Anket Sizce İstanbul'u hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

Sizce İstanbul'u hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

• Binali Yıldırım

OY: 410 50,1%
  • Ekrem İmamoğlu

OY: 409 49,9%

• Ankete Katılan
    819

Evet tam da bu yüzden geçersiz oldugu savunulan oya itiraz varsa sayma anında yapılmalı. O anda itiraz yapılmamış ve şikayet resmileştirilmemişse şimdi tekrar sayılmasının tartışma konusu bile olmaması lazım. Ama olmaz denilen oluyor, yapılmaz denilen yapılıyor.

Evet ayni noktaya geldik. O zaman yeterince gecersiz oyun Binali Yildirima aktarilmamask icin hicbir sebep yok.
Bu gecersiz oylarin tekrar sayilmasi daha once olmus mu? Olmussa ne zaman nedne ve sonuc ne olmus ona da bi bakmak lazim.

Burdan bir lafim da tarafli medyaya. A haber gibi kanallari kastetmiyorum onlari medyadan saymiyorum.Diger sozde haber kanallari Chp secim sonuclarina itiraz ederken bunu alt yaziyla gecen kanallar simdi saat basi akp il baskanlarini yayinliyor.

Chpnin itirazlarını delillendirmemesi yüzünden olabilir mi o? İtirazlarının bile arkasında durmayıp her seçimde oy oranını kabul edip biz kazandık diyen bir kılıçdaroğlu hatırlıyorum ben..
Bir de cok az fark var ve eğer bi yanlışlık veya oy kaydırma gibi bir durum varsa seçim sonucu değişecekse bu tabiiki kayda değer bulunup haber olur. Bu kadar alıngan olmayın.

Evet fark cok az ayni İ.Melih Gökcek'in kazandigi son secimdeki gibi.. O gun mansur yavas cok az farkla kaybetti ama hemen gecesinde balkon konusmalari, icisleri bakaninin ysk baskını ard arda geldi. Hatta Özhaseki mitinginde bu durumla dalga gecmis ve bugun o laflari bir bir yemistir.

Simdi vaktiniz varsa son mesajlarda bir durumdan bahsettik birkac arkadasla, daha once de sandikta gorev almis insanlar olarak. Tekrar yazmama gerek yok. Rozzika adli arkadasla mesajlarimiza bir bakin ve oyle bir durumda gecersiz sayilan oyu suan kim nasil degerlendirecek bana soyleyin.

Şimdi şöyle bir durum var. 15 milyonluk şehirde 25.000 oy farkla bir seçimi kazanmak ya da kaybetmek enteresan bir durum. Penaltılarda dünya kupası almak ya da kaybetmek gibi...
Hepimizin bildiği gibi Ekrem imamoğlu inanılmaz bir başarı elde etti. Çünkü başbakanlık yapmış bir rakibi vardı. Üstelik iktidar partisi arkasında. Bu zor hatta imkansızı başarmaktı. Şahsen ben inanmadım kazanacağına. Özür dilerim kendisinden. Ve o adam kaç kere hayal kırıklığı yaşamış umudu kalmamış seçmene yeniden umut oldu. Bu güzel şehre baharı getirdi. Teşekkürler başkanım

Konyadan beylikdüzüne taşındık 3 senedir burada yaşıyoruz. Ekrem Bey, on numara insan. Konyada belediyenin hiç bir etkinliğine katılmadım. Kuran yarışması, islamda evlilik ve eşler, islamda anne baba olmak gibi sempozyumlar, adını hiç duymadığım yazarlar ve yayınevleri, ahmet özhan konserleri vs. Etkinlikler yapılırdı.
Beylikdüzünde ekrem bey, her sene sahafları getirdi, 29 ekim de başlayıp 2 hafta(yanılmıyorsam)süren konser(dönemin popüler sanatçıları), ahmet ümit, yekta kopan, alper canıgüz ve adını hatırlayamadığım ünlü yazarlarla söyleşi, sunay akınla öyküler vs. Çok ilgi çekici konu ve konuklarla dopdolu bir kültür sanat yaşattı beylikdüzünde.
Atatürk kültür merkezimiz açılmıştı yenice, artık herkesin duyduğu park, bahçelerimizden bahsetmiyeceğim bile.
“İstanbulu mahvettik, suçluyuz” diyenlere nazaran inşallah istanbulu güzelleştirecek. 5 yılda sihirli değnek değmeyecek ama bir şeyler artık daha güzel olacak.
Aslında ben bugün chp il belediye başkanı canan hanımın itiraz etme prosedürlerini sıralamasına güldüğümü söylemek için gelmiştim. Ne de olsa her seçim muhafelet itiraz ediyordu, yönetmeliği en iyi biz biliriz der gibilerdi :)
İstanbul için şimdi her şey çok güzel olacak.
Yolu açık olsun ekrem başkanın :)
Bize değişimin mümkün olabileceğini de gösterdi.
Yürü be başkan, helal olsun.

Haa ben artık memleketim konya’ ya her gittiğimde tüp, margarin, sigara artık ne bulduysam toplayıp gelirim. Ne de olsa istanbul’ u cehape belediyesi yönetiyor. Yarın kuyruklar başlar
Başladı bile. Ben bugün benzin alamadım. Hatta Ecevit aklıma geldi. Demişti ya benzini ben mi içtim? Dur yaa O Demirel di

Kizlar sabahtan beri icinden cikamadigim ve sizinle de konustugumuz su konuya Allaha cok şükür ki istanbul il secim kurulunda da dikkat eden hukukcular varmis. Bazi ilce secim kurullarinin kafalarina gore aldiklari gecersiz oylari sayma kararini il secim kurulu durdurdu. Olmasi gerekeni yapti.
Gerci benim asil guvenmedigim isim ve kurum ysk ve onun baskani. Simdi bakalim neler olacak.

Hayir bi de hukuksuz kararlara oldu bittiye o kadar alismisiz ki olmasi gereken olunca da şaşırıp kalıyorum.

Turkiye Turkiye olali boyle bir secim rezilligi gormedi. Butun dunyadan gozlemcilerin secimleri izlemeye geldigi bir gunde yapilana bak.. Muhalif partisi one geciyor diye veri akisini kesip alele acele "kazandik" beyanatlari verip, afisler asip isi oldu bittiye getirme cabasinda bir iktidar. Gene eskisi gibi "Ati alan Uskudar'i gecti" diyeceklerdi. Neyse ki Ekrem Bey pes etmedi. Liderse al sana lider.. Adam gibi lider.. Butun CHPyi Kilicdaroglu'ndan ibaret sananlara gelsin. AKP'nin Tayyip partisi oldugu gibi CHP'yi de Kilicdaroglu partisi sananlar icin uzgunum.

Yav, hala bir seyi kurtarma cabasi goruyorum bu AKPlilerde.. Bu ulkeyi 17 yildir AKP yonetiyor. Secimin guvenligini saglamasi gereken, secimlerin huzur icinde yapilmasini garantilemek zorunda olan partidir AKP. Tam tersine memlekette herkes oylari AKP calmasin diye ugrasiyor. Siz hic utanmiyor musunuz boyle bir partinin destekcisi olmaktan?

Iktidari elinde tutan, insanlarin guvenliginden sorumlu, tum halki kucaklamasi gereken, demokrasinin bu ulkede insa edilmesinin garantoru olmasi gereken AKP cikip televizyonlardan bariz bir sekilde hem adaylari hem de onlara oy verecek halki tehdit ediyor, dini kullanarak cennetten afaroz ediyor. Ideoloji sebebi ile bu partiye oy veren dindarlar, ideolojiniz korku iktidari mi? Huzursuzluk mu? Insanlari bu bizden, bu terorist, adi diye siniflandiran adamlarin golgesinde dininizin keyfini daha iyi mi cikartabiliyorsunuz? Kitabinizda boyle mi emrediyor ki bu adamlar sayesinde dininizi yasayabildiginizi iddia ediyorsunuz? Hirsizlik, kul hakki yenmesi dininizin gerekleri mi? Hangi din bu yav? Bir tek basortusunun farz, geri kalan her turlu rezilligin mubah oldugu din hangisi? Islam mi? Oyleyse ben musluman degilim efendim. Patates dinine cevirdiniz Islami da.. Yasayin simdi doya doya..

Haa ben artık memleketim konya’ ya her gittiğimde tüp, margarin, sigara artık ne bulduysam toplayıp gelirim. Ne de olsa istanbul’ u cehape belediyesi yönetiyor. Yarın kuyruklar başlar
Ahahh cok iyiydi ya..) tabi çevre kirliliginide unutmamak lazim
yazık oldu güzelim İst.

geçersiz olan bir oy şaibeli geliyorsa ıslak tutanağa şerh koyulur.
mesela 2 geçersiz oy çıktı sandıktan biri kesin geçersiz diğeri oy sayanlardan biri için şüpheli geldi ıslak tutanak imzalanırken her partiden imzalıyor ya biri, işte şüpheli gören alta not düşer 2 geçersiz oy 1 i şerhli diye.
hiçbir akp linin böyle bir tutanak imzası yok.
olsaydı şerhli olanlar sayılırdı sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…