• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

Bilmiyorum grill, sevgilime göre ben maddiyatı çok dert ediyormuşum kokuyormuş benmle evlenmekten... sürekli evde dırdır para muhabbeti yapan bi kadınla evlenmek istemiyorum diyo kendimi çok kötü hissediyorum o zaman, sen gercekten benm çocuklarımı aç açık bırakacağımı mı düşünüyosun yazıklar olsun sana diyor

İyi de o para muhabbetine alışık biri bana göre.
Anası babası kredi çekip çekip 2. 3. ayda oğullarının üstüne yıkmış.
İçim kıyıldı.

Babasının doğru dürüst bir işi yok bi ay maaş alıyor 3 ay alamıyor o yüzden sevgilim ailesine detsek oldu hep kız kardeşi evlendi çeyizini sevgilim düzdü kredi çekip babasının borçları vardı sevgilim kredi çekti sonra babası araba alalım ben öderim dedi 2 ay ödedi 3. ay sevgilime kaldı annesi çalışmaya başladı 6 ay sonra oğlum bana kredi çıkmıyor sen bize çek evin içine tadilat yaptırcaz ben ödeyeceğim dedi 2 ay ödedi sonra kadın işten ayrılmak zorunda kaldı kredi de sevgilime kaldı bunlar 3 yıldır olanlar benim gördüklerim... Tabi bütün bunların altından kalkamnayıp arada 3-5 de kendine kredi çekti kartlarını eksilerini kapatmak için... Derken borç bu hale geldi ama hala ailemin canı sağolsun modunda
Bu durumu evlenince de devam ettirecek gibi gozukuyorsa yol yakinken ayrilin. Benim az onceki yorumlarimda yazdiklarim tamamen bekarken yapilmasi olagan karsilanan durumlardi.

Doğu görevinde ki birinin baya bi parasi olmasi lazim degilmi.. Acaba oda hep ben harcadim destek olcanmi diye seni denemistir

Anlamıyorsunuz benim derdim altını bozdurmak değil, benim derdim tamam parası olmayabilir tabiki o zaman ben destek olcam ama madem parası yok ailesine gelince nasıl var bu para ?
Seni üzmek istemem ama ne yazık ki sevgilin aile sorumluluğu alamayacak gibi görünüyor. Kaç yıldır çalışıyo bu adam? Hiç kenara köşeye kötü gün parası bi şey atmamış mı? Evet uzak mesafe ilişkisi zor, görev yaptığı yerde para harcayacak yer yok zaten. İstese evlilik için de yatırım için de birikim yapabilir. Anlaşılan ailesine para harcamaktan hoşlanıyor ve evlenince de bu huyundan vazgeçeceğini sanmıyorum. Yerinde olsam altınları bozdurmazdım, onlar senin kötü gün paran, yatırımın. Yatırımla gezme tozma olmaz. Madem evlilik düşünüyorsunuz, birikiminizi yaparsınız, masrafları çıkartırsınız, geri kalan parayla ailelere yardım eder hediye alırsınız. Ama sevgilin ilk etapta ailesinin masraflarını çıkartıyor, kalan parayla birikim ve evlilik hazırlığı yapmaya çalışıyor. Elbette aileye yardım edilir, ama bu gidişle siz borçtan kurtulamazsınız gibi görünüyor. 4000 lira az para değil. Bi de sen borç bitene kadar çocuk yapmam dedin diye üste çıkmış, bana sorumsuz bi adam gibi geldi. Tabi ki borcun varsa çocuk yapmayı ertelersin. Asgari ücretliler de çocuk yapıyo evet ama nasıl bakıyo önemli olan o. Bence Altınları annem istedi onlara verdim de, bi daha da birikiminden bahsetme. Siz evli değilsiniz, nişanlı değilsiniz neden hemen bütçenin hesabını veriyosun ki adama? 400 liraya saat almış, onu da unutmuş ve geri almayacak kardeşinden, 400 lira 2 altın parası mesela, bu adamın harcamalarına çeki düzen vermesi lazım.

altınlarını bozdurma bence.. ama her seferinde de birlikteki harcamalarınızı çocuğa yükleme. nişanlım askerden geldiğinde 3 ay işsizdi her türlü harcamayı ben karşıladım şimdiyse elimi cebime attırmaz sağolsun. şimdiden para olayına kafayı takıyorsun sen :/

Ama anladigim kadariyla altinlari kacamak icin kullanacaklar ve iki ceyrek 400 tl falan yapiyor 200 de maasimdan ayiririm demis 600 e arkadaslara kacamak icin en az 1500 lazim mis ustunu adam tamamlayacak zaten. Ailesi icin olanlari da kredi kartiyla alacak konu sahibinin altinlariyla degil zaten. Bence burda herkesin ayladigi bir konu var. Konu sahibi de butun maasini ailesine veriyor zaten. Bir yerde kendime baza almakbyerine o parayla altin aldim demis. Ke di ailesi kizlarinin koltukta yatmasina goz yumuyor yani maasini onlara vermesine ragmen. Insan demez mi kizim calisiyorsun bize buyan para vermek yerine kendine yatak al diye.
Yani bu insanlar bekar aileletine simdi destek olmayacaklarda ne yapacaklar?
Kadin aileye para verincr sorun yok adam verince neden sikinti?
Hangimiz evlenmesen once kazandigimiz parayi tamamen kendimize harcadik.
Hayır hayır benim sorun ettiğim şey şu, ben ona destek olsam da olmasam da sevgilim bu parayı misli misli ailesiyle çıkartacak. Ben ona üzülüyorum benm durumumda kötü zaten gezmek için bile kelebek kenarındaki altınları saattı bende ona göre davranayım demeycek ailesi söz konusu olunca açacak kesenin ağzını olmayan parayı bulacak kredi kartlarıyla vs.. Ben istiyorum ki artık bizim için birşeyler yapmaya başlasın, ben ayda 300 tl yol parası veriyorum 300 tl de kız kardeşimin yol parası köyden gelip gidiyoruz harclığı da var ben bu altınları bütün bunların içinde 1300 tl maaşla yaptıysam kii ailem için değil ileride evlilik için birikim yapıyorum aileme bile bahsetmedim isterler dşiiye, sevgilim neden biizm için birikim yapmaya başlamıyor. Borçları düzene sokmam seneye yazı bulur diyor peki ne zaman bizim için birikim yapmaya başlayacak. Biz yemesek o ailesiyle yiyecek onlara gönderecek kenarına koymayacak

Hayır hayır benim sorun ettiğim şey şu, ben ona destek olsam da olmasam da sevgilim bu parayı misli misli ailesiyle çıkartacak. Ben ona üzülüyorum benm durumumda kötü zaten gezmek için bile kelebek kenarındaki altınları saattı bende ona göre davranayım demeycek ailesi söz konusu olunca açacak kesenin ağzını olmayan parayı bulacak kredi kartlarıyla vs.. Ben istiyorum ki artık bizim için birşeyler yapmaya başlasın, ben ayda 300 tl yol parası veriyorum 300 tl de kız kardeşimin yol parası köyden gelip gidiyoruz harclığı da var ben bu altınları bütün bunların içinde 1300 tl maaşla yaptıysam kii ailem için değil ileride evlilik için birikim yapıyorum aileme bile bahsetmedim isterler dşiiye, sevgilim neden biizm için birikim yapmaya başlamıyor. Borçları düzene sokmam seneye yazı bulur diyor peki ne zaman bizim için birikim yapmaya başlayacak. Biz yemesek o ailesiyle yiyecek onlara gönderecek kenarına koymayacak
peki ilerisi içni fikrin ne?
bu adamla evlenecekmisin?

Ya bilmiyorumm, ona göre hepsi benim hüsnü kuruntum ben abartıyorum
Ona göre hepsi senin kuruntun tamam.
Peki ya sana göre?
Sen bu adamı kendine,kendi ailene ne kadar layık görüyorsun?
Bu adamın seni mutlu edeceğine nasıl inanıyorsun?
Rica ederim,onun düşüncelerini,onun hayatını bir kenara bırak da kendine bak azıcık!
Bu adama çok mu mecbursun da tüm bunları bile bile çekmeye hazırlıyorsun kendini?
Birazcık bile demiyor musun,bu adam beni çok üzecek sonra ben o mutsuz olduğum kendi aileme nasıl döneceğim diye?

haklı tarafınızda var haksız da. şimdiye kadar hep o karşılamış. tamam sizin maaşınız az ama yine de arada bir siz yapabilirdiniz. ayrıca daha sevgilisiniz yaptığınız 2 tane altın birikimini hemen söylemeseniz olurdu. siz şimdi gezmek için bozduracaksınız altınları. 2 gün sonra gerçekten ihtiyacınız olursa o zman çok pişman olursunuz. ayrıca bence ailesinin evine de alış veriş yapsın bi zahmet gelmişken. siz nasıl tüm gelirinizi evinize kardeşlerinize harcıyorsunuz onun da ailesine yapmaya hakkı var. tabi evlendikten sonra sizin bütçenizi etkileyen yardımlar harcamalar yaparsa o sıkıntı

Bu konuda halkisin canim. Bunu aynen boyle anlat sevgiline. Kafasinin dikine gidiyorsa hatta evlenince de boyle olacaginin sinyallerini aliyorsan ayril.

Bilmiyorum grill, sevgilime göre ben maddiyatı çok dert ediyormuşum kokuyormuş benmle evlenmekten... sürekli evde dırdır para muhabbeti yapan bi kadınla evlenmek istemiyorum diyo kendimi çok kötü hissediyorum o zaman, sen gercekten benm çocuklarımı aç açık bırakacağımı mı düşünüyosun yazıklar olsun sana diyor
evlenmek istemiyor madem bıraksın seni. sen bu kadar lafa hala niye devam ediyorsun?
sevgilin de tıpkı ailen gibi senin üstünde maddi manevi baskı kuruyor. farkında değil misin?
kendi ailen yapınca katlanılmaz buluyorsun da, sevgilin de olsa sonuçta el oğlu yapınca niye katlanıyorsun?
üstelik sana mutluluk vaad etmiyor. ailem daha önemli, maddi manevi sıkıntı yaşayacaksın diyor, daha neyi umuyorsun?

Seni üzmek istemem ama ne yazık ki sevgilin aile sorumluluğu alamayacak gibi görünüyor. Kaç yıldır çalışıyo bu adam? Hiç kenara köşeye kötü gün parası bi şey atmamış mı? Evet uzak mesafe ilişkisi zor, görev yaptığı yerde para harcayacak yer yok zaten. İstese evlilik için de yatırım için de birikim yapabilir. Anlaşılan ailesine para harcamaktan hoşlanıyor ve evlenince de bu huyundan vazgeçeceğini sanmıyorum. Yerinde olsam altınları bozdurmazdım, onlar senin kötü gün paran, yatırımın. Yatırımla gezme tozma olmaz. Madem evlilik düşünüyorsunuz, birikiminizi yaparsınız, masrafları çıkartırsınız, geri kalan parayla ailelere yardım eder hediye alırsınız. Ama sevgilin ilk etapta ailesinin masraflarını çıkartıyor, kalan parayla birikim ve evlilik hazırlığı yapmaya çalışıyor. Elbette aileye yardım edilir, ama bu gidişle siz borçtan kurtulamazsınız gibi görünüyor. 4000 lira az para değil. Bi de sen borç bitene kadar çocuk yapmam dedin diye üste çıkmış, bana sorumsuz bi adam gibi geldi. Tabi ki borcun varsa çocuk yapmayı ertelersin. Asgari ücretliler de çocuk yapıyo evet ama nasıl bakıyo önemli olan o. Bence Altınları annem istedi onlara verdim de, bi daha da birikiminden bahsetme. Siz evli değilsiniz, nişanlı değilsiniz neden hemen bütçenin hesabını veriyosun ki adama? 400 liraya saat almış, onu da unutmuş ve geri almayacak kardeşinden, 400 lira 2 altın parası mesela, bu adamın harcamalarına çeki düzen vermesi lazım.
Beni fazlaca maddiyatı problem eden bi es adayı olarak görüyor, 3 yıldır çalışıyor bildim bileli kredi ödüyo ve ödemesine rağmen hiç bitmedi tam aksine borçları da arttı ödeme zamanı da uzadı. 3 yıldır kredi ödüyo bi 3 yıl daha ödeyecek ona sorsam ailesi için yapmamış onun boynunun borcuymuş hem bzde çok rahat gezip tozmuşuz aslında o biraz sıksa borcu bu kadar olmazmış arada da yanlış anlama demeyi ihmal etmiyor. Kısacası ben ailesine yaptıklarına laf etmeyeyim diye bizde yedik içtik gezdik tozduk para hesabı yapmadan bunlarda beni sıkıntıya soktu ama hesabını yapmadım sen neysen ailemde o benm için diyor. Onun rahatlığı beni korkutuyor ya şuna eminim sevgili olduğumuz dönemde ben ne istediysem yaptı eksik bırakmadı Allah razı olsun lafını da etmedi ama onun böylesine rahatlığı korkutuyor bana dün gece borcum çok var dikkat etmem lazım demesine öyle sevndim ki ohh be sonunda borctan korkmaya başladı çeki düzen verecek diye sevinirken pat ailesiyle olan planları anlatınca hersey buhar oldu uçtu.

Ben de olsam senin gibi kendimi enayi yerine koyuluyor gibi hissederdim. Kesinlikle sonuna kadar haklısın. Hani uçak parası, birlikte gezme parası için altınlar feda olsun da kardeşi nike ayakkabı giysin diye geleceğim için dişimden tırnağımdan arttıracağım parayı vermezdim.

Sevgilin aşırı aşırı bencil ve belli ki evliliğe hazır değil. Bir kadın olarak benim eşim evlenme öncesi böyle davransa altın bozmayı bırak ağzına kürekle dalardım. Ailesinde de iş yok sanırım, ateş altında Cizre'de görev yapan insandan ne koparsan kar diyorlar, senden önce onlar para ayarlayıp oğullarına gelmesi için vermeliydi. Gelse de yolsak mı diyorlar nedir?

Bence mesaj at ve aklındakileri söyle, para altın senden değerli değil ama bana param yok diyip kardeşine nike ayakkabı alma planın beni irrite etti. Yarın öbür gün evleneceğiz o kadar maaşla ev almayı bırak bir de borç ödüyorsun. Ya kafa yapanı düzelt kendine çeki düzen ver ya da bu iş bitsin de. Bu adamla hayat geçmez, para kıymeti bilmeyen ve borç umursamayan adam kolay kolay da değişmez, her daim ailesi sizin keseye ortak olur benden demesi.

Ohoo ooo işiniz var valla bu adamla. Bu gelip sana bi Jest yapmak istiyor ama bi yandan da ağlıyor para yok bilmem ne diye. Ama ailesinden herkese de yağdırıyor. Ha kimsenin karışmaya hakkı var mı yok. Ama ailesinden tek kuruş almayın senin biriktirdiğin üç kuruşa gözleri parlıyor resmen.
Bi.yem at sen bu adama. Netten bi kaç mobilya filan bak fiyatlarını vs resimle.
Bir gelinlik modeli beğen bunların tutarını da hesapla sonra laf arasında uygun bi dille işte ben bunları bunları beğendim nasıl diye gir konuya. Bakalım ne diyecek?
Ona göre düşünürsün bişeyler. Baktıkların.da.öyle en ucuzundan olmasın. Aşırı pahalı da olmasın Kendini ailesinin finansörü.olarak bulursun bi süre sonra
Yalnizkelebek Yalnizkelebek
Onları çoktan konustuk bile ben zaten ona kızıyorum ya , ben güzel güzel ev eşyalarının hayalini kurarken bana biz zaten ordan oraya tasıncaz esyalar mahvolcak aşırıya kaçmaya gerek yok sonuçta bunun borcunu ödeyecek olan biziz sıkıntısınıda evde ikimiz çekcez dedi, arada o bana yem atıyor bende ona sonuç birbirimizr giriyoruz... Benim hayallerimi az çok biliyor bahsi açıldığında ya yoksa kelebek o zaman ne olacak diyor güya para olmayınca beni istemeyecek misin hersey esya mı para pul mu muhabbeti yapıyor bende oyle diyince neden yok var işte ailene gelince var bize nye yok diyorum kıyametler kopuyor

Durum tamda öyle değil , evet o benim elimi cebime attırmazdı ama ben yinede her zaman destek oldum ona. Durum şu ki ben ona benim param yok diyip de arkasından kardeşime ayakkabı alcam annemlere şunları yapcam diyemezdim açıkcası. Sevgilim genel anlamda böyle evlilik konusu açılıyor benim etim ne budum ne hepi topu bi memurum diyor tamam idareli davranırız diyorum 1 ay geçiyor ailesine para lazım kredi çekiyor , ben buna kızıyorum neden böyle
Öyle hiç düşünmemiştim doğru söylüyorsun Can'ım

geçmişi bilmeyenler için özet:
sevgilisi sürekli ailesine para gönderen, kredi çeken yarı aç yarı tok yaşayan biri.
evlenmek istiyor ama gelinliğe, eşyaya, takıya, düğüne gerek yok, idare et evlenelim diyor.
ileride birgün parası olursa (100-150 yıl sonra) istediği gibi düğün yapacakmış. kız bunu kabul etmediği için bencil, paragözmüş. hatta ona ihanet etmeye meyilliymiş.

ha bir de ailesiyle olan ilişkisine karışamazmış, haddini bilsinmiş.
Topuklayıp kaçmak lazım bu ne yaa, okurken içim şişti. Allah kurtarsın, inşaallah konu sahibi akıllanır.

Ya o genel anlamda hep ailesini ön planda tutar zaten, kendinden bile... Bana hergün evlenelim evlenelim diyo ama dünya kadar kredi borcu var ailesi için çektiği, bende bu kadar borç içinde nasıl evlenecez diynce idare ederiz evlilik sadece iyi günde mi diyen bi adam. O yüzden sıkıntı yapıyorum
Hım ozaman haklısın tabi canım sonuçta evlilik o.kadar kolay bişey değil ya birikimin olması lazım yada borçla evlenceksin e adamın zaten ailesi için yaptığı bi sürü borç var ne denir bilemedim ama bu şartlar altında evliliği iyi düşün sonra evlenince beraber ailesinin borcunu ödeyince çok zoruna gider.

Ben de olsam senin gibi kendimi enayi yerine koyuluyor gibi hissederdim. Kesinlikle sonuna kadar haklısın. Hani uçak parası, birlikte gezme parası için altınlar feda olsun da kardeşi nike ayakkabı giysin diye geleceğim için dişimden tırnağımdan arttıracağım parayı vermezdim.

Sevgilin aşırı aşırı bencil ve belli ki evliliğe hazır değil. Bir kadın olarak benim eşim evlenme öncesi böyle davransa altın bozmayı bırak ağzına kürekle dalardım. Ailesinde de iş yok sanırım, ateş altında Cizre'de görev yapan insandan ne koparsan kar diyorlar, senden önce onlar para ayarlayıp oğullarına gelmesi için vermeliydi. Gelse de yolsak mı diyorlar nedir?

Bence mesaj at ve aklındakileri söyle, para altın senden değerli değil ama bana param yok diyip kardeşine nike ayakkabı alma planın beni irrite etti. Yarın öbür gün evleneceğiz o kadar maaşla ev almayı bırak bir de borç ödüyorsun. Ya kafa yapanı düzelt kendine çeki düzen ver ya da bu iş bitsin de. Bu adamla hayat geçmez, para kıymeti bilmeyen ve borç umursamayan adam kolay kolay da değişmez, her daim ailesi sizin keseye ortak olur benden demesi.
İnanın bizim sohbetlerimizin yanında bunlar devede kulak ayakkabı parası ne ki, konu düğüne esyaya gelincede aynı oluyor bizde, bende ailene gelince var bize gelnce neden yok dedim diye yapmadığını bırakmadı bana. Aman benm evime gelenler 10.000 lik(misal) koltuk takımında otursun diye aileme para harcamayayım çok bencilsin kelebek onlar beni nasıl büyüttü okuttu falan dedi. Bana evlenmiyorum onun yanına Cizreye gitmiyorum diye neler yapıyor para için uzaktasın para için rahat hayat için evlenmiyosun benmle diye, kii ben güzel bi dille anlatıyorum hayatım nasıl olcak geçnmek çok zor sen hiç mi evli çiftlere dinlemiyosun evlenince aşk meşk geçip gidiyo geçim derdi başlıyo diyorlar biz nasıl yapcaz diyorum da valla benm çevremde asg.ücret alıp da evde hanımının yüzü güldüğü için koşa koşa eve giden abiler var yeterki huzur olsun diyor

İyi de o para muhabbetine alışık biri bana göre.
Anası babası kredi çekip çekip 2. 3. ayda oğullarının üstüne yıkmış.
İçim kıyıldı.
Sanırım ben işi bilmiyorum o kadar borç ödüyor birgün bile ailesine sitem ettiğini duymadım... Ailesi hep oğlum çok üzülüyoruz sende çok sıkıntı çekiyosun falan diyorlar ben açık açık nasıl geçincez diye sorduğum için kötü kız oluyorum

İnanın bizim sohbetlerimizin yanında bunlar devede kulak ayakkabı parası ne ki, konu düğüne esyaya gelincede aynı oluyor bizde, bende ailene gelince var bize gelnce neden yok dedim diye yapmadığını bırakmadı bana. Aman benm evime gelenler 10.000 lik(misal) koltuk takımında otursun diye aileme para harcamayayım çok bencilsin kelebek onlar beni nasıl büyüttü okuttu falan dedi. Bana evlenmiyorum onun yanına Cizreye gitmiyorum diye neler yapıyor para için uzaktasın para için rahat hayat için evlenmiyosun benmle diye, kii ben güzel bi dille anlatıyorum hayatım nasıl olcak geçnmek çok zor sen hiç mi evli çiftlere dinlemiyosun evlenince aşk meşk geçip gidiyo geçim derdi başlıyo diyorlar biz nasıl yapcaz diyorum da valla benm çevremde asg.ücret alıp da evde hanımının yüzü güldüğü için koşa koşa eve giden abiler var yeterki huzur olsun diyor
sen de gerçekleri duyuyorsun, yaşıyorsun. bu adamdan bir cacık olmaz. çok iyi biliyorsun. hayatında illa bir sevgili istiyorsan evlilik konuşma. gününü gün et. ama ezdirme kendini.

Back
X