Siz olsanız doktoru şikayet eder misiniz?

İnanılır gibi değil… hem kendi acınız için hem sonraki annelerin bebeklerin sağlığı için şikayet edin bu adamı. Bakın benim ultrasonda sorun çıktı 3 tane belirti vardı. Doktorum beni fetal dna ya yönlendirdi. Eğer söylemezsem ben risk altına girerim, önermezsem mesleğimi tehlikeye atarım demişti bana. Ve bunu diyen doktor aile dostumuz, çok üzüleceğini bile bile söylemek zorundayım dedi. Bu bahsettiğiniz kişi aklını kaybetmiş doktor bile demek istemiyorum.

Şimdi sosyal medya üzerinden başlıyorum yazmaya. Normalde gebelerde imam formu alınıyor her testte riskler yazılı olduğu yada risk çıkarsa ne yapılması gerektiği yada amniyosentez istemiyorsan ben bunun için hasta yaptırmak istemedi diye benim imzamı alması gerekiyor Muş. Ama benden hiç bir imza almadı hiç birşey anlatmadı ben kendim çabaladım sonuçları önüne götürdüm ve hepsine bahane kulp buldu kendisi yönlendirmesi gerekirken beni oyaladı 7 ay boyunca.

Ben fetal DNA testi diye bir şey olduğunu arkadaştan araştırdım sonra nerede yapılıyor diye kendim buldum eğitim araştırma Hastanesi yapıyor dedim doktora gittim epikiriz istiyorlar sizden dedim aa ilk defa duydum senden öğrendim dedi. Sonuçlar geldi gösterdim sorun var amniyosentez diyorlar dedim aman onlar da insan denek olarak kullanıyor dedi. Off şimdi diyorum ne salak mışım benimde hatam çok. Basiretim bağlandı defalarca güvendim kapısına gittim.

Kendinizi asla suçlamayın doktora güvenmek mi sizin günahınız? Tabi ki doktora güveneceğiz bu bizim en doğal HAKKIMIZ her şeyden önce. Ayrıca bebek beklerken umut dolmak istiyor insan. Umuda kapılmanız çok doğal. Aklıma sahte doktor gelmedi desem yalan olur!

Basiniz sagolsun. Doktorunuzun davranislarina bende anlam veremedim. Normalde hamilelik daha da yakindan takip edilmesi gerekirdi. Bence de sikayet edin. Ihmal varsa baskalarin da böyle cani yanmasin.

Şikayet et tabii ki. Maddi, manevi dava da aç. Yaşadıkların az buz şeyler değil.
Ben 2 hamileliğimde de doktorumun yönlendirmesi sonucu 10. Haftamda Fetal Dna yaptırdım. Aminosentez çok yapmak istemiyorlar bebek için riskliymiş ama başka seçenek yoksa onu da ilerleyen haftalarda yapıyorlar.
Mesleğini hakkıyla yapamıyorsa bugün sizin, yarın başkasının canı yanar. Susmayın.

Daha sonra amniyosentez yapılması gerek diyorlar diyorum çocuk senin çocuğun öldürmek mi istiyorsun öyleyse git yap sağlıklı çocuğun ölsün diyor.
bu ne demek ya. korkunc cahilce bir cümle. bir de prof mu dedi?
ben kesinlikle şikayet ederdim.
kendi sekreteri benim annem ve eşim de buna şahit oldular.
sekreteri özelde ekmek parası korkusuna şahitlikten falan engellenmez umarım mutlaka şikayet edin korkunc bir ihmal.

Şikayet ederdim bana alttan bakma zahmetine dahi girmeden bos gebelik diyip kurtaj etmek isteyen kullandigim ilaclari kestiren ertesi gun baska bir doktorda bebegimi gorup ama kalbinin durdugunu ögrendigimde bir gün önce bos gebelik diye kürtaj etmek isteyen o doktoru sikayet ettim mesela hos bir sey cikmadi ama olsun en azindan cevremdekilere hala anlatiyorum guvenip gitmeyin yasamiyordu ama bir ihtimal ya bu belki de benim saglam bebegimi dusuk ettirecekti diye.Ki sizin aciniz daha baska, aylarca hayal kurmussunuz saglikli bir evlat dunyaya getirecegim sevecegim diye.Buyuk bir aci ve hayal kirikligi..Allah dayanma gucu versin cok zor ben 9 haftalik bebegimde bile ne kadar uzulmustum sizin aciniz karsisinda saygiyla egilmek istiyorum insallah ahirette sefaat eder yavrunuz cennet vesileniz olur

Öncelikle size sabır diliyorum. Yaşadıklarınız gerçekten ağır şeyler.

Şikayet edebilirsiniz ancak bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Devlette olsa belki daha da irdelenir ancak özellikle özelde bunlar için doktorlarına toz kondurmak istemezler. Sonuçta yapılması gereken her şeyi yapmışsınız. Doktorunuz benim tavsiyemle yaptı derse olay biter. Sekreterin şahitlik yapacağına ihtimal dahi vermiyorum. Hatta eminim.

Ben de daha önce çocuğumla alakalı 2 ayrı özel hastanede mağduriyet yaşadım. İkisinde de şikayetçi oldum. Ancak hiç bir şey olmadı. Hatta yenidoğan bebeğim tabiri caizse ölümden döndü doktorun yanlış tedavi ve yönlendirmesi sonucu. Teşhisi yaptığı tedavi hepsi ispatlı olduğu halde yine sonuç aynı.

Başınız sağ olsun. Bence şikayet edin ama bir sey çıkacağını sanmıyorum. Ama yine de siz elinizden geleni yapmış olursunuz. Nipt testinde delesyonun güvenirliği yanlis hatirlamiyorsam %75 idi. Büyük kromozom sorunlarının güvenirliği 99%. Buna sığınırlar.... doktorun tavrı kabul edilemez bence.
Doktorunuzun adını vermezseniz bile hangi ildesiniz acaba en azindan insanlar İnternete yazdiginda çıkmış olur...

Amaci neymis gercekten anlamadim. Bu kadar anomaliyi ancak benim gibi tıpla alakasi olmayan tipler goremez. Muhakkak sikayet edin, yanina kalmasin
Emin degilim ancak kimi insanlar kendi hassasiyetleri geregi kürtaji dogru bulmadiklari icin boyle bir sey yapabilir diye dusunuyorum.

Kaybınız için üzgünüm, Rabbim vakti gelince katından sağlıklı evlat versin inşallah. Evet, doktora hukuki savaş açardım. Sabırlar diliyorum, tekrar.

Üçlü testinizde yüksek risk çıktıysa,ilk doktorun sizi perinatoloji uzmanına yönlendirmesi gerekirdi.Amniosentez yada diğer tanı testlerini durumunuzu değerlendirip,önerecek olan perinatoloji uzmanı olan doktordur.Perinatoloji uzmanın önerdiği işlemleri yaptırmak,yada yaptırmamak hastanın isteği ve rızası dahilindedir.Sizi ilk doktorunuz,kendi kişisel düşünceleri yönünde manipüle etmiş.Olabilecek riskleri anlatıp,kararı size bırakmalıydı.
Eğer test sonucunu değerlendirdikten sonra sizi bir Perinatoloji doktoruna yönlendirdiği yönünde bir doktor notu ve bu konuda size imzalatılan bir belge yoksa,her türlü ceza alır.Eğer size yüksek riskler hakkında bilgilendirdiği ve perinatoloji uzmanına yönlendirdiğine dair doktor notu ekleyip,sizede sözlü olarak ne gerek var dediyse ceza falan almaz.
Siz şikayette bulunabilirsiniz,soruşturma açılacaktır.Sonuçta,ceza alsın,almasın bir daha hastaları kendi kişisel düşüncelerine göre değil,bilimsel olarak yapılabilecekler yönünde bilgi verir.
Geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.Allah bir daha yaşatmasın.

Başınız sağolsun fakat şikayetinizden bişi çıkacağını sanmıyorum. Ben de sorunlu bir hamilelik yaşamıştım o dönem bu konuları araştırdım. Bu testlerin raporların hepsi ihtimalleri gösterirmiş hiçbir şey kesin hüküm niteliğinde değilmiş. Örneğin ultrasonda sapa sağlam görünüp kolu bacağı olmadan doğan bebekler varmış ama bundan kimseyi sorumlu tutamıyormuşsun çünkü doktor sadece gördüğünü söylemekle yükümlüymüş. Kısacası hamilelik tamamen kapalı bir kutu. Elden gelen gidip en iyi testleri yaptırmak(en yüksek güvenilirlik) ve kendi kararını vermek. Mümkünse de üç beş doktora gitmek.

Şikayet ederdim. Bu doktordan başka bir doktora hiç gitmediniz mi ? Ben hamile oldugumu öğrenir öğrenmez, 3 ayrı doktor gezip 1'inde karar kıldım. Her ay duzenli gittim ve her muayene 30 35 dk sürüyordu. Doktor ultrason ile detaylı inceliyor vs. (Belirli bir aydan sonra cocugun organlarina kadar tek tek bakiyor) Bu doktorun durumu görmeme imkani yok,neden saklıyor.Testlerin hepsi riskli cikiyor ne demek ya. Benim testim risksizdi,doktorum bizzat arayip soylemisti.Meslekten men edilmeli böyleleri.

Emin degilim ancak kimi insanlar kendi hassasiyetleri geregi kürtaji dogru bulmadiklari icin boyle bir sey yapabilir diye dusunuyorum.
Ayni seyi bende düşündüm ama etik degil. Doktorum detayli ultrasonda omuriligin bitis yerini yanlis hatirlamiyorsam sakrum kismini goremedi. Karanlik, göremiyorum dedi. Deri lezyonu olabilir, sakatlik olabilir, bisey de olmayabilir diye beni fetal mr a yonlendirmisti. Her turlu vermesi gerekiyor bence

Kesınlıkle şikayetçi olmalısınız...Neden olmayasınız ki? Olmamanız için bir nedende yok...Diğer gittiğiniz doktorda öğrendiğiniz zaman aralığı belli...Teşhisin hangi ayda konuldugu belli...

Allah'ım sabırlar versin size ve ailenize...

Ben olsam instagram, twitterda falan yayardim. Ne d olsa bazi doktorlar hastalarini internetten buluyorlar, o nedenle sorunlar da internette konusulmali.

Allah sabir versin.

Ederdim. Doktor hataları malesef çok fazla, bizim de bir tanıdığımıza kanser teşhisi koyuldu ve ameliyat günü verildi hem de çok riskli bir ameliyat. Ancak başka doktora gittiler ve sadece enfeksiyon olduğu doğrulandı, iyileşti gitti yakınımız antibiyotikle. Şikayet etmediler ancak bu doktor geleni gideni ameliyat edip duruyor gereksiz yere, keşke edilseydi de korksaydı. Siz de belki gelecekteki bazı hamile kadınların geleceği için faydalı olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…