Siz olsaydınız ne yapardınız?

bence doktorunuz iyi yapmış 40 dolduktan sonra suni sancı vermekte
Allah'a şükredin sağlıklı bir evladınız var
eğer doktor bunu yapmasaydı ve bebeğinize birşey olsaydı yine doktoru suçlayacaktınız
eğer suni sancıdan sonra, bebek kakasını yapınca yine beklemeye devam etseydi doktorunuz ve yine bebeğe birşey olsaydı yine doktorunuzu suçlayacaktınız

benim yakın bir arkadaşımın da 40. haftası dolduğunda doğumu başlamamıştı
doktorla ortak karar alıp 1 hafta daha beklemeye karar verdiler
gece hareketli olan bebek sabah hareketsiz kaldı (anne karnında)
apar topar hastaneye gittiler ama yapacak birşey kalmamıştı
üstüne bir de normal doğumla doğurttular o bebeği ki arkadaşım tekrar vücudu hazır olunca hamile kalabilsin diye
şimdi siz düşünün bir o arkadaşımın neler yaşadığını (şimdi bir oğlu var Allah'a şükür)

bence doktorunuza bu riskleri almadı diye kızmanız çok saçma
S SheZofren çok güzel yazmış

Doktor bir bayan konunuza yorum yapmış.Üstelik gerçekten şöyle bir konu varki sezeryandan sonra normal doğum yapılıyor. Hakkınızın elinden alınmasıda söz konusu değil yani. Bence böyle seyleri kendinize dert etmeyin, Allah beterinden saklasın bunlar gerçekten küçük şeyler.Ortada sağlık sorunu yok ortada bir daha doğum yapmanızı engelleyen bişey yok ortada normal doğum yapma ihtimalinizi ortadan kaldıran bişey yok. Üstelik yine yorum yapan doktorunda dediği gibi doktorunuz zaten 2gün normal doğum yaptırmak için uğraşmış. Bence gerçekten tekrar söylüyorum Allah beterinden sak-la-sın. Daha ne diyim.Ben yersiz buluyorum tavrınızı.

Bunlari da düşündüm çok hem de inanin. Lakin doktorumun beni kandirdigini düşünmekten kendimi alamıyorum. Sonrasında yine normal doğum deneyeceğim inşallah ama bütün riskleri kabul etmek gerekiyor ve siz de doktor olduğunuza göre bu riskleri biliyorsunuzdur.

İyi de burada Bebek kakasını yapmış. Ya doğum esnasında daha kötü bir şey olsaydı? Bence bazı şeyler doktorun insiyatifine bırakılmalı. Başka bir doktor normal doğuma devam edebilirdi bu doktor risk almamış olabilir.

Ben de normal doğum yapmak istedim ama oğlum doğum kanalına bile girmedi mecbur sezaryen oldum. Hatta doktorum 2.yi normal yapabilirsin Dedi ama kızım da ters bebekti. Napayım yani çok istedim ama olmadı. Hayatı kendime zehir edemem bu yüzden.

Evet üstelik 4 gun zaten doğum sancısı cektim üstüne 1gun en siddetli sinden suni sancı cektim ve birde ameliyat acısı gerçekten kabus gibi günlerdi benim için. Yaşadıklarımı bir ben bir allah bilir . Önceden de onyargiliydim sezeryana doğru dediniz. Bilmiyorum bundan sonra nasıl olur ama yine normal yolu deneyeceğim inşallah.

Allah bir daha yaşatmasın çok geçmiş olsun. Dedikleriniz de bana umut oldu .

her sezaryen olan dava açsa ohooo.bebek kakasını yapmış sonuçta yok nst yok bilmem ne dr niye riske atsın ki çocuğu?bi de böyle düşün.benim bildiğim kaka yapan çocukta normal doğum beklenmez.evet açılma olmuş ama bir terslik çıksaydı doğumda daha kötü olacaktı.bir arkadaşım normal diye tutturdu ıkınmaktan çocuğunun kalbi zedelendi ve bebek daha 10 günlükken kalp ameliyatına alındı.hayırlısı budur belkide...

Bu kadar gereksiz şeyleri dert etmeyin. Öyle bir dert gelirki başınıza bu yaşadıklarınızı unutursunuz. Siz sağlıklısınız, bebeğiniz sağlıklı, üzerinden aylar geçmiş unutun artık. Doktorunuzun hatalı olduğunu sanmıyorum ben. Anlattıklarınızdan anladığım kadarıyla doğru kararlar vermiş.

Bakın benim durumum farklı . Zaten hastanedeydim ve nst ye bagliydim sürekli çok güzeldi nst sonuçları. Zaten sancım son haddini ulaşmıştı doğum olmak üzereydi belki birkaç ıkınmada çocuk gelecekti 9 cm açıklık vardı diyorum eksik okudunuz galiba. Arkadaşınıza çok geçmiş olsun büyük acı Allah bir daha yaşatmasın.

şiz zaten öncesinde çekeceğiniz sancıyı fazlasıyla çekmişsiniz o yüzden ameliyat sonrası bitkin düştüğünüz için toparlanmak zor olmuştur
ama her doktorun kararı farklı olabiliyor aslında önemli olan bebeklerimizin sağlığı
benim bir arkadaşımın bebeğinin boynuna 3 kordon dolandığı halde doktor zorla normal doğum yaptırdı
doktor çok büyük risk aldı aslında arkadaşım bile asla bu riski almak istemiyordu ve normal doğurmasına rağmen sezeryana alın çığlıklarını önemsemediği için doktoruna hala daha kızıyor.
belki sizin de o anda başka bir doktor normal doğum yaptırıp risk alabilirdi ama bu bir risk ve bence bebeğinizin sağlığını riske atmaya değmez.
yine siz bilirsiniz isterseniz şikayet edin gerekli yerlere belki doktor haksız bulunur ve ceza alır.

Zaten mecbur kalanlar istisna dedim en başta. Tabiki de mutlu olmalısınız çocuklarınız ve siz sağlıklısınız. Demek istediğim bazı Dr lar sezaryen için gerçekten bahane arıyorlar. Doğumu başlamayan 3 cm açıklığı olan bi kadını doğum başlamış deyip doğuma alıyorlar suni sancı veriyorlar doğduysa doğdu olmadı suyu azaldı deyip sezaryene alıyorlar. Benim ve bütün doğum yapan arkadaşlarımın başından aynıları geçti. Kimi normal doğum yaptı kimi sezaryen ama Dr lar için caydırıcı birşey olmalı. Bi kere en başta Dr hatalı burda 3 cm açıklıkla suni sancı verilip suyu patlatilmamaliydi. Doğum için suyun gelmesi acikliğin artması beklenmeliydi. Öyle bi durumda yine gerek duyulursa sezaryen yapılır tabi ama bence burda Dr hatalı.

Aslında doktorum kötü birisi değil hatta iyi birisi . Ama hep mukadderat diye diye hiçbir şeye tepki gostermeyelim mi. Hep hayırlısı buymuş demek ki deyip bir yanlış varsa yapılan üstünü mu örtmek lazim . Bilemiyorum kararsizim.

Benimde aynı şekilde oldu ama ben suni sancı istemedim 40+3 te sezeryan ile doğum yaptım doktorlar bebeği riske atmak istemiyor diyelim ki normal doğuma devam etti ve bebeğin kakasını yedi o ihtimal i düşünmüyormusun sırf normal doğum için bebeğini riske atıyorsun bence doktorun en iyisini yapmış bebeğe bişey olsaydı bu defa da doğuma devam etti sezeryane almadı derdin

Bence doktor çok doğru karar vermiş, sandığınız kadar normal olsaydı bebeğinizin durumu neden 5 gün küvezde kalsın?

Ayrıca madem doktor kardeşin var ve bunu öğrenebiliyor hemen. Neden olay anında açıp bir telefon sormadı biri?

Ha bide söylemeden edemeyeceğim, eğer normal de doğurabilir deseydi biri. O bebeği o durumda bırakıp, normal doğurmayı göze alabilecek miydin?

Doktorlara bir dava açma merakıdır sürüyor, eğer istersen bekleyelim deseydi ve bebeğine bir şey olsaydı Allah korusun o zaman da niye bekletti diye dava açardınız.

yo eksik okumadım
ilk suçlamanız 40 haftanız doldu diye verilen suni sancı idi, ben özellikle buna yorum yaptım
zaten hastanede olduğunuz kısım için ise
doğumun son 1 hafta-10 günü herkes hergün nst'ye giriyor zaten
ben nst ye girerken hemşireler hergün iddiaya giriyordu kesin bugün doğuracak diye
ayrıca, kaka ile ilgili olayları bir doktor arkadaş yazmış size
sizin zannettiğiniz kadar basit olsa, size 2 gün çektiren doktor, beklemez mi birkaç ıkınma daha

bence yaptığınız yanlış

ayrıca sezeryan hiç de sandığınız gibi birşey değil
2 çocuğumu da sezeryanla doğurdum (biri mecburi, diğeri değil - biri spinal diğeri epidural) ikisinde de hemen ayaktaydım.

İşte bunu demek istiyorum tercüman oldunuz resmen. Daha 3cm açıklık hastaneye yatıyorsun dedi. Ama doktor hanim diyorum ben karışmam deyip duruyor. Suni sancı vermeyin diyorum olmax diyorlar. Bebeğin strese girip kaka yapmasına sebep olan suni sancı oldu zaten. Ve bunu doktorum söyledi. Bir beklemedi. Benim kararma da saygı duymadı .

Bir aile dostumuzun bebeği kakasını yapmış olmasına rağmen sezeryana almayıp, 16 saat normal doğum diretti doktoru.
Sonuç olarak vakumla alındı bebek, zehirlenme ve beyninde ödem gelişmiş, 2 ay yoğun bakımda kaldı.
Zeka geriliği olacak dense de şuan 2 yaşında şükürler olsun ki sapasağlam.
Sizin bebeğiniz sağlıklı ve bence doktorunuz yüzde bir riski göze bile almadan hemen sezeryana almış.
Ya olsaydı değişir miydi durum diye ancak olumsuz bir şey yaşandığında söylenmesini kabul edebilirim.
Belki doktorunuz bebeğinizin hayatını kurtardı, ona borçlusunuz her şeyi bilemezsiniz.

Ha bu arada bunu yapan hastane ve doktor, Ankara'da doğum konusunda ilk 5 sıralamada doktoru liste başıdır, öyle de belirteyim.

Ben doktorumu seçerken yaptırdığı normal doğum oranını araştırmıştım. Baktım bu konuda plaket bile almış E adamı da sevdim onunla devam ettim. Nasip olmadı normal yapamadım ama doktorumdan çok memnunum.

Bir arkadaşım aynı şekilde sancıyla gitti ve bebeği kakasını yuttuğu içim sezeryane alındı. 3 gün önce bir doğum daha yaptı yine aynı doktorda. Çünkü doktoruna güveniyordu.

Bir de böyle bir sebepten açılan dava kazanılabilir mi? Kaç yıl sürer? Bunları da hesaplamak lazım. Çünkü bu doktorun insiyatifinde olan bir durum. Bir doktor hak verirken diğeri vermeyebilir. Bariz bir hata olmadığı için kazanılabileceğini düşünmüyorum.

Zaten birde o boyutu var çocuğu resmen nolur nolmaz diye kuvoze aldılar ve 5 gun boşu boşuna tuttular. Hicbirsey i yoktu. Özel hastane sırf para için böyle yapıldığını düşünüyorum. Ameliyatlı halime günde 2 kere bebeğimi görmeye gittim .

Olay anında saat gece 3tu ve annem eşim ben vardım sadece. Hepimiz sok olduk ne diyecegimizi bilemedik zaten fırsat vermediler.
Eğer isteseydim beklemeyi zaten imzalı kağıt alıyorlar kendi isteğimle olduğunu kabul ettigime dair.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…