Sizce ben çok mu acele ediyorum?

msyou_aysu

Ben Ona Resmen AŞIĞIM :)
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
46
0
86
41
İstanbul
merhaba arkadaşlar uzun süre sizleri ve bu siteyi takip edenlerdenim ve sohbetleriniz birbirinize olan fikir alışverişiniz çok hoşuma gitti ve bende üye olmalıyım dedim işte burdayım şuan..

ismim aysu 26 yaşındayım ve sizlere danışmak istediğim bir konu var umarım yardımcı olabilir banada o güzel fikirlerinizden verebilirsiniz..4 yıllık çok güzel giden bir beraberliğim var ve ailelerin birbirini bildiği bir ilişki bu, yani şöyle söylim benim ailem (babam hariç)hayatımdaki kişiyi biliyo ve onaylıyor, onun ailesiylede tanıştım beni sevdiler beğendiler ve onayladılar buraya kadar herşey çok güzel fakat ben artık ailelerin birbirleriyle tanışmasını en azından bir söz takılmasını istiyorum artık ikimizde yaşımızı başımızı aldık askerlik gibi bir sorun yok ailelerin istememesi gibi bir sorun yok tek sorun iş..
İşi var erkek arkadaşımın bir etiket firmasında matbaa bölümünde çalışıyor 750 ytl maaş alıyor, evet bu şartlarda bir yuva kurulamaz fakat benim tek istediğim ailelerin tanışması ve ufakta olsa söz takılıp öyle beklememiz birbirimizi bunu erkek arkadaşıma söylüyorum bana hak veriyor ve dediği tek şey biraz daha sabret aşkım gelicem ama bu 1.5 senedir hep aynı değişmedi bende artık dedimki martta ailenide alıp ailemle tanışmaya geliceksin ben artık babamdan gizli çıkmaktan yoruldum artık nasıl annem ablam eniştem yengelerim kuzenlerim seni biliyorsa babamda seni tanımalı bilmeli dedim tamam aşkım iş bakıcam iş değiştircem eğer olmassada bu işle gelicem seni isticem dedi..
BU KONUDAKİ FİKİRLERİNİZİ DÜŞÜNCELERİNİZİ ALABİLİRMİYİM??

Son düzenleme:
e sonuna kadar haklısın canım.madem 4 senedir süren bir ilişki askerlikte yok önünüzde.bir söz kesilir sonra daha iyi bir iş bulana kadar evlilik için beklenir.bu yaştan sonra kaçamak görüşmeler elbetteki sinir bozucu.
peki bu arada sevgilin iş başvuruları yapıyor mu böyle araştırmaları ve gayreti var mı?

evet seldacım var böyle bir gayreti iş başvuruları yapıyor tüm çevresine cv'ler veriyor enişteleri araştıryor iş biliyorlar bizi ve evleneceğimizi işte bu yüzden daha iyi imkanlarda iş bakıyorlar , aynı zamanda açıköğretimde okuyor ve kpss sınavına girdi fakat 70 puan aldığı için umudumuzu bu yönde kaybettik

ne güzel ...işallah ahyırlısı olur ...iyi bir iş bulur ...ve aılelerde engel olas ..mutlu bır yuva kurulur ayrıca sevgılının....
sevgısının arkasında dırarak .her seye ragmen senı ıstıyecem demesıde ...
senı ne cok sevdıgını gösterır...
mutluluklar...

Söz yapıldıktan sonra hemen nikah diye tutturacağını düşünüyor olabilir sevgilin..

Çünkü böyle konularda genelde bayanlar acelecidir yani evlenelim de sonrasına bakarız diyen nedense bayanlar olur..
Erkekler biraz daha temkinli yaklaşırlar evlilik olayına..
Sevgilin de biraz daha kendinden emin, işiyle maaşıyla gurur duyarak babanın karşısına çıkmak istiyor olabilir..Kendi çapında da haklı bence.

Ama rahatça buluşmak açısından sen de haklısın..

Bence fazla üzerine gitmeden, söz yaptıktan sonra işi değiştirmesi için uzun bir süre olacağını, herşeyi sırasıyla ve zamanında yaparak evleneceğinizi ve bu konuda aceleci davranmayacağını söylersen, sevgilin de rahatlar biraz ve söz olayında ikna olur bence..

canım ama 4 sene olmuş.aileler tanışsın artık bir söz yüzüğü takılsın.emin ol bu durum herkesi bu anlamda harekete geçirir.evliliğe ilk adım atıldığı için herşey buna göre planlanır.şimdi iş bulsa siz daha söz için bekliceksiniz.sonra nişan daha sonra düğün hazırlıkları ohoo.. böyle giderse siz sevgilin emekli olduğunda evlenirsiniz.
sadece bir söz takılmasının size faydası olur zararı olmaz.bence onu buna ikna et.
bende 4 senedir bekliyorum ama biz kendi aramızda bir yemekle nişan yüzüğü taktı .ailem de böyle kabul ediyor.yoksa bende çocuk gibi saklanarak çok sinir olurdum..

Söz yapıldıktan sonra hemen nikah diye tutturacağını düşünüyor olabilir sevgilin..

Çünkü böyle konularda genelde bayanlar acelecidir yani evlenelim de sonrasına bakarız diyen nedense bayanlar olur..
Erkekler biraz daha temkinli yaklaşırlar evlilik olayına..
Sevgilin de biraz daha kendinden emin, işiyle maaşıyla gurur duyarak babanın karşısına çıkmak istiyor olabilir..Kendi çapında da haklı bence.

Ama rahatça buluşmak açısından sen de haklısın..

Bence fazla üzerine gitmeden, söz yaptıktan sonra işi değiştirmesi için uzun bir süre olacağını, herşeyi sırasıyla ve zamanında yaparak evleneceğinizi ve bu konuda aceleci davranmayacağını söylersen, sevgilin de rahatlar biraz ve söz olayında ikna olur bence..

işte bu çok doğru denizcim, aynen böyle düşünüyor erkek arkadaşım ve aileside.. ama bense şunu diyorum sen geldiğin zaman babam ilk önce aileler tanışsın birbirimizi tanıyalım dicek ilk etapta senin maaş bordorunu istemicek dedim sadece tanışma olcak ve babam artık seni ve aileni yakından tanicak dedim.. zaten benim hemen evlenebilme gibi bir lüksüm yok en az 1sene bilemedin 1.5 sene beklemek durumundayız çünkü malum kriz ve ailem hemen öyle beni evlendiremez benim istediğim tek şey babamın hayatımdaki kişiyi bilmesi tanıması (onay vericeğine adım kadar eminim) en azından bir söz takılması benim tek istediğim

Mutlaka herşeyin daha olurunda gitmesi içindir kötü niyet görmedim kesinlikle..kimileri oyalamak ister ve bu hemen anlaşılır.. Umarım mart ayında aileler tanışır ve muradınıza erersiniz... Kalbini ferah tutmaya bak

26 yaşına gelmişsiniz kaç yıl daha daha iyi maaşlı bi iş bulmasını bekleyeceksiniz ki? ha diye bulunuyo mu iş hem daha yüksek ücretli bi yerde çalışabilecek potansiyele sahip mi sevgiliniz. bahane olmasın bu iş meselesi

Yazdıkların ve arkadaşının tavırları son derece aklı başında temkinli insanlar olduğunuzu gösteriyor. En kısa sürede ortak bir noktada buluşacağınıza inanıyorum, mutluluklar

Belkide daha iyi bir is bularak, ikinizinde hayatini garantiye almak istiyor.
Sen sonuna kadar haklisin, 4 yildan sonra acele ettigini düsünmüyorum ama belkide söz ve nisan yapacak kadar birikimi yoktur erkek arkadasinin.
Sözle nisanlada kalmiyor birde.
Benim bildigime göre evlenesiye aileler birbirlerine hediye felanda aliyorlar ara sira. Yani onun ailesi sana, senin ailen ona.
Belki bütün bunlara maddi acidan hazir degildir canim.
Biraz daha sabret, madem is basvurusunda bulunuyormus, iyi bir is mutlaka cikar kisa zamanda.
Ondan sonrada sözünü yerine getirir.

Cok mutlu oldum aslinda bu mesaja, ilk defa derdim var bölümünde ne ailem karsi cikiyor denilmis, nede erkek arkadasimla/esimle sorunum var diye bir mesaj okudum suan, Rabbim hepimize böyle güzel bir beraberlik nasip eder insallah.

Mutluluklar seninle olsun canim

beyazkalem yok be arkadaşım bu bi bahane değil okadar eminimki onunda artık bişileri çok istediğinden ve okadar eminimki iş araştırdığında.. dedimya o sadece babamın karşısına çıktığında babamın sorduğu sorulara vericeği cevapda mahçup olmak istemiyor ve bu kapıya geldiğinde yüzü güleç ayrılmak istediğin söylüyor

Belkide daha iyi bir is bularak, ikinizinde hayatini garantiye almak istiyor.
Sen sonuna kadar haklisin, 4 yildan sonra acele ettigini düsünmüyorum ama belkide söz ve nisan yapacak kadar birikimi yoktur erkek arkadasinin.
Sözle nisanlada kalmiyor birde.
Benim bildigime göre evlenesiye aileler birbirlerine hediye felanda aliyorlar ara sira. Yani onun ailesi sana, senin ailen ona.
Belki bütün bunlara maddi acidan hazir degildir canim.
Biraz daha sabret, madem is basvurusunda bulunuyormus, iyi bir is mutlaka cikar kisa zamanda.
Ondan sonrada sözünü yerine getirir.

Cok mutlu oldum aslinda bu mesaja, ilk defa derdim var bölümünde ne ailem karsi cikiyor denilmis, nede erkek arkadasimla/esimle sorunum var diye bir mesaj okudum suan, Rabbim hepimize böyle güzel bir beraberlik nasip eder insallah.

Mutluluklar seninle olsun canim

çok teşekkür ediyorum canım.. aslına bakarsan biz herşeyi enine boyuna oturarak konuştuk erkek arkadaşımla.. yani şöyle dedim " söz olayı sadece aile arasında evde olucak bunun için 2 alyans ve çiçek çikolata sen ben ve ailelerimiz gerekecek okadarcık dedim. nişansa bunu biz yapıcaz ya salonda olucak yada evde olucak dedim, düğünse çok masraf olmaması için nikah konusunda babamı ikna edebiliriz belki dedim gelelim bohça olayına dedim ondada şöyle yapıcaz sen bana bense sadece sana yapıcaam bohça yani anneler babalar ablalar onlara bohça yapmaya gerek yok okadar masrafa ne gerek var dedim.. ben kendi ailemlede yani annemle ablamlada konuştum bu konuyu onay verdielr canım.. işte tek derdimiz artık erkek arkadaşımın ailesiyle ailemle tanışmaya gelmleri.. ailesiyle tanıştım ablaları annesi babası çok sevdiler beni çok güzel ağırladılar evlerinde yani inan herşey şuana kadar güzel gidiyor.. ailem onaylıyor çünkü ailesi ailemize uygun bizim gibiler babamında onaylicağına eminim ben... sadece erkek arkadaşımın tereddütü var bu aldığı maaş konusunda babamdan dolayı

Bu arada çok teşekkür ediyorum bu güzel yorumun için...

26 yaşına gelmişsiniz kaç yıl daha daha iyi maaşlı bi iş bulmasını bekleyeceksiniz ki? ha diye bulunuyo mu iş hem daha yüksek ücretli bi yerde çalışabilecek potansiyele sahip mi sevgiliniz. bahane olmasın bu iş meselesi

canım açıkcası bu daha mantıklı geldi bana,
çocuk 26 yasında demek ki elinden gelen bu
daha ne yapabilir ki?
iş bulmak kolay mı bu kriz ortamında?

özlemcim henüz yeni işten çıktım ve iş araştırmasındayım yoksa tabiki bende çalışıcam bu devirde 1 kişiyle bi gemi yürümüyo ancak 2 kişiye ite kaka oda bu krizde..

Back