Anket Sizce İstanbul'u hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

Sizce İstanbul'u hangi adayın kazanma ihtimali daha yüksektir ?

• Binali Yıldırım

OY: 410 50,1%
  • Ekrem İmamoğlu

OY: 409 49,9%

• Ankete Katılan
    819

Muhtar oyu kullanilmamis oyun gecersiz sayilmasi diye bir sey soz konusu olamaz canim bence. Cunku her sandikta biliyorsun memur ve her partinin temsilcisi + bir suru musahit var Biri yapalım dese oburleri itiraz eder.

Sasirmaktan ote bir seyler yapabilmeliyiz.. Ayrica sayacak olanlar kim bunu da bilmek lazim
Oylar yarın sabah sayılacakmış gece boyu başındayız yazmışlar. Gece başına bir şey getiremezlerse gündüz herkesin içinde sayılır diye düşünmrk istiyorum

Muhtar oyu kullanilmamis oyun gecersiz sayilmasi diye bir sey soz konusu olamaz canim bence. Cunku her sandikta biliyorsun memur ve her partinin temsilcisi + bir suru musahit var Biri yapalım dese oburleri itiraz eder.
Gözümle görmedim tabi bilemiyorum ama parti görevlileri ve gönüllülerden bu yönde şikayetler gelmiş
Her partiye oy vardır oradan zaten
Baksınlar
Varsa hata düzeltirler
Tüm itirazlar sonucunda incelemler hakkaniyetli yapılsında
Sonunda kim kazanırsa helal olsun

Aynen geçersizin neyi geçerliki.

aynı şekilde ben de geçersiz oyun hangi partiye ait olduğu nasıl anlaşılır diye düşünüyordum, biz çünkü sadece oy pusulasında birden fazla partinin mühürlendiği, hiç mührün olmadığı, yazı yazılmış vs. durumlarını düşünüyoruz ama internette sandık görevlisi birinin deneyimini okudum az önce. link vermeyi başaramadım. mealen anlatayım. onun sandığında büyükşehir veya ilçe belediyesine oy vermek istemeyen seçmenler oy pusulalarını kabinde bırakıyorlar, sonradan girenler de kendi oylarıyla beraber onları da mühürleyip zarfa koyuyorlar. sayılırken de geçersiz oluyorlar doğal olarak.. toplamda 4 oy geçersiz olmuş. bu olay münferit ve şansa denk gelmiş gibi olabilir. bir de bunun daha profesyonel yapıldığını ve bir zarftan aynı partiye atılmış birden fazla oy pusulası çıktığını düşünün mesela. görünürde gayet düzgün tek mühür var ama oy geçersiz.

Hakkaniyetli olduguna inanabilsem zaten sorun yok.. Gecerli oldugu aşikar olan oy akp mhp sandik gorevlisi ve memurun onunde nasil gecersiz sayilacak? Onca musahit bunu kamerayla cekerdi ve simdiye ortaliga sacilirdi diye dusunuyorum.

Cikan pusulalar zarfa geri girmedigine gore bu durumda zarfi kabinde birakanin yerine sonradan gelen +1 oy kullanmis olur. Kime kullanildiysa bu oylar, fazladan oy gitmis olur. Bunu suan nasil ayirt edecekler?

Binali Yıldırım alır. Gönül neyden yana diyecek olursak, hak hukuk bilen hakkıyla işini yapacak olan hayırlısı kim ise o olsun.
Sonuçlar hayırlı olsun.

Seçimde memur olarak görevliydim, büyük titizlikle çalıştı bütün arkadaşlar. Umarım her yerde öyle olmuştur.

Cikan pusulalar zarfa geri girmedigine gore bu durumda zarfi kabinde birakanin yerine sonradan gelen +1 oy kullanmis olur. Kime kullanildiysa bu oylar, fazladan oy gitmis olur. Bunu suan nasil ayirt edecekler?
Zarftan aynı renk iki pusula çıkarsa söz konusu pusula geçersiz sayılır.

zarftan aynı seçime ilişkin fazla oy pusulası çıktığı anda geçersiz oluyor zaten;

Geçersiz pusulalar YSK’nın belirlediği biçim ve renkte olmayan, “TC YSK” filigranı bulunmayan, arkasında sandık kurulu mührü bulunmayan, hiçbir yerine EVET veya TERCİH mührü basılmamış olan, adaylara ayrılmış alanlardan birden fazlasına mühür basılmış olan, başka adaya ait alana taşmış EVET veya TERCİH mührü bulunan, bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış ve kopartılmış olan, üzerinde EVET veya TERCİH mührü dışında veya yerine herhangi bir özel işaret, isim, imza, parmak izi vb. olan, üzerinde yer alan adaylara ait bölümleri belirgin bir şekilde ve özel olarak karalanmış, çizilmiş veya işaretlenmiş olan, üzerinde yer alan matbu yazıların ve şekillerin dışında yazılar veya harfler veya sayılar olan, zarfın içinde el ilanı, herhangi bir kağıt veya madde bulunan veya aynı seçime ilişkin birden fazla oy pusulası bulunan zarftaki oylar. (298 sayılı Kanun/Madde 101,102 ve 138 sayılı Genelge/Madde 41 * alıntı

Zarftan aynı renk iki pusula çıkarsa söz konusu pusula geçersiz sayılır.

Kizlar daha once sandikta birkac kez gorev aldim ama suan hatirlayamadigim bisey var. Saat 5te zarflar acilip sayilmaya baslaniyor ya.. Zarf acildi pusula cikti okundu ve kayda gecti. O pusula ciktigi zarfa geri mi giriyordu yoksa zarflar ayri pusulalar ayri yere mi koyuluyordu?

Ayrı ayrı. Önce zarflar boşaltılıyor. Pusulalar istifleniyor renk renk.

zarf ve pusulalar ayrı koyuluyor

Ayrı ayrı. Önce zarflar boşaltılıyor. Pusulalar istifleniyor renk renk.
zarf ve pusulalar ayrı koyuluyor

Tamam dogru hatirliyorum ayri ayri koyuluyor. O zaman deminki ornekte hani kabinde bırakılan pusulayi sonraki gelen alip hem ona muhur basiyor hem de kendi pusulasina basiyor ya.. Mesela benden onceki bos pusula birakmis olsun ben imamoglu icin hem o pusulaya hem kendiminkine muhur basip ayni zarfa koydum ve zarftan iki ayni pusula ciktigi icin gecersiz sayildi. Cunku ben cakallik yaptim.
Simdi zarflar ve pusulalar ayri yerde olduguna gore, pusulalarda da sorun olmadigina gore ben imamogluna fazladan oy kazandirmis olmaz miyim yeniden sayimda? Bunu nasil cozecekler?

Ben kazanırsam "yaşasın demokrasi", rakip kazanırsa "kahrolsun demokrasi" olmaz! Hile varsa hukuk da var. Milli iradeye herkes saygı göstermeli bu saygisizligi her iki taraftanda yapan var demek ki her seçimde aynı şey ..
Devlet kurumlarinada güvenmiyordunuz ne oldu demek ki Ak partide millet iradesiyle kazanmış şimdi de Ekrem İmamoglu kazandı helal olsun bu kadar basit gereksiz tartışmalar bunlar her görsele her videoya inaniyormusunuz gerçekten Allah aşkina, kazanana hayirli olsun deyip ve artık herkes işine gücüne bakmalı.

zarftan çıkardıklarında aynı seçime ait 2 tane oy çıktığı için oylarınız geçersizlerin olduğu kısma ayrılır.

Çift çıkan pusula oldu bir zarftan. Onu ayrı koyduk lastikledik. Geçersizlerle bir arada karışık değildi. Ama geçersizlerle bir araya da koyabilirdik bu tespit edilemez. Sandık kuruluna güvenmek zorundalar birçok noktada.

Iste bunu diyorum. Siz ayri koymasaniz bu iki pusula da simdi gecersizlerin tekrar sayilmasinda gecerli gale gelirdi. Buna nasil onlem alinacak?
Biz mesela onceki referandumda zarfa kalemle yazi yazilmis ama icindeki pusulada sorun olmayan oyu gecersiz saydik. Yeniden incelense gecerli sayilabilirdi pekala. O zaman bu isin sonu nereye varacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…