- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Valla kız kardeşinin kocası boyacılık yapıyor ama evin içini dışını mantolama yapıyor aynı zamanda bir evi var adam elleriyle yapmış kız kardeşiyle de aynı yaşlardayız , zaten karsı tarafın durumu iyi fazla fazla yapmışlardır eminim ki.. Dediğiniz gibi orası beni ilgilendirmez sevglimin annesi bana kızıma neyse sana o kadar ona 2 bilezik taktım sanada 2 tane takarım dedi bana 1 sene önce falan gülerek şakayla karısık, sevglime söyledim bu ne demek diye yaa hayatım abartma onlar senin ağzını arıyor siz hiç takmasanız da olur canınız sağolsun desem kat kat fazla takarlarmış. Onlar benden öyle muamele bekliyormuş.Bunu dediklerini tahmin etmek zor değil zaten,gerçekten demediler mi acaba orası muamma dememiş bile olsalar seni bağlamaz zaten
Valla kız kardeşinin kocası boyacılık yapıyor ama evin içini dışını mantolama yapıyor aynı zamanda bir evi var adam elleriyle yapmış kız kardeşiyle de aynı yaşlardayız , zaten karsı tarafın durumu iyi fazla fazla yapmışlardır eminim ki.. Dediğiniz gibi orası beni ilgilendirmez sevglimin annesi bana kızıma neyse sana o kadar ona 2 bilezik taktım sanada 2 tane takarım dedi bana 1 sene önce falan gülerek şakayla karısık, sevglime söyledim bu ne demek diye yaa hayatım abartma onlar senin ağzını arıyor siz hiç takmasanız da olur canınız sağolsun desem kat kat fazla takarlarmış. Onlar benden öyle muamele bekliyormuş.
Halasının oğlu evlendi geçtiğimiz yaz çocuk uzman çavus gelin hanım her istediğini aldırmış valla, bizimkinin aileside gelini ayıplıyorlar bu ne açgözlük insanlar yok diyo o hala o fırınıda istiyorum mobilyam şundan olacak diye tutturmuş cık cık cıks yaptılar. Yani bakış açıları eğer onlarda yoksa alıcaksınız değil de olsun almasanız da olur sizin canınız sağolsun...
Valla kız kardeşinin kocası boyacılık yapıyor ama evin içini dışını mantolama yapıyor aynı zamanda bir evi var adam elleriyle yapmış kız kardeşiyle de aynı yaşlardayız , zaten karsı tarafın durumu iyi fazla fazla yapmışlardır eminim ki.. Dediğiniz gibi orası beni ilgilendirmez sevglimin annesi bana kızıma neyse sana o kadar ona 2 bilezik taktım sanada 2 tane takarım dedi bana 1 sene önce falan gülerek şakayla karısık, sevglime söyledim bu ne demek diye yaa hayatım abartma onlar senin ağzını arıyor siz hiç takmasanız da olur canınız sağolsun desem kat kat fazla takarlarmış. Onlar benden öyle muamele bekliyormuş.
Halasının oğlu evlendi geçtiğimiz yaz çocuk uzman çavus gelin hanım her istediğini aldırmış valla, bizimkinin aileside gelini ayıplıyorlar bu ne açgözlük insanlar yok diyo o hala o fırınıda istiyorum mobilyam şundan olacak diye tutturmuş cık cık cıks yaptılar. Yani bakış açıları eğer onlarda yoksa alıcaksınız değil de olsun almasanız da olur sizin canınız sağolsun...
Ben sevgilimin kafasından istiyorum vallahi yaa, ne kullanıyo bu adam bilmiyorum , bana Cizreye gitmeden önce evlenelim dedi yine birlikte gidelim dedi bende nasıl olcak peki dedim bi anlattı ben şook. Arabayı satarmışız onunla takı hallolurmuş zaten doğuya gtcez ahım şahım eşyaya gerek yok düğünden gelen takılarla da esyaya borç yapınca onları kapatırız doğuda da para biriktiririz dönüşte en az 20.000 paramız olur ev peşinatı yaparız dedi bana. Ben sadece bakakaldım Yaa adam arabayı satsa 15 bin eder onunla nereye evleniyosun hiç borç yapmadan mümkün mü böyle bişey, üstelik zaten 3 yıl boyunca kredi ödemen var geriye kalan 2 binle nasıl 20 bin biriktirmeyi düşünüor ben çözemedim.Erkek arkadasin hic olgun degil gerci daha 24 yasindaydi degilmi? Düsünce tarzi, yapisi s1k1ntili. Bu kafayla ömrü boyunca hep borc ödemek zorunda kalir hicbirseyde yapamaz (evdi, arabaydi). Zaten ailecek para konusunda bir s1k1ntilari var. Yorgani ayagina göre uzatmak diye birsey var. Birde babasinin bir üst model araba isteyine "bizim icin yapiyor iste" demesi ayri bir komik. Zaten araba bir yatirim araci degildir. Yanlis anlama ama bana ailecek sana psikolojik baski yapiyorlar gibi geldiler. Birde erkek arkadasin sana maddiyatci diyormus ya ama sürekli paradan bahseden kendisi degilmi?!
Hayır ben 2 altının lafını etmiyorum bana yok dyipte ailesine gelnce nasıl var ediyor bu parayı onu sorun ediyorumnasıl hep bana hep bana diyerek yaşayabiliyorsunuz bilmiyorum. adam zorda kalmadıkça elimi cebime attırmadı diyorsunuz, şimdi iki altının lafını ediyosunuz. ilginç. valla. mantık çerçevesi içinde gözünüzün görmemesi lazım bu durumları.
Bende buna üzülüyorum inanın geçen gece izne gelcem param yok borcum çok dedi diye bi havalara ucmadığım kaldı artık düşünüyo borcu kafaya takıyo ohh be diyorum içimden zaten ona dayanarak ben altınları veririm sorun etme dedim . Ben borçtan korksun istiyorum aslında çokta sıkıntı çekti amma hala aynıbu adam kredi çekerek yaşam sürdürmeyi normal sayıyor.
o 60.000 gitgide artacaktır.öyle de kalmaz
Ben sevgilimin kafasından istiyorum vallahi yaa, ne kullanıyo bu adam bilmiyorum , bana Cizreye gitmeden önce evlenelim dedi yine birlikte gidelim dedi bende nasıl olcak peki dedim bi anlattı ben şook. Arabayı satarmışız onunla takı hallolurmuş zaten doğuya gtcez ahım şahım eşyaya gerek yok düğünden gelen takılarla da esyaya borç yapınca onları kapatırız doğuda da para biriktiririz dönüşte en az 20.000 paramız olur ev peşinatı yaparız dedi bana. Ben sadece bakakaldım Yaa adam arabayı satsa 15 bin eder onunla nereye evleniyosun hiç borç yapmadan mümkün mü böyle bişey, üstelik zaten 3 yıl boyunca kredi ödemen var geriye kalan 2 binle nasıl 20 bin biriktirmeyi düşünüor ben çözemedim.
Aslında sürekli paradan bahseden benm fırsatını kovalıyorum konu açılsada bende bu düğün muhabbetini nasıl yapcaz falan diye sorsam diyorum ama o konulara girmiyo bile benmle
Hayır ben 2 altının lafını etmiyorum bana yok dyipte ailesine gelnce nasıl var ediyor bu parayı onu sorun ediyorum
Sıkıntı orda işte bi seferde ailesine olsun diyorsunuz ya hep ailesine oluyor, evlilik planları yapıyor bana yok diyor gidip ailesine kredi çekiyo onlara yok diyememzmiş. Ben bunlara kızıyorum.e bi sefer de size olmasın ailesine olsun. ne var yani. ben anlamadım şimdi. siz paranızı istemiyosanız harcamazsınız ama beraber yapacağınız bi gezi için para vermeyip onun da ailesine para harcamamasını beklemek bencillik oluyor bence.
Sıkıntı orda işte bi seferde ailesine olsun diyorsunuz ya hep ailesine oluyor, evlilik planları yapıyor bana yok diyor gidip ailesine kredi çekiyo onlara yok diyememzmiş. Ben bunlara kızıyorum.
Ben diyorum ki parası yoksa bana da yoktur ailesine olmamalı ama ailesine varsa bana da olmalı
Bende buna üzülüyorum inanın geçen gece izne gelcem param yok borcum çok dedi diye bi havalara ucmadığım kaldı artık düşünüyo borcu kafaya takıyo ohh be diyorum içimden zaten ona dayanarak ben altınları veririm sorun etme dedim . Ben borçtan korksun istiyorum aslında çokta sıkıntı çekti amma hala aynı
o borç evlenene kadar 100.000 e dayanır geçer bile.Bende buna üzülüyorum inanın geçen gece izne gelcem param yok borcum çok dedi diye bi havalara ucmadığım kaldı artık düşünüyo borcu kafaya takıyo ohh be diyorum içimden zaten ona dayanarak ben altınları veririm sorun etme dedim . Ben borçtan korksun istiyorum aslında çokta sıkıntı çekti amma hala aynı
%100 haklısınEğer cebinde parası yoksa kaçamak planları yapmayacak bey efendi...
Ayakkabı hediyeler 1 gün dolu dolu aile gezdirmeler bunlara gelince borç harç para bulunuyor...
Sevgiliyle vakit geçirirken sevgili sömürülüyor??
Doğru yapmamışsın, şimdi bir şekilde kıvırmaya çalış ve altınlarını bozma... Ama ben olsam ağzımdan çıktı ama ben altınlarımı bozmak istemiyorum onlar benim ilk birikimim diye söylerdim ki en baştan teklif etmen hata, onunda kabul etmesi kusura bakma yüzsüzlük...
Onun demesi gerek, hayır olmaz onlar senin ilk birikimin diye...
evleneceği kesin tabi ki.Yok arkadaşlar ben geçen konusunda fırtınalı bir ayrılık yaşayın ca kendini kurtardı diye sevindim asla geri dönmemler falan havada ucusuyordu sonra polis olsn sevgilisi diye başlayan konuyla geri döndü konu sahibi herkes nefesini boşuna türetiyor bu kız bu çocukla ev-le-ne-çek ama gelip ne olur pişmanım diye konu açma yasayacakalarini hakettin diyeceğiz inatla görmüyorsun sen bilirsin
Öncelikle altınlarını satmanı tavsiye etmem, onun sıralı listesi yada başka bir şeyden değil eğer aranızdaki ilişkinin bir ciddiyeti yani evlenmek gibi bir düşünceniz varsa o altınlar sana ileride fazlasıyla lazım olacaktır. bir kaç gün eğlenmek için yada başbaşa kalabilmek için ileride bir gün gerçekten lazım olduğunda kullanabileceğin bir teminattan vazgeçme. Ha yok aranızda bir ciddiyet yoksa zaten o altınları satmaya değermi sence? Şimdi gelelim tatil veya senin tabirinle kaçamak planlarına. Fikir güzel kabul ama dediğin gibi masraf boyunuzu geçer. Nerede yaşadığını yazmamışsın bu yüzden net bir tavsiye veremem ama yerinizde olsam atlar otobüse yakınlarda ama gözlerden uzak bir yere gider ucuz ama kaliteli bir pansiyon bulur orada kalırım. Böylece araç kirası için harcanacak para konaklamaya harcanabilir,aynı zamanda zamandan da tasarruf edersiniz. Tek yapman gereken internetten tatil sitelerine girip konaklama yerlerine bakman olacak. Yazlık bölgelere yakınsanız şu anda sezon bitti çok ucuza kaliteli yerler bulabilirsiniz. Bence bunları bir düşün ama ne olursun o altınlara dokunma. O nasıl ailesini düşünüyorsa sende düşün ve aynı derecede bir geleceğiniz olacaksa o altınlara ve fazlasına ihtiyacınız olacağını unutma. Hiç bir kaçamak buna değmez demicem çünkü değer ama kaçamak kaçamak olarak kalmayacaksa değer.Günaydın KK'nın güzel hatunları
Sevgilim Cizre'de görev yapıyor polis memuru, oraya gideli 2 ay oldu.
Önümüzdeki ay izne gelmeyi düşünüyor inşallah Rabbim nasip ederse
Dün akşam konusuyorduk benim 7 Kasım da doğum günüm var sevgilimde dedi ki normalde doğum gününde orda olmak istiyordum ama bu ay sıkıntılarım var hayatım maaşı alınca gelcem ayın 15inden sonra dedi
Bende olsun senin canın sağolsun dedim.
Onun üstüne daha 2 gün önce maaşımı aldım sadece elime kalan 300 lira nasıl yapıcam bilmiyorum gelince maddiyatı düşünmek istemiyorum ama uçak bileti var gezcez ihtiyaçlar olcak falan dedi. Bide 2 günlüğüne kaçamak yapmak istiyoruz sevgilimle kalcak yer parası da olcak haliyle. Ee bide gezerken araba falan kiralamayı düşünüyo yollarda boşuna vakit harcamamak adına çünkü ikimizinde vakti kısıtlı.
Her neyse kısacası en az 1500 tl para gerekiyor bunlar için.
Bnde asgari ücretle çalışan bi kızım kazandığım parayı olduğu gibi kendi ailem için harcarım kardeşlerime harclık market alışverisi falan doğru düzgün kendime bişey almam...
Geçen ay ki maaşımla da kendimi sıktım biraz 2 tane çeyrek altın aldım o kadar mutlu oldum ki ilk defa kendim geleceğe dair bi yatırım yaptım biryerlerden başladım diye çok sevindim.
Bundan sevgilime de bahsetmiştim her neyse işte,
Sevgilim böyle maddiyattan bahsederken bende üzüldüm bende sen canını sıkma benim altınları satarız dedim bide kasımın ilk haftası maaşımı alcam ordan da ayırırm 200 tl falan dedim.
Oda sen ciddi misin dedi evet tabikide sonuçta bugüne kadar hep sen veriyordun gezdik yedik içtik dedim. Oda bana destek olmana çok sevindim içim rahatladı dedi.
Her ne kadar ilk birikimim olan altınlarımı satmak istemesem de söylemiş bulundum.
Daha sonra konusurken işte gelince kardeşine ayakkabı sözü vermiş ona nıke den yada adidastan güzel bi ayakkabı sözüm var onları falan karttan geçerim bide evdekilerle bigün doya doya gezmeye çıkarız, 2 yaşında çok tatlı bi yeğeni var , ona da hediyeler almam lazım dedi. Gelmişken bide alışveriş yapar iderken de anne babasına harclık bırakır çnkü onun huyu böyle ailesinden asla kısmaz.
Şimdi bütün bunları sıralayınca bende kötü oldum açıkcası tamam parası olmayabilir ama bunların hepsini nasıl yapacak , borçla kartla bi şekilde yapıcak.
Bugüne kadar zorda kalmadıkca bana elimi hiç cebime attırmadı ama ben yine de hep destek oldum ona fırsat vermedim bu duruma...
Şimdi ailesiyle böyle planlar yaparken benim kenarıma aldığım altınlarımı satmam ne kadar doğru sizce yoksa ben mi abartıyorum.
Ne biliyim işte yaa ben dişimden tırnağımdan artırdım öyle aldım onları , Sevgiliminde düşünmesi gerekmez miydi bunu önceden.
Yeri geldi kendi ailemden esirgedim kenarımda bişeyim olsun zor günler için diye
Şimdi o altınları çıkartıp sevgilime verince sanki o ailesyle daha rahat gezsin tozsun evine alışveriş yapsın diye vermiş gibi olcam diye hissediyorum.
Utanıyorum da bunları düşünürken kararsız kaldım kısacası...
İşte kartlardan yapacakmış şöyleki bide bütün bunlara bizim masraflarda eklenirse 2 kata çıkacak harcayacağı para
Ya o genel anlamda hep ailesini ön planda tutar zaten, kendinden bile... Bana hergün evlenelim evlenelim diyo ama dünya kadar kredi borcu var ailesi için çektiği, bende bu kadar borç içinde nasıl evlenecez diynce idare ederiz evlilik sadece iyi günde mi diyen bi adam. O yüzden sıkıntı yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?