Suç ne demek ??
Bir evlilikte yolunda gitmeyen bir şeyler varsa suç dediğiniz şey asla tek taraflı değildir
Üç çocuklu, yıllarını evliliğe vermiş bir kadına kocan ana kuzusu boşa gitsin demem asla, başka taraflardan da düşünerek kurtarmasını isterim, yazık çünkü anlıyor musun. Oturup hepimiz yerden yere vuralım adamları ne geçiyor elimize, forumda okuduğumuz bunca kavga, boşanma vs kimi mutlu etmiş bu güne dek, çözülebilecek bir sorun varsa iki tarafada bakarak çözülmesi taraftarıyım ki insanın önce kendine özeleştiri yapması daha kolay
Ha birde şu var; hayatta bazı kararları kendisi almıştır insan kaba saba, kalbine dokunmayan bir adamı üç çocuk babası yapmışsan bu kararı bile isteye vermişsen o kadar özgür olamazsın çıkan sorunlara boşanırım diye yaklaşmak ucunda dört kişiyi de sallandırmak kadınlığa yakışmaz bence ha keza benim fikrim bu, yoruma açık bir konuda belirttim beğenirsiniz beğenmezsiniz ama suçlama hakkına sahip değilsiniz, yoruma yorum yaparak konuyu saptırmayın burada kimse kadın düşmanı değil herkes fikrini yazar konu sahibesi de kendine göre yorumlar