siz olsanız ne yapardınız? saçma bir inat mi sizce?

piperr

Guru
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
1.013
482
323
Selam kızlar aklımı kurcalayan fakat bir türlü karar veremediğim bir sorunum var.
Eşimin iş için Asya'da bir ülkede 1 1.5 sene kalma durumu oluştu. Gitmek kesinlikle zorunda değil. Şirket tüm masrafları karşılayacağı için gitmek istiyor. Bedavadan tatil ve farklı bir deneyim kariyeri açısından diye düşünüyor. Tabi bu durumda bende gidebilirim yanında.
Neyse beni mutsuz eden noktada benim önüme de bir şans çıktı ve eşimin memleketinde ( eşim yabancı) çalışabilirim ve 5 yıl sonra vatandaşlık alma hakkım olabilir ve şuankine göre en az 3 katı daha iyi kazanacağım. Her sene 6 ay kadar kalmam yeterli olacak işim remote çünkü. Fakat eşim hiç istemiyor. Havasından falan dolayı nefret ediyor diyebilirim. Eğer eşimin planına okey dersem , eşim benim maaşımın iyileştirilmesini talep edecek gitme koşulu olarak. Beni mutsuz eden noktalardan birini çözmüş olacakmış bu şekilde.
Bende de iş biraz inada bindi gibi oldu. Benim almış olduğum teklif en azından bir sonuç doğuracak sonucunda başka bir ülkenin oturum iznini pasaportunu almış olacağım ama senin ki tamamen yeni bir deneyim ve keyif için istek diyorum. Sen istemiyorsan bende orayı istemiyorum inadı anlayacağınız.
Böyle oluncada şu şekilde bir plan daha düşündük 6 ay ben eşimin yanına gidebilirim. O orada full time kalmak zorunda değil bir kaç ay o gelir 3-4 ay ayrı kalarak 1 seneyi tamamlayıp sonra benim kalan 4 yılımı beraber tamamlarız. Buda nedense çok içime sinmiyor benim

Mantıklı düşünüp düşünmediğime karar veremediğim için yazmak ve sizlerinde yorumlarını almak istedim. Siz olsanız ne yapardınız? Dışardan bakınca sizce kim saçma düşünüyor bu konuda?
Şimdiden herkese teşekkür ederim

İkiniz de haklısınız ama siz biraz daha haklısınız. Düşündüğünüz plan güzel bir sene sabredin ikinizin de gönlü olsun.

Ayri kalmayin iliskiniz acisindan, hakli sebepleri var mi esinizin memleketini sevmemek icin size gore?

İkiniz de haklısınız ama siz biraz daha haklısınız. Düşündüğünüz plan güzel bir sene sabredin ikinizin de gönlü olsun.
Tesekkur ederim yorumunuz icin.
Sizce bahsettigim gibi bir sene bir kac ay ayri gecirip ikimizinde istediginin olmasi mi mantikli yoksa ben geri adim atip onun yanina gidip kendi surecimi mi sonradan baslatsam bu mu daha mantikli

Ayri kalmayin iliskiniz acisindan, hakli sebepleri var mi esinizin memleketini sevmemek icin size gore?
Esimi tanidigimdan beri nefret ettigini biliyorum. Sicagi gunesi denizi seviyor kendi memleketinde de surekli yagis var hava kapali bu durumda onu depresyona surukluyor. Uzaktan calistigimiz icinde istedigimiz yerde yasayabilecekken neden orda kalip mutsuz olayim kafasinda

Bence en iyi seçenek bu, orta yolu bulmuş olursunuz hem. Neden içinize sinmiyor?

Bence en iyi seçenek bu, orta yolu bulmuş olursunuz hem. Neden içinize sinmiyor?
Ayri kalmak istemiyorum , ozellikle zorunlu bir sey olmadigi icin
Ama oda asiri cok istiyor ve bir sekilde durdurursam icten ice beni suclayacaktir kesin oyle olsunda istemiyorum. Isin icinden cikamadim

İlişkinizde hiç uzak mesafe durumu yaşadınız mı?
Altı ay ayrı kalıp altı ay birarada olmak o kadar da felaket değil benim için. Sonuçta kendini bilen insanlarsiniz ve bu kısa süreli bir iş.
Hem azıcık bekar kalmak,kafa dinlemek belki iyi gelir size
Yabancı kişilerle evlilik yapan (o ülkede çalışmayan) çocuklu türk kadinlarinin çoğu zaten yaz bekarı gibi Mayıs'ta Türkiye'ye gelip Eylül'de geri dönüyorlar. Çok fazla yabancı eşi olan kadın takip ediyorum, inanın büyük cogunlugu bu şekilde . Yani onlar keyfi olarak- ailelerinden kopmamak için geliyorlar, siz iş için gitseniz ne olur ki?
Bana oluru var gibi geldi...

Sadece pandemi sokaga kisitlamalarinda uzak kalmistik onun disinda uzaktan iliski durumumuz olmadi.
Evet haklisiniz sanirim benim bakis acim sadece su sekilde e zorunda degilsin sonucunda ekstra maas degisikligi getirmeyecek sana yada farkli bir arti e o zaman neden

Sen o ulkede yaşayıp pasaportunu almak istiyorsun, o hayatının bir buçuk senesini asya ülkesinde geçirmek istiyor, ortada çoluk çocuk yok...yani illa zorunlu bir sebep mi olması lazım, hayatın içinden istediğiniz bir şey işte. Ölüm kalım meselesi değil ama farklı bir deneyim:)
Benim eski sevgilim de soguguyla meşhur bir ülke vatandasiydi, bilgisayar mühendisiydi..yalvar yakar şirketten uzaktan çalışma izni alıp (maaşının 3'te 2sini ödeme koşuluyla) Asya'ya, Türkiye'ye falan gelmişti. Yani kar yok, zarar tonla,eskisinden çok çalışıp eskisinden az maaş alirdi ama çok mutluydu, birkaç sene sonra yine yalvar yakar izin aldı, 2021 senesini de Asya'da geçirdi.
Dediğim gibi maaşına da bir katkısı olmadı, kariyerine de, hatta birikmisinden harcadı ama hayatında gönlünce birkaç zaman geçirmiş oldu,bu bakımdan artıda.
Eğer onunla evlenmiş olsaydım ve böyle bir durumda kalsaydık (ki o da hiç sevmez kendi ülkesini sırf havasından dolayı. Hayali Akdeniz'de yaslanmak) büyük ihtimalle sizin bulduğunuz çözümü yapardık.
bir kaç ay o gelir 3-4 ay ayrı kalarak 1 seneyi tamamlayıp sonra benim kalan 4 yılımı beraber tamamlarız.
Çünkü çok mantıklı:)
Her ikiniz de azıcık kafa dinlersiniz,birbirinizi özlersiniz... Eğer sadakat konusunda sıkıntı yaşamayacaksaniz bence bu yöntem gayet güzel.
Ama sizin için çok büyük sorun olacaksa pasaportunuz olmasa da olur. Nasılsa evli olduğunuz sürece onun eşi olarak türlü ayricakliklardan yararlanabilirsiniz, çok da elzem bir şey değil ki şahsi pasaport

Neredir eş ülkesi İngiltere, İrlanda tarafı mı?

Ben adamı haklı buldum, yani kışın delice soğuk her gün yağmur şimdi de 45 dereceymiş kavruluyormuş. Asya tatil ülkeleri hem gayet güzel, hem evden çıkp hemen denize havuza girilen çok şahane villalar elinde dolar/euro varsa çok uygun fiyatlara. Cücük kadar evler dünya kadar kiraya üstelik rutubetli, ısınması kötü pehhh mis gibi villa varken niye binlerde Euro cücük kadar daireye veresiniz?

Hayat kısa, ben sizin yerinizde olsam gider 1 yıl günümü gün ederdim. Pasaporta da 1 yıl sonra başvururdum. Çok güzel kumsallar var, kokteyler var, taze balık yerdim, el ele tutuşur gezerdim. Bir kere her gün mayoyla, bikiniyle, şortla gezme olanağı var
Böyle güzel yaşamak varken neden 1 yıl ayrı kalasınız, boşverin bence yalnız başına İngilterede ne yapacaksınız. Siz gitmezseniz bileti bana verin ben gideirm sizin turunç kafa enişteyi de ara sıra kontrol ederim uslu duruyor mu diye

Evliliklerde uzun sureli ayriliklarin dogru oldugunu düsünmüyorum
Her iki tarafin paralel hayatlari da oluyor, flörtleri sevgilileri falan… bir iliski uzak iliski olarak baslamadiysa sonraki uzun süreli ayriliklar iliskiyi zedeliyor hatta bazen bitiriyor (Eger saglam temelleri yoksa)

Tercih edilesi bir şey değil ama konu sahibin soyledigi birkaç aylık ayrılıklar. Birkaç ay kadın Avrupa'da adam Asya'da tek olacak, sonra adam birkaç ay Avrupa'ya gelecek, kadının 6 ayı dolunca o da Asya'ya geçecek,6 ay beraber olacaklar. Yani ortalama 9 ay beraber 3 ay ayrı olacaklar. Bundan da sarsilacak evlilik zaten sağlam temelli değildir ya, ne olacak üç aydan:)

Tesekkur ederim yorumunuz icin.
Sizce bahsettigim gibi bir sene bir kac ay ayri gecirip ikimizinde istediginin olmasi mi mantikli yoksa ben geri adim atip onun yanina gidip kendi surecimi mi sonradan baslatsam bu mu daha mantikli
Bence ikinizin de gönlü olsun birkaç ay çok uzun bir süreç değil. Rica ederim.

ben olsam Asya ülkesini, bedava tatil ve deneyimleri tercih ederdim 1 sene fakat sizin isteğiniz de önemli. bence bulduğunuz çözüm yerinde bir çözüm. ikinizin de istediği olacak ve kısa bir süre ayrı kalacaksınız. Türkiyede doğu görevine giden eşiyle 3-4 sene ayrı kalan arkadaşım var. bir sene -ara ara görüşerek- ve ikinizin de yapmak istediği şeyi yaparak geçirmesi çerez gibi.

Hem gencsiniz,hem rüya gibi hayatlar yaşıyorsunuz , yine de saçma sapan dertler ediniyosunuz, sinirim kalkıyor yemin ederim

Fesatımı bir kenara bırakırsam, kariyerini seç konu sahibi, senin içine sinmeyen son plan mükemmel bence...Yeni evli hormonlarının gelecek planlarını baltalamasina izin verme

Son düzenleme:
Cherry senin tuzun kuru , senin kimbilir kaç ülkeden pasaportun, Kimbilir bilmem kaç üllkeden de çalışma iznin var zaten, tanımayan da Yozgatta memurluk yapıyor sanacak.. Bırak gençlerin aklını karıştırma, uluslararası goygoycu seni

Son düzenleme:

Ben de ülkeler için Belçika ve G. Kore diyorum.

Bence eğer Asya’daki ülkeden sonra birlikte Avrupa’da yaşayacaksınız 1-1,5 sene ayrı idare edilir.

Diğer ülke kaçmıyor diyorum ben de, 1 yıl sonra önce fark etmez konu sahibesi vatandaş biriyle evli, zaten belli zamandan sonra vatandaşlığa başvurma hakkı var.

Bizim insanlar çile çekmeye mi gelmiş yaf, şöyle bir soruyu oturup düşünmem bile. Halihazırda işim varsa, param da varsa giderim deniz kenarına misss gibi yaşarım. Gençlik, güzel zamanlar geri gelmiyor ille de pasaport pasaport diye 1 yıl ayrı yaşamaya değmez bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…