sizce? (iş değişikliği)

Kabul ederdim. Isten geri kalan kesimlde kendinize katmak istediginiz seyleri katabilirsiniz

herkese selamlar,
2018 e nurtopu gibi bir gribal enfeksiyonla girdim, yaklaşık 10 gündür evdeyim zaten pek iş de yoktu ya neyse,
uzatmadan, mevcut işimle ilgili özet bilgi geçeyim, bir insan kaynakları/eğitim/danışmanlık şirketinde x danışmanı olarak çalışıyorum, sigortalı, maaşlı düzenli bir iş değil, bakınca evet çok rahatım, her sabah kalk işe git derdi yok, harcadığım enerjiye kıyasla kazancım da iyi fakat:
işin bana kattığı hiçbir şey yok, 20 yaşındaki halim de yapardı bunu, benim için tırt,
ödemelerimi düzenli alamdığım için (işveren değil müşteri kaynaklı) bazen ciddi sıkıntı yaşıyorum,
ödemeleri vaktinde alsam bile, bir ay bin lira, bir ay 5 bin lira, bir ay 2 bin lira, bir ay 500 lira kazanıyorum, yani ne kadar çalışacağım, gelirin ne kadar olacağı hiç belli değil, o yüzden hiç önümü göremiyorum, çok basit bir taksite bile giremiyorum...
olumlu tarafları, hastayım, tatile gideceğim 15 gün yokum deme lüksüm mevcut.
müşteri toplantım yoksa pijamayla bile işe gidebilirim.
bir dediğim iki olmaz, kimse saygısızlık etmez, ekip arkadaşlarımın çoğu 10 küsür yıllık arkadaşlarım vs vs
özet geçeyim diyorum kısaltamıyorum, çenem düştü :)
bu hafta hiiiç ummadığım bir iş teklifi aldım, sektörünün liderlerinden bir şirket (kurumsal)
evime 4 km mesafede, çalışma saatleri 08:00-17:00 (haftaiçi), servis var, özel sağlık sigortası vs mevcut.
pozisyon daha önce 6 yıl çalıştığım ve çok hakim olduğum bir pozisyon, ama tabi yine kendimi tekrara düşmüş olacağım (şirket profili ve pozisyon aynı, sadece sektör farklı, ne farkedeceğini öngöremiyorum şu an)
stalkladığım kadarıyla ekip gayet sağlam görünüyor, hatta çoğunun eğitimi falan benimkinden sağlam :)
şu an için her şey tamam, son olarak maaş teklifi alıp el sıkışacağız, yani acilen karar vermem lazım, çok düşük bir maaş teklif etmeyeceklerine eminim, haftasonundan önce ararlar sanıyorum.
şimdi düzenli gelir, düzenli sigorta falan cazip geliyor da, tekrar beyaz yakalı plaza insanı olmak istemiyordum ki ben...
ama yaş 35, bir dikili ağacım yok, çoluk çocuk, sorumluluklar....
eşim teklifi kabul etmemi istiyor, 5 de çıkacaksın en geç 5 buçukta evde olacaksın, en azından aylık gelirimiz belli olur ona göre yaşarız diyor.
ay destan yazdım, siz olsaydınız ne yapardınız?
aşk mı para mı gibi oldu birazcık ama yok ya işime de aşık değilim ki :)
Hakkınızda hayırlısı olsun diğer iş yeri sabit gelir bakımından mevcut iş yerinizin önüne geçer. Bende iş arıyorum anadolu yakasındaysa çıkacağınız yeri bana paslayın :) :)

Kabul etmelisin.. her anlamda düzene koyarsın hayatını.. erken kalkmak ve işden gelince ev işleri fln zor gelir belki ama en azından planlı yaşarsın

Ben cogu konuda sizin yorumlarinizi gorur dikkatle okurum konu sahibi :) neden bilmiyorum dusunceleriniz bana samimi ve dogru geliyor cogunlukla.. Hatta sizin yorumunuz var mi diye bakindigimda olmustur:KK48: bu da madem konu actiniz ufak bir itirafim olsun..

Konunuza gelirsek bende benzer sekilde calisiyorum ssk yok maaş yok. İş olursa yaparim yoksa kimse karismaz vs. İyi tarafi her ay az da olsa bir miktar elime geciyor . istedigim zaman sehir disina cikabilirim. Patron derdi yok, kuyunu kazan is arkadaslari yok vs. vs... Yani iş hayati biraz çetrefilli bilirsiniz bu rahatliktan o tempoya girerim derseniz birakin isi..

Cok tesekkur ederim cok memnun oldum :)
İşin aslı su ki 2004 den 2013 e kadar araliksiz ve hep yuksek bir tempoda calismis, artik çökmüştüm, sonra dogum, cocuk buyutme, arada home office isler derken gecen yil da burasi denk geldi 5 yildir keyif suruyorum.
Ama simdi cocuk da buyuyunce sorumluluklar daha agir basmaya basladi yoksa dusunmezdim bile...

Ben isin rahatligindan cok severek yapma kismindayim.isimi hic sevmiyorum ve hayatim karariyor bu yuzden.hayatta bir is bir de es cok onemli.hayirlisi olsun sizin icin

Cok tesekkur ederim,
Ben temelde calismanin kendisini sevmiyorum :olamaz: bir ömür verip karsiliginda biseyler alma fikri bile cok rahatsiz edici ama ne yazik ki duzen boyle...

Kabul ederdim. Isten geri kalan kesimlde kendinize katmak istediginiz seyleri katabilirsiniz

Hakkınızda hayırlısı olsun diğer iş yeri sabit gelir bakımından mevcut iş yerinizin önüne geçer. Bende iş arıyorum anadolu yakasındaysa çıkacağınız yeri bana paslayın :) :)

Gelen teklifi kabul et derim.

Kabul etmelisin.. her anlamda düzene koyarsın hayatını.. erken kalkmak ve işden gelince ev işleri fln zor gelir belki ama en azından planlı yaşarsın

Cok tesekkur ederim,
Kafamda az cok biseyler netleşti.
Simdi son teklif icin haber beklemeye koyuldum, gorusmeden sonra son durumu bildiririm, tekrar tesekkurler tum görüşler cok cok kiymetliydi.

Cok tesekkur ederim,
Ben temelde calismanin kendisini sevmiyorum :olamaz: bir ömür verip karsiliginda biseyler alma fikri bile cok rahatsiz edici ama ne yazik ki duzen boyle...
Mandıra flozofunun düşüncesi :KK48::KK48::KK48::KK48::KK48:

kesinlikle 2. iş.
ben düzen insanıyım severim önümü arkamı görmeyi.
asgari ücret olsun ama maaşım düzenli yatsın. ay bir gün maaşımız geç yattı bankanın hatası nedeniyle depresyona girdim o gün :D düşün yani.

Pelin ya sabah kalkıp düşündüm ve cumartesi yok mu

8-5 haftada 40 saat eder kalan 5 saat nerede

Kurumsal dedin de bu kafama takıldı

Tırılım malum

ben olsaydım hiç kaçırmazdım
kurumsal firmalara girebilmek için neler yapıyorum ama yok olmuyor:)

herkese selamlar,
2018 e nurtopu gibi bir gribal enfeksiyonla girdim, yaklaşık 10 gündür evdeyim zaten pek iş de yoktu ya neyse,
uzatmadan, mevcut işimle ilgili özet bilgi geçeyim, bir insan kaynakları/eğitim/danışmanlık şirketinde x danışmanı olarak çalışıyorum, sigortalı, maaşlı düzenli bir iş değil, bakınca evet çok rahatım, her sabah kalk işe git derdi yok, harcadığım enerjiye kıyasla kazancım da iyi fakat:
işin bana kattığı hiçbir şey yok, 20 yaşındaki halim de yapardı bunu, benim için tırt,
ödemelerimi düzenli alamdığım için (işveren değil müşteri kaynaklı) bazen ciddi sıkıntı yaşıyorum,
ödemeleri vaktinde alsam bile, bir ay bin lira, bir ay 5 bin lira, bir ay 2 bin lira, bir ay 500 lira kazanıyorum, yani ne kadar çalışacağım, gelirin ne kadar olacağı hiç belli değil, o yüzden hiç önümü göremiyorum, çok basit bir taksite bile giremiyorum...
olumlu tarafları, hastayım, tatile gideceğim 15 gün yokum deme lüksüm mevcut.
müşteri toplantım yoksa pijamayla bile işe gidebilirim.
bir dediğim iki olmaz, kimse saygısızlık etmez, ekip arkadaşlarımın çoğu 10 küsür yıllık arkadaşlarım vs vs
özet geçeyim diyorum kısaltamıyorum, çenem düştü :)
bu hafta hiiiç ummadığım bir iş teklifi aldım, sektörünün liderlerinden bir şirket (kurumsal)
evime 4 km mesafede, çalışma saatleri 08:00-17:00 (haftaiçi), servis var, özel sağlık sigortası vs mevcut.
pozisyon daha önce 6 yıl çalıştığım ve çok hakim olduğum bir pozisyon, ama tabi yine kendimi tekrara düşmüş olacağım (şirket profili ve pozisyon aynı, sadece sektör farklı, ne farkedeceğini öngöremiyorum şu an)
stalkladığım kadarıyla ekip gayet sağlam görünüyor, hatta çoğunun eğitimi falan benimkinden sağlam :)
şu an için her şey tamam, son olarak maaş teklifi alıp el sıkışacağız, yani acilen karar vermem lazım, çok düşük bir maaş teklif etmeyeceklerine eminim, haftasonundan önce ararlar sanıyorum.
şimdi düzenli gelir, düzenli sigorta falan cazip geliyor da, tekrar beyaz yakalı plaza insanı olmak istemiyordum ki ben...
ama yaş 35, bir dikili ağacım yok, çoluk çocuk, sorumluluklar....
eşim teklifi kabul etmemi istiyor, 5 de çıkacaksın en geç 5 buçukta evde olacaksın, en azından aylık gelirimiz belli olur ona göre yaşarız diyor.
ay destan yazdım, siz olsaydınız ne yapardınız?
aşk mı para mı gibi oldu birazcık ama yok ya işime de aşık değilim ki :)

Maaş iyiyse kaçırmayın derim.

Pelin ya sabah kalkıp düşündüm ve cumartesi yok mu

8-5 haftada 40 saat eder kalan 5 saat nerede

Kurumsal dedin de bu kafama takıldı

Tırılım malum

cumartesi yok cnm :)
benim önceki işyerinde de böyleydi, haftada 40 saatti, cumartesiler sadece yıllık izinde iş günü sayılıyordu :KK66:
ama tabi böyle olunca haftada 5 saate kadar mesaiye kalman gerekirse karşılığında hiçbir şey vermiyorlar, olsun ona da şükür :KK70:

Ay vallahi zor bi durum..
Çünkü ilk işinde rahata alışmışsın
Zor gelebilir diğeri..
Keşke cikmasaydim diye cümle kurmayacaksan ilerde kendinden eminsen çık canım yoksa hiç o topa girme..

Kendimden biliyorum çünkü rahat bir işi sırf kariyer ve para uğruna bırakınca hele bide çalışma saatleri esnekse işin kendi kendimin rahatini bozdum diye uzulebiliyor insan..

Ay vallahi zor bi durum..
Çünkü ilk işinde rahata alışmışsın
Zor gelebilir diğeri..
Keşke cikmasaydim diye cümle kurmayacaksan ilerde kendinden eminsen çık canım yoksa hiç o topa girme..

Kendimden biliyorum çünkü rahat bir işi sırf kariyer ve para uğruna bırakınca hele bide çalışma saatleri esnekse işin kendi kendimin rahatini bozdum diye uzulebiliyor insan..

kesin olan bişey var ki, ayrılırsam rahatım bozuldu diye, ayrılmazsam mis gibi işi kaçırdım diye pişman olacağım :olamaz:

Aslinda yoneticim disindaki tipleri cok umursamam ama daha once is bilmeyen kıl yoneticilerden cok basim ağrıdıgi icin o konuda hassasim. Burdaki yoneticiyle tanistim, direk genel mudur yardimcisina bagli calisacagim zaten, o da tatli bir kadina benziyor (simdilik)
Arti eksi listesi yapmayi ben de denedim bireysel olarak dusununce su anki isimden bir ömür ayrilmamam lazim ama bir aile olarak dusununce yeni iş cok daha avantajli
Bilemedim şimdi :/ ben belirsizlikten hoslanmam :(
Simdi egitim aliyorum yl
Bir porje teklifi aldim 1 , 5 yil maasi süper ama sonrasi bunun bile tadini cikaramiyorum :/ garanti olsun ama 3 olsun mesela kafasindayim :/

Ben rahatıma düşkünüm mevcut iş çok sempatik geldi.
Hatta nasıl iş ki o diye sorasım geldi :D

Ama düzen de güzel bir şey şimdi..
İnsan yarınından emin olunca da kafası rahat olur.

Kafa rahatlığı mı beden rahatlığı mı diye bir seçim yapmalı..

Ben rahatıma düşkünüm mevcut iş çok sempatik geldi.
Hatta nasıl iş ki o diye sorasım geldi :KK70:

Ama düzen de güzel bir şey şimdi..
İnsan yarınından emin olunca da kafası rahat olur.

Kafa rahatlığı mı beden rahatlığı mı diye bir seçim yapmalı..

ben de çok seviyorum da rahatı, ama bir yandan da sorumluluklar olunca...
hoş bugün aramalarını bekliyordum aramadılar, vazgeçerlermiş çok gülerim :KK70:
bu arada mevcut işim kurumsal iletişim ve marka danışmanlığı :KK66:

Back
X