Siz olsaydınız ne yapardınız?

Doktoruma kötü demek bile istemiyorum aslında. İyi bir insan olduğunu düşünüyorum. Dava açmaktan da vazgeçmiş durumdayım şu anda. Zaten kararsizdim fikir almak için açtım konuyu.

allah korusun dilim dağa taşa derler bizim burda ;

eğer çocugun o pislikten zehirlenip ölseydi ve halaa seni normal dogurtmaya uğraaşsaydı ve bebek dogdu ama kucagın boş kalsaydı ne diyecektin ;
neden beni sezeryana almadı dr dava açayımmı diye soracaktın ,

sen kendi kendine sorun yaratıyorsun , allahana şükret yaaa

Seni anlıyorum ama inan hiç birşey belli olmuyor...yurtdışında yaşıyorum,burda hep normal doğuma zorlanır herkes,ama bazen öyle kötü sonuçlar oluyorki keşke türkiyede olsaydım da sezaryen olsaydı diyorsun...benim arkadaşımın aynen senin gibi suyu bulanık kakalı geliyordu,ama ebe normal doğuma zorladı,sonra nst de bebeğin kalp atımları çok kötü bozuldu,apar topar hastanedeki tüm kadın doğum doktorları kızın başında toplandı,5-6 doktor bebeği kurtarabilmek için...sonuç şükür kurtuldu ama arkadaşım da böyle bir travma yaşamış oldu...
Önceki yorumumda da yazdım,benim de ilk doğumum normaldi ve çok çok kötü geçti ölümden döndüm.bebeğin kafasında da kan toplandı zorlamayla kocaman bir şişlik vardı top gibi...herşeyin hayırlısı yani sıkma canını...

sizin başka derdiniz yok galiba niye bir daha çocuk yapamıcaksınız ki ? istediğiniz kadar çocuk doğurabilirsiniz.sezeryan olunca çocuk doğuramazsınız diye tıpta bişey yok..bence derdiniz yok dert arıyorsunuz kendinize.sezeryan bebek dostu bir doğum şeklidir.normal doğumda annne dostu bir doğum şeklidir. ne güzel bebeğiniz sağlıklı siz sağlıklısınız.dr gördüğü bi risk vardıki sezeryana aldı.almasa bebege bişey olsa yine dr suçluycaksınız.yani sizin gibi hastalarda dr ne yapsa suçlu olur. bence abartıyorsunuz.psikiyatri gidip bu takıntılarınızdan vazgeçmek için tedavi olun.

yooo ilk sezeryan olupda 2, normal doğum yapabilrisin.nerden çıktı sezeryan yapan normal dogum yapamaz diye

Çok tesekkurederim sukur gecti hatta cok duaettim oğlumun sağligi yerinde olsun diye ben sizi cok iyi anliyorum cunku normal dogum cok istedim ama olmadi dedimki hayirlisi buymus sizde oyle dusunun siz ve oglunuz iyi olsun saglik olsun onemli olan o yipratmayin kendinizi.

normal doğum yapabilecekken neden sezeryanı düşünüyorsunuz ? sonuçta hamile olmak bir hastalık değil doğumda öyle bunu yapabilecek kapasitede yaratılmışız tabi sakıncalı bir durum olmadığı müddetçe.sizi benzetmek için demiyorumda tüm memeli canlılar bu şekilde doğum yapıyorlar bunun normali ve saglıklı olanı bu zaten cocuğunuzun hayatını ve sızın hayatınızı gelecekteki cinsel yasamınızla yada mahremiyetinizle değişme düşünceniz bence yanlış ki herkes sizin dediğiniz konularda titiz

çok geçmiş olsun

bir daha normal doğum ypabilirsiniz. sezaryen sonrası normal doğum yapılabilir

İlk doğum sezeryan diye hepsi öyle olacak diye bir kural yok. Ben ikinci doğumumu yurtdışında yaptım buradaki doktor normal doğum olabilir sezeryandan sonra dedi ama ben genede sezeryan istedim. Sonuçta Nasıl doğum yaptığımın bir önemi yoktu benim için. Normal doğum için kendime güvenemedim.Yanlış anlaşılmasın acı boyutu değildi beni endişelendiren. Doğumda yeterli performans gösteremeyip bebeğin doğarken havasız kalmasından tırstım. Öyle hikayeler okumuştum çünkü. Bende sezeryanı tercih ettim.sizde artık düşünüp kendinize dert
Etmeyin bunu.

Benim bildiğim de ilki sezaryen ise digerleri de oyle oluyo..
Bu tarzda bir sorun ile sezAryanr yapılmışsa 2. Bebek normal olabilir.eger annenin rahimi ağzı açıklığı olmasaydı serkülaj olsaydı 2. Bebekte sezeryan olurdu.ama bu bebek ile ilgili bir aksilikten dolayı sezeryan olmuş.kendi biyolojik yapısından Kaynaklı değil o Yüzden bundan sonra 1 avazda doğurabilir.

Bebek neden kuvozde kaldı 5 gün? Eğer kakasini tuttuğu için kuvozde kalmışsa doktorun karari doğru bir karar gibi geldi.

Sizin şikayetiniz aslında doktorun sizi suni sanci ile doğuma zorlamayı sanırım. Doktor normal doğum sancilarini bekleseydiniz çocuk kaka yapmayacakti zaten diye mi düşünüyorsunuz.

Ancak hakli da olsaniz haksiz da olsaniz davanızi açın mutlaka. Haksizsaniz karşı tarafin en fazla avukatlık masrafını ve bilirkisi maliyetini ödersiniz. Ancak, en azindan surec bilirkisi tarafindan degerlendirilir. Hem 20 saat suni sanci çekip sonrada sezeryan olmak gerçekten çok acı. Hem normal doğum hem de sezeryan yapmış gibi olmuşsunuz.

Biz de bebegimizdeki kalp problemi sebebiyle 24. Haftada gebeligi sonlandirdik. Doktorum bana dayanamazsın sezeryan ile alalım dedi. Ben suni sanciyi istedim. Keske istemeseydim direk sezeryan kabul etseydim diyorum. Psikolojik olarak cok etkilendim. Gece bana bir ilac verdi. Onu aldim ondan sonra karnima tas doldurmus gibiydiler. Sabaha kadar kramp, agri ve surekli sanci hissettim. Sabah hastaneye gittik suni sanciyi verdiler. O zaman cok daha konrkunc oldu. 2-3 saat sonra sezeryane karar verdik zaten. Sezaryenden sonra benim de toparlanmam 2 haftayı buldu.
Tuvalete bile gidemiyordum. Bir sürü ilaç kullandım, agri kesici antibiyotik, kas gevsetici bile kullandim. Nefes alırken kaburgalarimdaki kaslar agriyordu. Ameliyat yerindeki hissizlik hala çok rahatsız ediyor. Ama ben sezeryane döndüğüm için hic pişman değilim. Bebeği o şekilde doguramazdim. Sexaryen isterken ben bunu fark ettim aslında.

Şimdi Mart ayında hamile kalmayi planlıyorum. İnşallah bu sefer sağlıkla alabilirim kucağıma. Ben de araştırdım. Sezaryen sonrası vaginal doğum yapilabiliyormus. Şimdi yeni bir doktora gideceğim haftaya. Bunu da soracağım bakalım belki normal doğumu kabul eder.

. Oncelikle tebriknederim evladınızı sag saglim kucagınıza aldıgınız icin dsrısı bana ve isteyenlere insallah. Aslında cok haklısı. Normal dgum senin hakkın ve elinden alınmıs. Fskat sormak istiyorum doktorun sana normal dogum isteyip istemedigini hic sormadı mı

O zaman durma aç davayı hem hastaneye hem de doktora

Benim yaşadığım ülkede doğum yapacağınız hastanede doğumdan bir iki hafta önce bir form veriyorlar ve oradaki sorulara cevap veriyorsunuz doğumla ilgili sorulara..siz istemediğiniz sürece suni sancı iğnesi bile veremiyorlar..çok çok acil beklenmedik bir durum çıkması durumunda size verilecek ilaç yada müdahalenin bile iznini alıyorlar sizden..imzalayıp veriyorsunuz hastaneye ve Dr lar buna uymaya mecbur oluyor..
Keşke bizim ülkemizde boyle bir uygulama olsa da kimse mağdur olmasa..
Sorunuza gelince bence mutlaka davanizi açın. .Hakkınızı arayın

Güzel ifade ettiniz aynen dediginiz gibi suni sancının kaka yapmasına sebep olduğunu düşünüyorum.
Size de çok geçmiş olsun büyük sıkıntılar yasamussiniz. Allah tez zamanda yerini hayırlısıyla sağlıkla doldursun inşallah.

Çok teşekkür ederim anlayışınız için saolun.
Ben dedim zaten normal doğum istiyorum diye . Doğumdan sonra bana dedi ki ben senin sezeryan olacağını baştan hissettim ama sen normal denemek istedin . Bana kalsa seni direkt sezeryane alırdım dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…