Sizce ikinci Çocuk???

BenveUtkum

Guru
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2011
2.914
2.591
408
Merhabalar kızlar:))
Şimdi sizlere bir şey danışmak istiyorum. Beni çoğunuz biliyordur. Eşimle her konuda sıkıntılarım oldu. Boşanmaların eşiğinden döndük. Hala daha kafamda öyle düşünceler de yok değil. Fakat şuanda bir sıkıntımız yok ama geleceğimi pek parlak göremiyorum. Şimdi size danışmak istediğim şu. Belki size biraz saçma gelecek bu düşüncem ama ben ikinci çocuk yapmak istiyorum bazen. Nasıl böyle saçma düşündüğümü, düşünebilirsiniz ama bilmiyorum. Oğlumun tek çocuk olmasını istemiyorum. Kardeş çok güzel bir şey. Ayrılırsak en azından oğlumun kardeşi olsun, birbirlerine dayanak olsunlar. Bize bir şey olsa onun hayatta kimsesi olmayacak. Kardeşinin olmasını da istiyor şimdi. Ha bu arada eşim de istiyor çocuk. Belki de garantiye almak istiyordur 2. çocuk olursa onu boşamam diye ama hayır farketmez, 2. çocuk olsa da boşanırım diye düşünüyorum. Kızlar ne yapsam, sizce ben saçmalıyor muyum? Ben bu adamdan boşanmadı isem tek çocukla mı kalayım? Ne yapayım ben bir akıl lütfen?

Sen olayları yaşamadan kendi kendine varsayım yapıyorsun.
Sağlıklı psikolojide çocuklar sağlıklı mutlu evlerde büyür.
Siz kendi sorunlarınızı çözmeden çocuk yapalım kardeşine destek olsun diyorsunuz ama bakalım destek olabilecek kadar, biribirini sevecek bireyler büyütebilecek misiniz?
Duygusallığı bir kenara bırakın; ayrılmış dahi olsanız bu adamdan baba olur mu?
sorunlarınızı bilmiyorum. Bilenlere hitaben gibi yazan konulara da ayrıca gıcık oluyorum ama napalım.

Kardeş şart.
Ben tek çocuğum ve mutlaka bir kardeş olmalı.

Ancak bunu sağlıksız bir ilişki ortamında yapmak ne kadar doğru bilmiyorum.

Kocanıza karşı içinizde bitmiş ya da azalmış şeylere ragmen yeni bir çocuğu sevgiyle ilgiyle nasıl büyüteceksiniz.
Mutlu olmayan bir ortam olduğunda o cocuklar bundan nasıl etkilenecek?

Bence bu konudan size olumsuz cevaplar gelecek
ve siz sağlıklı bir karar veremeyeceksiniz

Enine boyuna çokça dusunmeniz lazım.

tek başınıza 2 çocuğa bakabilecek maddi manevi gücünüz var mı?
bu adam yeniden baba olmayı hakediyor mu?
siz onunla olan bağınızı *2 ye katlamak istediğinize emin misiniz?
2 çocuklu bekar anne olarak onların her türlü bakım vs planlamasını yapabiliyor musunuz?

Evet kardeş güzeldir ama birbirine düşman birbirini arayıp sormayan birbirini sevmeyen kardeşler de var ve evliliğiniz çok sağlam temellere dayalı değilken 2.çocuk olsa da boşarım v.s demeniz değişik geldi bana,çocuklar ne kadar ayrı evlerde mutlu bireyler gibi görünselerde içlerinde hep aile olmamanın,anne baba ile bir evin içinde yaşayamamanın burukluğu olur.kısaca bu gibi durumlarda kimseye bişey olmuyor,olan hep Çocuklara oluyor bunu bilir bunu söylerim.siz madem gelecek göremiyorsunuz evliliğinizde bir çocuğu daha üzmeyin bence.

Kızlar, benimde kafamda oturmayan şeyler olduğu için ve değişik fikirlerden faydalanırım diye açtım bu konuyu. Sadece fikirler, yargılama yapmayın lütfen. Evet mantıklı değil sorduğum belki ama sadece bir istişare yapmak istedim sizinle.

Evet maddi imkanım var. Sıkıntı olmaz tek başına iki çocuk bakmak. Ya emin değilim, bazen istiyorum ama mantıken baktığımda saçmalıyorum farkındayım bunun. Tabiki eşime istemediğimi söylüyorum, dediğim gibi dediğim ne kadar mantıklı onu da sizinle paylaşmak istedim.

Yargılamadan nasıl fikir çıkar ki?

Kusura bakma alinmada ama sen tek çocukla bile boşanamadin iki çocukla mi boşanacaksin? Konularinda var hep çocuğu bahane ettin boşanmamak için.
Boşanmayacağin için sıkıntı yok yapabilirsin 2.çocuğu.

Ben de aynen böyle düşünüyorum ilave diyecek hiçbir şeyim yok,oğlum babaya düşkün oğlum üzülür dedin durdun 2.olursa boşanman gerçekçi gelmiyo bana, hala diyosun ki önümü göremiyorum, çocuklarının önünü görebiliyo musun

Birde hadi boşandin diyelim çocuklara yazik değil mi? Konularini hep hatirliyorum oğlunun babasina ne kadar düşkün olduğunu anlatiyordun. 2.çocuga da ayni şeyleri yaşatmak bana haksizlik gibi geliyor.

Umarim iyi olursunuz hersey geride kalir inslalh ozman ikinciyi yapsammi yapmasammi cok dusunmene gerek kalmaz, seni iyi anliyorum ama egr gecimsiz durumlar yasiyorsan esine guvenin yoksa yapma derim, inan bir cocuk daha.dahada buyuk sorumluluk ve nasil ortamda buyudügude onemli, insan tabiki cocougunun yanliz buyusun istemez yada kardesi olsun ister ama napcaksin temel kuvvetli omayinca malesef cocuk olmasi dahada sıkınti demek allahim iyi gecimler versin evinize insallh

kardeş çok da lazım bişey değil.

annemler 3 kardeş
annem kardeşlerini bakmış büyütmüş hatta
şimdi annem hasta ve kardeşleri ortada yok aynı şehirdeler ayda 1 gelip 1 saat görüp gidiyolar.
yani çok lazım değil.

Boşanıp yeniden evlenip önünü gördüğün bir adamdan da çocuk yapabilirsin, kardeş ille aynı anne babadan olmak değil ki

Benim büyük amcam babamın cenazesine gelmedi misal al kardes bu da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…