• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

siz olsanız ne düşünürsünüz?

Çocuklara bakması lazım demişsin ama annenin öyle bir mecburiyeti yok. Bil istedim. Bakamayacaksan doğurmayacaksın.
Bence bir evlat annesinin mecburiyetinin olmadıgını tabi ki her zaman bilmeli. Ama bir anne de her zaman evladının yanında olmaya mecbur hissetmeli. Aksi halde o annenin anneliği şüpheli...

Öncelikle Allah evladinizi hayırlı saglikli sizi bagislayip kolay bir doğum nasip etsin insallah.
Doğuma yaklaştıkça hassasiyetin artmış canim.

Bu annenizin ilk tavrı değil boşverin ...ama ilgi istediğiniz belli.babanıza olan d uskunlugunuz sebebiyle size böyle davranıyor olma ihtimali yüksek.

Bence ihtiyacım var ona diye düşünmeyin daha güçsüz hissedersiniz.bu doğumunda altından esinizle kalkarsanız.
amin canım.
ara ara insanın aklına takılıyor haliyle.
hatta eşim çözüm olarak iki oda ayarlayalım hastanede diyor ama o da mümkün görünmüyor. biri 3 yaşında oyun çocuğu, 1,5 yaşındakinin bezlenmesi, uyutması vs var. olmaz yani.

Anneanne bakmak zorunda değil mi, insan evladının doğumunda yanında olmak istemez mi?1-2 gün diğer torunlarına bakmaz mı,lohusa kızına yardımcı olmaz mı? Böyle bir insan anne olmasın o zaman.
Konu sahibi,bence madem annen sorun çıkaracak; ben olsam tavır yapardım,zerre de destek istemezdim. Bakalım yarın öbür gün torun yolu,evlat yolu bekleyince bugünleri aramayacak mı? Hastanenizde odada tek siz olmayacak mısınız,diğer çocukları da alın yanınıza.
onu düşündüm ama 2 çocuk ve bir yenidoğan, bir de ben. başa çıkamaz eşim. imkansız görünüyor düşününce.

Ya aile olmak demek zor durumlarda kenetlenmek demek. Böyle ihtiyaç duyulacak zamanda da yanınızda olmayacaksa hiç olmasınlar. Bazen yapılan yorumlar karşısında hayretler içinde kalıyorum. Tabiki mecbur değil ama insanlık annelik akraba olmak... İnan komşum dese böyle böyle bi durum var inan 3 gün değil 5 gün bakarım. Çocuklarına da yeni doğum yapmış kadına da.
Ablan, yengen, eşinin akrabalarından varsa rica edin bence. Bende normal doğum yaptım 2 gün kaldılar benle 3. gün yalnızdım. Böyle olacağını bildiğim için buzluğa, dolaba yemek stoğu yaptım. Isıtıp ısıtıp yedik. Geri kalan işler için ara ara yardımcı aldım. Allah kolaylık versin. Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi
amin inşallah.
bakalım bir çare bulacağım son anda annem cayarsa.

En ihtiyacınız olduğu, güvenle gölgesinde dinlenmek isteyeceğiniz anda anneniz yanınızda olamayacaksa, olmasın zaten öyle anne, ölse öldü dersin de hayatta iken böyle el gibi davranması... Kabul edilemez.
Ağır bi yorum oldu kusura bakmayın ama bu konularda şu ara oldukça hassasım, aramızda 2 hafta fark var, aynı ayda doğum yapacağız, o topikten aşinayım size.

Mümkün olduğunca, planlarınızı annenizi katmadan yapın şu halde; eğer ki dediğiniz gibi lütfeder gelirse ne ala, işiniz kolaylaşır. Ama gelmezse, ya da gelir de bir aksilik çıkarır vaktinden önce dönerse, B planını devreye sokarsınız.

Allah kolaylık versin.

En ihtiyacınız olduğu, güvenle gölgesinde dinlenmek isteyeceğiniz anda anneniz yanınızda olamayacaksa, olmasın zaten öyle anne, ölse öldü dersin de hayatta iken böyle el gibi davranması... Kabul edilemez.
Ağır bi yorum oldu kusura bakmayın ama bu konularda şu ara oldukça hassasım, aramızda 2 hafta fark var, aynı ayda doğum yapacağız, o topikten aşinayım size.

Mümkün olduğunca, planlarınızı annenizi katmadan yapın şu halde; eğer ki dediğiniz gibi lütfeder gelirse ne ala, işiniz kolaylaşır. Ama gelmezse, ya da gelir de bir aksilik çıkarır vaktinden önce dönerse, B planını devreye sokarsınız.

Allah kolaylık versin.
amin canım. Rabbim sana da kolay sağlıklı doğum nasip etsin.
bakalım, b planımız hazır güya. eşim evde çocuklarla, ben hastanede bebeğimle bir gece idare ederiz inşallah.

Canım sen de her yönden şanssızmışsın :KK43:
annem bunu bildiği halde, inadıma yapar gibi, ben gelmesem kaynananı çağır baksın diyor.
sırf sinir etmek için.

iyi günler hanımlar,
aslında uzun zamandır bu durumu umursamıyordum ama ara ara aklıma takılmaya başladı.
annemle pek anlaşamayız, bekarken de evliyken de zıt düştük genelde.
babamı ondan daha çok sevdiğim için trip attığı da olmuştur çocuk gibi.,

annem birkaç senedir buzdolabına fotoğraf yapıştırıyor. rahmetli babamın, evine kabul etmeyen abimin, yanında yaşayan bekar kardeşimin, evli kızkardeşimin fotoğrafı ve kendi fotoğrafı var ama benim fotoğrafım yok. abimin bebeklik çocukluk fotoğraflarını falan değişik zamanlarda yapıştırıyor ama benim fotoğrafımı hiçbir zaman koymadı.

sorsam asla evlat ayırmadığını söyler, eşimi bahane edip evime gelip gitmiyor bu ara. araba aldılar, eşim mazot parasını öderse binebilirmiş gibi saçma bir nedenle araları bozuldu, suçlu ben oldum. ben istesem eşim onlara böyle davranamazmış.

şimdi de doğum yaklaştı, çocuklara bakması lazım ama reddedecek gibi bir his var içimde. önceki doğumumda da eşimin ayağı kırık olduğu halde, eşimi bahane edip yardımcı olmadı. eşim kırık ayağıyla, sezaryenli bana, yeni doğana ve büyük kızıma baktı 10 gün. annem bunu bilmiyormuş gibi, "ben olmasam size nasıl bakacak göreyim" diyor. o yüzden eşim yıllık iznini benim sezaryen günüme göre ayarladı. annem lütfederse, 1 gece kızlarıma bakacak evinde, eşim refakatçi olacak. ya da eşim evde kızlara bakacak, ben hastanede yalnız olacağım.

bazen aklıma geldikçe canım sıkılıyor.
Benimde annemle aşağı yukarı böyle durumlarım var ve çalışmıyorum. Tek maaşla zar zor geciniyorum mesleğim var ama çocuğuma kendim bakıyorum. Bana bakmaya geldi lohusa iken hakkını yiyemem. Ama inatla çocuğu zeytinyağlı yaprak sarması gibi kundağa sarması eski yöntemler kucağına alıştırma vs vs gibi olayları destekten çok köstek durumuna geldi. Çocuk az büyüdü tuz ve şekeri yedirmeme me rağmen çocuğa tasız tuzsuz yemek veriyorsun vs gibi nedenlerle benle kavga etmesi çocuk 2 yaşını geçtikten sonra beni bigün aradı mesela. Cikom biliyormusun çocuklar hiç şeker ve tuzla tanıştırılmamalıymış şu andaki birçok şeker ve tansiyon hastalığı nedeni buymuş aç bak bilmem kaçıncı kanalı doktor anlatıyor diyince. Anne artık cocuğun yaşı büyüdü az yiyebiliyor keşke zamanında ben söyleyince de dikkate alsaydında kavga etmeseydin benimle dedim. Busefer de yedirme yinede yedirme diyor:) tamam anne yedirmem diyip kapadım napayım.

Hal böyle olunca oturup paşa paşa baktım çocuğuma. Lohusa kadını mümkünse bakacak insan. Sen uyu çocuk tok ben ilgilenirim sen istersen bir duş al rahatla. Vs gibi şeyler yapmıyor ise en iyisi gerçekten lohusa kadının yanlız kalması. 3. Gün kalktım sezeryanlıyım yemek yapmaya herkes otur dolaba uzanma yok yok ben iyiyim geçti dedim tüm acıma rağmen ki bir baş başa kalabileyim çocuğum ile diye.

Benimde annemle aşağı yukarı böyle durumlarım var ve çalışmıyorum. Tek maaşla zar zor geciniyorum mesleğim var ama çocuğuma kendim bakıyorum. Bana bakmaya geldi lohusa iken hakkını yiyemem. Ama inatla çocuğu zeytinyağlı yaprak sarması gibi kundağa sarması eski yöntemler kucağına alıştırma vs vs gibi olayları destekten çok köstek durumuna geldi. Çocuk az büyüdü tuz ve şekeri yedirmeme me rağmen çocuğa tasız tuzsuz yemek veriyorsun vs gibi nedenlerle benle kavga etmesi çocuk 2 yaşını geçtikten sonra beni bigün aradı mesela. Cikom biliyormusun çocuklar hiç şeker ve tuzla tanıştırılmamalıymış şu andaki birçok şeker ve tansiyon hastalığı nedeni buymuş aç bak bilmem kaçıncı kanalı doktor anlatıyor diyince. Anne artık cocuğun yaşı büyüdü az yiyebiliyor keşke zamanında ben söyleyince de dikkate alsaydında kavga etmeseydin benimle dedim. Busefer de yedirme yinede yedirme diyor:) tamam anne yedirmem diyip kapadım napayım.

Hal böyle olunca oturup paşa paşa baktım çocuğuma. Lohusa kadını mümkünse bakacak insan. Sen uyu çocuk tok ben ilgilenirim sen istersen bir duş al rahatla. Vs gibi şeyler yapmıyor ise en iyisi gerçekten lohusa kadının yanlız kalması. 3. Gün kalktım sezeryanlıyım yemek yapmaya herkes otur dolaba uzanma yok yok ben iyiyim geçti dedim tüm acıma rağmen ki bir baş başa kalabileyim çocuğum ile diye.
ben 3 günde kalkabilsem keşke. en az 1 hafta hareket edemiyorum, çok ağır geçiyor nekahet dönemim.

ben 3 günde kalkabilsem keşke. en az 1 hafta hareket edemiyorum, çok ağır geçiyor nekahet dönemim.
Ozaman kv ni cağır canım. Yemek hazırlarsa hazırlar hazırlamaz ise dışardan söyleyiverin. Benimde öyle kolay değildi kalkmam ayağa emin ol. Ama bana gereken fiziksel yardımdan çok psikolojik yardımdı bunun farkına vardım. Lohusa kadına da fazlası gerekiyor gerçekten.

Ozaman kv ni cağır canım. Yemek hazırlarsa hazırlar hazırlamaz ise dışardan söyleyiverin. Benimde öyle kolay değildi kalkmam ayağa emin ol. Ama bana gereken fiziksel yardımdan çok psikolojik yardımdı bunun farkına vardım. Lohusa kadına da fazlası gerekiyor gerçekten.
kv ile 10 senedir görüşmüyorum neredeyse. yemek sıkıntı değil de çocukların bakımı mesele.

kv ile 10 senedir görüşmüyorum neredeyse. yemek sıkıntı değil de çocukların bakımı mesele.
Vallahi canım allah yardımcın olsun. Emin ol ben bile gelip yardım etmek istedim. Annen de gelir bence çok konu açma. Eninde sonunda gelecektir bence. Seni o durumda bırakacağını sanmam. Şimdiden düşünüp strese girme. Doğuma kadar herşeyi düzenli tut yeter. Bilmiyorum maddi durumun nasıl ama baktın çok sorun çıkarıyor annen 1 hafta biri ile anlaş akşam eşin gelene kadar yardımcı olsun. Zaten eşe de yanılmıyorsam 3 gün doğum izni veriliyor. Bir şekilde idare edersiniz. Ama dediğim gibi büyük ihtimal gelir bence

Vallahi canım allah yardımcın olsun. Emin ol ben bile gelip yardım etmek istedim. Annen de gelir bence çok konu açma. Eninde sonunda gelecektir bence. Seni o durumda bırakacağını sanmam. Şimdiden düşünüp strese girme. Doğuma kadar herşeyi düzenli tut yeter. Bilmiyorum maddi durumun nasıl ama baktın çok sorun çıkarıyor annen 1 hafta biri ile anlaş akşam eşin gelene kadar yardımcı olsun. Zaten eşe de yanılmıyorsam 3 gün doğum izni veriliyor. Bir şekilde idare edersiniz. Ama dediğim gibi büyük ihtimal gelir bence
gelmeyebilir de, ikinci doğumda teyzemin baskısıyla hastaneye geldi, oradan kendi evine geçti. eşimin yıllık iznini doğuma denk getirdik, inşallah 15 gün o bakacak bize.

Çok eskiden beri gelen bu uyumsuzluğunuzu bile bile sen annenin çocuğuna bakmayı kabul edeceğini varsayarak mı plan yaptın ?

Bence başka bi yol bulun kendi yağınızda kavrulun onu yok sayın. Yardım etmeyecek gibi görünüyor. Etse de sıkıntı çıkarır boşver.
Ama bir anne nasıl böyle taş kalpli olabilmiş onu mantığım almadı :( Üzüldüm

Diğer konulardan sonra foto devede kulak kalmış
Bence komşun olur, kuzen olur, hatta yardımcı ücretle bi abla bile olur tut
Senin evinde 2 çocuğa baksın, hastaneden çıkışta da yardım eder

Çok eskiden beri gelen bu uyumsuzluğunuzu bile bile sen annenin çocuğuna bakmayı kabul edeceğini varsayarak mı plan yaptın ?

Bence başka bi yol bulun kendi yağınızda kavrulun onu yok sayın. Yardım etmeyecek gibi görünüyor. Etse de sıkıntı çıkarır boşver.
Ama bir anne nasıl böyle taş kalpli olabilmiş onu mantığım almadı :KK43: Üzüldüm
yoo. ben ilk doğumda teklif etmiştim, kabul ettiği halde 3 gün zoraki kaldı. ikinci doğumda kendisi teklif etti, eşimi bahane edip gelmedi. şimdi yine kendi teklif ediyor çocuklara bakmayı ama fikir değiştiriyor kızınca. benim iki seçeneğim var, ya annem sözünü tutar bakar, ya da bakmazsa eşim evde çocuklara bakar, ben hastanede bir gece idare ederim.
bana gelince neden böyle katı bilmiyorum. fotoğrafımı bile koymayacak kadar. yeni evliyken parmağım kırılmıştı ve çift taraflı vida takılmıştı ameliyatla. o gün bile hastaneye gelmemek için bin dereden su getirmişti.

Back