- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.038
Ekrem imamoglu oldugu kesinlestimi oglum tv izlettirmedi deHadi geçmiş olsun bu seçimde hepimize, fazla canınızı sıkmayın bunlar fani şeyler.
Ekrem İmamoğlu ve
Mansur Yavaş’a ve diğer belediyelere hayırlı olsun diyorum.
Iste bunu diyorum. Siz ayri koymasaniz bu iki pusula da simdi gecersizlerin tekrar sayilmasinda gecerli gale gelirdi. Buna nasil onlem alinacak?
Biz mesela onceki referandumda zarfa kalemle yazi yazilmis ama icindeki pusulada sorun olmayan oyu gecersiz saydik. Yeniden incelense gecerli sayilabilirdi pekala. O zaman bu isin sonu nereye varacak
Evet tam da bu yüzden geçersiz oldugu savunulan oya itiraz varsa sayma anında yapılmalı. O anda itiraz yapılmamış ve şikayet resmileştirilmemişse şimdi tekrar sayılmasının tartışma konusu bile olmaması lazım. Ama olmaz denilen oluyor, yapılmaz denilen yapılıyor.
Evet ayni noktaya geldik. O zaman yeterince gecersiz oyun Binali Yildirima aktarilmamask icin hicbir sebep yok.
Bu gecersiz oylarin tekrar sayilmasi daha once olmus mu? Olmussa ne zaman nedne ve sonuc ne olmus ona da bi bakmak lazim.
Burdan bir lafim da tarafli medyaya. A haber gibi kanallari kastetmiyorum onlari medyadan saymiyorum.Diger sozde haber kanallari Chp secim sonuclarina itiraz ederken bunu alt yaziyla gecen kanallar simdi saat basi akp il baskanlarini yayinliyor.
Chpnin itirazlarını delillendirmemesi yüzünden olabilir mi o? İtirazlarının bile arkasında durmayıp her seçimde oy oranını kabul edip biz kazandık diyen bir kılıçdaroğlu hatırlıyorum ben..
Bir de cok az fark var ve eğer bi yanlışlık veya oy kaydırma gibi bir durum varsa seçim sonucu değişecekse bu tabiiki kayda değer bulunup haber olur. Bu kadar alıngan olmayın.
Chpnin itirazlarını delillendirmemesi yüzünden olabilir mi o? İtirazlarının bile arkasında durmayıp her seçimde oy oranını kabul edip biz kazandık diyen bir kılıçdaroğlu hatırlıyorum ben..
Bir de cok az fark var ve eğer bi yanlışlık veya oy kaydırma gibi bir durum varsa seçim sonucu değişecekse bu tabiiki kayda değer bulunup haber olur. Bu kadar alıngan olmayın.
Henüz resmi açıklama yapılmadı ama sonuçlar 24 bin civarı önde gösteriyor.Ekrem imamoglu oldugu kesinlestimi oglum tv izlettirmedi de
Başladı bile. Ben bugün benzin alamadım. Hatta Ecevit aklıma geldi. Demişti ya benzini ben mi içtim? Dur yaa O Demirel diHaa ben artık memleketim konya’ ya her gittiğimde tüp, margarin, sigara artık ne bulduysam toplayıp gelirim. Ne de olsa istanbul’ u cehape belediyesi yönetiyor. Yarın kuyruklar başlar
Tamam dogru hatirliyorum ayri ayri koyuluyor. O zaman deminki ornekte hani kabinde bırakılan pusulayi sonraki gelen alip hem ona muhur basiyor hem de kendi pusulasina basiyor ya.. Mesela benden onceki bos pusula birakmis olsun ben imamoglu icin hem o pusulaya hem kendiminkine muhur basip ayni zarfa koydum ve zarftan iki ayni pusula ciktigi icin gecersiz sayildi. Cunku ben cakallik yaptim.
Simdi zarflar ve pusulalar ayri yerde olduguna gore, pusulalarda da sorun olmadigina gore ben imamogluna fazladan oy kazandirmis olmaz miyim yeniden sayimda? Bunu nasil cozecekler?
Çift çıkan pusula oldu bir zarftan. Onu ayrı koyduk lastikledik. Geçersizlerle bir arada karışık değildi. Ama geçersizlerle bir araya da koyabilirdik bu tespit edilemez. Sandık kuruluna güvenmek zorundalar birçok noktada.
Iste bunu diyorum. Siz ayri koymasaniz bu iki pusula da simdi gecersizlerin tekrar sayilmasinda gecerli gale gelirdi. Buna nasil onlem alinacak?
Biz mesela onceki referandumda zarfa kalemle yazi yazilmis ama icindeki pusulada sorun olmayan oyu gecersiz saydik. Yeniden incelense gecerli sayilabilirdi pekala. O zaman bu isin sonu nereye varacak
Evet tam da bu yüzden geçersiz oldugu savunulan oya itiraz varsa sayma anında yapılmalı. O anda itiraz yapılmamış ve şikayet resmileştirilmemişse şimdi tekrar sayılmasının tartışma konusu bile olmaması lazım. Ama olmaz denilen oluyor, yapılmaz denilen yapılıyor.
Evet ayni noktaya geldik. O zaman yeterince gecersiz oyun Binali Yildirima aktarilmamask icin hicbir sebep yok.
Bu gecersiz oylarin tekrar sayilmasi daha once olmus mu? Olmussa ne zaman nedne ve sonuc ne olmus ona da bi bakmak lazim.
Burdan bir lafim da tarafli medyaya. A haber gibi kanallari kastetmiyorum onlari medyadan saymiyorum.Diger sozde haber kanallari Chp secim sonuclarina itiraz ederken bunu alt yaziyla gecen kanallar simdi saat basi akp il baskanlarini yayinliyor.
Ahahh cok iyiydi ya..) tabi çevre kirliliginide unutmamak lazimHaa ben artık memleketim konya’ ya her gittiğimde tüp, margarin, sigara artık ne bulduysam toplayıp gelirim. Ne de olsa istanbul’ u cehape belediyesi yönetiyor. Yarın kuyruklar başlar
Kizlar sabahtan beri icinden cikamadigim ve sizinle de konustugumuz su konuya Allaha cok şükür ki istanbul il secim kurulunda da dikkat eden hukukcular varmis. Bazi ilce secim kurullarinin kafalarina gore aldiklari gecersiz oylari sayma kararini il secim kurulu durdurdu. Olmasi gerekeni yapti.
Gerci benim asil guvenmedigim isim ve kurum ysk ve onun baskani. Simdi bakalim neler olacak.
Hayir bi de hukuksuz kararlara oldu bittiye o kadar alismisiz ki olmasi gereken olunca da şaşırıp kalıyorum.
Bahsettiğiniz durum yanlış hatırlamıyorsam bir önceki seçimde oldu.ya o değilde en çok manyas a güldüm.
mhp kazanmış
akp itiraz etmiş
chp kazanmış...