Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Sizce evlenebilir miyiz?
- Konu Sahibi pira
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Okulunu bitirip, bir işe girmelisin. Benim eşimde 30 yaşına girecek evi,arabaıs vs hiçbi şeyi yok; ama bende çalışıyorum ve bir bebeğimiz olacak. Bizde isterdik evimiz olsun daha yüksek maasımız olsun iyi geçinelim, ama beraber yaparız Allahın izniyle. Ayrıca 21 yaş evlenmek için erken. Acelem yok beklerim iyi bir iş bulmasını dmeişsin, bence sen onun iyi bir iş bulmasını beklemek yerine, okulunu bitirip ayaklarının üzerinde durmayı denemelisin. Sonrasında çözülür her şey inşaAllah
bencede olmaz bosu bosuna genc yasta kahır gecme hic uzatmadna bitir bak bide yllardır kiradasın bırak kendi evi n olsun huzurun olsun paraszılık zor ne ask kalır ne meskMerhaba bayanlar.. 21 yasindayim erkek arkadasim ise 30. Isletme mezunu kendisi. Ama okudugu bolumle ilgili is bulamiyor oda magazalarda satis danismanligi yapiyor 1.100 tl maasla. Ben lise sonda okulu biraktim disardan bitirmeye ugrasiyorum ve evdeyim. Evlilik konulari aciliyor ve ben onunla olmaz diye dusunuyorum. Ikimizde birbirimizi cok seviyoruz lakin iki gonul bir olunca samanlik seyran olmuyor. Onlarin kendi evleri ablasi,annesi ve o yasiyor. Babasi yurtdisinda onunla gorusmuyorlar adam yilda 1 kere geliyo kaliyo okadar. Evi gecindiren erkek arkadasim. Evlenmeye kalksak kirada oturucaz ve 21 yildir kiracilik cekiyorum artik gina geldi gercekten Istanbulda hem kira hem gecim cok zor Eger iyi bir is bulursa falan ne ala ben beklerim daha 21 yasindayim acelem yok ama ya bosa beklemis olursam. Annem 30-31 yasina gelmis simdiye kadar isini eline almis olmasi lazimdi diyo. Sizce napmaliyiz??
Yazılanların hepsini okumadım. Okb ciddi bir rahatsızlık tedaviyi bırakmayın. Puff diye uçup gitmeyecek, kontrol altına alınacak. Sabırlı olun.
Okb boşluk doldurur. Hayatınızda boşluk olmayacak. Okula, derslere dört elle sarilin. Fiziksel olarak da yorulun ( spor, ev işi vb.).
Zengin koca istiyorsanız ama zengin ve eğitimli degilseniz işiniz zor. Madem sizde de para yok o zaman okuyacaksiniz. Herkesten çok çalışacaksınız. Iyi okullar, iyi işleri onlar da iyi yaşam koşullarını getirir. O zaman istediğiniz gibi bir koca da bulunur.
Okumak için para lazım maalesef. Eğer okuyacak (orgun) imkanınız yoksa hep dışarıdan devam edin.
Hemen bir iş bulun, sadece para kazanmak için. Paranızı da okumak için harcayın.
Her türlü ilişki "ne alıyorum ? ne veriyorum ? " hesabıyla kurulur. Kimsenin, giderken, sizden alamayacağı şeylere sahip olmaya çalışın.
Okb boşluk doldurur. Hayatınızda boşluk olmayacak. Okula, derslere dört elle sarilin. Fiziksel olarak da yorulun ( spor, ev işi vb.).
Zengin koca istiyorsanız ama zengin ve eğitimli degilseniz işiniz zor. Madem sizde de para yok o zaman okuyacaksiniz. Herkesten çok çalışacaksınız. Iyi okullar, iyi işleri onlar da iyi yaşam koşullarını getirir. O zaman istediğiniz gibi bir koca da bulunur.
Okumak için para lazım maalesef. Eğer okuyacak (orgun) imkanınız yoksa hep dışarıdan devam edin.
Hemen bir iş bulun, sadece para kazanmak için. Paranızı da okumak için harcayın.
Her türlü ilişki "ne alıyorum ? ne veriyorum ? " hesabıyla kurulur. Kimsenin, giderken, sizden alamayacağı şeylere sahip olmaya çalışın.
Kafamın içinde birtakım soru işaretleri belirmedi değil. Evliliğin bir paylaşımdan ibaret olduğunu, her iki çiftin de elini taşın altına koyması gerektiğini düşünüyorum. Sevdiğiniz biri ile hayatları birleştirmek yabana atılacak yahut da ani bir karar ile sonuca vardırılacak bir konu değildir. Mutlu olabilme ihtimalinizi, neden sadece erkek arkadaşınızın kazandığı paraya bağlıyorsunuz? Henüz okuyorsunuz ve bir gelir kaynağınız yok. Niye tüm yükü ona yüklüyorsunuz? Adam gibi bir işe girip çalışmayı düşünmeniz gerekli kanısındayım. Öyle oturulan yerden ekmek yenmiyor, maalesef. İşinize gelince ''para para'' diye serzeniyorsunuz. Biraz olsun benliğin ile çabalamalısın. Sen ve aynı şekilde o da çalışırsa ki çalışıyor anladığım kadarı ile, sahi geçinebilirsiniz. Ayrıyeten henüz çok gençsin. Öncesinde akıllı usturuplu okuyup, iyi bir kariyer sahibi olmanız farzdır. Tercihlere saygım sonsuz fakat biraz armut piş ağzıma düş sezdim siz de, karşıyım olmaz.
Son düzenleme:
Annen hakli bi adam 30 yasina gelmis daha dogru duzgun is guc yoksa cok da umutlanma..Merhaba bayanlar.. 21 yasindayim erkek arkadasim ise 30. Isletme mezunu kendisi. Ama okudugu bolumle ilgili is bulamiyor oda magazalarda satis danismanligi yapiyor 1.100 tl maasla. Ben lise sonda okulu biraktim disardan bitirmeye ugrasiyorum ve evdeyim. Evlilik konulari aciliyor ve ben onunla olmaz diye dusunuyorum. Ikimizde birbirimizi cok seviyoruz lakin iki gonul bir olunca samanlik seyran olmuyor. Onlarin kendi evleri ablasi,annesi ve o yasiyor. Babasi yurtdisinda onunla gorusmuyorlar adam yilda 1 kere geliyo kaliyo okadar. Evi gecindiren erkek arkadasim. Evlenmeye kalksak kirada oturucaz ve 21 yildir kiracilik cekiyorum artik gina geldi gercekten Istanbulda hem kira hem gecim cok zor Eger iyi bir is bulursa falan ne ala ben beklerim daha 21 yasindayim acelem yok ama ya bosa beklemis olursam. Annem 30-31 yasina gelmis simdiye kadar isini eline almis olmasi lazimdi diyo. Sizce napmaliyiz??
Birincisi kendi yasina uygun bir adam bul bence bu şekilde daha mutlu ve geçimli olursun. İkincisi evlenecegin adamin iyi bir isi olmasına ve ailesini bakmasi gibi bir yükü olmamasına dikkat et. Kaynana ile ayni eve de gelin gitme. Yani siz evlenmesseniz ikiniz içinde daha hayirli olur.
21 yaş geç mi? o zaman ben evde kalmışım abartmayın arkadaşım normal evlilik yaşı 23-24 den başlamalı bence
ki en erken bence de...
bende hemen hemen ayni durumda sayilirim ama tek fark ben evliligi takmiyorum okul önde gidiyor.
sende böyle yap. daha cok gencsin önce güzelce okulunu bitir güzel bir is bul o zaman bu konu hakkinda bile daha emin olursun kararlarinla. ilk kendin icin oku kimseye bagli olmamak kadar güzel birsey yok.
herseyi ona yükleme sonucta 'hayat arkadasinla' birliktede calisip yükselebilirsiniz degil mi?
sende böyle yap. daha cok gencsin önce güzelce okulunu bitir güzel bir is bul o zaman bu konu hakkinda bile daha emin olursun kararlarinla. ilk kendin icin oku kimseye bagli olmamak kadar güzel birsey yok.
herseyi ona yükleme sonucta 'hayat arkadasinla' birliktede calisip yükselebilirsiniz degil mi?
21 yasindasiniz 21 yildir kira derdi cekmeniz cok hosuma gitti annenizden ciktiginizda kiradayiz diye dert yanmayami basladiniz ayy cok hossunuz valla
Adam bin alir siz de bir ise girersiniz 2000 olur yasanir gecinilir ama 21 yildir kiradasiniz ya yetti artik size en az 2 anahtar verebilecek bir bey bulun ama o da 35inde olur en az kolay gelsin
Adam bin alir siz de bir ise girersiniz 2000 olur yasanir gecinilir ama 21 yildir kiradasiniz ya yetti artik size en az 2 anahtar verebilecek bir bey bulun ama o da 35inde olur en az kolay gelsin
Okulunu bitir, iyi bir mesleğin olsun, çevren olsun, daha iyi kısmetlerin de çıkar.
Erkek arkadaşının düzenli bir işi olmazsa olmaz, bir de ailesini de geçindirecekmiş nasıl olacak o.
Evlilikte sorunlar maddiyat yüzünden çıkar genelde, varlık barıştırır yokluk kavga ettirir derler.
Erkek arkadaşının düzenli bir işi olmazsa olmaz, bir de ailesini de geçindirecekmiş nasıl olacak o.
Evlilikte sorunlar maddiyat yüzünden çıkar genelde, varlık barıştırır yokluk kavga ettirir derler.
Gecimi parayi pulu bilmem de..
Evi tek o gecindiriyorsa ya dicek para yok birlikte yasayalim kiraya para vermeyelim,
yada ayri kiraya siz cikacaksiniz ama onlarada para gondercek bir nevi iki kira odeyecek gibi olacak..
Arkadaslar siz calisin niye calismiyorsunuz demis..
Haklilar bir yerde ama siz calissaniz bile kendi evinizi zor gecindirirsiniz bu yukle..
Aile muhtac olunca tabiki maddi yardim yapilacak ama evi suanda tek gecindiren o oldugu icin evlenseniz de surekli sizin butcenize karisacaklar vs vs vs...
Ve evet 31 yasina gelmis adam evini barkini birazcikta olsa birikimini yapmis olmasi gerekiyordu..Bu konuda annenize katiliyorum.
Evi tek o gecindiriyorsa ya dicek para yok birlikte yasayalim kiraya para vermeyelim,
yada ayri kiraya siz cikacaksiniz ama onlarada para gondercek bir nevi iki kira odeyecek gibi olacak..
Arkadaslar siz calisin niye calismiyorsunuz demis..
Haklilar bir yerde ama siz calissaniz bile kendi evinizi zor gecindirirsiniz bu yukle..
Aile muhtac olunca tabiki maddi yardim yapilacak ama evi suanda tek gecindiren o oldugu icin evlenseniz de surekli sizin butcenize karisacaklar vs vs vs...
Ve evet 31 yasina gelmis adam evini barkini birazcikta olsa birikimini yapmis olmasi gerekiyordu..Bu konuda annenize katiliyorum.
Tamam etcek te neyle edicek?Onlarla yasamak istemiyo lakin mecbur yardim edecek ve ederim diyo. Ailesine o kadar bagli ki simdiden onlara asla saygisizlik yapamazsin onlar benim herseyim demeye basladi
Maasi belli.sana ve eve mi bakacak ailesine mi destek olacak?
Malesef imkansiz bu.
ikiniz calisirsaniz ancak kendi evinizi idare edersiniz bence.
Bunları düşünmen kendin için güzel en azından düşünebilmen, herkes rahat bir hayat yaşamak ister tabi ki. Eğer seviyorsanız, aşkınıza güveniyorsanız para aranıza giremez. Sende çalışırsın neden direk evde oturmaya endekslisin? Ben her zaman beraber elde edilen şeyin daha kıymetli olduğunu düşünürüm. Senin eğitim durumun nedir? Yani okulu bitirip kendinde birşeylere çabala bence. Birbirinize destek olduğunuz bir hayat paylaşılmaya değer olabilir. Ben 23 yaşındayım öğretmenim ve mesleki şartlarımız uygun kişiler ile görüşsemde şuana kadar daha kimseden öyle aman aman etkilenemedim. Aşk da önemli bu yüzden ama para da önemli bence. Tabiki tamamen cebine bakmamak lazım. Bir de annesi ve ablası ile yaşayabilecek misin? Bence bu daha büyük bir sorun.