Sizce işi bırakıp kpss mi çalışayım?

Thebalm-

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
235
123
32
Merhabalar,
2 sene önce mezun oldum. Maddi sıkıntılarım olduğu için mezun olur olmaz işimle alakası olmayan normal asgari ücreti olan bir işte çalıştım. Bu sürede dershaneye gittim ama işim çok yoğun ve yorucu olduğu için verim alamadım. Tüm gün ayaktayım. Bırakın evde çalışmayı derslerde bile uykum geliyordu. Sınava girdim tabii ama kazanamadım...

Geçen yıl da bir tanıdık vasıtasıyla özel bir yerde çalıştım. Kendi işimdi ve çok olmasa da asgari ücretin biraz üstündeydi. Burada çalışırken dershaneye gitmedim. Nasıl olsa işim öncekine göre rahat, evde çalışırım dedim ama istediğim gibi olmadı.Sabah 9, akşam 5,işten gelip biraz dinleneyim, yemek yiyeyim derken dersin başına oturdum. 2 saat bile çalışamayan uykum geliyordu.

Şimdi ücretsiz izindeyim. İş yeri benden memnun olduğunu seneye de çalışmak istediğini söyledi. Fakat ben kararsızım çünkü dediğim gibi maddi sıkıntılarım... Annem tek çalışıyor, babamızın bize pek faydası yok(devletin verdiği nafaka hariç)

Ne zorluklarla annemin sayesinde okudum. Anneme işi bırakayım mı diye sordum. Sen bilirsin, biraz sıkıntı çekeriz ama senin kararın dedi. Onu da anlıyorum tek başına ev geçindirmek çok zor. Erkek kardeşim bu yıl staj ücreti de alacak çok olmasa da kendi masrafını karşılar diye yıl biraz sdüşünüyoru. Bir yıl sıkıntı çekeriz ama bu çalıştığım süre içinde dershane parasını biriktirdim. Evde daha verimli çalışacağımı düşünüyorum.

Anneme kıyamıyorum üzerimde çok emeği var. Ama özelde çalış çalış ne kadar? Mezun olduğumdan beri hiç boşta durmadım, öyle tembel biri değilim. İnanın helal kazanç olduktan sonra her işi yaparım ama bu işim kendi işim ve güzel... Ama özelde çalış çalış nereye kadar? İşi bırakmalı mıyım? Kpss ye bir yerlerde çalışıp kazanan var mı? Yoksa evde mi hazırlandınız?

canım yaşın genç, ve temelin de varsa, çalışarak da hazırlanabilirsin, nice insan tanıyorum evli, çocuklu, çalışıp kazanan.
ben 20 yıldır özel sektörde çalışıyorum ve geldiğim nokta bir hiççç. inanki özel sektörün hiç geleceği yok, ne yapıp edip devlete girmelisin. sabah 9 da işe başlıyormuşsun, gerekirse 1 saat erken git, 8 de işte ol, 9 a kadar internetten aç videoları izle, facete bir sürü grup var kpss ile ilgili, onlara üye ol, motive olursun, istiyorsan mutlaka başarırsın, yeni mezunsun bilgilerin taze, çalışma saatlerin de güzel.
ben 8-6 ve de cumartesi de 2 ye kadar çalışıyorum.

24 yaşındayım. Temelim var sayılır ama yeterli değilim. Bu arada unutmulum cumartesileri ben de 3 e kadar çalışıyorum.

Şükürler olsun işim iyi ama kadro istiyorum.Hemen atanayım istiyorum.Dediğiniz gibi özellerde gelecek yok...

işyerin kpss ye hazırlandığınızı bilmesin
kazanamasanızda şutlarlar

ben 27 yaşındayım 6 yıllık mezunum hiç düşünmedim kpss aama çok çabuk işten atabilme yetkileri var artık o düşündürüyor yine ama sen bilin
sonuçta ev sahibi olanların hespi devlet memuru değil
dünyanın sonu değil
okuduğum bölümle alakasız ve geleceği olmayan olduğum yerde saydıran bir iş yapıyorum ama, devlet işi ben hala torpilsiz girilmediğini düşünüyorum mesela sizin yerinizde olsam alt yapınız varmış, ki benim alt yapım bile yok işten çıkmadan hazırlanırdım

Bende eylülde başlayacam inşallah senin bölüm ne bikez daha deneyelim

canım hemen atanamayabilirsin ama çalışırsan ve 90 gibi bir puan alırsan 2-3 atamada atanırsın sanırım. eğerki devlete girersen o cumartesileri olmayacak işte, herşey resmi olacak.

Diğer türlü çok zorlanacağımı ve kazanamazsam kendime çok kızarım diye düşünüyorum. Ne yapsam bilememiyorum...

canım hemen atanamayabilirsin ama çalışırsan ve 90 gibi bir puan alırsan 2-3 atamada atanırsın sanırım. eğerki devlete girersen o cumartesileri olmayacak işte, herşey resmi olacak.
90 almama gerek yok 70 üstü 72-75 alsam yeter. Hep 60 larda kalıyorum

Temelim var derken kendi branşıma göre...

öz güvenini yıkmayayımda işi bırakınca ne kpss çalışılıyor ne başka bir şey yapılıyor işin yorucu değilse bırakma derim.

öz güvenini yıkmayayımda işi bırakınca ne kpss çalışılıyor ne başka bir şey yapılıyor işin yorucu değilse bırakma derim.
İllaki yorucu oluyor ki basit iş pek yok...
İşi bırakırsam çalışırım çünkü ders çalışmayı seviyorum. Bırakmakta ki kararsız kalmamın tek nedeni maddiyat...

İllaki yorucu oluyor ki basit iş pek yok...
İşi bırakırsam çalışırım çünkü ders çalışmayı seviyorum. Bırakmakta ki kararsız kalmamın tek nedeni maddiyat...
ben çalışamadım mesela istediğim gibi olmadı boşluğa düştüm.daha çok strese girdim.

Kesinlikle 72-75 arası üstün çalışma gerektirmiyor. Hatta 80 bile .. işiniz varken alınacak puanlar . Günde 2 saat bile yeter . Kendimden biliyorum çalışıyordum kursum gece idi işten direkt kursa geçerdim adam akıllı çalışmadan 80 aldım. Ama yetmiyor düşünün .. Siz yaparsınız Bence. Atama puanınız çok iyi.

Kesinlikle işi bırak doğru düzgün hazırlan maaşını eline al.bölümün çok iyi rahat atanırsın.çalışarak asla sınava hazırlanamazsın.bunu zaten sende tecrübe etmişsin.

Tebrik ederim yine çalışarak çok iyi almışsınız.Benim branşım kolay gibi görünüyor evet ama hiç matematik yapamıyoruz, zorlanıyoruz.
Bu ihtiyacımı diğerlerini yaparak gidersem lazım.

Kesinlikle işi bırak doğru düzgün hazırlan maaşını eline al.bölümün çok iyi rahat atanırsın.çalışarak asla sınava hazırlanamazsın.bunu zaten sende tecrübe etmişsin.

Bir yıl sıkıntı çektikten sonra rahatlamak var. Alınamayacak puan değil tabi ama iş olunca yapamadım. Acı bir şekilde tecrübe edindim.

Allah ünideyken zaman kaybetmeden kazanıp mezun oldum. Henüz kpss şevkim gitmeden çalışıp atanmak istiyorum

Hem çalışıp hem KPSS'ye çalışan arkadaşım o sene 3 sınavın toplamında 63 aldı (öğretmenlik), işi bırakıp KPSS'ye odaklandığında 68 aldı, ama bir sınava daha girecek onun puanı henüz eklenmedi. 10 puan da ondan alsa 78 edecek.

Arkadaşınızı tebrik ederim inşallah atanır...

Başarı için bir şeylerden vazgeçmek ve bazı fedakarlıklar yapmak gerekiyor sanırım. Sonunda kadro var. Hayırlısı yine de ama halen karar verebilmek değilim..

Son düzenleme:
Tebrik ederim yine çalışarak çok iyi almışsınız.Benim branşım kolay gibi görünüyor evet ama hiç matematik yapamıyoruz, zorlanıyoruz.
Bu ihtiyacımı diğerlerini yaparak gidersem lazım.
Size tavsiyem kesinlikle hiç bir dersi gözden çıkarmamak . Bende asla tarih yapamayan biriydim , nefret ederdim . Ki lisede bile gormedim tarih. Ama baktım olacak gibi değil oturdum öğrendim . Yemek aralarında tarih okurdum işteyken . Gel gelelim bir işe yaramadı Nasipte yokmuş .. Meselâ matematik hiç yapamıyorum diye köşeye itelemeyin . Bence isteyince yapılır . Emin olun yaparsınız 5 6 tane yapmanız bile sizi üste atar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…