• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu karakterde birinden koca olur mu?

Beni bazilariniz biliyor 2 aylik bir evliligim olmustu. Adamin cinsel ve maddi sorunlari yalanlari dolanlari yuzunden bosanmistik. 3 yil oldu. Aslinda her seyi goruyorum ama birine isindim mi olumlu olmaya calisiyorum. Biraz uzub olacak ama gercekten size ve fikirlerinize ihtiyacim var.

Karsima biri cikti. Bu cocuk evin tek oglu. Cok kiymetli oldugunu soyluyor o yuzden. Bazi huylari tam benim istedigim gibi. Karsima hep benden gucsuz erkekler cikardi bu ilk defa benden guclu. Dirençli. Tipine cok isindim. Boyle surekli gorusesim geliyor özlüyorum. Aslinda dusununce de cok gorusmedik. 3 kere. Basta tektim bi iki saat sonra ailemle flan gorustuler. Zarar gormemek icin aile nezaretinde tanismak istedim. Kipir kipir biri.

Gel gelelim sorunlara. Maddi durumlari baya iyi. Hatta bu zamaninda daire ve araba satip yemis icmis gezmis. Emir almayi da sevmiyor. O nedenle okudugu isi de yapmiyor. Simdi durumlari oldugundan ailesi bi yer acacak ona. Ordan da geliri iyi olacak dedigine gore buyuk bi is. Evi filan da var.

Ben ailelerimizi tanistiralim dedim. Annesini basta cok begendik cok kibar kadin ama biraz paralariyla hava atiyorlar gibi. Cocuk garsona kotu davrandi mesela yemekler gec geldi diye. Annesi de sesli sesli bi daha buraya gelmem dedi. Bizimkiler bu durumlardan pek hoslanmadi. Ve annesi de once oglumun isi olcak filan ondan sonra evlendirmeyi dusunuyorum dedi. Beni de cok begenmis cocugun dedigine gore.

Sonra bir de o gun ben aileler oldugu icin biraz mesafeli durdum. Aslinda normalde kipir kipir bi kizim ama erkekler oldugunda biraz kasiliyorum. Bu beni soguk ve utangac gormus halbuki tam tersi :)) o gun bana bu durumdan dolayi kirilmisti. Baya kirildi hatta. Oyle ki annem onu bi kenara cekip bir sey sormus ozel. Anneme de tavir yapmis. Sonra benim telefonlarima filan cikmadi kac gun. Ama silmedi de beni hic bir yerden.

Ben bittigini dusundum hatta o ara da o sinirle bi baskasiyla gorusmeyi kabul ettm ama o isi hallettik iptal ettk zaten. Ben tekrar mesaj attm bu cocuga. Kac gundur kendini odasina kapamis evden cikmiyor. Konusmak varken niye sustun diyorum benim soguk oldugumu dusundugu icin ve de annemin bi sorusuna kizmis kirilmis daha fazla agresiflesmemek icin acmamis telefonlarimi.

Annem de kardesim de haliyle artik cocugu istemiyorlar. O gunku tavirlarini da begenmediklerini soylediler. Cocuk bi de agresif. Babasina cok duskun ama annesi ve kiz kardesine kotu davraniyor. Kibar degil onlara karsi. Bana da ara ara kabaliklar yapiyor hatta.

Belki de ailem olumsuz diye gozumde buyudu benim simdi ama bu bana ilerde iyi bir es olabilir mi bilmiyorum.

Artilarini eksilerini yaziyorum. Tanimaya calisiyorum ama bizimkiler artik tanimaya da gerek yok diyorlar en azndan tanimak icin bile bi sans vermemi istemiyorlar. Ben de bunaldim napacagimi bilemedim. Acaba duygusal mi bakiyorum napmam gerekir sizce?

Bir de o gun benimle yasit kizkardesi de gelecekti. Cocuk yolda ona bagirmis diye son anda gelmekten vazgecti sinemaya gitmis. O da buyuk saygisizlk oldu. Cocuk ona da tavrini koydu kac gundur kardesiyle de küs.

Şimdi sinirli diye biraksam mi acaba diyorum. Ama eski patronlarimdan biri binlerce kisinin nefret ettigi derecede ofkeli bir adamdi. Bi sene aglatti beni baya sonra ben yolunu buldum adamin. Pamuk gibi bi amca oldu bana karsi :) ne desem yapiyor filan beni o kadar koruyup gozetti ki anlatamam. Acaba diyorum bunun da oyle bir yolu var midir?

Hemen de sinirleniyor her seye. Baya dedigi yapilmis ailesinde o yuzden biraz simarigiz.

Ben su an duygusallikla mantigim arasina sıkışıp kaldım. Beni kendime getirir misiniz eger gercekten durum vahimse?

Dusundum dusundum ve abes birine benzemiyor.
Yani her yaptiginda bir dogru cikarabiliyorum.
Gorusugun kisi karakter ve cevresel etkiler olarak bana benziyor.

Garsona kaba davranmak da hakli ise hos gorulmeli. Muhattap ve sorunu cozecek kisi o, banka fazla para kesince cagri merkezine cemkirmekle ayni.

Keske herkes okudugu isi yapmak zorunda olmasa. Bu ozgurluktur. Zaten sermaye varsa el kapisinda calismak delilik bana kalirsa.

Ailede bitaneciklik, pirpirlik durumlari varsa merak etme kesinlikle ana baba kuzusu olunmuyor. Belli ki simartilmis, simariklar ailesini parmağında oynatir kendine bir sey yaptirmaz.

Annen ne sormus? O karakterdeki biri en ufak bir abeslikte cilgina doner. Cevresi alismak mecburiyetinde. Bunun lami cimi yok.

Bence kardesini getirmeyisi gayet guzel ve yerinde. Demek ki her seye mic mic yapismiyorlar ailecek. Bunu da avantaj gorebilirsin.

Evet karsindaki karakter kolay degil,

Ama olmaz demiyorum. Denemeye kesinlikle deger.

Bir de ne kadar doğru düşünüyorum bu konuda bilmiyorum ama evlenip bosanmis biri bnce kendisi gibi biri ile denemeli.

Mesela Ben bekarim karsima evlenip bosanmis biri çıksa zerre psikolojisinden anlamam hatta yuzune vururum belki bilmiyorum insan fıtrati dilin kemigi yok.

Boşanmış degil de nişandan ayrilmis biri bile sizi anlayabilir ama bekar bi erkege karsi yuz kat temkinli olun. Evlenince yuzunuze vurmayacak karakterde mülayim biri ile olun.

Yakacaksın başını haberin ola. Annen haklı.

Karakter sıfır. Ne demek garsona kızmak. Emekçi bi insanı, parasıyla hor görenden tiksinirim.

Ayrıca kaba biri. Annesine kardesine sana vs.

Kusura bakma ama mantığını düşünüp onunla evlenmemelisin.

yok kusura filan bakmam özellikle yardım istedim sizlerden :) tanımaktan bile vazgeçtim an itibariyle :)

Beni bazilariniz biliyor 2 aylik bir evliligim olmustu. Adamin cinsel ve maddi sorunlari yalanlari dolanlari yuzunden bosanmistik. 3 yil oldu. Aslinda her seyi goruyorum ama birine isindim mi olumlu olmaya calisiyorum. Biraz uzub olacak ama gercekten size ve fikirlerinize ihtiyacim var.

Karsima biri cikti. Bu cocuk evin tek oglu. Cok kiymetli oldugunu soyluyor o yuzden. Bazi huylari tam benim istedigim gibi. Karsima hep benden gucsuz erkekler cikardi bu ilk defa benden guclu. Dirençli. Tipine cok isindim. Boyle surekli gorusesim geliyor özlüyorum. Aslinda dusununce de cok gorusmedik. 3 kere. Basta tektim bi iki saat sonra ailemle flan gorustuler. Zarar gormemek icin aile nezaretinde tanismak istedim. Kipir kipir biri.

Gel gelelim sorunlara. Maddi durumlari baya iyi. Hatta bu zamaninda daire ve araba satip yemis icmis gezmis. Emir almayi da sevmiyor. O nedenle okudugu isi de yapmiyor. Simdi durumlari oldugundan ailesi bi yer acacak ona. Ordan da geliri iyi olacak dedigine gore buyuk bi is. Evi filan da var.

Ben ailelerimizi tanistiralim dedim. Annesini basta cok begendik cok kibar kadin ama biraz paralariyla hava atiyorlar gibi. Cocuk garsona kotu davrandi mesela yemekler gec geldi diye. Annesi de sesli sesli bi daha buraya gelmem dedi. Bizimkiler bu durumlardan pek hoslanmadi. Ve annesi de once oglumun isi olcak filan ondan sonra evlendirmeyi dusunuyorum dedi. Beni de cok begenmis cocugun dedigine gore.

Sonra bir de o gun ben aileler oldugu icin biraz mesafeli durdum. Aslinda normalde kipir kipir bi kizim ama erkekler oldugunda biraz kasiliyorum. Bu beni soguk ve utangac gormus halbuki tam tersi :)) o gun bana bu durumdan dolayi kirilmisti. Baya kirildi hatta. Oyle ki annem onu bi kenara cekip bir sey sormus ozel. Anneme de tavir yapmis. Sonra benim telefonlarima filan cikmadi kac gun. Ama silmedi de beni hic bir yerden.

Ben bittigini dusundum hatta o ara da o sinirle bi baskasiyla gorusmeyi kabul ettm ama o isi hallettik iptal ettk zaten. Ben tekrar mesaj attm bu cocuga. Kac gundur kendini odasina kapamis evden cikmiyor. Konusmak varken niye sustun diyorum benim soguk oldugumu dusundugu icin ve de annemin bi sorusuna kizmis kirilmis daha fazla agresiflesmemek icin acmamis telefonlarimi.

Annem de kardesim de haliyle artik cocugu istemiyorlar. O gunku tavirlarini da begenmediklerini soylediler. Cocuk bi de agresif. Babasina cok duskun ama annesi ve kiz kardesine kotu davraniyor. Kibar degil onlara karsi. Bana da ara ara kabaliklar yapiyor hatta.

Belki de ailem olumsuz diye gozumde buyudu benim simdi ama bu bana ilerde iyi bir es olabilir mi bilmiyorum.

Artilarini eksilerini yaziyorum. Tanimaya calisiyorum ama bizimkiler artik tanimaya da gerek yok diyorlar en azndan tanimak icin bile bi sans vermemi istemiyorlar. Ben de bunaldim napacagimi bilemedim. Acaba duygusal mi bakiyorum napmam gerekir sizce?

Bir de o gun benimle yasit kizkardesi de gelecekti. Cocuk yolda ona bagirmis diye son anda gelmekten vazgecti sinemaya gitmis. O da buyuk saygisizlk oldu. Cocuk ona da tavrini koydu kac gundur kardesiyle de küs.

Şimdi sinirli diye biraksam mi acaba diyorum. Ama eski patronlarimdan biri binlerce kisinin nefret ettigi derecede ofkeli bir adamdi. Bi sene aglatti beni baya sonra ben yolunu buldum adamin. Pamuk gibi bi amca oldu bana karsi :) ne desem yapiyor filan beni o kadar koruyup gozetti ki anlatamam. Acaba diyorum bunun da oyle bir yolu var midir?

Hemen de sinirleniyor her seye. Baya dedigi yapilmis ailesinde o yuzden biraz simarigiz.

Ben su an duygusallikla mantigim arasina sıkışıp kaldım. Beni kendime getirir misiniz eger gercekten durum vahimse?
şu garsona davranışlarından sonra okumadım...
yaptıkları davranışı terbiyesiz olarak niteliyorum . sipariş ettiği yemek pişmiş olsa garson zaten getirir..
garson bunların yemeğini kasten soğutamaya almadı

Daire parası harcayan ve bitiren bir adam...
Emir almayı sevmiyor diye kendi işini yapmayacak olan adam...
Babası iş kursun diye bekleyen adam...

Evi var demişsiniz ama yarın öbür gün onu da satıp harcar, 5 parasız kalır.

Sorumluluk sahibi birine benzemiyor hiç.

çok haklısınız

Bir erkeğin karısına nasıl davranacağını annesine ya da kardeşlerine bakarak anlayabilirsin. Bugün kardeşine bağırıp çağıran yarın da sana aynısını yapar. Garsonu azarlamalar filan da hiç hoş değil.

Ayrıca ben bir erkeğin kendi parasını kendi kazanması gerektiğini düşünüyorum, ha memur olur, usta olur, işçi olur olur yani bir şeyler. Babasının parasıyla da iş kurabilir o da normal ama bu yaşına gelmiş iş kurup para kazanmak hiç mi aklına gelmemiş ? Bu zamana kadar kaç yeri idare etmiş, ne kadar para kazanmış ? kimin hangi sorumluluğunu üstlenmiş ? Yarın bir gün iş kurarlar o da oraya alır bir işletmeci para gelsin diye bekler, kendi işinin başında duracağına, sorumluluk alacağına inanıyor musun ? Bu zamana kadar çalışmayan, para kazanmayan adama sabah erken kalkmak bile zor gelir. Küsme kısmına hiç girmiyorum, evlenecek yaşa gelmiş ama hala çocuk gibi küsmeler... Bu adamdan bir iş çıkacağını sanmıyorum...

çok doğru pembe bulutlar dağıldı bende buraya yazdıktan sonra :) hatta o işi de özellikle kurmak istiyor tatillere filan rahat gidebilmek telefonla idare edebilmek içn. doğru dediniz...

buradan anlattığın kadarıyla ben çok da yorum yapamam. ama evlilikte şunu gördüm. kesinlikle anneni dinle. görüşme diyosa vardır bi bildiği

Kendi ailesine saygısı olmayan adamdan ne koca olur , ne çocuğuna baba.
Hiç sevmem böyle tipleri .

Cok sevdigim bir yakinim bana hep der ki;.

"Gorustugun tanistigin biri varsa, sana olan tavirlarina gore iyi/kotu deme. O hep sana iyi olmak iyi yonunu gostermek zorunda. Cevredeki insanlara nasil davrandigina bak. Kisinin ahlaki odur"

Simdi bu ankedota gore hareket edelim. Garsona davranisi o kisinin ahlaki. Agresif erkekten de fersah fersah kacin derim.

Allah gonlunuze gore biri nasip etsin size.

Cok sevdigim bir yakinim bana hep der ki;.

"Gorustugun tanistigin biri varsa, sana olan tavirlarina gore iyi/kotu deme. O hep sana iyi olmak iyi yonunu gostermek zorunda. Cevredeki insanlara nasil davrandigina bak. Kisinin ahlaki odur"

Simdi bu ankedota gore hareket edelim. Garsona davranisi o kisinin ahlaki. Agresif erkekten de fersah fersah kacin derim.

Allah gonlunuze gore biri nasip etsin size.
evet yapılması gereken gerçekten bu. kişi etrafına nasıl davranıyorsa size de öyle davranacaktır, hatta işin içine evlilik girince bir kat daha ters davranacaktır.

Belki düzelir mi diye bu yola çıkamam ben hele de 2. evlilikse.
Ailesine bile saygısı, sevgisi yok.
Bana ne kadar bağlılığı olur hiç bilemem.
Kendime o kadar güvenemem :D

Garsonlara kaba davranan kibirli insanlarla rahat edemem.
Yediğim yemek boğazıma dizilir, onların yaptığı beni utandırır.
Hiç gerek yok aman kalsın ben almayayım açıkçası :)

şımarık, görgüsüz, kaba bir adam. her kör malın kör bir alıcısı vardır derler. körseniz evlenin.

Back