siz olsanız ne düşünürsünüz?

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
798
iyi günler hanımlar,
aslında uzun zamandır bu durumu umursamıyordum ama ara ara aklıma takılmaya başladı.
annemle pek anlaşamayız, bekarken de evliyken de zıt düştük genelde.
babamı ondan daha çok sevdiğim için trip attığı da olmuştur çocuk gibi.,

annem birkaç senedir buzdolabına fotoğraf yapıştırıyor. rahmetli babamın, evine kabul etmeyen abimin, yanında yaşayan bekar kardeşimin, evli kızkardeşimin fotoğrafı ve kendi fotoğrafı var ama benim fotoğrafım yok. abimin bebeklik çocukluk fotoğraflarını falan değişik zamanlarda yapıştırıyor ama benim fotoğrafımı hiçbir zaman koymadı.

sorsam asla evlat ayırmadığını söyler, eşimi bahane edip evime gelip gitmiyor bu ara. araba aldılar, eşim mazot parasını öderse binebilirmiş gibi saçma bir nedenle araları bozuldu, suçlu ben oldum. ben istesem eşim onlara böyle davranamazmış.

şimdi de doğum yaklaştı, çocuklara bakması lazım ama reddedecek gibi bir his var içimde. önceki doğumumda da eşimin ayağı kırık olduğu halde, eşimi bahane edip yardımcı olmadı. eşim kırık ayağıyla, sezaryenli bana, yeni doğana ve büyük kızıma baktı 10 gün. annem bunu bilmiyormuş gibi, "ben olmasam size nasıl bakacak göreyim" diyor. o yüzden eşim yıllık iznini benim sezaryen günüme göre ayarladı. annem lütfederse, 1 gece kızlarıma bakacak evinde, eşim refakatçi olacak. ya da eşim evde kızlara bakacak, ben hastanede yalnız olacağım.

bazen aklıma geldikçe canım sıkılıyor.

İlla anne olması şart değilse çocuklar 1 gece dayıda teyzede kalabilirler.
Hatta yakın bir arkadaşta bile. Laf edeceğini biliyorsam annemi aramazdım ben şahsen.
Bunu senden önce onun düşünmesi gerekir çünkü.

Çocuklara bakması lazım demişsin ama annenin öyle bir mecburiyeti yok. Bil istedim. Bakamayacaksan doğurmayacaksın.
bakmak derken ihtiyaç anında yardımcı olmak anlamında. aile olmak bunu gerektirir. bencillik olmamalı bence.
ben çalışayım da sürekli baksın demiyorum.

Foto olayını boş ver hiç takılma.
Doğum içinde annenle konuş
doğum gecesi bakabilir misin diye rica et.
Netleştirmiş olursun en azından stres yapmazsın.
Geri çevirirse eşin kalır yanlarında
zaten hastanede hemşireler bebekle de
anneyle de ilgileniyorlar biliyorsun.
Ama annenin geri çevireceğini düşünmüyorum.
Evladısın yani
böyle bir zamanda sırt çevirirse
Ki çocukların torunları sonuçta
büyük ayıp eder.
Anneliğinden şüphe ederim.
Geri çevirmez yaa iyi düşünmek istiyorum.

anneniizn huyunu biliyosunuz neden ona göre kendinizi hazırlamıyosunuz? ilk değil bilmediğiniz bişey değil. evet üzücü ama bu duruma göre yaşamayı öğrenmeniz lazım.
ben hazır olduğumu düşünüyordum aslında. her ne kadar beklenti içinde değilim desem de fotoğrafımın olmaması vs canımı sıkıyor bazen.

işte öyle yakın akraba yok maalesef. ben emanet etsem bile ağzımdan burnumdan getirir annem, ona değil de başkasına emanet ettim diye.

ben hazır olduğumu düşünüyordum aslında. her ne kadar beklenti içinde değilim desem de fotoğrafımın olmaması vs canımı sıkıyor bazen.

ya insanız tabi ki umrumuzda değil desek de anne bu, sevsin isteriz. ama siz de koskoca kadınsınız. canınızı sıkacağını bile bile ondan bişey beklemeyin artık.

2 yıl önceki doğumda geldi ama teyzem ısrar etmiş, kızmış sanırım. son anda doğuma girerken geldi, 1 gece hastanede yanımda kaldı, evde eşim baktı 10 gün kırık ayağıyla yukarıda yazdığım gibi.
son anda vazgeçecek gibi.

Çocuklara bakması lazım demişsin ama annenin öyle bir mecburiyeti yok. Bil istedim. Bakamayacaksan doğurmayacaksın.

Bakamayacaksan doğurmayacaksın bu konuya pek olmadı galiba.
Ezbere yapıştırıyorsun ama sıralama kaymış olmalı

Son düzenleme:

O zaman hiç arama yaa.
Yakın başka bir akraban yada arkadasın yok mu.
Onlardan rica etsen.
Çocukları bırakamam dersen hastanede kalabilirler
Eşin çocuklarla kalır.
İnsanlık geregi kim olsa kalır diye düşünüyorum.

işte öyle yakın akraba yok maalesef. ben emanet etsem bile ağzımdan burnumdan getirir annem, ona değil de başkasına emanet ettim diye.

Nasılsa her türlü getirecek. Bari ben yaptım durumu olmaz.

Öncelikle Allah evladinizi hayırlı saglikli sizi bagislayip kolay bir doğum nasip etsin insallah.
Doğuma yaklaştıkça hassasiyetin artmış canim.

Bu annenizin ilk tavrı değil boşverin ...ama ilgi istediğiniz belli.babanıza olan d uskunlugunuz sebebiyle size böyle davranıyor olma ihtimali yüksek.

Bence ihtiyacım var ona diye düşünmeyin daha güçsüz hissedersiniz.bu doğumunda altından esinizle kalkarsanız.

Anneanne bakmak zorunda değil mi, insan evladının doğumunda yanında olmak istemez mi?1-2 gün diğer torunlarına bakmaz mı,lohusa kızına yardımcı olmaz mı? Böyle bir insan anne olmasın o zaman.
Konu sahibi,bence madem annen sorun çıkaracak; ben olsam tavır yapardım,zerre de destek istemezdim. Bakalım yarın öbür gün torun yolu,evlat yolu bekleyince bugünleri aramayacak mı? Hastanenizde odada tek siz olmayacak mısınız,diğer çocukları da alın yanınıza.

Ya aile olmak demek zor durumlarda kenetlenmek demek. Böyle ihtiyaç duyulacak zamanda da yanınızda olmayacaksa hiç olmasınlar. Bazen yapılan yorumlar karşısında hayretler içinde kalıyorum. Tabiki mecbur değil ama insanlık annelik akraba olmak... İnan komşum dese böyle böyle bi durum var inan 3 gün değil 5 gün bakarım. Çocuklarına da yeni doğum yapmış kadına da.
Ablan, yengen, eşinin akrabalarından varsa rica edin bence. Bende normal doğum yaptım 2 gün kaldılar benle 3. gün yalnızdım. Böyle olacağını bildiğim için buzluğa, dolaba yemek stoğu yaptım. Isıtıp ısıtıp yedik. Geri kalan işler için ara ara yardımcı aldım. Allah kolaylık versin. Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi

işte öyle müsait kimse yok maalesef. herkes çocuklarıyla meşgul.

Nasılsa her türlü getirecek. Bari ben yaptım durumu olmaz.
bilemiyorum. en iyi çözüm, eşimin evde bakması. bir gece hastanede yalnız kalmak sıkıntı yaratmaz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…