• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce doğru mu yapıyorum ?

Yaptığı borçları gereksiz olarak görmüyor ki, onlar benm annem babam diyor başkada bişey demiyor. Bende sizin dediğiniz gibi ne zamana kadar borçla harcla birşeyler yapcaksın dedim kelebek seni duyanda parayı boşa harcıyorum keyfmden borç yapıyorum sanacak ihtiyacım oluyo yetmiyo borç yapıyorum napayım yani benm şu hayatta bi annem babam var onlarada helali hoş olsun nolur yani borç nedir ödenir yeterki para için kalp kırmayalım dimi diyo bana imalı imalı

60 binin aylık ne kadar taksitle ödüyor ve kaç senesi var daha.

Kocanıza sımsıkı sarılın ve bence oğlunuz da bol boş babasıyla gezsin bu neslin devamı gelmeli
ALLAH söyletti insaALLAH... insaALLAH bir cocugum olur . :)

ALLAH razi olsun gercektende. Hatta benim aileme cok yardim etti... sen uzulme yeterki der... sen sevineceksen yaparim der... esim benden daha vok merhametlidir.
Gezmeye ciksam gozu etraftadir hep bir ihtiyaci olan varmi diye. Gordugunde ise bana sorar su kisiye yardim etsek mi diye... ALLAH ondan razi olsun.

Yaptığı borçları gereksiz olarak görmüyor ki, onlar benm annem babam diyor başkada bişey demiyor. Bende sizin dediğiniz gibi ne zamana kadar borçla harcla birşeyler yapcaksın dedim kelebek seni duyanda parayı boşa harcıyorum keyfmden borç yapıyorum sanacak ihtiyacım oluyo yetmiyo borç yapıyorum napayım yani benm şu hayatta bi annem babam var onlarada helali hoş olsun nolur yani borç nedir ödenir yeterki para için kalp kırmayalım dimi diyo bana imalı imalı

Sen peki bunu kabul ediyormusun, yani evlendiginizde de durum ayni olacak, bunu biliyormusun? Yada farkindamisin?

Sen tum maasini ailene ver masraflari hep o odesin. Bir kerelik tam tersi durum olunca aklina acabalar gelsin. Uzgunum haksizsin. Bu zamana kadar elini cebine attirmamis. Kadinlardaki bu her seyi erkek oder mantigindan hic hoslanmiyorum. Hayat musterek. Eller cebe gidince de musterek.

Bir konu daha olmusti boyle. Bir arkafas derdiini yazdiginda...
Bi anmem babam var demis. Bende oma senden kac tane var demistim. Aynisini sana diyorum.
Onu anne babasindan 1 er tane varda senden kactane var? Senin annen babandan kac tane var?
Madem oyle evet haklisin, benimde dunyada sadece bir annem bir babam var (olmasada) ihtiyaclari var. Hem senin hem benim annr babamin gonlu olsun. Kirmayalim senin dedigin gibi. Maasinin yarisoni senin ailene yarisini benim aileme verelim. Sonucta birtaneler. Bzide taş yeriz nasilsa. De...

Kelebekcim, adam sana damardan girmeye çalışıyor ailemin hakkını ödeyemem bilmem ne diye de, nereye kadar devam edeceğini sormuyor musun hiç?
Benim çok zolru bir okul hayatım oldu, masraflı bir bölümde okuyordum, üstelik de şehir dışında. Üstelik okula ara verdim geri döndüm, sonra tekrar gittim, okul uzattım ev tuttum bir sürü şeyler. Mezun olup dönüp de memleketimde çalışmaya başladığımda haklarını ödeyemem ama dedim evde ufak katkılarım olsun. Annem oturma odasını değiştirmek istiyordu taksitle ona istediği takımı aldım (gerçekten uygundu fiyatı), babama da telefon aldım, faturama ek olarak ödüyorum. Yakında düğünüm var, ailem hem üstlerine düşeni yapıyorlar hem de benim onlara aldığım şeyleri evlendikten sonra ödememem için bana diretiyorlar, onlar ödeyecekmiş bundan sonra onlara aldıklarımı.. Olmaz dedim ama senin artık başka bir evin var, kendini geçindirmen lazım bizi boşver dediler.
Bak bu da bir aile, araba alacam bana kredi çek, ben ödeyemedim sen öde, evin tadilatını yapcaz kredi çek, ben ödeyemedim sen öde diyenler de aile. Neden kendini onlara mahkum ediyorsun ki?
Çeşminaz ne güzel bir ailen var, benm kendi ailemde maddi konularda oldukca beni yıprattılar öğrencilik zamanımdan beri, şimdi çalışıyorum hep eve harcamama rağmen ne cabuk bitti diyorlar bazen. 3 yıl önce sevglimle tanıştım 3 yıl boyuncada birgün bile bana maddi açıdan surat ekşitmedi taa ki şu evlilik konusuna gelinceye kadar. Ben o kadar mutlu oluyodum ki yemek yiyoruz mesela doymadıysan daha söyliyim diyen bi adam, herseyin en iyisini yesin en güzel yerlere oturalım diyen bi adam. Böyle bi duyguyu ben ilk defa yasadım belki size çok normal gelecek ama daha önce böyle şeylerle karsılasmadım ben hiç, kendimi çok değerli önemli hissettirdi bana sen özel bi kızsın akıllı zeki bi kızsın der hep. Şimdi bana diyor ki bugüne kadar 1 kere seni bu konularda üzdüğümü gördün mü diyor hayır diyorum sence ben evlenirken seni mutsuz eder miym otur bi düşün bunların hesabını yapman beni korkutuyo diyo sürekli.
Bende artık evlenecek ve sorumlulukları olan bir adam gibi davranmasını istiyorum bekliyorum o zamanda sen önce bi ailene söyle babana söyle diye üste çıkıyor

Sen tum maasini ailene ver masraflari hep o odesin. Bir kerelik tam tersi durum olunca aklina acabalar gelsin. Uzgunum haksizsin. Bu zamana kadar elini cebine attirmamis. Kadinlardaki bu her seyi erkek oder mantigindan hic hoslanmiyorum. Hayat musterek. Eller cebe gidince de musterek.
Siz yanlış anladınız ben o ödesin demiyorum kii, madem parası yok niye ailesine gelince var bu para diyorum. Adil gelmiyor bana parası yoksa yoktur yani bana yok diyipte arkasından aileme şunları şunları yapcam dynce kendimi kötü hissettim, üstelik de şöyle birşey var ben eminim ki biz ne kadar kıssak da o yine o parayı ailesine harcayacak

Bence haksızsınız. Sürekli erkeğe yüklenmek bana çok mantıklı gelmiyor.
Ben de uzaktan ilişki yürüttüm bir gelip gitmek en kötü 1000 liraya mal oluyor. Paranız yoksa görüşmeyin. Siz bütün paranızı ailenize verirken sıkıntı yok ama o ailesine bir şeyler alınca mı sıkıntı oluyor?
tamamen katiliyorum ne bu simdi zaten kendiniz soylemissiniz elinize cebinize hic attirmamis bi kere de siz vereceksiniz cok mu bayanlari da anlamiyorum yeri gelince esitlikten soz ederler bu durumda esitsizlikleri tutuyor. ohooo simdiden ailesine bunu bunu harciyorun hesabina gitmissin bile adamin kursaginda kalir valla altinlarin incitmek istemiyorum durustce yazmissin aslinda Yalnizkelebek Yalnizkelebek daha once hic tamah etmemis sende maasini hep kendi ailene harcamissin ama bir kere verince de hemen kullaniliyor muyum psikolojisine girmissin ama merak etme bence kullanilmiyorsun ama boyle dusunuyorsan sozunden donme ama bi daha da soyleme...

Çeşminaz ne güzel bir ailen var, benm kendi ailemde maddi konularda oldukca beni yıprattılar öğrencilik zamanımdan beri, şimdi çalışıyorum hep eve harcamama rağmen ne cabuk bitti diyorlar bazen. 3 yıl önce sevglimle tanıştım 3 yıl boyuncada birgün bile bana maddi açıdan surat ekşitmedi taa ki şu evlilik konusuna gelinceye kadar. Ben o kadar mutlu oluyodum ki yemek yiyoruz mesela doymadıysan daha söyliyim diyen bi adam, herseyin en iyisini yesin en güzel yerlere oturalım diyen bi adam. Böyle bi duyguyu ben ilk defa yasadım belki size çok normal gelecek ama daha önce böyle şeylerle karsılasmadım ben hiç, kendimi çok değerli önemli hissettirdi bana sen özel bi kızsın akıllı zeki bi kızsın der hep. Şimdi bana diyor ki bugüne kadar 1 kere seni bu konularda üzdüğümü gördün mü diyor hayır diyorum sence ben evlenirken seni mutsuz eder miym otur bi düşün bunların hesabını yapman beni korkutuyo diyo sürekli.
Bende artık evlenecek ve sorumlulukları olan bir adam gibi davranmasını istiyorum bekliyorum o zamanda sen önce bi ailene söyle babana söyle diye üste çıkıyor
ama olmayan parayı harcayarak yapıyor herşeyi.
bu çok önemli bir detay.
borçlar ödenemeyecek hale geldiğinde şu dediklerinin hiç bir anlamı kalmayacak.
sordum ama cevaplamadın.
bu adamla evlenmeye kararlımısın?
aslında bişeylerin yanlış olduğunun bilincindesin ama düzelsin diye bekliyorsun.
ama büyük ihtimal asla düzelmeyecek ve de borçlarını ödeyemeyecek hale gelecek.

o halde yaşa ve gör ne diyelim.

İyi güzel hoş da,evlilik planı yapan bir insan ucundan kıyısından biraz birikim yapar,yapmali.Dugunuydu,takisiydi,eviydi,esyasiydi epey paraya ihtiyaç olacak.Ailesi evlendirmeyi dusunmuyor mu ogullarini? Onların dert edinip destek olmaları gerekirken ,olan paraya goz dikmisler.Yine kredimi çekecek nasıl olacak.Siz evlenmek istiyorsunuz ama ortada borctan başka hiç bir şey yok.
Evet yine kredi çekecek valla ailesinin borcu olmasında ben kendi düğün borcumuzu birlikte ödemeye razıyım hiç sıkıntı değil evlendik düğün yaptık vs. borç bizim borcumuz derim. Doğuda en azından takı biriktirir diye düşünüyodum sevglimi bakalım yapabilecek mi diye ama şimdilerde diyor ki kredi çekip takı almak çok büyük bi masraf yarın öbür gün satarken hep zarar birde yastık altında altınım var bileziğim var ama ben borç ödeycem diye k*çımı yırtcam böyle bi saçmalık mı var diyor. Evet bu saçmalık ama benm bildiğim takıyı erkeğin ailesi birikitrir hadi bizimki kendisi biriktirsin ama niye krediyle alıyoruz ki

Kuzum aile yaşantın da zor, eski konularını da biliyorum. Benim ailemin de farklı zorlukları var, bu konu ile ilgili olduğu için övmüş gibi oldum ama herkes de var iyi ya da kötü huylar.
Sen zaten farkındasın gerçeklerin. Farkında olduğun şeyler söyleniyor üstüne geliniyor onun da farkındayım. Evet seni çok özel hissettirmiş ne güzel, belki evlenirken de her isteğini yapar. Peki ya sonra?
Kredi çekip borç ödeyecek, zoruna gitmeyecek mi o borçlar büyüdüğü zaman?
Sen akıllı, tutumlu bir insansın. Çocuğunun istediğini yapabilmek için kenarı 2 altın attığında, o zamanında ailesi için çektiği krediyi ödeyemedi diye o altınları isteyince zoruna gitmeyecek mi?
Hiçbirimiz ağaç kovuğunda yetişmedik, hepimizin iyi - kötü anne babası var. Bizi büyüttüler diye onların her zor anında koşacak olsak (ki araba almak, ya da ev tadilatı zor zaman değil) kimsenin kendine yuva kurmaması lazım.
Hani adam diyebilse ki sana, "bunca yıl beni büyüttüler ben de onlara yağdırdım parayı. Son bi kredi çektim o da bitsin artık sen benim ailem olacaksın. Hastalık kaza bela hariç ailem için kendimi zor duruma sokmayı bırakacağım, ne yaparsak ikimiz için yapacağım" o zaman 3 yıl ne ki beklenir, zaten yaşın da küçük. Ama bu adam hala bunu diyemiyor. Hala onlar beni bu yaşa getirdi borçlarını ne yapsam ödeyemem diyor. Hala borçlarına borç katıyor.
Ayrıl demiyorum, ama bi denesene onu. Altınları ailem istedi verdim, ne de olsa haklarını ödeyemem. Biz görüştüğümüzde harcamak için param kalmadı desene, bakalım o zaman ne tepki verecek? Ailesi ile yapacağı hiçbişeyden fedakarlık etmeyip direk sizin küçük tatilinize göz koyacak kelebek, istersen bi dene.

Ne vereceksin hem sıkışığım diyor hem de ailesine yapacağı harcamalardan bahsediyor. Asgari ücretinle kime iyilik bildireceksin. Adam olsun bulsun harcasın sana. Ben bütün altınlarımı eşime verdim yine kötü oldum. Dünyaları vermiş bana eşimin lafına bak. Ne verdi biliyor musun elimde maddi değeri olan hiçbişey yok diyebilirim. Bugüne kadar hiçbir şekilde lüks sayabileceğim bir alışverişim olmadı. Paramı gereksiz harcamadım. Ne verdi acaba ? Neyse işte aklını başına al

Evet 10 bin liralık koltuk her eve gerekli, ya da kardeşe nike ayakkabı bunlar için kredi çekmeyeceğiz, kredi kartını şişirmeyeceğizde ne yapacağız??

Çok afedersiniz evimize erkek arkadaşının aldığı maaşın daha fazlası giriyor ve borcum da bu kadar değil ama gidip kendime ne nike alıyorum, ne 10 bin liralık koltuk alıyorum. Eşime bana nike al, bana ı-phone al desem muhtemelen zorluk çıkarmaz alır ama ben bunu yapamam. Eşim de para harcamayı sever ama ben onu frenlerim. Çok para harcaması, elinin açık olması iyi bir şey değil belli noktadan sonra. Telefonum bile son derece vasat kaldı ki evine bizim eve giren maaşın 3'te biri girenler I-Phone'un her yeni modelini denemiştir, ben i-phone'a uzaktan bakan biriyim ve umrumda bile değil çok pahalı bir telefonumun olup olmaması. Haa evet bazen gereksiz ve tutarı yüksek harcamalarım var ama bu saçma sapan harcamalarım için kredi çekmeyi hiç düşünmedim. Param varsa harcarım yoksa borca girerim mantığı kabul edilir gibi değil. Ev araba ya da mal harici borca girmek çok mantıksız bir eylem. Çünkü musluk çok akarken tutmak gerek bazen o musluk bir kesilir borçlarla dımdızlak kalırsın, hayattan tek öğrendiğim şey hiçbir şeye, hiç bir duruma, hiç bir işe, hiç bir kariyere, hiç bir insana güvenmemek. Bu çocuk işine çok güveniyor ama geçen sene mutlu mutlu memur olanlar bu yıl işten çıkarılıp fişlendiler. Sen de hayatın acı gerçeklerini anlat bir bir de o maaşa güvenmemesi gerektiğini algılasın. Yarın öbür gün işsiz kalırsa paraya boğduğu ailesi oğlumuz işsiz kaldı, borç içinde yüzüyor diye ağlanmasın sonra, para dediğin nedir ki diyip her ay hunharca para harcamak, bankadan keyfi kredi çekmek de ayrı kafa gerektirir. Bence paranın kulu kölesi onlar olmuş farkında değiller.

Son düzenleme:
Her geldiğinde o size harcatmiyorsa yaptığınız yanlış bir şey değil.

Yalnız bundan sonra bir söz vereceginizde iki kere düşünün.

iyi de iki gün için 1500 harcamayın

yani iki yaşındaki çocuğa alınacak hediye kaç lira eder bunu bile hesaplıyorsanız kaçamaktan vazgeçin

gelecek gidecek yenilecek içilecek zaten masraf

ayağımızı yorganımıza göre uzatmak çok mu zor

ki yani altınları vs neden satasınız

madem paramız yok az harcayalım iki altını 4 yapalım bir an önce yuvamızı kuralım denir ama siz nasıl harcasak planındasınız

eşimle sevgili iken de tek kuruşumuzu bölüştük hala da öyle

bakın ben paramı, maaşımı aileme, kardeşime vs vereyim ama onun iki yaşındaki yeğenine alacağı hediye bile sizi rahatsız ediyorsa biraz şapkanızı önüne koyup düşünün
Benim derdim yeğenine hediye alması değil bana para yok diyipde sonrasında ailesiyle ilgili yapacağı harcamaları anlatmasa çok abes geldi, Şöyle ki eğer bizim gezmekten tozmaktan kıstığımız parayı ailesine tekrar harcamıcağını bilsem hiç sorun değil tabiki dünya kadar borcu var borç üstüne borç yapmasın derim, keşke 2 çeyrek aldık yanına 2 tane daha katalım düşüncesi olsa sevglimde

Back