- 28 Şubat 2013
- 469
- 254
- 53
- 41
- Konu Sahibi Hayat_buysa_35
-
Evet haklisiniz ama cocuklara nasil bakarim onu bilmiyorum800 tl ve sigorta yok çok çok az ve sigortasız işçi çalıştırmak yasak.
Bence çıkın işten asgari ücretli ve sigortalı bir işe girin.
Tesekkur ederim, amiin. Cok dusunuyorum ama, hem cocuklarima bakacak hem calisacak is bulmak zor. Is fikirleri almak istedim insallah guzel fikirler cikar.Canim ablam benim sen ne guzel bir annesin ya.
Masallah insallah evlatlarnda ilerde iyi yerlere gelirler.
Vesselam dicegim o ki sn artk tecrubeli olmussundur baska bir yerde daha fazla maasa calismayi dusunmezmsn baska yerlere basvurmayi denesen
Dogru diyorsunuz bu sartlari cocuklara bakayim diye kabul ettim. Yasa disi ama maalesef ki calisani her turlu eziyorlar. Bir de o kadar acimasiz ki en ufak bir hatamda bana musterinin yaninda bagirir.Yaptıkları şey yasadışı. Bu paraya kimse çalıştırılamaz.
Bence yeni iş bakın hem de sigortalı mutlaka bulursunuz. Patron gitme derse de parayı yükselt + sigorta yap dersiniz gitmek istemezseniz.
Is var hatta bir firma benim calismami begenmis o firmanin patronu mutfaga beni tebrik etmeye gelmisti. Cunku marketi oyle bir hale getirdim ki anlatamam. Ama is butun ilin, ilcelerini yaninda soforle gezip marketlere mal pazarlayacaksin. Orada olmasi gereken ve istenen sey gorsellik ve ikna yetenegi. Yani hic zorlanmadan yapacagim birsey ama iste cocuklari napacagimBaşka bir yeri garantilemeden çıkma. ayrıca asgari ücretin altında işçi çalıştırılamaz. asgari ücretin anlamı bu zaten.
Patronu şikayet edin. Asgari ücretin altında işçi çalıştırmak yasak. Hem de sigortasız. Adam bulmuş sizi sömürüyor.
Çocuklar kendilerini idare edebilecek yaşa gelmişler zaten. Bir şekilde anlatır öğretirseniz altından kalkarlar evde yalnız olmanın. Başka bir iş bakın.
Cok haklisiniz ama iste anne yuregi kendileri isteyerek birsey yapmaz ama cocuk nihayetinde. Ev kazasi gecirebilir vs. Diye korkuyorum. Allah korusunPatronu şikayet edin. Asgari ücretin altında işçi çalıştırmak yasak. Hem de sigortasız. Adam bulmuş sizi sömürüyor.
Çocuklar kendilerini idare edebilecek yaşa gelmişler zaten. Bir şekilde anlatır öğretirseniz altından kalkarlar evde yalnız olmanın. Başka bir iş bakın.
Actilar dava maalesef kiza da actitmis dava cunku kiz cok iyi biri kendi rizasi ile yapmadigina eminim.Patronunu şikayet et işten çık eski eş zaten dava açamaz çocuk resit bunu yazmıştık diğer konuda, nafakayı makul bir miktara çekin
Sadece pazarlari izinliyim o da kendisinin mangal keyfi var yoksa o gun de calistirir. Sabah 8 aksam 18 e kadar calisiyorum. Daha onceleride calistim cocuk bakabilecegim sekilde bu is yerinde 3. Ayim onceki yerlerde farkli degildi ama bu adam gercekten cok acimasiz ve cok calistiriyor.170 i arıyorsun ve şikayet ediyorsun. Sigorta yoksa onu da söyle, haftalık mesai saatlerin 45 saati aşıyorsa bunu da muhakkak belirt, asgari ücretin altında ücret aldığını belirt. Ardından bir müfettiş onanacak şikayetiniz için muhtemelen sizi işkura yönlendirecekler. İşveren ceza ödemek zorunda kalır ve sizin alacak saatleriniz varsa bunlar için de yönlendirir işkur çalışanları. İhtar çekerek içerideki alacak saatlerinizi de alırsınız. Ne zamandır çalışıyorsunuz? 1 yılı geçtiyse tazminatlı çıkış da talep edersiniz ihtarda.
Sigortayi soyledim yapamam dedi. Parayi soyledim daha onceki elemana 700 veriyodum sana 800 veriyorum dedi. Onceki elemanida calismiyor diye isten atmis. Buldu benim gibi koleyi.Canım patronla konuş ilk önce.. sigorta ve zam talep et. Yok derse işten ayrıl ve şikayet et. İnsan sömürmek neymiş görsün..
Esim memur olunca baska sehirdeyiz ve buyuklerimiz hasta, yasli insanlarBiz de ilkokuldayken yalnızlık ablamla. içinize sinmemesi normal. Şahsen imkanım olursa bende çocuklarımı bırakmak istemem. ama şartlar böyle. birakabileceginiz bir aile büyüğü falan yok galiba.
Tesekkur ederim, amin cumlemize insallah. A 101 var evime 100 mt. Ama oralara deneyimli kisileri aliyorlar sanirim. Ben de tecrubeliyim ama, kayitsiz calisinca referans ne gosterecegim? Ayrica isci alimi var mi onu da bilmiyorum. Aslinda esimin orada calisan biri ile diyologu var olmazsa o kisiye sorsun.Rabbim hep gönlüne versin guzel anne.
Inan senin gibi fedakar annelere hayranim.benim annemde kayinvalidemde boyleydi.
Rabbim yavrularindan yana hep yuzunu guldursun insallah.
Konuna gelirsek bence yakinlarda baska market varsa bim a101 sok gibi oralara gir hem maasin iyi olur hem sigortan yatar.
800 cok az hem sigortan da yok.
Sadece pazarlari izinliyim o da kendisinin mangal keyfi var yoksa o gun de calistirir. Sabah 8 aksam 18 e kadar calisiyorum. Daha onceleride calistim cocuk bakabilecegim sekilde bu is yerinde 3. Ayim onceki yerlerde farkli degildi ama bu adam gercekten cok acimasiz ve cok calistiriyor.
Sigortayi soyledim yapamam dedi. Parayi soyledim daha onceki elemana 700 veriyodum sana 800 veriyorum dedi. Onceki elemanida calismiyor diye isten atmis. Buldu benim gibi koleyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?