• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

Ailesine yardim yapmasi, hediye almasi güzel birseydi senin sevgilinki artik destek olmayi gecmis. Aileside tamam istemiyor olabilir ama demiyorlarmi oglum yasin geliyor yarin birgün evleneceksin biraz kendine birikim yap diye? Ama onlarda artik alismistir tabiki.

Kelebekkk, madem para gözsün olmayan birini bulsun sen cok alttan aliyorsun sonunuzu hic iyi gormyrm ama umarım hersey gönlünce olur.:dua:

Offf bunları duydukca içim kararıyor çok korkuyorum ama biz ben ünv.de olduğum dönem sürekli sevgilimle gezerdik yerdik içerdik cebnde olmasada bana yok alamam diye bir cimrilik yaptığını görmedim. O günleri hatırladıkca da haksızlık mı ediyorum sevglime diye düşünüyorum

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum hatta sevglime kız kardeşini örnek verdim bak çevrende en yakın onlar var kardesinle konusuyoruz kelebekcim çocuğun olunca hersey çok zor hastanelerdençıkamıyosun küçücük çocukla devlet hastanesine de gidemiyopsun özelde döktüğün paranın haddi hesabı yok eczane desen cabası diye anlatıyor hadi kendimizden kıstık çocuğa da bez almayalım mı dcez ne yapcaz diyorum sen nasıl beni başkalaryla kıyaslarsın diyor kız kardesinin kocası için, o zaman oturda şükret madem kıyaslıyosun kardeşimin kocası düzenli maaş almıyor senin kocan her ay 4.000 tl maaş alacak daha neyine korkuyosun ya ben eşşek gibi çalışıp bu parayı kazanıyosam öylede yerim diyo bende insan biraz ilersinide düşünür ben borçtan korkuyorum diyorum ben har vurup harman savurmuyorum diyor.
Ailemden annem biliyo babam çok sinirli öğrense heralde evden atar beni
Ama her ay 4000
Aynen bende sizin gibi düşünüyorum hatta sevglime kız kardeşini örnek verdim bak çevrende en yakın onlar var kardesinle konusuyoruz kelebekcim çocuğun olunca hersey çok zor hastanelerdençıkamıyosun küçücük çocukla devlet hastanesine de gidemiyopsun özelde döktüğün paranın haddi hesabı yok eczane desen cabası diye anlatıyor hadi kendimizden kıstık çocuğa da bez almayalım mı dcez ne yapcaz diyorum sen nasıl beni başkalaryla kıyaslarsın diyor kız kardesinin kocası için, o zaman oturda şükret madem kıyaslıyosun kardeşimin kocası düzenli maaş almıyor senin kocan her ay 4.000 tl maaş alacak daha neyine korkuyosun ya ben eşşek gibi çalışıp bu parayı kazanıyosam öylede yerim diyo bende insan biraz ilersinide düşünür ben borçtan korkuyorum diyorum ben har vurup harman savurmuyorum diyor.
Ailemden annem biliyo babam çok sinirli öğrense heralde evden atar beni
ama her ay 4000 maaş almıyor ki, kredi 3 yıl sürecek ve maaş hesabı şu an ekside diyosun. Yaşın kaç bilmiyorum, 34 yaşındayım ben, bi abla olarak konuşuyorum, nolur alınma kızma. Evlenmeden bu kadar borç yapan adamdan hayır gelmez. Ha borç olur yine yapılır ama burda somut bi şey yok. Ev kredisi ödüyo desen amenna, araba kredisi ödüyo desen ben yatırım olarak arabaya sıcak bakmıyorum ama yine de amenna. Ama adam resmen havaya savurmuş, bu savurganlıkta ısrar etmekte kararlı görünüyor. 3 yıldır tanıyorum diyosun, 3 yıldır borç ödüyo diyosun. Daha 3 yıl borcu var diyosun. İnsan hiç mi geleceği düşünmez, hiç mi borcunu azaltmaya çalışmaz. Daha hala marka ayakkabı marka saat hediye etme peşinde olan bi adamda ben sorumluluk göremiyorum. Burda sorun ailesine harcaması değil, burda sorun adamın müsrif olması. Aile ihtiyaç içinde olur, elbette ki yardım edilir. Marka ayakkabı ihtiyaç mı? Yada kredi çekip ev tadilatı yapmak ihtiyaç mı? Biz çift maaşız, benim de evimde tadilat yapılacak yerler var, banyom o kadar kötü ki inan utanıyorum biri geldiğinde ama hiç kredi çekip de tadilat yapmayı düşünmedim, düşünmem de. Kredide faiZ ödüyosun bi de, ne gerek var. Kenara para atar yaparsın bazı şeyleri. Hiç yoktan borca girilir mi? Bu ailesinden de böyle görmüş sanırım. Bilmiyorum ben aileyi de iyi niyetli görmüyorum açıkcası. evlilik olayı ciddi bi olay, bir sürü masraf çıkacak. Bi de üstüne maddi sıkıntı eklenecek, kaç yaşında adam hala bütçesini ayarlamayı bilmiyo. Bak ben sana söyleyeyim, yarın o kardeşi okul kazanacak onu da siz ödeyeceksiniz, evlenecek sana alınmayan eşyalar takılar senin kocana kredi çektirilip eltine alınacak. Görünen köy kılavuz istemez, bu adam böyle, ailesi de böyle. Hiç aklı başında insan değil bunlar. Ya ben anlamıyorum hadi babasına kredi çekti araba için; nasıl bi anne oğlunun kredi ödediğini bile bile bana da kredi çek eve tadilat yaptırcam diyebilir. Ayrıca bu evlilik işi çıktığında ben sana söyleyeyim, aile seni istemeyecek, sen onlara masraf yapılmasına engel olacaksın diye. Bunların çocuklarını evlendirmeye niyeti yok bence. Bak benim kardeşim de çalışmaya başlayınca anneme para gönderiyodu, annem hep o paralarla altın alıp kenara attı, kardeşim evlenirken de kız ne istediyse alındı. Kardeşim de tayinciydi, 3 senede 3 kez taşındı mesela ama kimse de geline sen tayincisin eşyaya ne gerek var demedi. İstediği gibi döşedi evini, zamanında kardeşimin anneme gönderdiği paralarla. Yine kardeşim ödemiş oldu ama en azından borçsuz evlendiler, düğünde takılan herşey de kendilerine yatırım olarak kaldu. Ya kadın anne olsa oğluna der ki oğlum birikim yap, yada bana gönder ben biriktireyim. Yok ablacım, adamda da iş yok, ailede de iş yok. Baban bilmiyomuş zaten, aman öğrenmesin. Duyan da polis memuru diye bi halt sanır, bu adamla evlilik düşünme sen.

Ailesine yardim yapmasi, hediye almasi güzel birseydi senin sevgilinki artik destek olmayi gecmis. Aileside tamam istemiyor olabilir ama demiyorlarmi oglum yasin geliyor yarin birgün evleneceksin biraz kendine birikim yap diye? Ama onlarda artik alismistir tabiki.
Ağızları diyor ama durum pek de bu duruma uyulduğunu göstermiyor ailesini severim çok güleryüzlü insanlar hatta sürekli bana ne zaman tanıscaz vs. diye soruyorlar hadi babamlar 2 ay sonra takalım nişanı dedi ne yapacak bu adamlar.Neyle yapılacak nişan bugün sevglim 2 yüğzük almaya kalksa ne kadar zorlanır . Hersey maddiyat para değilmiş babama da öyle derler herhalde

Offf bunları duydukca içim kararıyor çok korkuyorum ama biz ben ünv.de olduğum dönem sürekli sevgilimle gezerdik yerdik içerdik cebnde olmasada bana yok alamam diye bir cimrilik yaptığını görmedim. O günleri hatırladıkca da haksızlık mı ediyorum sevglime diye düşünüyorum
İyi güzel hoş da,evlilik planı yapan bir insan ucundan kıyısından biraz birikim yapar,yapmali.Dugunuydu,takisiydi,eviydi,esyasiydi epey paraya ihtiyaç olacak.Ailesi evlendirmeyi dusunmuyor mu ogullarini? Onların dert edinip destek olmaları gerekirken ,olan paraya goz dikmisler.Yine kredimi çekecek nasıl olacak.Siz evlenmek istiyorsunuz ama ortada borctan başka hiç bir şey yok.

o geçmişte kaldı. bugüne söylediklerine bak. nesi vazgeçilmez bu kadar yahu?

Daha güzel bir dille de konustum defalarca hep suçlu oldum hep paragöz maddiyatı çok dert eden bir kız oldum
O zaman yapacağınız şey belli. Böyle gitmez. Bugün bile zor tahammül ediyorsunuz şu duruma evli olunca hiç kabullenemezsiniz.
Ki kabul etmeyin zaten. Siz çalışıp ev gecindirmeye çalışırken onlara sürekli para akacak evinizden. Gerek yok böyle bir hayatı kabul etmeye.

Ağızları diyor ama durum pek de bu duruma uyulduğunu göstermiyor ailesini severim çok güleryüzlü insanlar hatta sürekli bana ne zaman tanıscaz vs. diye soruyorlar hadi babamlar 2 ay sonra takalım nişanı dedi ne yapacak bu adamlar.Neyle yapılacak nişan bugün sevglim 2 yüğzük almaya kalksa ne kadar zorlanır . Hersey maddiyat para değilmiş babama da öyle derler herhalde

aileside pek bir memnun bu durumdan o zaman birde alismislardir simdi destek olmayi kesse belki laf bile ederler seni suclayabilirler. Ben sevgilinde babami gördüm. Benim babamda ailesine düskün asla destegini esirgemeyen bir adamdi. Ailesine yedirdigi paranin hadi hesabi yok sonra miras davalari falan derken en kötü babam oldu. Bu aileye destek oldugu zamanlar annem cok cekmis ama Allah razi olsun bizdende asla para sakinmaz. Sevgilin zaten cimri degilde ailesine hayir diyemiyor fazla düskün biraz kendi gelecegini düsünsün. Ama anlasilan senin demenle anlayacak degil bosver ne yaparsa yapsin bence sen bu meselesine fazla karisma birde öyle dene bakalim.

Ailesine her türlü destek oluyor ama düğüne gelince yapamıyor ve anlayış bekliyor kusura bakma ama başta demiş ben böyleyim kabul et diye tavrını koy tabiki ailesi yardım edicek ama kendi yuvasını kurmak varken ailesini düşünüyorsa ilerde daha büyük sıkıntı olur .

Ailesine her türlü destek oluyor ama düğüne gelince yapamıyor ve anlayış bekliyor kusura bakma ama başta demiş ben böyleyim kabul et diye tavrını koy tabiki ailesi yardım edicek ama kendi yuvasını kurmak varken ailesini düşünüyorsa ilerde daha büyük sıkıntı olur .

Valla şapşik sevgilimin öyle bir huyu var ki ailesine gelince olamayan parayı buluyor buluşturuyor. Ben onun bu hallerine kızıyorum. Daha önceden çok kavga ettik bu konuda bana evlilikten bahsederken maddi konuda senden destek bekliyorum idareli alalım eşyalarıı takıyı falan diyordu bende tamam diyodum aradan 1 ay geçmeden ailesine kredi çekiyod. Ben genel anlamda bunu bildiğim için hazmedemiyorum

O zmn haklisin evet canim. Ben olsam bende korkarim bu adamla bi gelecekten.
Ama altinlari maalesef yine diyorum. Geri donusu yok. Ilerde iliski bittiginde seni yerden yere calip "ben senin icin hep masraf ettim ama sen bi altinlari bozdurmaktan aciz bi kizsin" demesin diye. Uzerime camur atmasin diye sirf o altinlardan vazgecerim. Snra gelir kendisinin daha cok sevdigini felan iddia eder o haraketi yaparsan. Asilligini ve durusunu koru, laf soyletme.

iyi de iki gün için 1500 harcamayın

yani iki yaşındaki çocuğa alınacak hediye kaç lira eder bunu bile hesaplıyorsanız kaçamaktan vazgeçin

gelecek gidecek yenilecek içilecek zaten masraf

ayağımızı yorganımıza göre uzatmak çok mu zor

ki yani altınları vs neden satasınız

madem paramız yok az harcayalım iki altını 4 yapalım bir an önce yuvamızı kuralım denir ama siz nasıl harcasak planındasınız

eşimle sevgili iken de tek kuruşumuzu bölüştük hala da öyle

bakın ben paramı, maaşımı aileme, kardeşime vs vereyim ama onun iki yaşındaki yeğenine alacağı hediye bile sizi rahatsız ediyorsa biraz şapkanızı önüne koyup düşünün

lafı sen söylemişsin bastan agzından cıkmıs bikere şimdi altında bişey araman yersiz.. adam sana deseydi altınları bozdursan die neyse de kendin istemişsin.. ailesi için yapacakları seni ilgilendirmez canım su etapta.. kimse zorla senden altın istemediğine göre su düşüncelerin cok yersiz

Kelebekkk, madem para gözsün olmayan birini bulsun sen cok alttan aliyorsun sonunuzu hic iyi gormyrm ama umarım hersey gönlünce olur.:dua:
İşte bana diyor ki seni tanımasam git bir mühendis bul kendine dicem diyor , konuşmalarımdan o sonuç çıkıyormuş o böyle söyleynce de Allah Allah o kadar ne dedimki ben diye kendimi sorgulıyorum

Evl
Sevgili auri,
Ailesinde suç bulmuyorum biliyo musun , çünkü onların para istemesine fırsat vermiyor bizimki kendiliğinden gönderiyor yada alışveriş yapıyor annesi oğlum ne gerek var diyor olur mu öyle şey anne diyo bizimki,
ya cidden ailesi çok iyi insanlar ama bu konuda hiç bi zaman sevemedim onları. Ailesi de maddiyat nedir ki para bizm için 2. planda her zaman diyen insanlar.Ama çaktırmadan yediler bitirdiler çocuğu sürekli de oğlum bize hakkını helal et sen bizim için çok sey yaptın artık sıra bzde diyorlar ama ben hiç onlarda o azmi göremiyorum.
Arkadaşınıza çok üzldüm inşallah benim sonum öyle olmaz bugüne kadar hep maddi konuda bakalım doğuya gidince ne yapacak diye bekledim çnkü doğuda yaşam kolay kira yok vs. para biriktirilir diyordu şimdi görcez bakalım nasıl yapıyormuş bide bunları evlilik için söylüyodu evli olduğu halde bunlar yapılabilirmiş
Evlndm yillar gecti hala borc bitmedi haa yaptıklarının degeri var mi dersehep
İşte bana diyor ki seni tanımasam git bir mühendis bul kendine dicem diyor , konuşmalarımdan o sonuç çıkıyormuş o böyle söyleynce de Allah Allah o kadar ne dedimki ben diye kendimi sorgulıyorum
hep ayni taktik topunun cani cehenneme .. muh.istesem senle olmazdim de boyle yaptığın surece kendjni kotu hissettirecek illaki bsyler bulur snde uzulmeye devam:rapci::rapci:

Valla boyle adamlari ve ha bire aikesine para tasiyan adamlarin varligini okudukca kocama hergun kocaman sarilasim geliyor :))
Kocam 1 ker everir geri gelmezse asla bidaha vermez ister kardesi ister anasi olsun
Kendini kullandirtmayi sevmez. Vermedigi gibi almaya bakar :))) anne para biriktirdinmi verde ev alalim. Baba ev alicam yardim et vs. Gibi. Ailesinin durumu iyi. Hep derim. Onlar sana yardim etmeye mecbur degiller diye. Ama kaynim evlenirde nasip olursa bir cok seyine yardimci olmak isterim. Hic bir zarari yok ailesinin maddi ve manevi olarak.
Nedir bu adamlar ya...
Ha bire kadindan kisayim aileme yedireyim derdi ha bire.
Nefret ettim ya...
Kocanıza sımsıkı sarılın ve bence oğlunuz da bol boş babasıyla gezsin bu neslin devamı gelmeli

Kafaya baksana annesine hakkını 10 bin liralık koltuk alarak mı ödüyor? Bizi de okuttu ailemiz ama bizden binlerce liralık masraf beklemediler. Çalışır eve market yapar, bir şeyler alır, fatura öder de 10 bin liralık koltuk nedir? Ya da diğer 60-70 bin liralık borç nedir arkadaş?

Benim de kızım var Allah izin verirse onu okutcam, bi dolu masraf yapıcam ve maaşını kazanınca da durumum çok çok kötü değilse ondan beklentiye girmicem, bana git şu koltuğu al şu makinayı al diyip kooocaman borcun altına sokmayacağım. Çok şükür ailem de benden böyle saçma şeyler beklemedi, elimden geldiğince kasmadan yardım ettim sadece. Ayrıca hadi diyelim her ay 4 bin alıyor versin 2 binini belli bir süre onu da anlarım ama ana baba hakkı diye koca borcun altına girmek nedir arkadaş? Resmen saçmalamış üstüne sıvamış bir de seni haksız çıkarıyor. Adam gereksiz para harcayıp seni para göz yapıyor asıl para göz ve maddiyatçı sen ve ailensinde, sanırım çok yumuşak birisin o da yüz bulmuş tepene çıkıyor. Bu kafayla gereksiz borç ödemekten çok sıkıntı çekersin.
Yaptığı borçları gereksiz olarak görmüyor ki, onlar benm annem babam diyor başkada bişey demiyor. Bende sizin dediğiniz gibi ne zamana kadar borçla harcla birşeyler yapcaksın dedim kelebek seni duyanda parayı boşa harcıyorum keyfmden borç yapıyorum sanacak ihtiyacım oluyo yetmiyo borç yapıyorum napayım yani benm şu hayatta bi annem babam var onlarada helali hoş olsun nolur yani borç nedir ödenir yeterki para için kalp kırmayalım dimi diyo bana imalı imalı

Back