70 M2 evde oturuyorum tek sıkıntım mutfağımın küçük olması. 110 m2 evden geldim buraya. Tüm eşyalarımı bıraktım oh be dedim yıllarca amma kalabalıkla uğraşmışım . L koltuk aldım küçük bir tv ünitesi,3 lü zigon sehpa ,2 kanadı kapanan masalar varya altına sandalyeleri konandan bir de ondan aldım. değerlendirebildiğim her yere ölçülü dolap yaptırdım. Genç odası ve yatak odam tüm odalar doldu.Eve göre eşya alınır eşyaya göre ev değil. Her zaman yeni ev tercihimdir. Eski her daim sorun çıkarır.
Eşyalarınızı azaltabilirsiniz. Veya daha küçük modellerle değiştirebilirsiniz.Evim küçük ama çabucak ısınıyor. Sadece istediğim gibi misafir cagiramiyorum. Eşyalarım üst üste sanki
Yok kuzum 75 metre kare. Ekspertiz filan geldi. Şirin aslında ama gönül büyük bir ev istiyor yemek odası masası vs. Bide yeni evli olunca ozeniyorum haliyleBu arada ev gerçekten 75 m2 mi? Bizim eski evimiz 3+1 Di. Kiralarken bize 85 m2 demişlerdi. Bende küçük bir 3+1 diye düşünüyordum. Ama salonuna oturma grubu sığmaz yani. 3 lu ve tekli o kadar. 2 li koltuğu koymaya yer yok. Neyse banyok minicik. Odalardan biri de ardiye gibi küçücük içine beşik belki sığar gibiydi. Neyse evden çıkarken evin 64m2 olduğunu öğrenmiştim. O zaman aydınlanma yaşamıştım. Sizinki de o hesap olmasın.
Eşim kızım ve ben kış aylarında kv. Bize yetiyor ama misafir gelince tam bir kâbus. Çocuklara yatak odamda yemek hazirliyorumEvde kaç kişisiniz yetmiyor mu odalar?
Muhit aynıysa eski geniş evi alırımKızlar bizim 75 m2 evimiz var yeni yapı yani biraz küçük olmasından muzdaribim. 3+1 ev bulduk eski bina ama 25 yıllık içinde tadilat gerekli parke kapı doğalgaz filan. Şimdiki evimizi sattıktan sonra elimizde biraz para kalıyor. Sizce mantıklı olan şimdiki evi satıp daha geniş bir ev mi yoksa küçük da olsa oturmalımıyız? Muhit aynı bu arada.
Mantolama yok sonradan yapılacak alırsak eğer. Binanın temelinden parça alınıp numune yani depreme dayanıklı mı diye bakılmış gayet iyiymiş binanın durumuİnşaat mühendisi olarak düşüncem yeni ama m2 si küçük ev.Birçok arkadaşın dediği gibi eski evin sorunları bitmez.25 yıl önceki evinde sağlamlığı konusunda da düşünmek gerekir..Önceden hiçbir bina doğru düzgün kontrol edilmiyordu.99 depreminden sonra ve günümüzde yapılan evlerin çoğu her aşamasında kontrol ediliyor.25 yıllık binada Mantolama olacağını sanmıyorum sonradan yapılmadıysa,şuan tüm binalarda zorunlu biliyorsunuz..kapı,pencere,laminant,mutfak dolabı,banyo seramik ve dolapları hepsini değiştirmeye kalktığınızda da baya masrafı olacak..Mantolama yoksa bina da zaten hiç düşünmeyin,ısınma probleminiz çok olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?