Aynen bende sizin gibi düşünüyorum hatta sevglime kız kardeşini örnek verdim bak çevrende en yakın onlar var kardesinle konusuyoruz kelebekcim çocuğun olunca hersey çok zor hastanelerdençıkamıyosun küçücük çocukla devlet hastanesine de gidemiyopsun özelde döktüğün paranın haddi hesabı yok eczane desen cabası diye anlatıyor hadi kendimizden kıstık çocuğa da bez almayalım mı dcez ne yapcaz diyorum sen nasıl beni başkalaryla kıyaslarsın diyor kız kardesinin kocası için, o zaman oturda şükret madem kıyaslıyosun kardeşimin kocası düzenli maaş almıyor senin kocan her ay 4.000 tl maaş alacak daha neyine korkuyosun ya ben eşşek gibi çalışıp bu parayı kazanıyosam öylede yerim diyo bende insan biraz ilersinide düşünür ben borçtan korkuyorum diyorum ben har vurup harman savurmuyorum diyor.
Ailemden annem biliyo babam çok sinirli öğrense heralde evden atar beni
Ama her ay 4000
Aynen bende sizin gibi düşünüyorum hatta sevglime kız kardeşini örnek verdim bak çevrende en yakın onlar var kardesinle konusuyoruz kelebekcim çocuğun olunca hersey çok zor hastanelerdençıkamıyosun küçücük çocukla devlet hastanesine de gidemiyopsun özelde döktüğün paranın haddi hesabı yok eczane desen cabası diye anlatıyor hadi kendimizden kıstık çocuğa da bez almayalım mı dcez ne yapcaz diyorum sen nasıl beni başkalaryla kıyaslarsın diyor kız kardesinin kocası için, o zaman oturda şükret madem kıyaslıyosun kardeşimin kocası düzenli maaş almıyor senin kocan her ay 4.000 tl maaş alacak daha neyine korkuyosun ya ben eşşek gibi çalışıp bu parayı kazanıyosam öylede yerim diyo bende insan biraz ilersinide düşünür ben borçtan korkuyorum diyorum ben har vurup harman savurmuyorum diyor.
Ailemden annem biliyo babam çok sinirli öğrense heralde evden atar beni
ama her ay 4000 maaş almıyor ki, kredi 3 yıl sürecek ve maaş hesabı şu an ekside diyosun. Yaşın kaç bilmiyorum, 34 yaşındayım ben, bi abla olarak konuşuyorum, nolur alınma kızma. Evlenmeden bu kadar borç yapan adamdan hayır gelmez. Ha borç olur yine yapılır ama burda somut bi şey yok. Ev kredisi ödüyo desen amenna, araba kredisi ödüyo desen ben yatırım olarak arabaya sıcak bakmıyorum ama yine de amenna. Ama adam resmen havaya savurmuş, bu savurganlıkta ısrar etmekte kararlı görünüyor. 3 yıldır tanıyorum diyosun, 3 yıldır borç ödüyo diyosun. Daha 3 yıl borcu var diyosun. İnsan hiç mi geleceği düşünmez, hiç mi borcunu azaltmaya çalışmaz. Daha hala marka ayakkabı marka saat hediye etme peşinde olan bi adamda ben sorumluluk göremiyorum. Burda sorun ailesine harcaması değil, burda sorun adamın müsrif olması. Aile ihtiyaç içinde olur, elbette ki yardım edilir. Marka ayakkabı ihtiyaç mı? Yada kredi çekip ev tadilatı yapmak ihtiyaç mı? Biz çift maaşız, benim de evimde tadilat yapılacak yerler var, banyom o kadar kötü ki inan utanıyorum biri geldiğinde ama hiç kredi çekip de tadilat yapmayı düşünmedim, düşünmem de. Kredide faiZ ödüyosun bi de, ne gerek var. Kenara para atar yaparsın bazı şeyleri. Hiç yoktan borca girilir mi? Bu ailesinden de böyle görmüş sanırım. Bilmiyorum ben aileyi de iyi niyetli görmüyorum açıkcası. evlilik olayı ciddi bi olay, bir sürü masraf çıkacak. Bi de üstüne maddi sıkıntı eklenecek, kaç yaşında adam hala bütçesini ayarlamayı bilmiyo. Bak ben sana söyleyeyim, yarın o kardeşi okul kazanacak onu da siz ödeyeceksiniz, evlenecek sana alınmayan eşyalar takılar senin kocana kredi çektirilip eltine alınacak. Görünen köy kılavuz istemez, bu adam böyle, ailesi de böyle. Hiç aklı başında insan değil bunlar. Ya ben anlamıyorum hadi babasına kredi çekti araba için; nasıl bi anne oğlunun kredi ödediğini bile bile bana da kredi çek eve tadilat yaptırcam diyebilir. Ayrıca bu evlilik işi çıktığında ben sana söyleyeyim, aile seni istemeyecek, sen onlara masraf yapılmasına engel olacaksın diye. Bunların çocuklarını evlendirmeye niyeti yok bence. Bak benim kardeşim de çalışmaya başlayınca anneme para gönderiyodu, annem hep o paralarla altın alıp kenara attı, kardeşim evlenirken de kız ne istediyse alındı. Kardeşim de tayinciydi, 3 senede 3 kez taşındı mesela ama kimse de geline sen tayincisin eşyaya ne gerek var demedi. İstediği gibi döşedi evini, zamanında kardeşimin anneme gönderdiği paralarla. Yine kardeşim ödemiş oldu ama en azından borçsuz evlendiler, düğünde takılan herşey de kendilerine yatırım olarak kaldu. Ya kadın anne olsa oğluna der ki oğlum birikim yap, yada bana gönder ben biriktireyim. Yok ablacım, adamda da iş yok, ailede de iş yok. Baban bilmiyomuş zaten, aman öğrenmesin. Duyan da polis memuru diye bi halt sanır, bu adamla evlilik düşünme sen.