Gelirinin yüksek olduğunu önceki konularında belirtmişti o yüzden bence ev alması daha mantıklı geldi bana. 17 bin kira için çok fazla bence üzerine az daha koyar ev sahibi olur.Bazı arkadaşlar 408 bin lira peşinatla ev almaktan bahsetmiş ama öyle bir dünya yok ki. Banka 1 milyon kredi verse ödemeler aylık 30 bin üzeri oluyor. Konu sahibinin 500 bini hazırda var diyelim. Kayseri’nin adı çıkmış, Antep oradan beter. Burada 1,5 milyona düzgün bir semtte ev yok. En az 2,5 milyon lazım, ona bile güzel ev yok, ancak başınızı sokabilirsiniz. Geliriniz muhtemelen yüksek. Şartları zorlayıp ev alabiliyorsanız alın. Alamıyorsanız 2 senelik peşin çok mantıklı değil. Orada 2 sene oturacağınızın garantisi yok çünkü. 17 bin lira ne yazık ki normal bu devirde. Nezih bir semtte burası da o ayarda.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Siz olsanız bu eve taşınır mıydınız
- Konu Sahibi egecell
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
İslami bankalarda oluyor ya.Babamin arkadaşı öyle ev aldı.Ama bildiğim kadariyla taksidi çok yüksek oluyor.
Kar payı diyorlar. Evi banka sizin adınıza alıp siz bankadan satın alıyorsunuz. Dolayısıyla evi ilk bulduğunuz fiyattan daha yüksek oranda bir ödeme yaparak bankadan alıyorsun. Taksit siz ne kadar isterseniz o kadar yapıyorlar yüksek öderse daha hızlı bittiği gibi fiyat farkı da çok olmuyor.
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Bazı arkadaşlar 408 bin lira peşinatla ev almaktan bahsetmiş ama öyle bir dünya yok ki. Banka 1 milyon kredi verse ödemeler aylık 30 bin üzeri oluyor. Konu sahibinin 500 bini hazırda var diyelim. Kayseri’nin adı çıkmış, Antep oradan beter. Burada 1,5 milyona düzgün bir semtte ev yok. En az 2,5 milyon lazım, ona bile güzel ev yok, ancak başınızı sokabilirsiniz. Geliriniz muhtemelen yüksek. Şartları zorlayıp ev alabiliyorsanız alın. Alamıyorsanız 2 senelik peşin çok mantıklı değil. Orada 2 sene oturacağınızın garantisi yok çünkü. 17 bin lira ne yazık ki normal bu devirde. Nezih bir semtte burası da o ayarda.
Ya bir arkadaşımın kayseri de harika bir evi vardı. Benim yaşadığım şehirde o ayarda evler 3 milyonken orada 1 milyona satılıyordu. Yakın zamanda 2 milyon 200 bine komşusu evi satmış.
Dolayısıyla orta ayarda bir ev bulunabileceğini düşünüyorum.
Tabi tek kredi çıkmaz. Ev sahipleri de artık 500 bin civarı çıkar diyorlar. İki kişi bir şekilde krediye girip alınabilir.
Bir de bazen belediye ortaklı, bazen normal inşaat şirketleri kooperatif mantığı ile aylık ödeme alarak ev satıyorlar. Onlar daha makul oluyor.
- 21 Kasım 2017
- 27.856
- 122.209
- 598
Evlerin standartları çok farklı olabilir. Bizim yaşadığımız semtte 11 milyona da daire var, 3 milyona da. Banka evli çiftlere ayrı ayrı kredi vermiyor. İkisine bir tane ev kredisi verirler. Belki bir de ihtiyaç kredisi. Birikim de varsa konu sahibi rahatça alabilir diye düşünüyorum.Ya bir arkadaşımın kayseri de harika bir evi vardı. Benim yaşadığım şehirde o ayarda evler 3 milyonken orada 1 milyona satılıyordu. Yakın zamanda 2 milyon 200 bine komşusu evi satmış.
Tabi tek kredi çıkmaz. Ev sahipleri de artık 500 bin civarı çıkar diyorlar. İki kişi bir şekilde krediye girip alınabilir.
Bir de bazen belediye ortaklı, bazen normal inşaat şirketleri kooperatif mantığı ile aylık ödeme alarak ev satıyorlar. Onlar daha makul oluyor.
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Evlerin standartları çok farklı olabilir. Bizim yaşadığımız semtte 11 milyona da daire var, 3 milyona da. Banka evli çiftlere ayrı ayrı kredi vermiyor. İkisine bir tane ev kredisi verirler. Belki bir de ihtiyaç kredisi. Birikim de varsa konu sahibi rahatça alabilir diye düşünüyorum.
Umarım en mutlu, huzurlu olacağı şekilde karar verir.
- 2 Ekim 2014
- 2.337
- 5.037
- 358
- 39
- 10 Haziran 2012
- 1.389
- 3.264
- 333
Kayseride yaşıyorsunuz sanırım. Bende Kayserideyim fiyat bana çok geldi açıkçası daha uygun fiyatlı güzel çok yer var ama siz düşündüğüm yerlerde ev bakıyorsanız şaşırmadım. Burda düşük katlı binada yok hepsi yüksek ama dediğiniz evde çok eski o paraya ne işiniz var. Adliyenin etrafında muhit çok kiralık ev için. Ha yer sağlamlığı konusunda Talas ve çevresi iyi ama merkeze biraz uzak kaçıyor.Var da işte yüzüne bakılmayacak evler. Cimriliği ve parayı sevmesiyle meşhur iç Anadolu şehrimiz burası …
Son düzenleme:
- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.494
- 598
- 1 Mart 2007
- 6.045
- 12.358
- 773
- 37
İç Anadolu yazmıştahminlerime göre izmirde yaşıyorsunuz evi tutacaginiz semtin alt yapisida önemli kriter
- 10 Haziran 2012
- 1.389
- 3.264
- 333
Evin Alparslan da olduğunu hemen anladım. Kayseri' nin en güzel manzarası orda mıymış daha düzel, düzgün ev ve manzarası olan bir sürü mahalle var eskiden meşhurdu oralar ama eskidi artık. Ev almayı düşünmez misiniz? Ben Barbaros ta oturuyorum yeni bir binada adliyeye çok yakın. Zemin sağlam olsun derseniz Talas İn zemini sağlam ordan bakın. Kayseri merkez zemin açısından çok şanssız maalesef sulak yerlere 20 katlı ev yapıyorlar.Hı hııı bilirsin Kayseri’yi benim baktığım ev Alpaslanda. Zaten oralarda bakıyorum ya talas ya köşk Alpaslan vs. Baktığım ev yerlilerin sitesinde bahar caddesinde
Konuyu ilk okuduğumda Kayseri olduğunu anladım. Burda herkes tok satıcıdır. En fakir geçinen adamın bile evi, tarlası bir sürü malı vardır. Hayatı para biriktirip mal yapma üzerine kurar memleketlim. Kirayı genelde peşin alırlar,kiracı seçerler.
Son düzenleme:
cimriliği ve parayı sevmesiyle meşhur iç anadolu ili demiş.tahminlerime göre izmirde yaşıyorsunuz evi tutacaginiz semtin alt yapisida önemli kriter
kayseri zaten :)
izmir halkı cimri mi yaa izmirliler anı yaşamayı sever
- 10 Haziran 2012
- 1.389
- 3.264
- 333
Kayseride evler genelde geniş ve güzeldir zaten ama ucuz değil. O dediğiniz miktara 10 senelik evler satılıyor orta halli mahallelerde.Ya bir arkadaşımın kayseri de harika bir evi vardı. Benim yaşadığım şehirde o ayarda evler 3 milyonken orada 1 milyona satılıyordu. Yakın zamanda 2 milyon 200 bine komşusu evi satmış.
- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.494
- 598
iç anadolu yazdigini görmedim ki kiralar 17 den basliyor deprem bölgesi vs diyince kesin izmir dedimcimriliği ve parayı sevmesiyle meşhur iç anadolu ili demiş.
izmir halkı cimri değil ama şimdi bir şey yazıcam beni afaroz edecek cağnım izmirliler
- 17 Aralık 2015
- 26.599
- 48.494
- 598
kayserideki evler en azinda geniş güzel ve kullanışlı ya valla izmirde afedersin ama iti bağlasan durmaz evlere istiyolar 14 15 lirayı.cimriliği ve parayı sevmesiyle meşhur iç anadolu ili demiş.
bana sorsaniz hic bir dört duvar o paralar etmez de işte
- 5 Aralık 2022
- 2.021
- 3.191
- 63
- 13 Ağustos 2014
- 6.348
- 14.349
- 498
- 37
Selam şu an Talas’ta oturuyorum. Barbaros adliyeye yakın olduğu için istemedim sanırım iş yerim adliye çünkü. Hukuk camiası hep orada her yer tanıdık :)Evin Alparslan da olduğunu hemen anladım. Kayseri' nin en güzel manzarası orda mıymış daha düzel, düzgün ev ve manzarası olan bir sürü mahalle var eskiden meşhurdu oralar ama eskidi artık. Ev almayı düşünmez misiniz? Ben Barbaros ta oturuyorum yeni bir binada adliyeye çok yakın. Zemin sağlam olsun derseniz Talas İn zemini sağlam ordan bakın. Kayseri merkez zemin açısından çok şanssız maalesef sulak yerlere 20 katlı ev yapıyorlar.
Konuyu ilk okuduğumda Kayseri olduğunu anladım. Burda herkes tok satıcıdır. En fakir geçinen adamın bile evi, tarlası bir sürü malı vardır. Hayatı para biriktirip mal yapma üzerine kurar memleketlim. Kirayı genelde peşin alırlar,kiracı seçerler.
Kendime ait gayrimenkullerim var yeni bir ev kayseride en azından alamam şu an sanırım ben biraz lüks istedim. Hani o hareketlilik vs hoşuma gitti ama yorumlar sağolsun vazgeçirdi beni. Haklı herkes kira olarak vermek için büyük bir meblağ.
Ve tok satıcılarla uğraşmak gerçekten öyle sinir bozucu ki. Yine talas civarına döndüm
- 13 Ağustos 2014
- 6.348
- 14.349
- 498
- 37
Canımm çok teşekkür ediyorumUmarım en mutlu, huzurlu olacağı şekilde karar verir.
- 10 Haziran 2012
- 1.389
- 3.264
- 333
Ben Talası çok seviyorum hareketlilik istiyorsanız tam istediğiniz gibi bir yer. Benim iş yerime uzak yoksa bende Talasta oturmak isterdim. Alparslan gibi mahalleler eskidi bence biraz 30 senelik evler hep. Talasın zemini de sağlam. Kira bana yüksek geldi açıkçası o fiyata ve altına daha güzel evler bulursunuz.Selam şu an Talas’ta oturuyorum. Barbaros adliyeye yakın olduğu için istemedim sanırım iş yerim adliye çünkü. Hukuk camiası hep orada her yer tanıdık :)
Kendime ait gayrimenkullerim var yeni bir ev kayseride en azından alamam şu an sanırım ben biraz lüks istedim. Hani o hareketlilik vs hoşuma gitti ama yorumlar sağolsun vazgeçirdi beni. Haklı herkes kira olarak vermek için büyük bir meblağ.
Ve tok satıcılarla uğraşmak gerçekten öyle sinir bozucu ki. Yine talas civarına döndüm
Barbaros konusunda haklısınız ben hastane personeliyim adliye ve hastane personeli kaynıyor bura. Yürüyüş yaparken sürekli tanıdık biriyle karşılaşıyorsun biraz bunaltıcı. Umarım gönlünüze göre bir ev bulursunuz
Son düzenleme:
- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Kayseride evler genelde geniş ve güzeldir zaten ama ucuz değil. O dediğiniz miktara 10 senelik evler satılıyor orta halli mahallelerde.
İşte mahalleyi bilemiyorum. Arkadaşımın evi şu an 5-6 yıllık içini de görüntülü konuşmalardan biliyorum çok hoştu genişti :)