Biz daha geçen domates soğan kuyrugundaydikHaa ben artık memleketim konya’ ya her gittiğimde tüp, margarin, sigara artık ne bulduysam toplayıp gelirim. Ne de olsa istanbul’ u cehape belediyesi yönetiyor. Yarın kuyruklar başlar
Kizlar sabahtan beri icinden cikamadigim ve sizinle de konustugumuz su konuya Allaha cok şükür ki istanbul il secim kurulunda da dikkat eden hukukcular varmis. Bazi ilce secim kurullarinin kafalarina gore aldiklari gecersiz oylari sayma kararini il secim kurulu durdurdu. Olmasi gerekeni yapti.
Gerci benim asil guvenmedigim isim ve kurum ysk ve onun baskani. Simdi bakalim neler olacak.
Hayir bi de hukuksuz kararlara oldu bittiye o kadar alismisiz ki olmasi gereken olunca da şaşırıp kalıyorum.
aynı şekilde ben de geçersiz oyun hangi partiye ait olduğu nasıl anlaşılır diye düşünüyordum, biz çünkü sadece oy pusulasında birden fazla partinin mühürlendiği, hiç mührün olmadığı, yazı yazılmış vs. durumlarını düşünüyoruz ama internette sandık görevlisi birinin deneyimini okudum az önce. link vermeyi başaramadım. mealen anlatayım. onun sandığında büyükşehir veya ilçe belediyesine oy vermek istemeyen seçmenler oy pusulalarını kabinde bırakıyorlar, sonradan girenler de kendi oylarıyla beraber onları da mühürleyip zarfa koyuyorlar. sayılırken de geçersiz oluyorlar doğal olarak.. toplamda 4 oy geçersiz olmuş. bu olay münferit ve şansa denk gelmiş gibi olabilir. bir de bunun daha profesyonel yapıldığını ve bir zarftan aynı partiye atılmış birden fazla oy pusulası çıktığını düşünün mesela. görünürde gayet düzgün tek mühür var ama oy geçersiz.
Akpyi savunanlar akpli milletvekilinin gaziantepli vatandaslara okuz demesini nasil yorumluyorsunuz.hele o fatma sahinin gulusu gaziantepte tekrar secilmeside ilginc ya vallahi daha ne yapmalari lazim bu akplilerin hirsizlik hakaret ekonomi hersey felaket hala savunuyorsunuz ya helal olsun
Biz daha geçen domates soğan kuyrugundaydiktanıdık geldi mi
Geçen seçimlerde göz göre göre çuval çuval oylar çıkarken chpnin itirazlarını kabul etmeyen YSKTurkiye Turkiye olali boyle bir secim rezilligi gormedi. Butun dunyadan gozlemcilerin secimleri izlemeye geldigi bir gunde yapilana bak.. Muhalif partisi one geciyor diye veri akisini kesip alele acele "kazandik" beyanatlari verip, afisler asip isi oldu bittiye getirme cabasinda bir iktidar. Gene eskisi gibi "Ati alan Uskudar'i gecti" diyeceklerdi. Neyse ki Ekrem Bey pes etmedi. Liderse al sana lider.. Adam gibi lider.. Butun CHPyi Kilicdaroglu'ndan ibaret sananlara gelsin. AKP'nin Tayyip partisi oldugu gibi CHP'yi de Kilicdaroglu partisi sananlar icin uzgunum.
Yav, hala bir seyi kurtarma cabasi goruyorum bu AKPlilerde.. Bu ulkeyi 17 yildir AKP yonetiyor. Secimin guvenligini saglamasi gereken, secimlerin huzur icinde yapilmasini garantilemek zorunda olan partidir AKP. Tam tersine memlekette herkes oylari AKP calmasin diye ugrasiyor. Siz hic utanmiyor musunuz boyle bir partinin destekcisi olmaktan?
Iktidari elinde tutan, insanlarin guvenliginden sorumlu, tum halki kucaklamasi gereken, demokrasinin bu ulkede insa edilmesinin garantoru olmasi gereken AKP cikip televizyonlardan bariz bir sekilde hem adaylari hem de onlara oy verecek halki tehdit ediyor, dini kullanarak cennetten afaroz ediyor. Ideoloji sebebi ile bu partiye oy veren dindarlar, ideolojiniz korku iktidari mi? Huzursuzluk mu? Insanlari bu bizden, bu terorist, adi diye siniflandiran adamlarin golgesinde dininizin keyfini daha iyi mi cikartabiliyorsunuz? Kitabinizda boyle mi emrediyor ki bu adamlar sayesinde dininizi yasayabildiginizi iddia ediyorsunuz? Hirsizlik, kul hakki yenmesi dininizin gerekleri mi? Hangi din bu yav? Bir tek basortusunun farz, geri kalan her turlu rezilligin mubah oldugu din hangisi? Islam mi? Oyleyse ben musluman degilim efendim. Patates dinine cevirdiniz Islami da.. Yasayin simdi doya doya..
O zaman bugün Fatma şahinin önüne yatıp üzerine basıp geçmesini isteyen kadını hiç söylemeyeyimAkpyi savunanlar akpli milletvekilinin gaziantepli vatandaslara okuz demesini nasil yorumluyorsunuz.hele o fatma sahinin gulusu gaziantepte tekrar secilmeside ilginc ya vallahi daha ne yapmalari lazim bu akplilerin hirsizlik hakaret ekonomi hersey felaket hala savunuyorsunuz ya helal olsun
O zaman bugün Fatma şahinin önüne yatıp üzerine basıp geçmesini isteyen kadını hiç söylemeyeyim
Aç
Tabii tabii eminim öyledirGözümle görmedim tabi bilemiyorum ama parti görevlileri ve gönüllülerden bu yönde şikayetler gelmiş
Her partiye oy vardır oradan zaten
Baksınlar
Varsa hata düzeltirler
Tüm itirazlar sonucunda incelemler hakkaniyetli yapılsında
Sonunda kim kazanırsa helal olsun
+100000000Ekrem Başkan
Yıllardır çuvallarca bulunan Akp mühürlü pusulalar, terminatör gibi hızlı hızlı Akp'ye mühür vurulurken çekilen videolar, başa baş giden yerlerde ani bir elektrik kesintisiyle gelen zaferler gördü bu ülke. Hiçbirinde sesiniz çıkmadı. Saat 21'de konvoylara çıktınız daha açılmayan sandıklar varken. Şimdi geçmiş karşımıza "hırsız vaaaarrrr daha bir şey belli değilll" diyorsunuz. Etmeyin eylemeyin. Bu resmen zaman kazanma çabasıdır. Bunu sizler de biliyorsunuz. Bu ülkeden umudumu kesmek üzereyken resmen içime bahar geldi. Yetişen nesilden çok umutluyum çok da gururluyum..
Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa!
Gözümle görmedim tabi bilemiyorum ama parti görevlileri ve gönüllülerden bu yönde şikayetler gelmiş
Her partiye oy vardır oradan zaten
Baksınlar
Varsa hata düzeltirler
Tüm itirazlar sonucunda incelemler hakkaniyetli yapılsında
Sonunda kim kazanırsa helal olsun
Ben hukuki kısmını bilemiyorumÖrnek verdiğiniz olayda görevlilerin itiraz eden görevliye seçim genelgesini gösterip sayım anında kabul ettirmeleri lazımdı. Genelgeye rağmen Hala kabul edilmezse bile sayım tutanağını imzalarken bu konuyla ilgili şerh düşerek imzalamaları gerekirdi. Kanuna göre sadece bu şerhin olduğu oy çuvalı tekrar açılıp sayılabilir. Yani zamanında tutanağa açıklama notu yazmayıp sonradan itiraz edip ee ne olacak baksınlar tekrar saysınlar yaklaşımı ve bu gerekçesiz itirazların kabul edilmesi hukuki değil. Bu partilerden bağımsız olarak hepimizin karşı durması gereken bir durum.
Ben de geçersiz oya örnek vermistim ordan yola çıkayım yine, ya bir seçmen "evden" "bir şekilde" hazır getirdiği oy pusulalarını mühürleyerek zarfa koydu sayım sırasında doğal olarak oyları geçersiz sayıldı. Genelge belli kimse tutanağa şerh koyamaz bununla ilgili. Ama şimdi hukuka aykırı olarak sayılırsa ne olacak nasıl.ayırt edilecek bu oylar?
Eğer, şu kadar sandık var, bu sandıklardan geçersiz olanlardan en az biri geçerliye döndürülürse ve o da bizim partiye atılmışsa fark kapanır mantığı sizin vicdaninizi zedelemiyorsa ne diyebilirim ki?
Tabii tabii eminim öyledir
Yasak değil mi? Kaldırım da sokakta oturmak?Bibliyo bak canım bu resimleri ben çektim, burası bursanin göbeği. Resimlerde ne görüyorsun? Kahvehane, kaldırım ve kaldırımın yanına masa çekmiş oturan adamlar. Biz bu adamlar kahvede keyif yapacaklar diye aralarından geçiyoruz var sen bil neler duyuyoruz. Bunlar gibi bir sürü resmim var, caddeyi kaplamış durumdalar. belki tüp kuyruğu yok ama cadde kuyrugumuz var, kabul mü bu?
Bu arada resmi neden cektigimi anlamışsındır, evet evet şikayet için. Ama 3 senedir resimlere rağmen yok öyle birşey diyor bu akp belediyesi ama caddede masa sayısı gün geçtikçe daha da artıyor
Vallaha biktimmmmmmm
Eki Görüntüle 2253680 Eki Görüntüle 2253681