• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ikinci Çocuk???

Merhabalar kızlar:))
Şimdi sizlere bir şey danışmak istiyorum. Beni çoğunuz biliyordur. Eşimle her konuda sıkıntılarım oldu. Boşanmaların eşiğinden döndük. Hala daha kafamda öyle düşünceler de yok değil. Fakat şuanda bir sıkıntımız yok ama geleceğimi pek parlak göremiyorum. Şimdi size danışmak istediğim şu. Belki size biraz saçma gelecek bu düşüncem ama ben ikinci çocuk yapmak istiyorum bazen. Nasıl böyle saçma düşündüğümü, düşünebilirsiniz ama bilmiyorum. Oğlumun tek çocuk olmasını istemiyorum. Kardeş çok güzel bir şey. Ayrılırsak en azından oğlumun kardeşi olsun, birbirlerine dayanak olsunlar. Bize bir şey olsa onun hayatta kimsesi olmayacak. Kardeşinin olmasını da istiyor şimdi. Ha bu arada eşim de istiyor çocuk. Belki de garantiye almak istiyordur 2. çocuk olursa onu boşamam diye ama hayır farketmez, 2. çocuk olsa da boşanırım diye düşünüyorum. Kızlar ne yapsam, sizce ben saçmalıyor muyum? Ben bu adamdan boşanmadı isem tek çocukla mı kalayım? Ne yapayım ben bir akıl lütfen?
Sorunlu bi evliliğe ikinci çocuğu neden yapıyorsun boşandın diyelim iki çocuk babasız büyüyecek sırf kardeşi olsun diye ikinciye de o psikolojiyi yaşatmaya ne Hakkı'n var ....

Bence saçmalıyorsunuz birazcık sanki. Boşanma travmasını zaten çocuğunuz çekecek, parçalanmış ailede büyüme zevkini neden 2 . çocuk yapıp ona da tattırmak istiyorsunuz?

tek başınıza 2 çocuğa bakabilecek maddi manevi gücünüz var mı?
bu adam yeniden baba olmayı hakediyor mu?
siz onunla olan bağınızı *2 ye katlamak istediğinize emin misiniz?
2 çocuklu bekar anne olarak onların her türlü bakım vs planlamasını yapabiliyor musunuz?

bu sorulara cevabınız olumluysa hiç durmayın derim.. heme çocuğunuz kardeşsiz kalmaz. hep ikinci kes anneliğin tadını çıkarırsınız. hem de tek başınıza evlatlarınıza yeteceğiniz için dertli dertli çile çekmezsiniz..

Bence saçmalıyorsunuz birazcık sanki. Boşanma travmasını zaten çocuğunuz çekecek, parçalanmış ailede büyüme zevkini neden 2 . çocuk yapıp ona da tattırmak istiyorsunuz?
Ya bilmiyorum MissCherryBlossom MissCherryBlossom . Sadece dinlediğim bir kaç kişiden böyle önerilerde aldım, aklıma da karışmadı değil. Sanki bir anlık istedim gibi. Boşanırsam eğer oğlum kardeşi ile büyüsün, oynasın. Ya düşünsene bir şey olursa onun kimsesi olmayacak. Ben bu sıkıntalarımı hep kardeşlerimle aştım, destek olduk birbirimize. bunları düşünce saçma ama çokta mantıksız değil sanki bilmiyorum. Diyorum ki boşansam ikisine de bakmaya gücüm var. En azından ailemiz de kalabalık olur ki zaten boşanma olayı yok yani gündemde:) Sadece hepsi bir ihtimal.

Şu anki çocuğunuz için çok güzel bi düşünce, erkek kardeşi olan bi abla olaraktan çok şanslıyım kardeşim olduğu için. Boşanırsanız şu an bir çocuğun hayatında birtakım sorunlar olacak, ama 2. çocuktan sonra boşanırsanız, 2 çocuğun başında birtakım sorunlar olacak. 2 çocuklu bir anne olarak yalnız kalmak daha zordur. bakarsınız başkasıyla evlenirsiniz hayat bu belli mi olur ama 2 çocuklu olursanız daha zor olur. boşanacaksınız diyelim, siz bir eve eşiniz bir eve... neticede size maddi olarak yardımcı olması lazım eşinizin acaba bunu karşıllayabilecek gücü var mı, iki çocuklu olunca daha da zorlaşabilir bu ve anne size kalacak bu sorunlarla boğuşmak. eğer ki maddi olarak da atlatılabilecekse ve aşırı evham biri değilseniz hayat doluysanız yapın bi çocuk gitsin. yarın bu sorunlar aşıldığında (amma şu anki eşinizle evli amma değil) bugünleri elinizin tersiyle unutabilirsinz. yok arkadaş dünyanın en büyük dertleri her şey üstüme üstüme geliyo, sanki evrenin yaratılışı bile benim şahsıma yönelik hazırlanmış bir hain komplo diyorsanız boşverin çocuğu. gerek yok ;)

bu sorulara cevabınız olumluysa hiç durmayın derim.. heme çocuğunuz kardeşsiz kalmaz. hep ikinci kes anneliğin tadını çıkarırsınız. hem de tek başınıza evlatlarınıza yeteceğiniz için dertli dertli çile çekmezsiniz..
Bunları aklıma sokup düşünmeme neden olanlarda bu yönlerde bir şeyler dediler bana:) Daha tam cevaphlarını bulamadım ama durumum müsait. ikisini bakabilirim. Psikilojik olarak enterasan bir yapım var, yılmıyorum ya hiç bir şeyde. Sanırım hayatı çok ciddeyi almıyorum:)

Şu anki çocuğunuz için çok güzel bi düşünce, erkek kardeşi olan bi abla olaraktan çok şanslıyım kardeşim olduğu için. Boşanırsanız şu an bir çocuğun hayatında birtakım sorunlar olacak, ama 2. çocuktan sonra boşanırsanız, 2 çocuğun başında birtakım sorunlar olacak. 2 çocuklu bir anne olarak yalnız kalmak daha zordur. bakarsınız başkasıyla evlenirsiniz hayat bu belli mi olur ama 2 çocuklu olursanız daha zor olur. boşanacaksınız diyelim, siz bir eve eşiniz bir eve... neticede size maddi olarak yardımcı olması lazım eşinizin acaba bunu karşıllayabilecek gücü var mı, iki çocuklu olunca daha da zorlaşabilir bu ve anne size kalacak bu sorunlarla boğuşmak. eğer ki maddi olarak da atlatılabilecekse ve aşırı evham biri değilseniz hayat doluysanız yapın bi çocuk gitsin. yarın bu sorunlar aşıldığında (amma şu anki eşinizle evli amma değil) bugünleri elinizin tersiyle unutabilirsinz. yok arkadaş dünyanın en büyük dertleri her şey üstüme üstüme geliyo, sanki evrenin yaratılışı bile benim şahsıma yönelik hazırlanmış bir hain komplo diyorsanız boşverin çocuğu. gerek yok :KK66:
Babamı erken yaşta kaybettik biz. Üç kardeştik ve birbirimize o kadar destek olduk ki babamızın yokluğunu kendimize, annemizin yalnızlığını da ona hissettirmedik. Kardeşlerim olmasa belki zor atlatırdık. Ama bir şekilde birbirimizi oyaladık. Annemize sarıldık. Güzeldi ya. Bunları da düşünüyorum;:)

Ya bilmiyorum MissCherryBlossom MissCherryBlossom . Sadece dinlediğim bir kaç kişiden böyle önerilerde aldım, aklıma da karışmadı değil. Sanki bir anlık istedim gibi. Boşanırsam eğer oğlum kardeşi ile büyüsün, oynasın. Ya düşünsene bir şey olursa onun kimsesi olmayacak. Ben bu sıkıntalarımı hep kardeşlerimle aştım, destek olduk birbirimize. bunları düşünce saçma ama çokta mantıksız değil sanki bilmiyorum. Diyorum ki boşansam ikisine de bakmaya gücüm var. En azından ailemiz de kalabalık olur ki zaten boşanma olayı yok yani gündemde:) Sadece hepsi bir ihtimal.

Peki maddiyatın nasıl kız? Boşanırsan 2 çocuğa bakabilecek misin? Çocuk büyütmek artık çok pahalı.

Peki maddiyatın nasıl kız? Boşanırsan 2 çocuğa bakabilecek misin? Çocuk büyütmek artık çok pahalı.
Hımm kendime ait bir evim birde anamdan kalacak olan bir kesin de ikincisi de olabilir. Memurum. Ne bilim. Miltimilyoner değilim tabiki de yeter yani bize diye düşünüyorum. Boşanırsam nafakada alacam da:D

Hımm kendime ait bir evim birde anamdan kalacak olan bir kesin de ikincisi de olabilir. Memurum. Ne bilim. Miltimilyoner değilim tabiki de yeter yani bize diye düşünüyorum. Boşanırsam nafakada alacam da:KK70:
oh oh ohhh... Allah daha çok versin, oğluna gelin alsana beni :D

Back