• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

Babasının doğru dürüst bir işi yok bi ay maaş alıyor 3 ay alamıyor o yüzden sevgilim ailesine detsek oldu hep kız kardeşi evlendi çeyizini sevgilim düzdü kredi çekip babasının borçları vardı sevgilim kredi çekti sonra babası araba alalım ben öderim dedi 2 ay ödedi 3. ay sevgilime kaldı annesi çalışmaya başladı 6 ay sonra oğlum bana kredi çıkmıyor sen bize çek evin içine tadilat yaptırcaz ben ödeyeceğim dedi 2 ay ödedi sonra kadın işten ayrılmak zorunda kaldı kredi de sevgilime kaldı bunlar 3 yıldır olanlar benim gördüklerim... Tabi bütün bunların altından kalkamnayıp arada 3-5 de kendine kredi çekti kartlarını eksilerini kapatmak için... Derken borç bu hale geldi ama hala ailemin canı sağolsun modunda
Yani şimdi ne desek boş, çok seviyorum ayrılamam filan diyosunuz. Geçmiş olsun diyeyim o zaman ben, çünkü bu adam senin eşyandan gelinliğinden düğününden kısıp yine ailesine yardım edecek. Allah kurtarsın canım seni.

Valla boyle adamlari ve ha bire aikesine para tasiyan adamlarin varligini okudukca kocama hergun kocaman sarilasim geliyor :))
Kocam 1 ker everir geri gelmezse asla bidaha vermez ister kardesi ister anasi olsun
Kendini kullandirtmayi sevmez. Vermedigi gibi almaya bakar :))) anne para biriktirdinmi verde ev alalim. Baba ev alicam yardim et vs. Gibi. Ailesinin durumu iyi. Hep derim. Onlar sana yardim etmeye mecbur degiller diye. Ama kaynim evlenirde nasip olursa bir cok seyine yardimci olmak isterim. Hic bir zarari yok ailesinin maddi ve manevi olarak.
Nedir bu adamlar ya...
Ha bire kadindan kisayim aileme yedireyim derdi ha bire.
Nefret ettim ya...

Kelebek sen burda bizim soylediklerimizi hic dinlemiyorsun ki. Koskoca evlilik dusunen hatta evlenip seni yanina almak icin sana baski yapan adamin cebinde koskoca ay icin 300 tl kaliyor ve hala haftasonu kacamaklari, marka ayakkabi hediyeleri, gezip tozmalari planliyor... Ve sen hala acmiyorsun gozunu... Bu adam borcla eksiden yasamaya alismis. Borc yigidin kamcisidir evet, gerektiginde yetistirebilmek icin alinir evet ama surekli borc devir daimi icinde yasamak... Altinlarini bozdurmaktan daha ciddi bir sikinti bence bunlar. Umarim guzel seyler yasarsin...

İnanın bizim sohbetlerimizin yanında bunlar devede kulak ayakkabı parası ne ki, konu düğüne esyaya gelincede aynı oluyor bizde, bende ailene gelince var bize gelnce neden yok dedim diye yapmadığını bırakmadı bana. Aman benm evime gelenler 10.000 lik(misal) koltuk takımında otursun diye aileme para harcamayayım çok bencilsin kelebek onlar beni nasıl büyüttü okuttu falan dedi. Bana evlenmiyorum onun yanına Cizreye gitmiyorum diye neler yapıyor para için uzaktasın para için rahat hayat için evlenmiyosun benmle diye, kii ben güzel bi dille anlatıyorum hayatım nasıl olcak geçnmek çok zor sen hiç mi evli çiftlere dinlemiyosun evlenince aşk meşk geçip gidiyo geçim derdi başlıyo diyorlar biz nasıl yapcaz diyorum da valla benm çevremde asg.ücret alıp da evde hanımının yüzü güldüğü için koşa koşa eve giden abiler var yeterki huzur olsun diyor

Kafaya baksana annesine hakkını 10 bin liralık koltuk alarak mı ödüyor? Bizi de okuttu ailemiz ama bizden binlerce liralık masraf beklemediler. Çalışır eve market yapar, bir şeyler alır, fatura öder de 10 bin liralık koltuk nedir? Ya da diğer 60-70 bin liralık borç nedir arkadaş?

Benim de kızım var Allah izin verirse onu okutcam, bi dolu masraf yapıcam ve maaşını kazanınca da durumum çok çok kötü değilse ondan beklentiye girmicem, bana git şu koltuğu al şu makinayı al diyip kooocaman borcun altına sokmayacağım. Çok şükür ailem de benden böyle saçma şeyler beklemedi, elimden geldiğince kasmadan yardım ettim sadece. Ayrıca hadi diyelim her ay 4 bin alıyor versin 2 binini belli bir süre onu da anlarım ama ana baba hakkı diye koca borcun altına girmek nedir arkadaş? Resmen saçmalamış üstüne sıvamış bir de seni haksız çıkarıyor. Adam gereksiz para harcayıp seni para göz yapıyor asıl para göz ve maddiyatçı sen ve ailensinde, sanırım çok yumuşak birisin o da yüz bulmuş tepene çıkıyor. Bu kafayla gereksiz borç ödemekten çok sıkıntı çekersin.

İnanın bizim sohbetlerimizin yanında bunlar devede kulak ayakkabı parası ne ki, konu düğüne esyaya gelincede aynı oluyor bizde, bende ailene gelince var bize gelnce neden yok dedim diye yapmadığını bırakmadı bana. Aman benm evime gelenler 10.000 lik(misal) koltuk takımında otursun diye aileme para harcamayayım çok bencilsin kelebek onlar beni nasıl büyüttü okuttu falan dedi. Bana evlenmiyorum onun yanına Cizreye gitmiyorum diye neler yapıyor para için uzaktasın para için rahat hayat için evlenmiyosun benmle diye, kii ben güzel bi dille anlatıyorum hayatım nasıl olcak geçnmek çok zor sen hiç mi evli çiftlere dinlemiyosun evlenince aşk meşk geçip gidiyo geçim derdi başlıyo diyorlar biz nasıl yapcaz diyorum da valla benm çevremde asg.ücret alıp da evde hanımının yüzü güldüğü için koşa koşa eve giden abiler var yeterki huzur olsun diyor
Saçmalamış iyice, evde yastık yorgan yiyince görürüm güleryüzü koşa koşa gitmeyi. Ya çocuğun olcak mesela çocuğa et sebze meyve yedirmen laxım. Etin kilosu 45 lira, hamur mu yedirceksin çocuğa naapcaksın? 4000 lirayla çok güzel geçinilir, çocuk da yapılır ama sevgilin hayatının 3 yılını ailesi için ipotek altına koymuş sana fakir edebiyatı yapıyo. Açlık kapıdan girince aşk bacadan çıkar ablacım benim, sakın aman sakın. İyi düşün nolur. Ailen biliyo mu bu çocuğu?

Kelebekcim, adam sana damardan girmeye çalışıyor ailemin hakkını ödeyemem bilmem ne diye de, nereye kadar devam edeceğini sormuyor musun hiç?
Benim çok zolru bir okul hayatım oldu, masraflı bir bölümde okuyordum, üstelik de şehir dışında. Üstelik okula ara verdim geri döndüm, sonra tekrar gittim, okul uzattım ev tuttum bir sürü şeyler. Mezun olup dönüp de memleketimde çalışmaya başladığımda haklarını ödeyemem ama dedim evde ufak katkılarım olsun. Annem oturma odasını değiştirmek istiyordu taksitle ona istediği takımı aldım (gerçekten uygundu fiyatı), babama da telefon aldım, faturama ek olarak ödüyorum. Yakında düğünüm var, ailem hem üstlerine düşeni yapıyorlar hem de benim onlara aldığım şeyleri evlendikten sonra ödememem için bana diretiyorlar, onlar ödeyecekmiş bundan sonra onlara aldıklarımı.. Olmaz dedim ama senin artık başka bir evin var, kendini geçindirmen lazım bizi boşver dediler.
Bak bu da bir aile, araba alacam bana kredi çek, ben ödeyemedim sen öde, evin tadilatını yapcaz kredi çek, ben ödeyemedim sen öde diyenler de aile. Neden kendini onlara mahkum ediyorsun ki?

Bak Yalnizkelebek Yalnizkelebek konularinin çoğunu okudum yine gorunce uye olup yazmak geldi icimden kendini bile bile atese atiyorsun bu kisi sana guvenmeyen seni sürekli kontrol etmeye çalışan biriydi sen bisey deyince de duygu somurusune basvuruyordu aynen simdi yaptığı gbi yol yakinken ayril diyeceğim ama daha oncede o kadar kararli olmana ragmen barismstin. İlerde yapacagin tek sey uzulmek olacak malesef bunu goruyorum çünkü ayni yollardan gectim tavsiyeleri dinle hicbirimiz seni tanimiyorz ama herkes ayni seyi soyluyrsa vardr bi bildgi.:KK14::KK14::KK43:

Ben böyle ailelerden korkuyorum açıkçası.

Ben de evlenmeden önce maaşımı evime harcadım hep. Alışveriş yaptım, eşya aldım ne bileyim yaptım yani.

Annem kızardı bana. Evleneceksin, biriktir, sakla diye. Ben de bu sefer kendisine kıyıp da alamadığı şeylere yöneldim. Çantasıdır, ayakkabısıdır vs.

Bazı insanlarda "biz masraf yaptık, büyüttük şimdi de o bize yapacak" kafası var. Hatta çocuğu sırf kendisine yaşlılığında baksın diye yapan aileler var.

Halbuki dünyaya bir birey getiriyorlar ve onun kendi hayatı olduğunu, kendi tercihlerini yaşaması gerektiğini anlamıyorlar.

Gereklilik olur krediyi anlarım ama daha hayatın başında, kendi hayatını düzene oturtamamış, elinde bir çöpü olmayan birine kendi ailesinin bu kadar yüklenmesini anlayamıyorum. Dürüst, samimi gelmiyorlar bana.

Cumartesi günü arkadaşım evlendi. On bir yıldır birliktelerdi. Neden bu kadar beklediler? Kız arkadaşım abisi evlenecek diye yüklü bir kredi çekmişti. Abisi ben ödeyeceğim demişti, ödemedi. Hepsini arkadaşım ödedi. Kendisi de evlenirken kredi çekti. Borç harç içinde evlendiler. Birikim yapamadığı gibi hayata da bir sıfır geride başlamış oldu. Bu haksızlık değil mi şimdi?

Bence böyle bir aile siz evlendiğinizde de aynı şeyleri bekleyecek oğullarından. Artık onun bir yuvası var, ailesi var demeyecekler.

Üstelik sizin için harcama yaptıkça oğullarını nankörlükle suçlayacaklar.

Burada böyle bir ton konu var. Kendi yemesinden, içmesinden, evladından kısıp ailesine, kardeşlerine para yollayan bir sürü adam var.

Şu an sevgilisiniz, ailelere harcamanız normal. Ama bu adam evlenmek için bir hazırlık yapmıyor. Sonra sizi paracılıkla suçluyor. Evlenince ne kadar değişebilir ki?

Kelebek senin için üzülüyoruz hepimiz, umarım mutlu olursun.

Saçmalamış iyice, evde yastık yorgan yiyince görürüm güleryüzü koşa koşa gitmeyi. Ya çocuğun olcak mesela çocuğa et sebze meyve yedirmen laxım. Etin kilosu 45 lira, hamur mu yedirceksin çocuğa naapcaksın? 4000 lirayla çok güzel geçinilir, çocuk da yapılır ama sevgilin hayatının 3 yılını ailesi için ipotek altına koymuş sana fakir edebiyatı yapıyo. Açlık kapıdan girince aşk bacadan çıkar ablacım benim, sakın aman sakın. İyi düşün nolur. Ailen biliyo mu bu çocuğu?
Aynen bende sizin gibi düşünüyorum hatta sevglime kız kardeşini örnek verdim bak çevrende en yakın onlar var kardesinle konusuyoruz kelebekcim çocuğun olunca hersey çok zor hastanelerdençıkamıyosun küçücük çocukla devlet hastanesine de gidemiyopsun özelde döktüğün paranın haddi hesabı yok eczane desen cabası diye anlatıyor hadi kendimizden kıstık çocuğa da bez almayalım mı dcez ne yapcaz diyorum sen nasıl beni başkalaryla kıyaslarsın diyor kız kardesinin kocası için, o zaman oturda şükret madem kıyaslıyosun kardeşimin kocası düzenli maaş almıyor senin kocan her ay 4.000 tl maaş alacak daha neyine korkuyosun ya ben eşşek gibi çalışıp bu parayı kazanıyosam öylede yerim diyo bende insan biraz ilersinide düşünür ben borçtan korkuyorum diyorum ben har vurup harman savurmuyorum diyor.
Ailemden annem biliyo babam çok sinirli öğrense heralde evden atar beni

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum hatta sevglime kız kardeşini örnek verdim bak çevrende en yakın onlar var kardesinle konusuyoruz kelebekcim çocuğun olunca hersey çok zor hastanelerden çıkamıyosun küçücük çocukla devlet hastanesine de gidemiyosun özelde döktüğün paranın haddi hesabı yok eczane desen cabası diye anlatıyor hadi kendimizden kıstık çocuğa da bez almayalım mı dcez ne yapcaz diyorum sen nasıl beni başkalaryla kıyaslarsın diyor kız kardesinin kocası için, o zaman oturda şükret madem kıyaslıyosun kardeşimin kocası düzenli maaş almıyor senin kocan her ay 4.000 tl maaş alacak daha neyine korkuyosun ya ben eşşek gibi çalışıp bu parayı kazanıyosam öylede yerim diyo bende insan biraz ilersinide düşünür ben borçtan korkuyorum diyorum ben har vurup harman savurmuyorum diyor.

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum hatta sevglime kız kardeşini örnek verdim bak çevrende en yakın onlar var kardesinle konusuyoruz kelebekcim çocuğun olunca hersey çok zor hastanelerden çıkamıyosun küçücük çocukla devlet hastanesine de gidemiyosun özelde döktüğün paranın haddi hesabı yok eczane desen cabası diye anlatıyor hadi kendimizden kıstık çocuğa da bez almayalım mı dcez ne yapcaz diyorum sen nasıl beni başkalaryla kıyaslarsın diyor kız kardesinin kocası için, o zaman oturda şükret madem kıyaslıyosun kardeşimin kocası düzenli maaş almıyor senin kocan her ay 4.000 tl maaş alacak daha neyine korkuyosun ya ben eşşek gibi çalışıp bu parayı kazanıyosam öylede yerim diyo bende insan biraz ilersinide düşünür ben borçtan korkuyorum diyorum ben har vurup harman savurmuyorum diyor.

Aynen katiliyorum niyeyse gunumuzde kiz aileleri erkek ailesi gbi davranıyor herseyi üstlenmeye calisiyor sirf kizim mutlu olsun diye kendileri zorluk çekiyor,ama erkek ailesi kenara cekilip okuttum oglum yapacak herseyi diyo ...:mad::KK11:

Aynen katiliyorum niyeyse gunumuzde kiz aileleri erkek ailesi gbi davranıyor herseyi üstlenmeye calisiyor sirf kizim mutlu olsun diye kendileri zorluk çekiyor,ama erkek ailesi kenara cekilip okuttum oglum yapacak herseyi diyo ...:mad::KK11:

Herşeyi erkekten beklemek dogru degil, adam 1500tl harcarken onunki para degilmi, ortada bir tatil varsa bu kişi eşiniz degil sizin ,belkide hiç evlilik olmayacak.Adam ailesine istedigi hediyeyi alır, siz ailenize verirken sorun yokta, adam verirken neden var, ortada nikah bile yok siz şimdiden dertlenmişiniz.Birde sevgiliniz maddi durumdan bahsetmiş ki anlayana, birazda siz elinizi cebinize atın.

Benim problemim ona destek olmak değil kii her zaman da elimden geldiğince detsek olduğumu düşünüyorum oda bugüne kadar benden mümkün olduğunca esirgemedi ama genel anlamda ailesine karsı farklı bi huyu var. Onlara yok diyemiyor demez de bana sıkıntılarından bahsetmesi güzel benimde ona destek olabilmem gurur verici ama inanın ailesiyle o parayı kat be kat harcamıcağını bilsem daha çok veririm. Ailesiyle hesap kitap yapmıyor zaten o yuzden bu durumda Allah aşkına 3.500 tl maaş alıyor bu ay 4.300 tl aldı insan kendini biraz ona göre önceden ayarlamaz mı ya bende de olmasaydı ? Yada madem borçlardan kurtulmak istiyor her zaman hep destekcisiyim ama o zaman ailesine de sınır koyacak. Bore yapmak istemiyorum diyeceğine ona göre davranacak her konuda
Bu dediklerinizi ona da söyleyin. Eğer ters tepki alırsanız, is kavgaya dönerse ayrılın.

Yada baktiniz alttan aldı, amansız dahaki ay aynısını yaptı. Yine ayrilin.

Baktiniz degisti devam edin. Ama bence degismez.

Ben böyle ailelerden korkuyorum açıkçası.

Ben de evlenmeden önce maaşımı evime harcadım hep. Alışveriş yaptım, eşya aldım ne bileyim yaptım yani.

Annem kızardı bana. Evleneceksin, biriktir, sakla diye. Ben de bu sefer kendisine kıyıp da alamadığı şeylere yöneldim. Çantasıdır, ayakkabısıdır vs.

Bazı insanlarda "biz masraf yaptık, büyüttük şimdi de o bize yapacak" kafası var. Hatta çocuğu sırf kendisine yaşlılığında baksın diye yapan aileler var.

Halbuki dünyaya bir birey getiriyorlar ve onun kendi hayatı olduğunu, kendi tercihlerini yaşaması gerektiğini anlamıyorlar.

Gereklilik olur krediyi anlarım ama daha hayatın başında, kendi hayatını düzene oturtamamış, elinde bir çöpü olmayan birine kendi ailesinin bu kadar yüklenmesini anlayamıyorum. Dürüst, samimi gelmiyorlar bana.

Cumartesi günü arkadaşım evlendi. On bir yıldır birliktelerdi. Neden bu kadar beklediler? Kız arkadaşım abisi evlenecek diye yüklü bir kredi çekmişti. Abisi ben ödeyeceğim demişti, ödemedi. Hepsini arkadaşım ödedi. Kendisi de evlenirken kredi çekti. Borç harç içinde evlendiler. Birikim yapamadığı gibi hayata da bir sıfır geride başlamış oldu. Bu haksızlık değil mi şimdi?

Bence böyle bir aile siz evlendiğinizde de aynı şeyleri bekleyecek oğullarından. Artık onun bir yuvası var, ailesi var demeyecekler.

Üstelik sizin için harcama yaptıkça oğullarını nankörlükle suçlayacaklar.

Burada böyle bir ton konu var. Kendi yemesinden, içmesinden, evladından kısıp ailesine, kardeşlerine para yollayan bir sürü adam var.

Şu an sevgilisiniz, ailelere harcamanız normal. Ama bu adam evlenmek için bir hazırlık yapmıyor. Sonra sizi paracılıkla suçluyor. Evlenince ne kadar değişebilir ki?

Kelebek senin için üzülüyoruz hepimiz, umarım mutlu olursun.
Sevgili auri,
Ailesinde suç bulmuyorum biliyo musun , çünkü onların para istemesine fırsat vermiyor bizimki kendiliğinden gönderiyor yada alışveriş yapıyor annesi oğlum ne gerek var diyor olur mu öyle şey anne diyo bizimki,
ya cidden ailesi çok iyi insanlar ama bu konuda hiç bi zaman sevemedim onları. Ailesi de maddiyat nedir ki para bizm için 2. planda her zaman diyen insanlar.Ama çaktırmadan yediler bitirdiler çocuğu sürekli de oğlum bize hakkını helal et sen bizim için çok sey yaptın artık sıra bzde diyorlar ama ben hiç onlarda o azmi göremiyorum.
Arkadaşınıza çok üzldüm inşallah benim sonum öyle olmaz bugüne kadar hep maddi konuda bakalım doğuya gidince ne yapacak diye bekledim çnkü doğuda yaşam kolay kira yok vs. para biriktirilir diyordu şimdi görcez bakalım nasıl yapıyormuş bide bunları evlilik için söylüyodu evli olduğu halde bunlar yapılabilirmiş

Bu dediklerinizi ona da söyleyin. Eğer ters tepki alırsanız, is kavgaya dönerse ayrılın.

Yada baktiniz alttan aldı, amansız dahaki ay aynısını yaptı. Yine ayrilin.

Baktiniz degisti devam edin. Ama bence degismez.
Daha güzel bir dille de konustum defalarca hep suçlu oldum hep paragöz maddiyatı çok dert eden bir kız oldum

Yapma.
Ben eşimle sevgiliyken şehir dışına beni görmeye gelirdi cebinde bir kuruş parası yok. Aynı maaşı alıyorıZ onun maaş ailesine gidiyor.
Evlendik iki yıllık evliyiz değişen bişey yok hala maaş ailesine.

Back
X