Sizce bu isten cikip baska bir ise girmeli miyim?

Hayat_buysa_35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2013
469
254
53
41
Merhaba arkadaslar
Diger konumu cogunuz biliyorsunuz. Konu icerisinde bana sorulan aslinda benimde cok kafama takilan bir mevzuyu size de danismak istedim.

Bir markette (bim vs. Gibi degil) tek eleman olarak calisiyorum. Oyle bakkal gibi de degil mini market ve musterisi yogun bir yer.
Ayligim 800 tl. Sigortam yok burada calismamin sebebi 2 cocugum var biri 4. Sinif digeri 5. Sinif (orta ogretim) bakici tutacak durumum ve baktiracak kimsem yok.
Esim memur ve o da calistigindan dolayi ben, hem cocuklarimla ilgilenmek hem de calismak zorundayim.
Cocuklarimi ev de basi bos birakamam. Allah korusun baslarina bir is gelse vicdan muhasebesini omur boyu cekerim
Bu is yerimin avantajlari, is yerinin mutfak kisminda cocuguma ders calistirabiliyorum. Dersten arta kalan zaman da yanimdalar (Zoraki degildir onlar da istiyor) Eve cikmak istediklerinde (cok kalmazlar) sik sik kontrol edebiliyorum.
Dezavantajlari ise gun boyu kole gibi calistiriyor. Market reyonu duzenliyorum, mal teslimi, fatura kontrolu, depoya mal tasima ( bazi mallar 20 kg mi bulabiliyor) patrona yemek hazirlama (pisirme degil sofra) bulasiklari yikama, cayi, kahvesi, temizligi anlayacaginiz uzere herseyi ben yapiyorum.
Bir de market calisir durumdayken tadilat yaptirdi. O pisligide ben cektim ve halen cekmekteyim (butun reyonlar ve tek bir sakiza kadar silip diziyorum cunku hersey harfiyat tozu ve pisligi)
Cok dusundum cikmayi ama, maddi durum belli cocuklarim derslerinde cok basarili ve calistigimla etude gonderiyorum, ufak tefek eksiklerini aliyorum.
Canima tak dedi tadilattan sonra ogluma 2 sene once aldigim montu parcalanmis gorunce yuregim parcalandi Hic birsey demedi gozlerime o bakisi icimi yakti ve patronla isten cikiyorum diye konusamadim.
Bana bir akil verin ne olur. Karnimizin doymasi icin degil ama, cocuklarim icin mucadele etmek zorundayim.
Dipnot: esimin geliri 3500 ama eski esin borcu ve nafakasi ciktiktan sonra kalan para 1500 evimiz kira ve 600 lira yani ben calisirsam toplam gelir 1700 (kirayi cikinca)

Canim ablam benim sen ne guzel bir annesin ya.
Masallah insallah evlatlarnda ilerde iyi yerlere gelirler.
Vesselam dicegim o ki sn artk tecrubeli olmussundur baska bir yerde daha fazla maasa calismayi dusunmezmsn baska yerlere basvurmayi denesen

800 tl ve sigorta yok çok çok az ve sigortasız işçi çalıştırmak yasak.
Bence çıkın işten asgari ücretli ve sigortalı bir işe girin.
Evet haklisiniz ama cocuklara nasil bakarim onu bilmiyorum

Canim ablam benim sen ne guzel bir annesin ya.
Masallah insallah evlatlarnda ilerde iyi yerlere gelirler.
Vesselam dicegim o ki sn artk tecrubeli olmussundur baska bir yerde daha fazla maasa calismayi dusunmezmsn baska yerlere basvurmayi denesen
Tesekkur ederim, amiin. Cok dusunuyorum ama, hem cocuklarima bakacak hem calisacak is bulmak zor. Is fikirleri almak istedim insallah guzel fikirler cikar.

Yaptıkları şey yasadışı. Bu paraya kimse çalıştırılamaz.

Bence yeni iş bakın hem de sigortalı mutlaka bulursunuz. Patron gitme derse de parayı yükselt + sigorta yap dersiniz gitmek istemezseniz.
Dogru diyorsunuz bu sartlari cocuklara bakayim diye kabul ettim. Yasa disi ama maalesef ki calisani her turlu eziyorlar. Bir de o kadar acimasiz ki en ufak bir hatamda bana musterinin yaninda bagirir.
Ornek olarak, reyon silerken yere damlayan su ya da elim kolum icecek dolu sekilde dolaba icecek koyarken sasirip musteriye elmali yerine limonlu soda vermem.
Arkamdanda cok caliskan ve temiz, hanimefendi birisi diyormus komsularim soyledi ama, bana karsi cok sert ve takdir etmez hic bir zaman.

Başka bir yeri garantilemeden çıkma. ayrıca asgari ücretin altında işçi çalıştırılamaz. asgari ücretin anlamı bu zaten.
Is var hatta bir firma benim calismami begenmis o firmanin patronu mutfaga beni tebrik etmeye gelmisti. Cunku marketi oyle bir hale getirdim ki anlatamam. Ama is butun ilin, ilcelerini yaninda soforle gezip marketlere mal pazarlayacaksin. Orada olmasi gereken ve istenen sey gorsellik ve ikna yetenegi. Yani hic zorlanmadan yapacagim birsey ama iste cocuklari napacagim

Patronu şikayet edin. Asgari ücretin altında işçi çalıştırmak yasak. Hem de sigortasız. Adam bulmuş sizi sömürüyor.

Çocuklar kendilerini idare edebilecek yaşa gelmişler zaten. Bir şekilde anlatır öğretirseniz altından kalkarlar evde yalnız olmanın. Başka bir iş bakın.

Patronunu şikayet et işten çık eski eş zaten dava açamaz çocuk resit bunu yazmıştık diğer konuda, nafakayı makul bir miktara çekin

Benim annem ev hanımıydı ama arkadaşlarimdan hatırlıyorum boyunlarında ev anahtarları olurdu ilkokul 2. 3. sınıf öğrencisi bunlar, şimdi bir çocuk boynunda ev anahtarı ile gezecek....ne kadar değişti ortam, berbatlastı

170 i arıyorsun ve şikayet ediyorsun. Sigorta yoksa onu da söyle, haftalık mesai saatlerin 45 saati aşıyorsa bunu da muhakkak belirt, asgari ücretin altında ücret aldığını belirt. Ardından bir müfettiş onanacak şikayetiniz için muhtemelen sizi işkura yönlendirecekler. İşveren ceza ödemek zorunda kalır ve sizin alacak saatleriniz varsa bunlar için de yönlendirir işkur çalışanları. İhtar çekerek içerideki alacak saatlerinizi de alırsınız. Ne zamandır çalışıyorsunuz? 1 yılı geçtiyse tazminatlı çıkış da talep edersiniz ihtarda.

Cok haklisiniz ama iste anne yuregi kendileri isteyerek birsey yapmaz ama cocuk nihayetinde. Ev kazasi gecirebilir vs. Diye korkuyorum. Allah korusun

Patronunu şikayet et işten çık eski eş zaten dava açamaz çocuk resit bunu yazmıştık diğer konuda, nafakayı makul bir miktara çekin
Actilar dava maalesef kiza da actitmis dava cunku kiz cok iyi biri kendi rizasi ile yapmadigina eminim.

Rabbim hep gönlüne versin guzel anne.
Inan senin gibi fedakar annelere hayranim.benim annemde kayinvalidemde boyleydi.
Rabbim yavrularindan yana hep yuzunu guldursun insallah.

Konuna gelirsek bence yakinlarda baska market varsa bim a101 sok gibi oralara gir hem maasin iyi olur hem sigortan yatar.
800 cok az hem sigortan da yok.

Sadece pazarlari izinliyim o da kendisinin mangal keyfi var yoksa o gun de calistirir. Sabah 8 aksam 18 e kadar calisiyorum. Daha onceleride calistim cocuk bakabilecegim sekilde bu is yerinde 3. Ayim onceki yerlerde farkli degildi ama bu adam gercekten cok acimasiz ve cok calistiriyor.

Canım patronla konuş ilk önce.. sigorta ve zam talep et. Yok derse işten ayrıl ve şikayet et. İnsan sömürmek neymiş görsün..
Sigortayi soyledim yapamam dedi. Parayi soyledim daha onceki elemana 700 veriyodum sana 800 veriyorum dedi. Onceki elemanida calismiyor diye isten atmis. Buldu benim gibi koleyi.

Biz de ilkokuldayken yalnızlık ablamla. içinize sinmemesi normal. Şahsen imkanım olursa bende çocuklarımı bırakmak istemem. ama şartlar böyle. birakabileceginiz bir aile büyüğü falan yok galiba.
Esim memur olunca baska sehirdeyiz ve buyuklerimiz hasta, yasli insanlar

Tesekkur ederim, amin cumlemize insallah. A 101 var evime 100 mt. Ama oralara deneyimli kisileri aliyorlar sanirim. Ben de tecrubeliyim ama, kayitsiz calisinca referans ne gosterecegim? Ayrica isci alimi var mi onu da bilmiyorum. Aslinda esimin orada calisan biri ile diyologu var olmazsa o kisiye sorsun.

Canım patronla hiç muhattap olma derhal ara 170 i. Çalıştığım yerde sigortam ödenmiyor. Fazla çalışma sınırı olarak kanunlarca belirlenmiş 45 saat sınırı aşılıyor ancak fazla mesai verilmiyor. (8-18.00 ise haftada 60 saat mesain var bu saatten toplam mola saatlerini çıkartarak 3 ay boyunca toplam alacak saatini hesapla) Aynı şekilde kanunlarca belirlenmiş asgari ücretin altında bir ücretle çalıştırılıyorum de.

Şikayet kaydı oluşturulacak. Müfettiş onanacak. İsminizi gizlemeyin alacak saatlerinizi ve paranızı öbür türlü alamazsınız. Sonra işkura gidin çalışlarla görüşün asgari ücretin altında sigortasız ve mesai verilmeksizin fazla çalıştığınızı belirterek alacaklarınızı almak isteği ile ihtar yollayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…