• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce ikinci Çocuk???

Ben kardeşlerim için ölürüm ama eşim 40 yil görmese aramaz kardeşini üstelik ikizler. Bencede kardeş şart değil.

okuduklarım gerçek mi şaka mı yapıyosunuz
hanfendi eve kedi köpek mi alıyosunuz siz
bi canın sorumluluğu bu kadar kolay ve sizin keyfinize mi bağlı yani
boşanmış ebeveyni olan insanlara bi sorun mutlular mı sizce hayatlarından

evde beslenen kedi köpek bile olsa boşanmadan sonra depresyona giriyorlar
siz doğurur da boşanırım da diyosunuz bunu ona yapmaya ne hakkınız var???

Kızlar, benimde kafamda oturmayan şeyler olduğu için ve değişik fikirlerden faydalanırım diye açtım bu konuyu. Sadece fikirler, yargılama yapmayın lütfen. Evet mantıklı değil sorduğum belki ama sadece bir istişare yapmak istedim sizinle.
Basliga baktim,nickini gorunce hemen aklima geldi, bosandin saniyordum.. Biraraya gelmissiniz fakat kafamda halen bu dusunceler var diyorsun.. O zaman su an düşüneceğin sey ikinci cocuktan ziyade; bi omur devam eder mi bu evlilik?
2 cocuk da olsa bosanirim ki demek bi cozum degil.. Dogacak cocuk gergin ve oturmamis bi eve gelecek ve sandigin gbi bi mutluluk olmayacak belki.. Cocuk dusunuyo olabilirsin elbet ama bence onceligin olmasin su an..
Allah hayirlisini versin.. O bilir ne zaman dogru ne zaman yanlis..

Tek çocuğum. Ve hiç öyle yapayalnız hissetmiyorum kendimi, kendi ayaklarımın üstünde durabileceğime inanıyorum. Zaten bir sürü kardeş gibi kuzenim, kardeş gibi dostlarım oldu ta çocukluktan gelen. Her derdimde de koştular her mutluluğumda da. Sadece bu nedenle çocuk yapmayın. Bir iki yaşında boşanma onu daha farklı etkiler. İlk çocuğunuz için ikincinin psikolojisini hiçe saymayın. Ben gayet mutluyum tek çocuk olmaktan öyle çok kötü bir şey de değil.
Mesela bizim bir kuzene de ikinciyi yap baskısı yaptılar, o zaman o dedi, istediği kursları eğitimi alamazsa ve içinde hep uhdelerle büyürse ben onu istemem dedi. Gayet haklı bence de. Ben de bir tek çocuk olarak maddi ve manevi yetemeyeceğimi hissedersem kardeş yapmam. Ki şu durumda ortamınız psikolojik olarak uygun değil bence.
Öte yandan ne kardeşler var birbirinin kapısını çalmaz, düşmandan öte. Çevremde çok var. Sırf bu nedenle kardeş yapmayın lütfen

Kusura bakma alinmada ama sen tek çocukla bile boşanamadin iki çocukla mi boşanacaksin? Konularinda var hep çocuğu bahane ettin boşanmamak için.
Boşanmayacağin için sıkıntı yok yapabilirsin 2.çocuğu.
alınacak bir şey arkadaşım. Sonuçta dediğim gibi fikir edinmek istiyorum:) Kesinlikle dediğinde haklısın, tek çocuk için boşanmadım. işte bende onu diyorum madem boşanmıyorum şimdi dediğim gibi bir çocuk daha yapsam mı falan diye düşündüm kendi kendime o kadar.

Boşanıp yeniden evlenip önünü gördüğün bir adamdan da çocuk yapabilirsin, kardeş ille aynı anne babadan olmak değil ki

Benim büyük amcam babamın cenazesine gelmedi misal al kardes bu da
Tabi işin o kısımları da var. İşte aklıma ara sıra gelir böyle şeyler, şimdi de aklıma geleni bir paylaşım dedim.

Basliga baktim,nickini gorunce hemen aklima geldi, bosandin saniyordum.. Biraraya gelmissiniz fakat kafamda halen bu dusunceler var diyorsun.. O zaman su an düşüneceğin sey ikinci cocuktan ziyade; bi omur devam eder mi bu evlilik?
2 cocuk da olsa bosanirim ki demek bi cozum degil.. Dogacak cocuk gergin ve oturmamis bi eve gelecek ve sandigin gbi bi mutluluk olmayacak belki.. Cocuk dusunuyo olabilirsin elbet ama bence onceligin olmasin su an..
Allah hayirlisini versin.. O bilir ne zaman dogru ne zaman yanlis..
Cidden her zaman ki kendine yakışan bir şekilde cevap verdin. Teşekkür ediyorum.

alınacak bir şey arkadaşım. Sonuçta dediğim gibi fikir edinmek istiyorum:) Kesinlikle dediğinde haklısın, tek çocuk için boşanmadım. işte bende onu diyorum madem boşanmıyorum şimdi dediğim gibi bir çocuk daha yapsam mı falan diye düşündüm kendi kendime o kadar.

Benim teyzem gibi olan bir kadın da boşanmadan önce bir çocuk yaptı. Anneme göre boşanmamak içindi. Neticede kız daha 5 yaşındaydı boşandılar. Belki de sizin gibi düşündü ilk kız kardeşsiz kalmadı..
Neticede büyük kız yurt dışında okudu orda evlendi ve kaldı. Şu an anca düğün cenaze olursa geliyor ve pek de görüşmüyorlar. Yani hayatın ne getireceği hiç belli olmaz. Yalnız kalmasın diye huzursuz ortama çocuk yapmak bana biraz bencilce geldi...

Kızlar aslında şöyle bir şey oldu. Birazda arkadaşın durumundan esinlendim diyelim. Aynı yerde çalıştığımız bir arkadaş eşinden boşandı ve iki çocuğu var. Dedi ki iyi ki ikincisini de yapmışım, çocuklarım birlikteler, birbirlerine destekler. Sonra bende Acaba?.. diye düşündüm işte.

Back