siz olsanız ne yapardınız?

hakkınızı helal edermiydiniz?

• Ankete Katılan
    63

eldeniz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2007
701
3
arkadaşlar,benim kafamı kurcalayan bir sorunum var...
sizlere danışmak istediğim için bu konuyu açtım...
yalnız cevap verirken siz olsanız ne yapardınız sorusuna yanıt arıyorum...

bir aile düşünün...size hayatınızda ki en zor dönemde destek olmak yerine hayatınızı zindana çevirmişler...her fırsatta sizi aşağılamış,hakaret etmişler...buna bir çok insan da şahit...yalnız olmadığınızı biliyorsunuz,işin ilginç yanı haklısınız...
fakat bir gün bu aileden birinin ölüm döşeğinde olduğunu,herkesten helallik istediğini duyuyorsunuz..
ne yapardınız?ona hakkınızı helal mi ederdiniz?
allaha mı havale edersiniz?

allaha havale ederdim bu benim düşüncem ben böyle yapardım bana bu zamana kadar kötülük yapmış,hayatımı zindan etmiş birilerine hakkımı helal etmezdim...

kesinlikle hakkımı helal ederdim düşünmeden bu dünya boş bırak herkes cezasını zaten er yada geç çekicek canım

bende hakkimi helal ederdim ama kalbimden gercek anlamda helal etmis olurmuyum bilemem...
insaallah herkes yaptiginin cezasini öteki dünyada cekecek.....Allah´a havale etmek en dogrusu....

sözde helal etmek sorun değil,söylersin olur biter...
özünde affedermiydiniz?
kalbiniz çok kırılmış...bu yüzden piskolojik bir travma yaşamış,hayatınızı sorgulamış,dibe vurmuşsunuz...

canım iyi geceler,ben oyumu olumsuz olarak kullandım,hakkımı helal etmezdim,Allaha havale etmek en doğrusu tabi ilahi adalet...
bana çok gaddarsın acımasızsın diyolar...
evet öyleyim...
incinmek istemiyorum hiçkimsenin beni üzmesine,kırmasına fırsat vermek istemiyorum vermiyorum da...
affetmek Allaha mahsus ama affedemiyorum elimde değil ...

Bu tür bişey yaşamadım ama yaşayan kadar kesin bişey söyleyemem.
Eğer yaşattıklarından dolayı çok acı çekmişsem , duygusallıgımdan dolayı dilim belki helal ederdi ama gönülden helal edemezdim heralde.
Bence bu kararı sen vermelisin , çünkü acısını sen yaşadın en iyi kararıda sen verirsin. Ki helal etmenle de öbür dünyada bundan kurtulurmu orasıda tartısılır ama her yapılan kötülüğün cezası bu dünyada yada öbür dünyada elbet verilir. Kimsenin kimsede hakkı kalmaz
.

dilimle söylemem dediğim gibi çok kolay...ama inanın kalbim acıyor,hala kalbimin kanadığını hissedebiliyorum...
eşim benim ne kadar dürüst olduğumu bilir...bahsettiğim kişiler onun yakınlar...hastane ziyaretine gitmeyeceğimi başından söyledim.hatta ölse bile gitmem dedim..riyakarlık yapamam...bana göre değil...ama bu söz ettiğim kişi,hasta olan,bir zamanlar benim çok değer verdiğim,saygı duyduğum biriydi...böyle bir ikilemde olmamın nedeni de bu...yıllarca çok fazla değer verdim,sonrasında ondan gelen darbeyle darmadağın oldum...toparlanamam bundan,çünkü herkes her şeyi yapabilirdi,o yapmazdı...o kadar sever ve güvenirdim...şimdi ne yapmam gerektiğini bilmediğim için sizlere danışma ihtiyacı duydum...yorumlarınız benim için önemli...

Çok şey için hakkımı helal ettim ama biri varki öbür dünyada da karşıma çıksın ve özür dilesin istiyorum.
Yaşattıkları acıya , üzüntüye bağlı yani. Eğer çok canım yanmışsa ve karşılığını verememişsem, dilim ne söylerse söylesin kalben helal etmeyeceğim için dilimle de helal olsun demeyeceğim ve bunu da herkese söyledim.
Herkes birilerini üzerken buna göre tekrar düşünsün bence.
Öbür dünyada görüşmek üzere ...

ne olursa olsun hayat çok kısa...
yapılan iyilik de kötülük de herkesin kendine...
insanın vicdanı duyguları her zaman yerinde olmalı...
küçük olunsa bile büyüklüğü kabullenmeli...
ve bir daha o insanın görülmeyeceği düşünülmeli...
sanırım anlatabildim ne olursa olsun ben ederdim...
kimsenin gözü açık gitmesine razı olamam....

Kesinlikle hakkımı helal ederdim diyorum..tamam zamanında sana çektirmiş ama bunun cezasını bu dünyada olmasa bile öbür dünyada er geç çekecek..

Kin duygusunu sevmem..hele o insan ölüm döşeğindeyse..

Kesinlikle hakkımı helal ederdim diyorum..tamam zamanında sana çektirmiş ama bunun cezasını bu dünyada olmasa bile öbür dünyada er geç çekecek..

Kin duygusunu sevmem..hele o insan ölüm döşeğindeyse..

Torunum bak benim içimde nefret, kin duyguları yok, istesemde olmuyor, ama ben hakkımı helal etmeyeceğim diyorum.
Bu dünyada hatasını düzeltme gereği duymamış bir insanı ödüllendiremem .
Bu hakka sahipsem kullanırım.:)

ederdim,,....
ama ben hakkimi helal ettim diye allah hesabini sormucakmi?

kesinlikle helal ederdim..çünkü ölüm bu birdaha karşılaşmak yok...o yükün altında ezilmemek için evet helal ederdim...

Sevmediğim insalar var bu hayatta...Ancak düşündüm ve
hakkımı helal etmeyecek kadar kızgın olduğum birini bulamadım.
Allah'ım korusun eğer sevdiklerimden birinin canını yakan biri olursa,
iki cihandada elim yakasında olur. Ailemden birini üzen, inciten birini
asla affetmem...

Zaten biz helal etsekde etmesekde, her tür kötü niyeti için Rabbim
cezasını verecektir.

wallaa ölüm başka birşey yaa..
ben hakkımı bu dünyada ararım bana hayatını zindan edenlerinde burunlarından getirirdim hayatıı..

ama adam diger tarafa gidecek gibiyse bu başkaaa hakkımı helal edefrdim çünkü eziyeti çok büyük biliyorumm !!

bence büyüklük sende kalsınn helal et ..

X