• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu isten cikip baska bir ise girmeli miyim?

Mağazalarda tezgahtarlık/kasiyerlik olmaz mı acaba? benim lisedeki arkadaşlarım (ki hiç tecrübeleri yoktu) avm'deki mağazalarda kasiyer olarak falan çalışıyor. İmkanınız varsa araştırın buraları. Ya da çocuk bakıcılığı yapamaz mısınız?

Canım patronla hiç muhattap olma derhal ara 170 i. Çalıştığım yerde sigortam ödenmiyor. Fazla çalışma sınırı olarak kanunlarca belirlenmiş 45 saat sınırı aşılıyor ancak fazla mesai verilmiyor. (8-18.00 ise haftada 60 saat mesain var bu saatten toplam mola saatlerini çıkartarak 3 ay boyunca toplam alacak saatini hesapla) Aynı şekilde kanunlarca belirlenmiş asgari ücretin altında bir ücretle çalıştırılıyorum de.

Şikayet kaydı oluşturulacak. Müfettiş onanacak. İsminizi gizlemeyin alacak saatlerinizi ve paranızı öbür türlü alamazsınız. Sonra işkura gidin çalışlarla görüşün asgari ücretin altında sigortasız ve mesai verilmeksizin fazla çalıştığınızı belirterek alacaklarınızı almak isteği ile ihtar yollayın.
Tamam dediginizi yapayim hem ispatimda var is yeri kamerali. Peki belki bilginiz vardir diye soruyorum iskur a kaydim var ama ordaki kayitli tlf. Degisti sms falan gelmiyor artik. Market yonunden tecrubeliyim fakat dedigim gibi kayitsiz calisinca referansim yok. Bu zincir marketlere isci olarak hangi sartlar araniyor acaba?

Mağazalarda tezgahtarlık/kasiyerlik olmaz mı acaba? benim lisedeki arkadaşlarım (ki hiç tecrübeleri yoktu) avm'deki mağazalarda kasiyer olarak falan çalışıyor. İmkanınız varsa araştırın buraları. Ya da çocuk bakıcılığı yapamaz mısınız?
Gercekten cok guzel isler onlar. Insallah bulabilirim. Cocuk bakmayi denedim bir muteahhitin yaninda. Karisi da calisan biriydi. Adam alakasiz vakitlerde eve gelmeye basladi once sonra bana para karsiligi iliski teklif etti. Kabul etmeyince onceki bakici yapiyordu seni bosunami aldim ise dedi kovdu. Ben de zaten bir ahlaksizin cocuguna bakmam diyerek ciktim isten. Yani biraz korkum var o bakimdan :(

Tamam dediginizi yapayim hem ispatimda var is yeri kamerali. Peki belki bilginiz vardir diye soruyorum iskur a kaydim var ama ordaki kayitli tlf. Degisti sms falan gelmiyor artik. Market yonunden tecrubeliyim fakat dedigim gibi kayitsiz calisinca referansim yok. Bu zincir marketlere isci olarak hangi sartlar araniyor acaba?

A101 ve şok lise mezunu olmak dışında fazla bir şey istemiyor. Hafta içi bir gün izin veriyorlar. Onlarda da fazla çalışma var ama sizinki kadar değil yani haftalık 50 saat civarı çalışmanız muhtemel.. Genellikle kasayı emanet ettikleri için güvenilir olması açısından çalışanların referansına danışıyorlar tanıdık çalışan varsa çok rahat girersiniz. Aylık personel maaşı en az 1600 tl satışa göre 1700 ü de aşabilir. Yorucudur ama sigortan ve maaşın eksiksiz ödenir fazla çalıştığın saatler dışında.

Bence çocuklar biraz büyüyene kadar idare et sonra benzer işe geçiş yaparsın önemli olan çocukların başıboş kalmaması ve güvende olması henüz yaşça küçükler gelen belayı göremezler korunmaya muhtaçlar

A101 ve şok lise mezunu olmak dışında fazla bir şey istemiyor. Hafta içi bir gün izin veriyorlar. Onlarda da fazla çalışma var ama sizinki kadar değil yani haftalık 50 saat civarı çalışmanız muhtemel.. Genellikle kasayı emanet ettikleri için güvenilir olması açısından çalışanların referansına danışıyorlar tanıdık çalışan varsa çok rahat girersiniz. Aylık personel maaşı en az 1600 tl satışa göre 1700 ü de aşabilir. Yorucudur ama sigortan ve maaşın eksiksiz ödenir fazla çalıştığın saatler dışında.
parasi cok cok iyi. Simdi ki calistigim yerde zaten cok fazla calisiyorum hem de cok aza. Esime soyledim A101 elemani ile bir konusacak. Insallah olur

Bence çocuklar biraz büyüyene kadar idare et sonra benzer işe geçiş yaparsın önemli olan çocukların başıboş kalmaması ve güvende olması henüz yaşça küçükler gelen belayı göremezler korunmaya muhtaçlar
Iste ben de bu yuzden dar cercevede kaldim :( calismazsam okutamam ki :( Cocuklarin aldigi ozel etudler var. Basarili olduklarindan dolayi etudle destek vsriyorum ki ideallerine ulasabilsinler.
Sadece gorsel sanatlara gitmemeyi teklif ettim ogluma ama, baktim resime cok hevesli ve sasilacak derecede ahsap uzerine tablolar yapiyor ve cok mutlu oluyor.
Kisacik hayatta o resimi yapan minik ellerini, cizdigi hayallerini gozlerinden cekip alamadim :(

Yeni iş bulmadan sakın çıkma
Patronunla konuşabilirseniz sigorta işini konuşun
Şu ara ülkenin durumu ortada işsiz kalmayın
konustum ama yok dedi :(

Gercekten cok guzel isler onlar. Insallah bulabilirim. Cocuk bakmayi denedim bir muteahhitin yaninda. Karisi da calisan biriydi. Adam alakasiz vakitlerde eve gelmeye basladi once sonra bana para karsiligi iliski teklif etti. Kabul etmeyince onceki bakici yapiyordu seni bosunami aldim ise dedi kovdu. Ben de zaten bir ahlaksizin cocuguna bakmam diyerek ciktim isten. Yani biraz korkum var o bakimdan :KK43:
:oha::oha::oha:
Evli olduğunuzu bile bile.. kesin eşinize söylemediniz. Ama böyle adamlar iftira atar. Sanki siz ondan böyle bir talepte bulunmuşsunuz gibi anlatırlar millete.. ayy inanmıyorum ya. Çok sinirlendim.

:oha::oha::oha:
Evli olduğunuzu bile bile.. kesin eşinize söylemediniz. Ama böyle adamlar iftira atar. Sanki siz ondan böyle bir talepte bulunmuşsunuz gibi anlatırlar millete.. ayy inanmıyorum ya. Çok sinirlendim.
Esime soylemedim aynen dediginiz gibi. Bastan ayikmadim aslinda adam araci olan kisiye fizigi duzgun olsun demis. Ben ve araci olan ark. Adamin cevresi geregi calisanlarini ozenle seciyor sanirim diye dusunduk ama, maksat baskaymis.
Anlamadigimsa karisi esinden ovgu ile bahsediyor, gurur duyuyor. Adamsa tam bir asik modundaydi. Ne kadar iki yuzluymus karisina rol kesip, aldatiyor :(

Bazı aileler çocuklarını bakıcılarının evine bile götürüyor. böyle bir aile bulabilirseniz çok sorun olmaz bence. ikide bir eve giren çıkan olmaz,kendi eviniz,bildiğiniz yer. çok fazla para kazandırmasa bile ikide bir eşya taşımayacaksınız, size emirler veren biri olmayacak.

Bazı aileler çocuklarını bakıcılarının evine bile götürüyor. böyle bir aile bulabilirseniz çok sorun olmaz bence. ikide bir eve giren çıkan olmaz,kendi eviniz,bildiğiniz yer. çok fazla para kazandırmasa bile ikide bir eşya taşımayacaksınız, size emirler veren biri olmayacak.
Guzel fikir ama bulmaz zaman alacak. Bakinayim bi saga sola

Back