siz olsaniz ne yapardiniz?

3-5 kurusu ararim.
annem vakti zamaninda nasil aradi???
nasil beni feda etti?!
zaten neden actim ki bu konuyu
beni anlamiyorsunuz anlayamiyorsunuz.anlatamiyorum ki.
nasil desem annem annem degil.
ya of neyse belkide ben haksizim kim bilir..

yalakalık lafını okuyunca bıraktım
yazık
ana o ana
cocuga bi çöp getirmemiş
zorunda mı?
ne kadar aksisiniz "çok çiğ ve kötü duruyormadem paran yok nasıl alacaksın? "
gününüzü görmesin mi kadın. utanıyorsanız söyle gelmesin kocacığına da yük olmasın
canım anacım. allahtan kızları damatları hep el üstünde tutuyor
bi bilse neler var....

Anne bile olsa menfaatci insanlara tahammül edemiyorum.insan hevesleyip torununa 1 zibin bile alıp getiremezmi yani? 5 liralik sey.el ele getirir.kimseninde maddi acidan o kadar zor durumda olduğunu sanmıyorum. Bide insan kiyamaz ve isteyemez çocuğunun parasına.

ne ise konum kapansin lutfen.
elestirilmeye hazir degilim.
bu yuku kaldiramam kendimi ifade edemedim yada siz bu gibi durumlari sineye cekebiliyordunuz.

Allah yardımcın olsun. Şu hayatta insanı hiç bir şey yıkmaz ama ailesinin sevgisizliği yıkıyor, seni çok iyi anlıyorum. Boşver artık evlenmişsin en azından onlardan uzaksın. sevgini ilgini çocuğuna,eşine ver kapının dışındaki insanların ailen bile olsa seni üzmesine, değersiz hissettirmesine izin verme

Annemde anne sicakligini hic hissetmedim.
cok doverdi kucukken.
hic sevdigini hatirlamiyorum mesela.
cocugumu bile yapmacik seviyor gibi.
insanlari kolay sevemiyorum elestiriye gelemiyorum.
annemi hic ozlemiyorum.
para verdigim halde hemsirelerden sigata istiyor bunu sizin annelerinizde yapiyor mu??

konum kapansin ve ne olursa olsun o bir anne diyenlere de buyuk konusmamalarini tavsiye ederim...

ne ise konum kapansin lutfen.
elestirilmeye hazir degilim.
bu yuku kaldiramam kendimi ifade edemedim yada siz bu gibi durumlari sineye cekebiliyordunuz.

Sizce sizin anneniz normal mi? Siz burdaki insanlara siz olsanız ne yaparsınız diye sormuşsunuz. Haliyle insanlar da kendi annelerini düşünüyorlar. Sizin yaşanmışlıklarınızı nerden bilsinler ki? Bilmeden de söylediğiniz şeyler çok ağır kaçıyor. Açıkçası sizin söylediğiniz şeyleri hakedecek bir anne ile görüşme kesilir. Kendi öz annenizden bu kadar rahatsızsanız daha az sıklıkla görüşebilirsiniz. Onun dışında üzgünüm ben de empati yapamıyorum elimde değil.

• Beğen
Reactions: nio
sen kendini üzme şuan. aynı eleştirileri bende alıyorum annemi anlattığımda. aslında eleştirenleri de anlıyorum. anne sevgisi, karşılıksız sevgi nedir biliyorlar o yüzden anneliğin kutsallığına söz getirmek istemiyorlar. ama ne yazıkki hiç hatta zerre kadar sevgi ilgi görmeyen insanlar var. anne demekten nefret eden, anneyle kız gördüğünde kafasını başka yöne çevirenler. çünkü biz anneye bakınca sevgi değil, dayak hakaret, keşke doğmasaydın, nefret ediyorum senden sözlerini görüyoruz

konu aasam daha iyi bozuk olan psikolojim daha da bozuluypr.
o oyle bir anne ki regl oldugum ilk gun komsudaydi kicini kaldirip yanima bile gelmedi felanca yerde bez var dedi kulagima ne yapacaktim o bezi ? sildim gene geldi sildim grne geldi o gelene kadar tuvallette bekledim daha fazla konusmak istemiyorum konum kapansin

çok iyi anladım sni inan.. mevzu para değil ya mevzu ihtiyacı oldugunda annesinin ona destek olmak yerine başka şeylerle meşgul olması.. bende hoşlanmam benim yanımda annem eşimi pış pışlasın ne ya omu çocugun ben mi ? hele ki sen hamilesin hassassın olmamış o..
yine de annene karşı doldurma kendini insan zor gününde kan bağı olan birini arıyo senin yaşadıklarının detayını bilmiyorum ama sende anne oldun artık daha iyi hissedersin mecburen idare edicen..

Her çocuk doğuran kadın anne olamaz.
Doğurmakla '' anne '' olmak farklı seyler bence..

ben sızı cok anlıyorum. ve evet annenız normal anneler gibi davranmıyor. yıne de dogurup buyutmus ustunuzde hakkı var hayatınıza belırlı bır mesafede tutun ve kalbını kırmayın yeter ( bebegınız de hayrlı ugurlu olsun )

icim cok kotu oldu.
15 yasina kadar ic camasirlarimla banyo yaptim.
kizim neyin var neden boyle yapiyorsun diye 1 gun sormadi 18 yasimda agir okb cikti acaip ilaclar ictim nevrim dondu kustum kustugumu ayilinca bana sildirdi

konu aasam daha iyi bozuk olan psikolojim daha da bozuluypr.
o oyle bir anne ki regl oldugum ilk gun komsudaydi kicini kaldirip yanima bile gelmedi felanca yerde bez var dedi kulagima ne yapacaktim o bezi ? sildim gene geldi sildim grne geldi o gelene kadar tuvallette bekledim daha fazla konusmak istemiyorum konum kapansin

Lohusalıkta insan okadar hassas oluyor ki kim olsa bu muamele zoruna gider,9 ay karnında taşımak kimseye dokunulmazlık hakkını vermiyor.
Allaha şükür annem konusunda çok şanslı biriyim fedakar beni çok ama çok seven bir annem var fakat arkadaşın acısı yazdıklarından öyle belli ki çok üzücü

Biz anlattığınız 3-5 olayla ortalama 30 yıllık yaşanmışlğınızı nereden bilebiliriz?
Benim annem de ilginç ve otoriter biridir, bekarken çok darallar getirdi bana. En son sen gidince kurban keserim dediğini hatırlıyorum. Uzakta olunca normal ama ne olursa olsun anne diyebiliyor ve aşırıya kaçtığında dozu ayarlayabiliyorum. Uzakta olunca daha bi seviliyor. Siz de öyle deneyin.
Son olarak herkes iyi anne olmadığı gibi herkes de hayırlı evlat değil. Aoeunun hangisi olduğunu siz daha iyi bilirsiniz sizin yaşanmışlıklarınız sonuçta.

ben yatiyorum.
lutfen konum kapansin.
durduk yere mahvettim kendimi yaaa

ne acı bu olanların 2 yada 3 tanesini kaynana yapsaydı şu anda taşlanıyor olacaktı.kaynananın da bir anne olduğu göz ardı edilecekti.maalesef anne sadece kız annesi oluyor ve ne yaparsa yapsın ama o anneeeennn deniyor:KK51:

Anne candır anne kandır o tamamiyle çok ayrı bir konu istesinler dünyayı sereriz ayaklarının altına lakin sizin konu farklı sizin yanınızda nasıl o şekilde konuşur ki, tamam damadını çok sevsin bu çok güzel ama sizi küçük düşürmekte neyin nesi çoğu davranışıda bir anneye yakışıcak cinsten değil dogum yaptıgımda benimde annemin çok imkanı yoktu o sıralar ama bir babamın adına bir kendi adına 2 altın birden taktı hadi altınıda geçtik madem birikimi varmış bi atlet alıp gelseymiş ilerde en ufak tartışmada bunlar başınıza kalkılır eşiniz o yapıda bir insansa tabi
siz olsaydınız ne yapardınız sorusuna gelince alır karşıma onu kırmadan incitmeden konuşurdum annedir candır ama davranışlarını karakterli bulamadım evliyken durumum iyi olmasına ragmen hadiye bile kabul etmezdi benim annem damat parası kızım razılıgı olur olmaz ben kabul edemem derdi

Ben sizi anlıyorum ve hak veriyorum.Derdin para değil ki, sevildiğinizi hissetmediğinizden kullanıldığınızı hissediyorsunuz. Ben annenizin tavrından hiç hoşlanmadım. İnsan tabii ki annesine kardeşine hatta arkadaşına ikram eder, ama birinin diğerine bana şunu al, bana para ver demesi hiç hoş değil. Hastalıktır, darlıktır, zor günlerdir insan insana yardım eder, ama istemek bizim aile yapımızda yok. Senelerdir çalışıyorum, annem-babam bir günden bir güne bana şunu al bunu al, para ver dememiştir. Ha ben onları yemeklere de götürürüm, türlü türlü hediyeler de alırım, hep hayır dua ederler. Bizim ailede hiçkimse gerçekten muhtaç olmadığı takdirde kimseden bir şey istemez. İhtiyacı olana da el birlik yardım edilir. Nezakettir bu. Kaldı ki siz çalışmıyorsunuz ve eşinizi gerçekten takdir ettim. Ben olsam eşimi çok fazla yüzgöz etmem ailemle, az görüşsünler de bıkmasın adam.

Back
X