sizce eltime haksızlık mı ettim ?

baharbozkurt

...NEFESİM...
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2014
582
113
63
Merhaba..
Ulan ne dertliymiş bu baharda demeyin lütfen Sizinle gene bi sıkıntımı paylaşıcam.

sabah 8 akşam 6 olarak bi firmada calışıyorum. sadece pazar gunum tatıl neyse konunun aslına gireyim. p.tesi apar topar eski ev sahibimin oğlu evlenecek diye ev tasımak zorunda kaldık. bu süre zarfı içerisinde bana ne eltim ne görümcem ne kayın validem nede onların eşleri yardımcı olmadılar. bende calıstıgım için her aksam işten geldiğimde ufak ufak evi yerleştirmeye basladım. Şükür ki az bir işim kaldı.

az evvelde kayın validem telefonla beni aradı. (bu arada hopörlör acıkmıs.)
yardıma gelmek istediklerini söylediler.
e bende haliyle sinir oldum p.tesi tasınmısım gun olmus cumartesi yenı mı akıllarına geliyo.
gerek yok anne bitirdim sağolun dedim. Dilber abla (görümcem) gelip evi görmek istediğini söyledi bende gel,gelceksen dedim. o sırada eltim " beni neden cagırmıyorsunuz? bahar benı neden davet etmıyorsun bundan sonra gelmem gitmem sana dedi. İnanın şok geçirdim şok geçirdiğim için bi cevap veremedim kem küm ettim.

telefonu kapattıktan sonra esimi aradım eşim eltime çok sinirlendi ve kapat ben engini (kardeşi) arayayım şu karısının diline bi sahip çıksın dedi.

şimdi diceksinizki bahar sadede gel. birden bire sucluluk hissettim. şimdi eşim kaynımı arıcak kaynım eltime kızıcak bu konu yuzunden araları bozulacak. 5 dakıka once kendimi haklı görürken,şuan tuaf hissediyorum. Sizce haksızlık mı yaptım. Ama ben kimseyi davet etmedim aman of bilemiyorum

sizce bu olayda ben eltime haksızlık mı ettim.:26:

genel anlamda yardımcı olsalarmış iyi olurmuş aile demenin anlamı bu birbirine destek vermek ,ama eltiniz size latife etmiş ,kv ve görümceye bişey dememişsiniz eltinizi şikayet etmişsiniz ,eşiniz o zaman annesinin ve kardeşinin tavırlarına da bişey desin madem ,elti olunca bu şekilde davranmak yanlış bence hele eşinizi bu konu için araya katıp kavga etmelerine sebep vermek yanlış ,ikili davranmışsınız bence .....

Calisan bir bayan olarak hem tasinma hem is guc yorulmusunuzdur anlayis gostermeleri gerekirdi.Zaten bir yardimlari olmamis bide ustune boyle yapmasi yanlis olmus.Ben olsam yardima gitmedigim icin mahcup olur sesimi bile cikarmazdim.Haklisiniz ama esiniz aramasaydi sanki daha mi iyi olurdu? Islerin gereksiz buyumesine sebep olur sanki.Neyse artik lafi gecerse cok yoruldum herseyi tek basima yaptim zaten deyiverirsiniz.Durup durup isiniz olup bitince aramakta sacma yani.Tabi bunlar nacizane fikrim.Gule gule oturun yeni evinizde bu arada.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Onun zaten küs olma bahanesi varmış bu küs olaylarıda çocukca hem benim eltim taşınsa bende ucundan yardım etmem en nefret ettiğim işlerden biri , 6 defa taşındım kendi kardeşimden dahi yardım beklemedim kimse mecbur değil

kimse kusura bakmasın bu konuda sen haklısın canım
madem ev görmeye gelecek neden sen taşınırken gelmedi
hem yardım eder bi işin ucundan tutardı hemde sana çaktırmadan evine bakardı
ama yok bu eltiler görümceler illaki ortalık karıştıracak
dilinin ucuyla bile söylese sen onu hissedip gerek yok ben yerleşirim derdin
boşver hiç suçluluk hissetme şimdi bunu söylemezsen yarın öbür gün hiç sesini çıkaramazsın onlarda tepene biner
sen hem çalışıp hemde ev taşıyıp yerleştirmişsin bir Allah ın kulu aramamış
şimdi elti hanım kalkmış ev merak etmiş gelecekmiş
ortalık karıştırmaya yer arıyo bence
hiç üstünde durma yeri gelincede lafını söyle

İkili davranmak değil ki eşim zaten kimse yardım etmedi diye sinirliydi hepsine. Latifeninde bir uslubu var bence. hem latıfe etmiş olsa ses tonundan anlardım. Kavga etmeleri için aramadım eşimi. ya empati yapıyorum ama anlamıyorum eltimi. şimdi kendimi eltimin yerine koyuyorum. ev taşıyalı günler geçmiş aramamışsın. yardım etmek zorunda illaki değilsin. ama günler sonra kalkıpta yardım edilcek bişey varmı demek saçma değil mi sizcede. hem ben görümceme " abla hadi gel yeni evi görürsün " demiş bunu eltime dememiş olsam eltimin tepkisini anlarım. herzaman suna inanırım eltımı veya görümcemi sevmek zorunda değilim ama birisi eşimin kız kardeşi birisi ise kardeşinin hanımı. benım yuzumden kardeşleriyle arası bozulsun istemem. Ama bence burda direk " beni niye davet etmiyosun o zaman bundan sonra gelmem gitmem sana " şeklinde bi sitem var böyle latife olmaz. ha latife ediyorsada eltimin düşünmesi gerekmez mi " ben böyle şaka yaptım ama kadın belki alınacak dediğime" diye ?

abartılacak birşey yoktu aslında tek amacım (eltimin yemeyip içmeyip kaynıma yetiştireceğini bildiğimden onunda eşime sitem edeceğini bildiğimden ) eşime haber vermekti. ama haksızlıga uğradıgımı düşünüyor. " seni ezemez,karımı ezdirmem bir değil iki değil önüne geçsin artık engin " diyor.

Elbette hak veriyorum. yardım etmek zorunda değil. zaten konuyu absürd yapan tasınma ve herşey bitince yardım gerek mi diye sormaları.

ahh yebese içime su serptin gerçekten canım

Ne haksızlığı onlar sana haksızlık etmiş valla elti kaynana görümce çoğu dışarda olsa hiç tanışma gereksinimi bile duymayacağınız insanlar .
Hiç takma kafana yalnız eşine söyle abisini aramasın kadınların olayı bu sonuçta.
Görümcende gelince uzat ayakları öldüm yorgunluktan ayy iyi ki geldin de çayı kahveyi ona yaptır görsün ev görmesi nasıl oluyor

Hem calisip hem ev tasimak cok zor bur olay, ustune kimse size yardim etmemis. Ama yardim etmeyenler evi merak edip ev neredeyse yerlestiginde gormeye geliyorlar. O kadar merak eden adam daha ilk tasindiginiz gun gelir hem evi gorur hem de yardim ederdi.sonradan yadima ihtiyacin var mi demek tamamen dememis olmayalim diye soylenmis bir soz. bence burada karsi taraftan herkesin kusuru var

kız ne alemsin yaaa tam benım kafadasın

Dimi bencede. haksızlık etmedim, dahası ben mağdurum şuan

kız ne alemsin yaaa tam benım kafadasın

tabi tatlım ben en küçük gelinim aile apartmanı kaynanamla birlikte oturuyorum herşeye alın herşeye gücen kafada saç kalmaz ben eşime bişey demem hiç tartışmaya da girmem ama şaka yollu lafımı koyar geçerim büyük eltim der ki 'küçük gelin kart(bilir işini)'ben de içimden başka türlü sizle başa mı çıkılır derim

ahh yebese içime su serptin gerçekten canım

hiç vicdan azabı duyma hayatım dediğim giib sen haklısın
o da ortalık karıştırma amacıyla söylemediyse bende neyim
kayınvalide ve görümceni sana karşı doldurmak istemiş belli
ama eşini takdir ettim ezdirmemiş seni
bırak elleme eşin ezdirmesin
bi düşünsene birde eşinde onları haklı görseydi o zaman hep sen üzülecektin
şimdi eşinin bu tepkisi onların sana bişey söylerken 2 defa düşünmelerine neden olur buda çok iyi olur

öyle valla eltimin kayın valideme etmediği kalmadı gene kayın validem onu dilinden düşürmez sibelim aşağı sibelim yukarı

bencede iyi oldu. hem kaynımda zamanında benım kılık kıyafetime cok karısırdı eşimi doldururdu. (eltim feraceli kapalı ben açığım ama çok değil) abi bahara gömlek giydirme abi baharıda teseddüre sokalım der dururdu. şimdi cesaret edemicekler nihahaha Canım kocam sayesındeee

eşin degıldee senın soylemen daha dogru olurdu..
benımde başımdan aynsı olmasa da benzerı gectı ..bana yardım etmesı dk alıyordu ama sıkıldı gorumce:)
ne kımseye ne kendısıne soylemedım..he şimdıden sonra bırşey soylense gecmışe bıle ınebılırım..ıcımde sır cunkı..

öyle valla eltimin kayın valideme etmediği kalmadı gene kayın validem onu dilinden düşürmez sibelim aşağı sibelim yukarı

ezdirme kendini tatlım hatta görümcen çaya gelirse yemeğe alıkoy yemeği de yaptır sinir oldum ay eltine kıskanç bi kadın belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…