13 yaş bazı şeyleri deneyimlemek için çok küçük değil, ergenliğin başı. Suçluluk duygusuna da kapılmışsınız, yaptığınızın yanlış olduğunun da farkındaymışsınız.
Sizin yerinizde 13 yaşında bir erkek karşısında 5 yaşında bir çocuk olsaydı bu kadar masum karşılanmazdı bu durum bende karşılayamam. Bunun için psikoterapi almanızda fayda var.
13 yaş aslında cinsel oyunlar için ileri bir yaş. Çocuklar özellikle okul öncesi ve ilk öğretim dönemi çocuklarında görülebilir bir davranış bu. Hatirlamamanizin sebebi sizde travmatik etki yapmış olduğu için olabilir. Iyi bi psikoterapiste giderseniz hem içinizde hep sizi rahatsız eden bu konuyu hemde o dönemki davranışlarınızı konuşabilirsiniz.
Erkek olsa tepkiler daha farklı olurdu, buna katılıyorum.
Ama konu sahibinin yaşına bakıp da kendimle kıyaslayınca 11-13 yaşlarında yaptığı şeyin ne olduğunu bilmemesini normal karşıladım.
O yaştaki erkekler hep çok daha fazla şey biliyor gibiydi.
Ben o yaşlarda neyin ne olduğunu kafamda tam oturtamıyordum.
Arkadaşlarımız birilerinden bir şeyler duyup yalan yanlış anlatırdı.
Ortaokulda bir ped markası gelip kitapçık dağıtmıştı da cinsel ilişki tam olarak nasıl oluyor oradan öğrenmiştim mesela.
Şimdiki çocukların o yaşta bilmediği şey yok.
Bir de 11 yaş ile 13 yaş çok fark eder bence. 11 yaş ilkokul 5. sınıf seviyesi. Küçük geldi bana.
Erkek olsa tepkiler daha farklı olurdu, buna katılıyorum.
Ama konu sahibinin yaşına bakıp da kendimle kıyaslayınca 11-13 yaşlarında yaptığı şeyin ne olduğunu bilmemesini normal karşıladım.
Ortaokulda bir ped markası gelip kitapçık dağıtmıştı da cinsel ilişki tam olarak nasıl oluyor oradan öğrenmiştim mesela.
Bir de 11 yaş ile 13 yaş çok fark eder bence. 11 yaş ilkokul 5. sınıf seviyesi. Küçük geldi bana.
11-13 yaşlarinda birinin 5-6 yaşlarda çocukları sıkıştırıp bişey yapmasına nasıl olabilir takılma deniyor hayretler içindeyim.
[/Q
11-13 yaşlarinda birinin 5-6 yaşlarda çocukları sıkıştırıp bişey yapmasına nasıl olabilir takılma deniyor hayretler içindeyim.
Yaşınızdan emin misiniz? 13 yaş olsa daha detaylı hatırlardınız bence.
Konunun uzmanları daha çok yardımcı olur size ama kendinize bu kadar yüklenmeyin bence. Sonuçta çocukmuşsunuz.
Evet 11 ile 13 yaş çok fark eder ama 5 ile 11 yaş da aynı yaş grubundan değil.Erkek olsa tepkiler daha farklı olurdu, buna katılıyorum.
Size birşey demedim zaten, ama herkes normal dediği için çok tuhaf geldi. Kendi çocukları olsa söz konusu normal diyebilirler miydi?Ben kimdyi
Ben kimseyi sIkIstirmadim. Farkindaysaniz bende normal karsilamiyorum bu yaptigimi. Yasimi pek net hatirlmiyorum bile. Cinsellik neyir bilmezdim. Tv lerde gördüklerimi merak ederdim. Evet biliyorum bende cocuktum. Ve evet benden kücüklerdi. Ama ne yapabilirim bende bilmiyorum. Zamani geri alamam.hepsinle hala görüsüyorum. Ve emin olun okadar cok kisi varki
Böyle seyleri yasiyan. Bilmeden.. neyse tsk ederkm görüsünüz icin
Böyle durumlar cinselliğe tabu haline getirince ortaya çıkıyor maalesef. Tabi bu da bir tür taciz, çünkü karşınızdaki çocuk ne olup bittiğini anlayacak kapasitede bile olmamıştır sanırım. Bence bir psikoloğa danisin bu durumu ne kadar zor olsada.
Size birşey demedim zaten, ama herkes normal dediği için çok tuhaf geldi. Kendi çocukları olsa söz konusu normal diyebilirler miydi?
Bence yardım alın. Siz de mi acaba taciz mağdurusunuz. Yoksa tv de iki öpüşme sahnesiyle cinsel dürtülerin bu kadar saplantılı uyanacagini sanmam. Kaldiki 15 sene öncenin tvsi diyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?