Sizce bu Tırnak yeme olayını nasıl durdurabilirim...

bendede vardı bu kötü alışkanlık .annem bebekken yalancı memeyi saklamış ve ben tırnak yemeye başlamışım ve 27 yaşıma kadarda yedim ....kurtulamadım birtürlü.....bırakma olayımda eşime aşık olmamla başladı resmen..eşimle flört ettiğimiz zamanlarda elimi tutuyor diye kötü gözükmesin diye dikkat etmeye başladım ve herhafta manikür yaptırıyordum...arada birkaç tırnağı yine koparıyordum numunelik gibi ama yavaş yavaş kurtuldum bu alışkanlıktan...
herhafta manikür yaptırın elleriniz okadar işe yarıyor ki anlatamam..tabi eller yara bere içinde olduğundan manikürcüde şaşırıyordu ama sallamayın yaptırın devamlı düzenli yaptırın.sonra çeşit çeşit ojeler alın bakım yapmaya başlayın yavaş yavaş kurtulursunuz bence.....
şimdi 30 yaşındayım ve hala yemiyorum tırnaklarımı ama arada etlerini koparıyorum bazen..yine sık sık manikür yaptırmayada devam ediyorum .manikürlü olduğunda bir sorun yaşamıyorum tırnaklarım derli toplu olduğundan elim gözüm takılmıyor...

Son düzenleme:
bilmiyorumkismileben de tırnaklarımı yiyorum. yıllardır tırnak makası kullanmaya kullanmaya iyice inceldiler hatta esnek haldeler. eğliyor,bükülüyor sonra ben bir güzel koparıyorum. manikür yaptırdım bi süre yemedim ama kırılınca biri hepsini yiyordum. dikkat ettim ne zaman canımı sıkan bir olay olsa, utansam, sinirli olsam, kendimi ifade edemediğim bir konuşma olsa elim istemsiz tırnaklarıma gidiyor. aklım başıma geldiğinde bu anlarda bütün tırnaklarımı yediğimi hatırlıyorum. alışkanlık değil psikolojik bir rahatsızlık sanırım. şimdi saçlrım ve tırnaklarım için takviye vitaminler kullanıyorum, tırnaklarım sertleşince rahatsızlığım da geçer diye düşünüyorum. kısfmet

ya arkadaşlar lütfen banada yardım edin elimden geldiği kadarıyla tınaklarımı yememeye çalışcam ama bide acı oje varmış onlar işe yarıyormu lütfen özel mesaj atarmısınız bana ben bidaha bu açtığım konuyu bulamıyorumda yardımlarınızı bekliyorum kızlarrrmafoldumben

Valla bende gitar dersi almaya başladım. O zaman insan tırnaklarına çok dikkat ediyor. Elim ağzıma gittiğinde gitar çaldığım aklıma geliyordu. Öyle öyle tırnak yeme alışkanlığını yenmiştim.

bende kendimi bildim bileli yerdim 5 yıl önce falan arkadaşlarım elime vururdu acı oje aldım manıkur yaptırdım ıkı gun sonra hepsı geçici çözüm oldu
önce tüm tırnaklarımı evde okulda her yerde şeffaf bantla yapıstırdım yemege yer kalmıyordu banttan bıraz rezil duruyordu ama idare etti beni baktım olmuyor bende ıkıser ücer tınagımı bu kez yara bantıya bantladım onlar uzadılar ve sonra diğerlerine yaptım aynısını tabııkı ılk seferlerde cok zorlandım ama başardım bir tırnagımı uzattım uzatabıldıgım kadar ve bakım yaptım tek parmagıma ama sonra yavaş yavaş hepsine hepsini uzattım ve kendım zeytinyagı ve limonla bakım yaptım suan 4 5 yıldır falan tırnaklarım cok uzun asla kesmem kesersem kısaltırsam yıne başlıyorum malesefki :KK43:(
şimdi lisedeki arkadaşlarım şaşırıyorlar tüm okul seferber olmuştu benım için çünkü inanılmadı tırnak kalmıyordı bile 3 mm falan ancak ama şimdi 1-2 cm altına düşmem her zaman bakımlıyımdır gördükçe daha hiç yemiyorum ...
inşallah bu yöntem işinize yarar...

yakın arkadaşım 1 kez protez tırnak yaptırdı,onları yiyemediği için 33 yaşında tırnak yemekten kurtuldu.bir daha yaptırmadığı halde yemedi artık,sanırım o arada bu alışkanlığı kaybetti.umarım sizde de işe yarar.

2 sene önce bende protez tırnak yaptırdım ama 1 hafta içinde teker teker döküldüler...daha sonra kendim takma tırnak alarak başa çıkmaya çalıştım bu sorunla..çok kez uzattım ojeler sürdüm törpüledim vs...ama bir çok arkadaşımızın dediği gibi biri kırılınca ister istemez insanın eli gidiyor..birde ben ellerimde yoluyorum sinirlenince vs...4 ay öncesine kadar oje sürdüğüm uzun tırnaklara sahiptim ama şimdi yine başladım yolmaya...yani ben uzatabiliyorum ama bu alışkanlıktan geçici olarak kurtulabiliyorum..bu arada bu kötü alışkanlık bana babamdan miras :)

arkadaşlar mavala ürününü kullanırsanız sorunun çözüleceğine inanıyorum ben kullandım ve uzattım umarım sizdede işe yarar sevgilerimle....

X