Neden cinsel organımızla oynamamız gerektiğini söyledi anneniz? Bu çok çok yanlıs birşey. Bi de üstüne orada yara olduğunu söylemiş.. inşlh siz çocuklarınıza böyle şeyler öğretmetsiniz.. sonra türkiye de neden vajinusmus vakkaları bu kadar yüksek? İşte böyle durumlardan... freudu okumanızı tavsiye ederim.Bunu ben değil bi arkadaş demiş tabiiki insan herşeyin farkında ben 11 yaşında adet oldum olduğumda evde annem ablam kimse yoktu annem ablam anlatmıştı bana adet olunca ne yapılacağını mesela annem cinsel organımızla oynamamamız gerektiğini orada bir yara olduğunu ve onu kanatabileceğimizi söylemişti o zamanlar anlamamıştım ne olduğunu okulda duymuştum kızlık olayını yani bilinçli yaşlar o yaşlar
Arkadaşın dediğine göre yargılanmaması lazım reşit değil reşit olmadığı için aklı başında değil 18 i doldurunca basiretimiz açılıyor bizim
Bunu ben değil bi arkadaş demiş tabiiki insan herşeyin farkında ben 11 yaşında adet oldum olduğumda evde annem ablam kimse yoktu annem ablam anlatmıştı bana adet olunca ne yapılacağını mesela annem cinsel organımızla oynamamamız gerektiğini orada bir yara olduğunu ve onu kanatabileceğimizi söylemişti o zamanlar anlamamıştım ne olduğunu okulda duymuştum kızlık olayını yani bilinçli yaşlar o yaşlar
Yo hiç vajinismus falan olmadık 3 kız kardeşiz ve gayet bilinçli kadınlarız çok şükürNeden cinsel organımızla oynamamız gerektiğini söyledi anneniz? Bu çok çok yanlıs birşey. Bi de üstüne orada yara olduğunu söylemiş.. inşlh siz çocuklarınıza böyle şeyler öğretmetsiniz.. sonra türkiye de neden vajinusmus vakkaları bu kadar yüksek? İşte böyle durumlardan... freudu okumanızı tavsiye ederim.
Aynen öyle bilinçsiz yaşlar değil o yaşlar kendisine savunma geliştirmiş arkadaşBiliyorum canm baskasinin bahsettigini. Birde fen kitaplarinda biyoloji dersi de vardi kadin organlari yumurtlama erkek organlari vs. Utanirdik falan.. Egitimde de bilgiler veriliyordu.
Cinsel organınızla oynamamanızı orada yara olduğunu söylemesi normal diyorsunuz yani:)) pes...Yo hiç vajinismus falan olmadık 3 kız kardeşiz ve gayet bilinçli kadınlarız çok şükür
Çocuklar meraklı olur bakmak ister ellemek ister falan diye anlatılır bunlar anneannem hiç birşey anlatmaz bahsetmezmış annem adet olduğunda ne yapacağını şaşırmış şimdiki gibi pedler falan olmadığı için kadın pijamasını kesmiş pijamayı kestiği için de bi ton azar işitmiş kendisi gibi olamayalım diye oturur anlatırdı annem sağolsun yaptığı yanlış değil aksine bizim bilinçli bireyler olmamızı sağladı
Evet gayet normal bence neden bu kadar garip geldi size okullarda öğretilen birşey bu ya ben kızlık zarı olduğunu annemin bahsettiği yaranın aslnda kızlık zarı olduğunu falan okulda arkadaşlardam duydum ilkokulda hemde annem bana oturup kızlıkzarı olarak bahsetse asıl travma olurdu bendeCinsel organınızla oynamamanızı orada yara olduğunu söylemesi normal diyorsunuz yani:)) pes...
Kızınıza adet kanamasının ne olduğunu şu şekilde açıklayabilirsiniz:Evet gayet normal bence neden bu kadar garip geldi size okullarda öğretilen birşey bu ya ben kızlık zarı olduğunu annemin bahsettiği yaranın aslnda kızlık zarı olduğunu falan okulda arkadaşlardam duydum ilkokulda hemde annem bana oturup kızlıkzarı olarak bahsetse asıl travma olurdu bende
Tamam bundan 15 20 sene önce atmış olsaydın ama anneme belki anlatırdı annem bu şekilde çünkü ben ne ve nasıl olduğunu biliyorum çok şükür ama işte ortaokul mezunu bir kadın ki bundan 15 20 sene öncesi bunları bu kadar net bilip anlatamazdı onda dilinin döndüğünce anlatabildiği kadar anlatmış şimdi konu benim annemin neden bu şekilde anlattığı mı da bunları konuluyoruz asıl konuya yorum yapın benceKızınıza adet kanamasının ne olduğunu şu şekilde açıklayabilirsiniz:
Rahim adı verilen bebek kesesi her ay hazırlanır. Yumurtlama denilen bu süreçte, yumurtalıklar tarafından oluşturulup olgunlaşan yumurta hücresi rahime bırakılır. Burada 14 gün kalır ve gebelik olmadığında artık beslenmesine gerek kalmadığı için bu yumurta hücresi vücuttan dışarı atılır. Bu işlem kanla beraber olmaktadır. Kullanılmayan yumurta hücresinin kanla dışarı atılmasına adet kanaması denir.
Canım sana bir psikoloğun yazdıklarını alıntılıyorum;
Ay böyle anlatınca cidden anlat mı ki? Ben bile bi düşündüm. Yani cidden böylemi anlatmak gerekiyormuş.Kızınıza adet kanamasının ne olduğunu şu şekilde açıklayabilirsiniz:
Rahim adı verilen bebek kesesi her ay hazırlanır. Yumurtlama denilen bu süreçte, yumurtalıklar tarafından oluşturulup olgunlaşan yumurta hücresi rahime bırakılır. Burada 14 gün kalır ve gebelik olmadığında artık beslenmesine gerek kalmadığı için bu yumurta hücresi vücuttan dışarı atılır. Bu işlem kanla beraber olmaktadır. Kullanılmayan yumurta hücresinin kanla dışarı atılmasına adet kanaması denir.
Canım sana bir psikoloğun yazdıklarını alıntılıyorum;
Yani doğrusunu anlatmak gerekıyormuş. Yoksa ilginç anlamlar yuklersek çocukta travmalara sebep olurmuş.Ay böyle anlatınca cidden anlat mı ki? Ben bile bi düşündüm. Yani cidden böylemi anlatmak gerekiyormuş.
En doğrusu bu bencede :) psikolog gayet billimsel olarak açıklamışAy böyle anlatınca cidden anlat mı ki? Ben bile bi düşündüm. Yani cidden böylemi anlatmak gerekiyormuş.
Peki o çocuklardan birinde psikolojik olarak kalıcı hasar bırakmış olma ihtimalinizi düşündünüz mü? Sakin olun, normal, hepimiz 4_5 yaş çocuklara garip gurup şeyler yaptık diye yanıt mı bekliyordunuz? Bu dünyada tek başıma da kalsam sizi sakinlikle telkin edemem. Kusura bakmayın, hastalığınızın arkasına da sığınmayın. Yaptığınızın yüzünüze çarpılması değil, buraya yazmayı hata olarak görmeniz zaten bambaşka bir trajedi. SevgiliBuraya bu konuyu actigim icin bin pisman oldum. Takintliyim demistim. Yani obsesif kompulsif bozuklugu var bende. Yasimi bile pek net hatirlamiyorum dedim. Sapik oldum. Ben zaten tedavi oluyorum.. fazla detayli anlatamadim cünkp cok ama cok uzun olur diye. Buraya bunlari yazmak hataydi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?