Sizce babama karşı nasıl davranmalıyım?

powerpoint

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2016
211
104
Herkese merhaba,

24 yaşındayım. Ailemle aynı şehirde üniversite okuyorum. Babam küçüklüğümden beri beni yönetmeye çalışır ve her şeyime karışır. Mesela bir şey alırım. Çok zevksizsin, neden bu renk bir şey giyiyorsun, onu alma bunu al şöyle yap böyle yap vs.
Yani ben 24 yaşındayım ve eskiden olmasa da böyle şeyler artık bana ağır geliyor. Benim yaşıtlarımın çocukları var ama babam bana hala terlik giy der . Bunu iyi niyetle yapıyor diyebilirsiniz fakat bu öyle bir durum değil. Her şeyimi yönlendirmeye çalışmasıyla ilgili bir durum bu.

Mesela eve 8 de gelirim( ki bu bizim evimizin konumuna göre çok normal bir saat şöyleki; merkezi bir yerde oturuyoruz ve gidebileceğim yerler okulum da dahil yürüme mesafesinde) Nerede kaldın? Napıyorsun bu saate kadar gibi sorularla karşılaşırım. Açıkca bir şey demez pek ama böyle iğneleyici hareketler yapar ve surat asar. Üstüste hep geç gelirsem de eminimki kavga çıkarır.

Ben zaten aynı şehirde yaşamayı kabul etmişim. Şehir dışına arkadaşlarımın yanına gitmem onu geçtim aynı şehirdeki arkadaşlarımın evinde bir gece kalmam bile yasak. Bari bıraksın da 8-9 da eve gönül rahatlığıyla gelebileyim.

Eve gidince babamın surat asmasını göreceğim diye gittiğim yerden de bir şey anlamıyorum ve artık çok sıkıldım.

Bu yaşıma geldim hala bana ders çalış baskısı yapar, notlarıma bakar tek tek. Sanki ilkokul öğrencisiyim.

Kardeşim benden 10 yaş küçük. O da bazen dışarı çıkıyor 7 de falan geliyor. Ona bir şey söylemiyor. Notları çok kötü hiç çalışmıyor fakat onunla ilgilenmesi gerekirken ona hiç karışmıyor. Bunu anlayamıyorum. Sanırım kardeşim hemen bağırıp çağırdığı için artık uğraşmak istemiyor ve bana yöneliyor.

Ben artık çok bunaldım ve en az iki sene evden ayrılma imkanım yok. O zamana kadar da rahat rahat gezmek arkadaşlarımda kalmak en azından içim rahat eve dönmek istiyorum. Ne yapabilirim sizce nasıl bir tepki göstermem gerek?

Ayrıca artık bende takıntı oldu sanırım. Bir şey demediği zamanlarda bile tedirgin oluyorum içim sıkılıyor. Hatta öyleki gündüz vakti çıktığımda bile bir iç sıkılması oluyor. Neden böyle oldum nasıl aşabilirim ve umursamaz olup dik durabilirim?

Bunun için maddi durumunuzun çok iyi olması ama bu parayı da kendinizin kazanması ve hatta üstüne ailenize de destek olmanız gerekiyor ya da evleneceksiniz.
Bu yaşınızda babanız hala size karışıyorsa ki hakkıdır, siz ne yaparsanız yapın değişmeyecektir.
Kardeşinize böyle davranmıyor ve size davranıyorsa evin seçilmişi sizsiniz demektir.

ben bir sorun göremedim benim babam dahil tipik bir babayı tasvir etmişsiniz.en son lisede bu sebeplerle ayrı eve çıkıcam ben diye triplere girerdim sonra büyüdüm geçti.ilerde özliyceksiniz valla ne diyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…