Ben böyle ailelerden korkuyorum açıkçası.
Ben de evlenmeden önce maaşımı evime harcadım hep. Alışveriş yaptım, eşya aldım ne bileyim yaptım yani.
Annem kızardı bana. Evleneceksin, biriktir, sakla diye. Ben de bu sefer kendisine kıyıp da alamadığı şeylere yöneldim. Çantasıdır, ayakkabısıdır vs.
Bazı insanlarda "biz masraf yaptık, büyüttük şimdi de o bize yapacak" kafası var. Hatta çocuğu sırf kendisine yaşlılığında baksın diye yapan aileler var.
Halbuki dünyaya bir birey getiriyorlar ve onun kendi hayatı olduğunu, kendi tercihlerini yaşaması gerektiğini anlamıyorlar.
Gereklilik olur krediyi anlarım ama daha hayatın başında, kendi hayatını düzene oturtamamış, elinde bir çöpü olmayan birine kendi ailesinin bu kadar yüklenmesini anlayamıyorum. Dürüst, samimi gelmiyorlar bana.
Cumartesi günü arkadaşım evlendi. On bir yıldır birliktelerdi. Neden bu kadar beklediler? Kız arkadaşım abisi evlenecek diye yüklü bir kredi çekmişti. Abisi ben ödeyeceğim demişti, ödemedi. Hepsini arkadaşım ödedi. Kendisi de evlenirken kredi çekti. Borç harç içinde evlendiler. Birikim yapamadığı gibi hayata da bir sıfır geride başlamış oldu. Bu haksızlık değil mi şimdi?
Bence böyle bir aile siz evlendiğinizde de aynı şeyleri bekleyecek oğullarından. Artık onun bir yuvası var, ailesi var demeyecekler.
Üstelik sizin için harcama yaptıkça oğullarını nankörlükle suçlayacaklar.
Burada böyle bir ton konu var. Kendi yemesinden, içmesinden, evladından kısıp ailesine, kardeşlerine para yollayan bir sürü adam var.
Şu an sevgilisiniz, ailelere harcamanız normal. Ama bu adam evlenmek için bir hazırlık yapmıyor. Sonra sizi paracılıkla suçluyor. Evlenince ne kadar değişebilir ki?
Kelebek senin için üzülüyoruz hepimiz, umarım mutlu olursun.