Eski konuyu neden hortlattiniz??
Evet yasak,kaldı ki üye en son 2014te giriş yapmış guncelleyemez de konusunu. Eski konular güncele taşınmıyor.bilmediğim için soruyorum yasak mı?
Evet yasak,kaldı ki üye en son 2014te giriş yapmış guncelleyemez de konusunu. Eski konular güncele taşınmıyor.
3 senelik konuyu nasil buldun?Her iki alanda çalışmış bir bayan mühendis olarak söyleyebilirim ki, eğer elinde devlet seçeneği var ise hemen değerlendir. insanlarda uzaktan atar tutar ama kimse işin içindeki zorlukları bilemez. Mühendislik mesleği erkekler için düşünülmüş birer meslektir. Bu sebeple çalışma saatleri oldukça uzundur. Yorucu ve yıpratıcıdır. Bayan mühendis olup da devleti düşünmeyen çok çok az çıkar. Benim bölümümde 4 bayandık sadece ve şu an 3` müz kamuda çalışıyor, biri ise çalışmayı bıraktı şu an ev hanımı. Sanıldığın aksine özel sektörde öyle çok büyük paralar dönmüyor. Evet para kazanmanın potansiyeli özelde her zaman var ama aile hayatı ve insanca yaşayacak zamanı düşünürsen kamu her zaman ön plandır. Kamu ile özel kıyaslanırken, sözde objektif davranılıp, kamuyu seçen kişi bir nevi tembel ve hedefsiz gösterilir. Özel sektör övülür. Alakası yoktur. O karşılaştırma da cumartesileri mesai olduğu (mühendisler için akşama kadar) hatta pazar gününe sarkan mesailer olduğu belirtilir mi? SGK primi ise en asgariden ve eksik olarak yattığı bahsedilir mi? Yada kamuda min 4 bin tl ile işe başladığını, lojmanı, kreşi, ücretsiz dil kurslarını, eğitim için yurt dışı dahil otellere gönderildiğinden bahsedilir mi? Yeşil pasaportun öneminden bahsedilir mi? Hayır bahsedilmez. Gözü pek atak kişi isen özel sektör, hedefsiz rahatına düşkünsen devlet denir yersen. Sonra 2 bin dolara yurt dışına inşaata giden yeni mezun 4 bin euro kazandığını sanırsın, oysa o ücret muhteşem mühendis olduğu için değil, kaldığı şartların ağırlığından verilir. Ülkeye dönerse potansiyel işsizdir. Rakamı abart özeli öv , türkiye gerçeğidir. Tavsiyen kpss yi sakın boşlamayın, üniversite sınavından bile önemlidir. Kaliteli ve seviyeli bir iş ortamında çalışmanın anahtarıdır.
Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir sorun var sizlerle paylaşmak istedim. Bilgisayar Mühendisliği okuyorum son sınıfa geçtim. Bu sene fırsat buldukça kpss'ye baktım yarın sınava giriyorum. Puan mezun olunca da geçerli oluyor.Atama puanımız 85 üstü. bu yıl alamazsam iki yıl sonrasını beklemek zorunda kalacağım. Çünkü mühendisler çift yıllarda girebiliyor. Ancak şöyle bi sorun var ki özelde çalışmak istemiyorum. Bölümümü seviyorum ama saatlerce bilgisayar başında kod yazmak bana göre değil . Özelde mühendisleri o kadar çok çalıştırıyolar ki. Size sorum kpss'yi kazanana kadar özelde çalışmak mı yoksa sadece kpss için uğraşmak mı? bir de şöyle bi durum var devlette çalışırsam yazılımla ilgili körelmekten korkuyorum.
Aranızda mühendis var mı sizce devlet mi özel mi? Devlette çalışıp rahat etmek mi özel de köle gibi çalışarak kendini alanında geliştirmek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?