• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız bu eve taşınır mıydınız

Fiyat konusunda hepiniz çok haklısınız ama şehir Kayseri. Burada çok uzun yıllardır değil tl üzerinden Euro ile kira istenme uygulaması bile var. Hepsi tok satıcı o da sinir bozucu. Vazgeçmeye yaklaştırdınız bu arada beni
Hayatınızı bilmiyorum çocuğunuz var mı ama eğer yoksa 1+1 ev fiyatları nedir? Bir milyon civarıysa bir ev alsanız yani eşyalarınızı bilmiyorum. Ankara da merkezde olmayan yerlerde bu fiyatlara ev alınabiliyor. Arabanız varsa ise onla gidersiniz

Merhaba herkese aynı şehirde başka bir eve taşınıyorum. Evin avantajları ve dezavantajları arasında çok kararsız kaldım.
Avantajları ;
  • içi harika dizayn edilmiş ev sahibi baştan sona yaptırmış
  • muhit son derece seçkin
  • önü açık ve manzaralı. Hatta bulunduğum şehrin en iyi manzaralarından birisi diyebilirim.
  • binadan çıkar çıkmaz parka adım atıyorsunuz büyük ve güzel bir park

Dezavantajları ;
  • kira 2 senelik peşin aylık 17 binden 408 bine denk geliyor. Bu kadarı fırsatçılık bence ama piyasaq bu şekilde bir yandan da.
  • bina 25 yıllık evin içi ne kadar güzelse bina o kadar ehhh işte. 14 katlı 25 yıllık bir bina

Beni özellikle binanın eski oluşu deprem yönünden korkutuyor her ne kadar emlakçı ve ev sahibi sağlam deseler de sizce bina yaşının sağlamlıkla bir alakası var mı ? E devlette bina hasarsız olarak görünüyor ama performans testi yaptırmıyormuş mülk sahipleri bina zarar görmesin diye bana sorarsanız evlerinin değeri düşmesin diye. Hasarsız ibaresine ne kadar güvenilebilir orası muamma
Gezdiklerin arasında vurulup aşık olduğum tek ev oldu ama işte eski bina olması deprem yönünden korkutuyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Ev deprem bölgesinde ise evet iyi düşünün.17 bin lira kira yüksek ama eğer ki bunu karşılayacak durumunuz varsa oturun derim.
Çünkü evin önü ferah olmalı.

Fiyat konusunda hepiniz çok haklısınız ama şehir Kayseri. Burada çok uzun yıllardır değil tl üzerinden Euro ile kira istenme uygulaması bile var. Hepsi tok satıcı o da sinir bozucu. Vazgeçmeye yaklaştırdınız bu arada beni
Ankara'da bile o kadar yüksek degildir.25 senelik evin kirasi zannetmiyorum.

Yaşadığınız şehir neresi bilmiyorum ama 17.000 ortalamanın bir tık üstü yaşadığım şehir için. İki Memursanız verirsiniz ama iki özel sektör çalışanı için zorlar bu açıdan da bakmak lazım tabi. Ay bazında bakınca yine idare eder bir rakam. Ancak bu kadar toplu ödeme makul değil. Bu parayı nakit verebilecek düzeydeyseniz mümkünse temelden bir inşaata girmek ay ay ödeme yaparak sıfır ev sahibi olmak daha mantıklı geliyor. 25 senelik evi resmen boya cila yapıp 17000'e kiraya vermek vicdansızlık. Bu zararı biz insanlar birbirimize veriyoruz.

Ankara'da bile o kadar yüksek degildir.25 senelik evin kirasi zannetmiyorum.
Yoo Ankara’da 30-40 yıllık evler 18-20 içi yenilendiyse 25 ve üstü.
Eski semtler var burda sonuçta. Evi alırken veya kiralarken yerine veriyoruz parayı daha çok aslında.
Önceden öyleydi artık o ayar da kaçtı tabii🤦‍♀️
Belki evin yeri güzeldir ben öyle düşündüm.

Eski semtler var burda sonuçta. Evi alırken veya kiralarken yerine veriyoruz parayı daha çok aslında.
Bence ev sahibi o kadar kira verene kadar aynı parayla faizsiz şekilde bence ev kredisine girsin.Daha mantıklı.

yani ankarada sincanda 20 bin değildir ya da incekte o kadar eski ev çok yok mesela ama
ayrancı da esatta, evlerin eski olduğu cümle çankaya mahallesinde önü açık, içi yapılı ev 20 binden aşağı yoktur
ki konu kayseride geçiyor kayseride evler geniş...yeri de anladığım kadarıyla merkezin iyi bir mahallesi. ama merkezi ve iyi yerde de ev eski oluyor, bu genelde böyle.

Binanin sağlamlığı kac yillik oluşuyla ölçülmez bence, sağlam yapıldiysa saglam kalır.
Almanlar dunyanin en sağlam evlerini yapan insanlardir bana gore.
Dolu tuğla, sağlam harc ve demiri bol tutarlar.
Mahallemde 100 yillik evler var, (tabi bir deprem ulkesi degiliz) müteahhit arkadaşım da var, dünya yikilsa bu yıkılmaz diye abartır mesela.
Zemin ve evin saglamligindan eminseniz tutun ama, acayiiiiiiiiiip pahali yav.

yani ankarada sincanda 20 bin değildir ya da incekte o kadar eski ev çok yok mesela ama
ayrancı da esatta, evlerin eski olduğu cümle çankaya mahallesinde önü açık, içi yapılı ev 20 binden aşağı yoktur
ki konu kayseride geçiyor kayseride evler geniş...yeri de anladığım kadarıyla merkezin iyi bir mahallesi. ama merkezi ve iyi yerde de ev eski oluyor, bu genelde böyle.
Aynen Çankaya’nın çoğu semtinde eski ev çok merkezi yerde de olunca kiraları çok.
Kayseri de öyledir.
Talas tarafında yeni ve güzel evler var diye biliyorum ben yılda bir hafta o tarafta kalırım en beğendiğim yer

500 bin eve baştan verme durumunuz varsa kendinizi zorlayıp 1+0 veya 1+1 mi alsanız? En azından aylık 20 bini kiraya değilde borcunuza yatırırirsiniz bitincede paranız sizde kalır. Şuan boşanma durumundaydıniz sanırım.(yanlış hatırliyor olabilirim) Ortak mal vs elinize biseyler geçecek gibiyse bence satın almanız daha iyi olur.

Okul caginda cocugunuz yoksa ve 2 kisi calisansaniz bence 500 bini pesinat yapip uygun bi semtten ev alin. Ben yavuzlardayim mesela. Oturdugum ev suan 1.900.000 depremde cok sallandik ama catlak vs bisey yok binada. Muteahhit binanin en alt katindaki satis ofisinde depremde dukkanindan bile cikmadi. Bu ekonomide 2 milyon para 2 seneye cerez parasi olur odenip biter. O zaman uzerine koyup istediginiz semtten alinabilir. Esenyurt da bi secenek olabilir hem merkezi hem uygun talasa koske alpaslana gore

Bence ev sahibi o kadar kira verene kadar aynı parayla faizsiz şekilde bence ev kredisine girsin.Daha mantıklı.
Tam senden beklenen, dahiyane bir çözüm. Faizsiz ev kredisini kim veriyor onu da yazsaydın keşke. 🥹

Bazı arkadaşlar 408 bin lira peşinatla ev almaktan bahsetmiş ama öyle bir dünya yok ki. Banka 1 milyon kredi verse ödemeler aylık 30 bin üzeri oluyor. Konu sahibinin 500 bini hazırda var diyelim. Kayseri’nin adı çıkmış, Antep oradan beter. Burada 1,5 milyona düzgün bir semtte ev yok. En az 2,5 milyon lazım, ona bile güzel ev yok, ancak başınızı sokabilirsiniz. Geliriniz muhtemelen yüksek. Şartları zorlayıp ev alabiliyorsanız alın. Alamıyorsanız 2 senelik peşin çok mantıklı değil. Orada 2 sene oturacağınızın garantisi yok çünkü. 17 bin lira ne yazık ki normal bu devirde. Nezih bir semtte burası da o ayarda.

Back