Anket Sizce düğün gerekli mi?

sizce düğün gereklimi?

• Ankete Katılan
    92
inanın,gerekli yada gereksiz diye hiç düşünmedik biz,hiç böyle bakmadık olaya...
kimsenin değil;sonuçta bu yalnızca,bizim günümüz...

ben zaten oynamayı hiç beceremem yapamam,malum düğündede tüm gece oynamadan oturan gelin kadarda saçma bişey olmazdı...
eşimde aksine çok oynak öyle böyle değil...

o yüzden biraz ondan biraz benden ortaya karışık bişeyler yaptık...
bütçemizinde doğrultusunda tabii,önce sade bir nikah ardındanda küçük bir eğlence...

ne şiş yandı,ne kebab.......

Zevk meselesi tamamen. Ben düğün istemedim. Nikahdan sonra sadece aile ve birkaç yakın arkadaşla gidelim biyerde eğlenelim istedim. Ama kayınvalidem gösteriş meraklısı olduğundan bana 3 sene kullandığı eşyaları bırakıp ardından lüks sayılabilecek bir düğün yaptı. Ben yanarım yanarım o paraya yanarım hala :bbo: O kadar parayla eşyalarımızı değiştirebilirdik yada üzerine koyup iyi kötü araba alabilirdik. Hadi hepsini geçtim zor günler için saklayabilirdik. Bunları yapmaya paramız yokmuş ama biz ayranı yok içmeye misali düğün yapmışız en alasından. :mymeka:

ben düğün yapmadım gerekte duymadım zaten hiç sevmem öyle hadi hoppa hep bereber oynamayı. kınada bi güzel kurtlarımı döktüm ki bende yonamayı çok severim ertesi gün nikah oldu hem sade hem masrafsızdı bana göre harikaydı. zaten ben bazı kadınların söz meclisten dışarı öyle başka erkeklerin yanında açık saçık giyinip dansöz gibi oynaması taraftarı değilim sonuçta en mutlu günümde insanları günaha sokmak ve bu vebali ödemek istemem.

gerkesiz buluyorum.Kendi dügününde eglenen cift az bulunur. Genelde davetliler daha cok eglenir ama masrafi dügün sahipleri yapar.:66:

Bence gereksiz. Eşim de benim gibi düşündüğü için de yapmadık.

Tabi ki, hevesi olan yapar ama bu iş için borca giriliyorsa, o da bana hiç mantıklı gelmiyor.

gereksiz buluyorum.
nikah ve ardından aileler arasında samimi bir yemek yeterli benim için...
maksat duyurmak ve mutluluğu paylaşmaksa nikahlada mümkün hale geliyor bence.
tercih meselesi tabiki birazda adetten gelenek olmuş yani.
aileler ve çiftler çoğunlukla düğünü tercih ediyor.

Düğün sevmem, gelinlik sevmem, kalabalık sevmem, oynamaktan hele ki toplu halde dans etmekten hiç mi hiç hoşlanmam. (evde baş başa etmek varken :63: ) Hayatım boyunca en fazla bir iki kez gördüğüm, beni doğru dürüst tanımayan insanların özel bir anımda yanımda olması anlamsız gelir. Hele ki bir de tutup onlar için para harcamak... Gider eşimle kendimize harcarım daha iyi. Benim için evlenilen gün hayatımın en özel günü değildir. En özel gün eşimin hayatıma girdiği gündür. Evlilik eylemi değil, aile olma kavramı kutsaldır. O yüzden merasimleri sevmem. Eşim de aynı kafandan. Kısacık bir nikah sonrası, aile fertleriyle çıkılan yemek, dostlarla gidilen eğlence en güzeli geldi bize. Öyle de yaptık. Eşimin ailesi başta bunu yetersiz gibi gördü ama ikimiz de aynı şeyi istediğimiz için sorun çıkarmadılar.

Son düzenleme:
evlilik sayisiz insanin önüne cikip göbek atmak degil..
baska kitalarda asik oldugun adamla günesin dogusunu izlemek..
benim lugatimda evlilik(evlenmek) diye bir terim yok zaten onun adi ask yasamak..

:73: böyle baslar hersey...ve hic bitmez sonsuza gider...:127:

Gerekli gereksiz diye cevap verilebilecek bir konu değil.
Tercih sadece..
Benim için olmazsa olmas değildi ama iki düğün yaptık.
Ama keşke Üç yapma ihtimalimiz olsaydı da keşke 3 yapsaydık :52:

Ya aslında gereksiz değil ama çok aşırısını da istemem sanırım. Öyle çok kalabalık bir düğün falan ne bileyim iyi değil sanki... Ama tabi ki olsun çok yakınım, sevdiğim kişilerle o güzel günü düğün yaparak kutlamak isterim ama dediğim gibi çok kalabalık olsun istemem. :29:

bemnce gerekli başka bişey o eğlence ve birliktelik..sade nikah 2 3 evliliğini yapanlar için tamam ama insan 1 kere evleniyorsa bence düğün olmalı yada nikahtan sonra bir eğlence yapılmalı en azından..öteki türlü at imzayı gel eve o en basiti..en kolayı ve masrafsızı..:19:

herkesin zevki ayrı sonuçta.ama bana göre düğün çok gereksiz yani nikahın olur en yakınlarınla beraber birşeyler yaparsın ama hoplayıp zıplama o gürültü hiç bana göre değil :82:

Biz eşimle düğün istemedik ve yapmadık.Kına gecesinde büyük bir yer tutuldu.Herkes eğlendi oynadı.Ertesi gün gelinliğimi giydim nikahımız kıyıldı.Sonrasında birinci derece aile ile eğlenmek için bir mekana gidildi.Sonrasındada eşimle başbaşa yemek yiyip evimize geldik.Düğün gereksiz 3. derece şahıslar kuru kalabalık eğlensin diye onca tantana gürültü çekilmez.

Her önüne gelenin çağırıldığı büyük böyle 400-500 kişilk düğünler bana gereksiz geliyor. Nikaha gelen gelir ondan sonra en fazla yakın akraba ve eş dosttan oluşan maksimum 100-150 kişilik güzel bir mekande yemek ve eğlence bana daha mantıklı geliyor.

bence düğün gerekli gecmıse dönup baktıgımda esımle dostumla eylendıgım benım mutlulugumu paylasan sevdıkelrımı hatırlamak cok güzel .benım dügümün olmustu ve hala esımle resımlere bakar o günlerden konsuuruz.

Back