• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız ne düşünürsünüz?

Cocuklariniza babalari bakar. Hastanede sizinle ilgilenirler nasil olsa.kendinizi bosuna germeyin. Ben gurbetteyim cocuklarimi evde birakip ambulans cagirip hastaneye gitmistim. Esim yurt disindaydi. Gerci benimkiler buyuktu.ama ilk defa evde yalniz kaldilar ..basa gelen cekiliyor..

Bence ondan bir şey bekleme
Ama bu günlerin yarınları var hastalığı var vs sen de ona göre yaparsın
ben evlat olarak üzerime düşeni yaparım. insanlık vicdan aile olmak bunu gerektiriyor.
Benim annem gelmedi doğumuma mesela hatta şöyle diyeyim çocuğumu ilk 6 aylıkken gördü
benim annem yakın. doğuma ya da yardıma gelmese de, illa ki torununu görmeye gelir.

Cocuklariniza babalari bakar. Hastanede sizinle ilgilenirler nasil olsa.kendinizi bosuna germeyin. Ben gurbetteyim cocuklarimi evde birakip ambulans cagirip hastaneye gitmistim. Esim yurt disindaydi. Gerci benimkiler buyuktu.ama ilk defa evde yalniz kaldilar ..basa gelen cekiliyor..
sizinkinden çok da farklı olmayacak gibi halim. gurbet daha zor eminim. inşallah güzellikle ve kolayca atlatırım bu zamanları.

Insallah canim.. beni hastaneden arkadasim cikarmisti.eve geliken pismis tavuk almistik..malum evde yemek yok. Senelerdir gurbetteyim.ama gurbette oldugumu o gun anladim...amaannn bos verin bunlari..bebis geliyorr.ne tatli olur minicik elleri ayaklari miss kokusuu..kaygiyla degil sevincle gidin doguma..

ben açmıyorum artık konuyu. çünkü hergün fikir değiştiriyor. daha dün yine küstü, bugün de arayıp fırça çekti. bazen hiç konuşmak bile istemiyorum. bakalım hayırlısı olsun.

Allah Allah. Çok ilginç gerçekten... Kolay bir doğum dilerim, elbet bir yolu bulunacaktır...

bakmak derken ihtiyaç anında yardımcı olmak anlamında. aile olmak bunu gerektirir. bencillik olmamalı bence.
ben çalışayım da sürekli baksın demiyorum.
Haklisin, boyle zamanda insan baska kime emanet edebilir ki çocuklarını? Dogumhanede hem dogurup hem cocuk bakamazsin ya...

Bence ilgilenir cocuklarla, icin rahat olsun.

Fotoğraf konusuna gelince; birşey ima etmeye calisiyor gibi geldi bana. Ilgilen neden diye sor istiyor sanki.
Takilma.bunlara bosver. Bebeğini beklerken daha guzel seylere odaklan bence :)

Simdiden hayirli olsun. Sağlıkla kucağına al inşallah.

Insallah canim.. beni hastaneden arkadasim cikarmisti.eve geliken pismis tavuk almistik..malum evde yemek yok. Senelerdir gurbetteyim.ama gurbette oldugumu o gun anladim...amaannn bos verin bunlari..bebis geliyorr.ne tatli olur minicik elleri ayaklari miss kokusuu..kaygiyla degil sevincle gidin doguma..
inşallah canım. önemli olan bebeğimin ve benim sağlıklı bir doğum süreci yaşamamız.

Haklisin, boyle zamanda insan baska kime emanet edebilir ki çocuklarını? Dogumhanede hem dogurup hem cocuk bakamazsin ya...

Bence ilgilenir cocuklarla, icin rahat olsun.

Fotoğraf konusuna gelince; birşey ima etmeye calisiyor gibi geldi bana. Ilgilen neden diye sor istiyor sanki.
Takilma.bunlara bosver. Bebeğini beklerken daha guzel seylere odaklan bence :)

Simdiden hayirli olsun. Sağlıkla kucağına al inşallah.
sanmıyorum, iki üç senedir var fotoğraf mevzusu.
ameliyatlarımda doğumlarda sürekli bahane ürettiği için çok umutlu değilim. artık hayırlısı olsun.

Doğum öncesi bile ne stres yaşatmış.

Çocuklara bakması lazım demişsin ama annenin öyle bir mecburiyeti yok. Bil istedim. Bakamayacaksan doğurmayacaksın.
Bir anne evladına zor zamanında yardım etmeyecekse veya torunları ile ilgilenmeyecekse o zaman o çocuk yapmasın. Ayrıca sizin çocuğunuz yok mu yani. Ya da bir tane mi doğurdunuz. Doğum yapacak kadın büyük çocuklarını ne yapsın acaba. Tabi ki bakması lazım. Bırak anneyi yabancı insan bile bakar yaa. Bırakın artık şu bireyselciliği . Insana insan lazım

bakmak derken ihtiyaç anında yardımcı olmak anlamında. aile olmak bunu gerektirir. bencillik olmamalı bence.
ben çalışayım da sürekli baksın demiyorum.
Kardeş inan o kadar üzüldüm ki getir çocuklarına ben bakayım demek istedim. Bilsem benim yaşadığım şehirdesin gelir ben alırım. Benim de çocukların var seni çok iyi anlıyorum. Allah annene de merhamet versin

Kardeş inan o kadar üzüldüm ki getir çocuklarına ben bakayım demek istedim. Bilsem benim yaşadığım şehirdesin gelir ben alırım. Benim de çocukların var seni çok iyi anlıyorum. Allah annene de merhamet versin
Amin.
Teşekkür ederim.
Annem lütfedip bir gece baktı.
Çok şükür büyüdü bile, 2 yaşında şimdi :)

Allah razı olsun, yazmanız bile yeter.

Amin.
Teşekkür ederim.
Annem lütfedip bir gece baktı.
Çok şükür büyüdü bile, 2 yaşında şimdi :)

Allah razı olsun, yazmanız bile yeter.
Ayy ben tarihine bakmamıştım Allah analı babalı büyütsün :))))))))))))

iyi günler hanımlar,
aslında uzun zamandır bu durumu umursamıyordum ama ara ara aklıma takılmaya başladı.
annemle pek anlaşamayız, bekarken de evliyken de zıt düştük genelde.
babamı ondan daha çok sevdiğim için trip attığı da olmuştur çocuk gibi.,

annem birkaç senedir buzdolabına fotoğraf yapıştırıyor. rahmetli babamın, evine kabul etmeyen abimin, yanında yaşayan bekar kardeşimin, evli kızkardeşimin fotoğrafı ve kendi fotoğrafı var ama benim fotoğrafım yok. abimin bebeklik çocukluk fotoğraflarını falan değişik zamanlarda yapıştırıyor ama benim fotoğrafımı hiçbir zaman koymadı.

sorsam asla evlat ayırmadığını söyler, eşimi bahane edip evime gelip gitmiyor bu ara. araba aldılar, eşim mazot parasını öderse binebilirmiş gibi saçma bir nedenle araları bozuldu, suçlu ben oldum. ben istesem eşim onlara böyle davranamazmış.

şimdi de doğum yaklaştı, çocuklara bakması lazım ama reddedecek gibi bir his var içimde. önceki doğumumda da eşimin ayağı kırık olduğu halde, eşimi bahane edip yardımcı olmadı. eşim kırık ayağıyla, sezaryenli bana, yeni doğana ve büyük kızıma baktı 10 gün. annem bunu bilmiyormuş gibi, "ben olmasam size nasıl bakacak göreyim" diyor. o yüzden eşim yıllık iznini benim sezaryen günüme göre ayarladı. annem lütfederse, 1 gece kızlarıma bakacak evinde, eşim refakatçi olacak. ya da eşim evde kızlara bakacak, ben hastanede yalnız olacağım.

bazen aklıma geldikçe canım sıkılıyor.
Kv hayatta ise ondan yardım isteyin hoşuna bile gider

Her zaman değil sadece doğumunda istiyor ve en doğal hakkı annelerimizde dogumumuzda olmayacaksa ne zaman olacak yanımızda pes!Hamile bir kadına ustelikte bir kadının yazdığı yoruma bak!
Çocuklara bakması lazım demişsin ama annenin öyle bir mecburiyeti yok. Bil istedim. Bakamayacaksan doğurmayacaksın.

Back