• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız bu eve taşınır mıydınız

Geliriniz ne kadar ya 17.000 çok fazla
Kesinlikle dezavantajları dikkate alırdım

Merhaba herkese aynı şehirde başka bir eve taşınıyorum. Evin avantajları ve dezavantajları arasında çok kararsız kaldım.
Avantajları ;
  • içi harika dizayn edilmiş ev sahibi baştan sona yaptırmış
  • muhit son derece seçkin
  • önü açık ve manzaralı. Hatta bulunduğum şehrin en iyi manzaralarından birisi diyebilirim.
  • binadan çıkar çıkmaz parka adım atıyorsunuz büyük ve güzel bir park

Dezavantajları ;
  • kira 2 senelik peşin aylık 17 binden 408 bine denk geliyor. Bu kadarı fırsatçılık bence ama piyasa bu şekilde bir yandan da.
  • bina 25 yıllık evin içi ne kadar güzelse bina o kadar ehhh işte. 14 katlı 25 yıllık bir bina

Beni özellikle binanın eski oluşu deprem yönünden korkutuyor her ne kadar emlakçı ve ev sahibi sağlam deseler de sizce bina yaşının sağlamlıkla bir alakası var mı ? E devlette bina hasarsız olarak görünüyor ama performans testi yaptırmıyormuş mülk sahipleri bina zarar görmesin diye bana sorarsanız evlerinin değeri düşmesin diye. Hasarsız ibaresine ne kadar güvenilebilir orası muamma
Gezdiklerin arasında vurulup aşık olduğum tek ev oldu ama işte eski bina olması deprem yönünden korkutuyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Peşin kirada yeni moda oldu heralde bi de 2 yıllık o parayı başka bi şeye yatirsaniz altindi dolardı kar edeceksiniz neden ev sahibinin eline sayiyorsunuz ki vazgeçmek için bu bile yeterli sebep

kira 2 senelik peşin aylık 17 binden 408 bine denk geliyor. Bu kadarı fırsatçılık bence ama piyasa bu şekilde bir yandan da.
Bunun bence kesinlikle bir mantigi yok . Yani şu an bir kredi çekmek isteseniz bu paranın geri ödemesi en az milyon olurdu . Iki yıl yatırımdan anlıyorsanız belki bu paranın yüzde otuzundan fazlasini çıkaracaksınız. Kira ödemenin sebebi zaten aylık vermektir.

aylık 17 bin kira ödeme imkanın varsa şartlarını biraz zorlayıp krediyle ev alabilirsin bence
17 bin kira ödeyebilecek insanın geliri banka için mutlaka okeydir
sana mutlaka bi güzellik yapılabilir
hukukçuydun diye biliyorum

2 senelik peşin kira 408 bin değil 108 bin bile olsa bence çok büyük dezavantaj
neticede evin içinde yaşamaya başladıktan sonra belki komşu yüzünden
taşınmak isteyeceksin
belki başka sebepler olacak içine sinmeyecek çıkmak isteyeceksin
yani yarın nefes alabileceğin bile belirsizken bu kadar yüksek rakamları
elalemin evinde oturmak için gömmek çok saçma

bir diğer husus bina isterse 1 senelik olsun
sağlamlık konusunda sana belge sunamıyorlar arkana bakmadan kaç
25 senelik binaya güvenmek de zor
evin değerini düşürür diye test yaptırmamak saçma bi mantık
1 kere yaptırsalar ve evi kiralarken bu durumu insanlara pazarlasalar
aslında evin değerini yükseltir
bundan kaçmaları çok güvensiz
zemin iyiyse kendini avutabilirsin ama tavırlar aşırı şüpheli

ayrıca bi anda 408 bin nasıl ödeyeceksin
başka bişeye bağlasan o parayı 2 senede 2 katı kazanacaksın belki

taşınmak için zamanın varsa başka alternatiflere bak bence
ben zamanında binada internet altyapısı yok diye vazgeçmiş insanım
komşu gürültüsü yüzünden 3 aylık kiracı olmama rağmen taşınmış insanım
senin durumunda sağlamlığını kanıtlamaktan kaçtıkları ev tabuttur benim gözümde

14 katlı olması beni çok korkuttu açıkçası bence görüntüden ziyade güvenli muhit ve sağlam bina her şeyden daha önemli

408bin ile insan şu devirde nasıl ev sahibi olur ki?
Aylık ödemesi çok çıkar.
İçine sinen bir ev almazsa-ki o da yüksek fiyatlı olur- kendisi oturmak istemez. Yine kiraya çıkmak zorunda kalır. Aldığı şeyi kiraya verse,kiraya güvenip iş yapılmaz belki aksatıcak.

Ama birden çıkarıp 408 vermek bana da normal gelmedi bence aylık vereceğiniz içinize sinen başka evler arayın.
Biz de iki senedir peşin veriyoruz ama bu ay peşin veremeyiz artık dedik zaten yeterince zam da yaptı ev sahibi aylık vereceğiz.
Peşin vermek de iyi aslında sonra uğraşmamak için ama bu fiyata değil:)

Merhaba herkese aynı şehirde başka bir eve taşınıyorum. Evin avantajları ve dezavantajları arasında çok kararsız kaldım.
Avantajları ;
  • içi harika dizayn edilmiş ev sahibi baştan sona yaptırmış
  • muhit son derece seçkin
  • önü açık ve manzaralı. Hatta bulunduğum şehrin en iyi manzaralarından birisi diyebilirim.
  • binadan çıkar çıkmaz parka adım atıyorsunuz büyük ve güzel bir park

Dezavantajları ;
  • kira 2 senelik peşin aylık 17 binden 408 bine denk geliyor. Bu kadarı fırsatçılık bence ama piyasa bu şekilde bir yandan da.
  • bina 25 yıllık evin içi ne kadar güzelse bina o kadar ehhh işte. 14 katlı 25 yıllık bir bina

Beni özellikle binanın eski oluşu deprem yönünden korkutuyor her ne kadar emlakçı ve ev sahibi sağlam deseler de sizce bina yaşının sağlamlıkla bir alakası var mı ? E devlette bina hasarsız olarak görünüyor ama performans testi yaptırmıyormuş mülk sahipleri bina zarar görmesin diye bana sorarsanız evlerinin değeri düşmesin diye. Hasarsız ibaresine ne kadar güvenilebilir orası muamma
Gezdiklerin arasında vurulup aşık olduğum tek ev oldu ama işte eski bina olması deprem yönünden korkutuyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
60 yaş teyzelerin makyak ve estetikle 25 görünmeye çalışması gibi.
Yaşı küçük ev tercih ederdim

Bence icinize sinmemis gibi ev. Simdi ev 25 yillik ,deprem yonetmeligine gore mi yapildi acaba ? Benim de icime sinmezdi.
ayrica 2 yillik kirayi kesinlikle pesin vermek istemezdim.
Evli misiniz, bu arada? Ben olsam kucuk falan ev bakar alirdim yada kiralik aramaya devam ederdim.

Şu an oturduğum evde 3.000 e oturuyorum 1,5 senelik kiracıyım. Tahliye taahhütnamem vs olmadığı halde ev sahibi kendisi geçecek diye zorlaştırmadan yeni ev arıyorum. Ama kiracılar böyle uyum sağlarken ev sahiplerinin bu tavrı beni çıldırtıyor. Oturduğum binada şu an 14 bine daire var ne oldu bu 1 yılda ? Enflasyon arttıysa evinin değeri de arttı onu hiç saymıyorlar.
benim de kiracım 3500 TLye oturuyor üstelik 8 senelik kiracı, 0 eve oturmuştu ilk kez, ankarada.
ama ben güncelleme yapmadım çünkü çıkacam dedi zaten.

o çıktığında ben de 15 bin liraya filan kiraya vermek zorundayım
çünkü
ben üniversite lojmanında kalıyordum ama rektörümüz değişti ve tüm lojmanları kendi çevresine tahsis etti...
çıkmak zorunda kaldık

şu anda bir evim yok yani. bulunduğum yerde de 15 binden aşağı ev yok.

onlar beni çıkarmasa benim aldığım para lojman kirasına yetiyordu, ben de zam yapmıyordum. şimdi çıkmasa bile güncellemek zorundayım. evin olduğu sitede kiralar 17 civarına gelmiş ilgili sitede güncelde de en kötü 15e verilir herhalde.

ne oldu şu 1 yılda diye sorduğunuz soruya siz inanıyor musunuz gerçekten?
çoğu insan aldığı kirayla geçiniyor
çocuk okutuyor, çocuğu öğrenci mesela ev tutacak...
başka evin kirasını veriyor, oradan aldığı kendi masrafını kurtarmıyorsa kurtaracak duruma getirmeye çalışıyor

hiç bir kötü niyetim olmamasına rağmen ben de bu parayı istemek zorundayım
geçen sene istemedim ama bu sene mecburum
çoğu kişide de 1 ay 3 ay 6 ay mecburi durum olmaz ama 1 sene geçer kendi değilse oğlu evden çıkar, gelini ücretsiz izne ayrılır, kızı başka şehirde okul kazanır...bir yerde deniz biter yani...

ayrıca
Enflasyon arttıysa evinin değeri de arttı onu hiç saymıyorlar
demenize gerçekten inanamadım...
ev değeri = kira değeri x 200-300 arası bir kira çarpanı eder
evet bazen ev fiyatları yükselince bu çarpan 300 lere doğru geliyor ama normalde 200lere yakın bir şey olur
aşırı yükselen ev fiyatlarına göre kiralar da yükselecekti illa ki, bu zaten olması gereken şey...

ama devlet %25 diye bir garabet getirdi... insanlar da kiracı girerken ne kadar yüksek istedim istedim sonra %25 zam yapabiliyorum diye iyice ortalığı kızıştırdı.

devlet vergisini alsın tabii ama devletimiz onunla uğraşacağına, %100 enflasyonda kiraya %25 getirirse olacağı budur.

Peşin kirada yeni moda oldu heralde bi de 2 yıllık o parayı başka bi şeye yatirsaniz altindi dolardı kar edeceksiniz neden ev sahibinin eline sayiyorsunuz ki vazgeçmek için bu bile yeterli sebep
adanada mersinde ve civarda filan senelik kira biz çocukken vardı -yani 30 sene önce vardı. kesin bilgi.

çoğu turistik yerde ve ticari kiralamada senelik kira senelerdir olan uygulama

asıl 2000lerden sonra enflasyon çok olmadığı için ve memurlar (memur sayısı da çok arttı tabi 2000de sonra) çok ev tutup maaşla aydan aya ödediği için aylık ödeme hery erde norm olmuştu

ama bu enflasyon oranıyla %25 zam yasası devam ederse daha çok yerde senelik istendiğini duyarız

Fiyat konusunda hepiniz çok haklısınız ama şehir Kayseri. Burada çok uzun yıllardır değil tl üzerinden Euro ile kira istenme uygulaması bile var. Hepsi tok satıcı o da sinir bozucu. Vazgeçmeye yaklaştırdınız bu arada beni

Back