• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz olsanız bu eve taşınır mıydınız

Eskiden 500.000 tl benim gözümde öyle büyük bir paraydı ki. Şimdi insanlara iki yıllık kira olarak ver diyebiliyorlar. İnanın ben aşırı üzüldüm. Sizin iki yıllık bütün alın teriniz sadece kiraya gidecek. Bu kadarı insafsızlık artık. İnşallah kredi çekme imkanınız olur. Gerekirse 2+1 ile başlayıp zamanla evi büyütün ama peşin 408.000 bana çok ağır geldi. Şu an biri benden istese veremem mesela. Kredi çekmem lazım. 408.000 kredi 12 ay taksitle 520.000 oluyor mesela.
Şu an oturduğum evde 3.000 e oturuyorum 1,5 senelik kiracıyım. Tahliye taahhütnamem vs olmadığı halde ev sahibi kendisi geçecek diye zorlaştırmadan yeni ev arıyorum. Ama kiracılar böyle uyum sağlarken ev sahiplerinin bu tavrı beni çıldırtıyor. Oturduğum binada şu an 14 bine daire var ne oldu bu 1 yılda ? Enflasyon arttıysa evinin değeri de arttı onu hiç saymıyorlar.

Aylık 17 bin çok değil ama borsada çoğaltabileceğim (şu haliyle bile büyük miktar) parayı iki yıllık kiraya gömmek bana mantıklı gelmedi. Orada aylık ödeme alan evler yok mu..
Var da işte yüzüne bakılmayacak evler. Cimriliği ve parayı sevmesiyle meşhur iç Anadolu şehrimiz burası …

Merhaba herkese aynı şehirde başka bir eve taşınıyorum. Evin avantajları ve dezavantajları arasında çok kararsız kaldım.
Avantajları ;
  • içi harika dizayn edilmiş ev sahibi baştan sona yaptırmış
  • muhit son derece seçkin
  • önü açık ve manzaralı. Hatta bulunduğum şehrin en iyi manzaralarından birisi diyebilirim.
  • binadan çıkar çıkmaz parka adım atıyorsunuz büyük ve güzel bir park

Dezavantajları ;
  • kira 2 senelik peşin aylık 17 binden 408 bine denk geliyor. Bu kadarı fırsatçılık bence ama piyasa bu şekilde bir yandan da.
  • bina 25 yıllık evin içi ne kadar güzelse bina o kadar ehhh işte. 14 katlı 25 yıllık bir bina

Beni özellikle binanın eski oluşu deprem yönünden korkutuyor her ne kadar emlakçı ve ev sahibi sağlam deseler de sizce bina yaşının sağlamlıkla bir alakası var mı ?
Gezdiklerin arasında vurulup aşık olduğum tek ev oldu ama işte eski bina olması deprem yönünden korkutuyor.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
Önemli olan evin depreme dayanıklılığı, dayımın lüks dairesi depremde perte çıktı, güzellik ve şaşa bir yere kadar ...

Ev sahipleri binanın değeri düşer diye yanaşmıyor.
Doğrudur ama bina 14 katlı ve 25 senelik, alacağı kira bedelini de hem kendisi belirlemiş hem de 2 yıllık isterim demiş sağlam da bir para alacak peşin peşin, o vakit bina sağlam diyerek sözle olmaz bu işler rapor çıkaracak öyle tanıdık işi de olmayacak, ister satın alma olsun ister kiralama insanlar paraları bir yana canlarını da ortaya koyuyor bir eve sahip olurken, kaldı ki ev sahipleri daha anahtarı teslim etmeden size tahliye taahhüdü bile imzalatıyor artık, memur olsun, çocuklu olmasın, evcil beslemesin vb kriterlere göre de seçim yapıyorlar, kiracı da evin sağlamlık raporunu istemeli, hele de 6 Şubat depreminden sonra bence bu kanunen de zorunluluk haline getirilmeli, bakın bakalım o zaman 2 püfte yıkılacak evlere 20 bin isteyen ev sahibi olabilecek mi?

2 yıllık peşin istenmesi çok absürt geldi bana. O kadar parayı ve sizi 2 yıl bağlıyor oraya.
25 yıllık binada hasar çıkaran birşeyler mutlaka olur. Tesisat eskimiştir, bina bakım onarımı, asansörü fazla maliyetli olur vs vs..
10 yıllık yüksek katlı binada oturuyorum ve her yıl çatısıydı, asansörüydü, bahçesiydi mutlaka masraflar çıkıyor.
Benim cevabım olumsuz.

Şu an oturduğum evde 3.000 e oturuyorum 1,5 senelik kiracıyım. Tahliye taahhütnamem vs olmadığı halde ev sahibi kendisi geçecek diye zorlaştırmadan yeni ev arıyorum. Ama kiracılar böyle uyum sağlarken ev sahiplerinin bu tavrı beni çıldırtıyor. Oturduğum binada şu an 14 bine daire var ne oldu bu 1 yılda ? Enflasyon arttıysa evinin değeri de arttı onu hiç saymıyorlar.
Kırık dökük evlerinin bile 12 binden veriyorlar, hayretler içinde seyrediyorum, bu kira meselesine adam gibi çözüm bulmazlarsa insanlar birbirini katledecek , her yerde ev konusu insanlar ödeyemiyor ne olacak bilmiyorum, kiracılar ve ev sahipleri kanlı bıçaklı hale geldi, yahu eskiden huzur içinde yaşlanana kadar insanlar kirada yaşardı nasıl bu hale geldik...

Merhaba herkese aynı şehirde başka bir eve taşınıyorum. Evin avantajları ve dezavantajları arasında çok kararsız kaldım.
Avantajları ;
  • önü açık ve manzaralı. Hatta bulunduğum şehrin en iyi manzaralarından birisi diyebilirim.

Dezavantajları ;
  • kira 2 senelik peşin aylık 17 binden 408 bine denk geliyor. Bu kadarı fırsatçılık bence ama piyasa bu şekilde bir yandan da.
  • bina 25 yıllık evin içi ne kadar güzelse bina o kadar ehhh işte. 14 katlı 25 yıllık bir bina

Beni özellikle binanın eski oluşu deprem yönünden korkutuyor her ne kadar emlakçı ve ev sahibi sağlam deseler de sizce bina yaşının sağlamlıkla bir alakası var mı ?
Gezdiklerin arasında vurulup aşık olduğum tek ev oldu ama işte eski bina olması deprem yönünden korkutuyor.
25 yıllık bina eskimi oluyor?
2 yıllık kirayı peşin istemek nedir ya 🙄

Doğrudur ama bina 14 katlı ve 25 senelik, alacağı kira bedelini de hem kendisi belirlemiş hem de 2 yıllık isterim demiş sağlam da bir para alacak peşin peşin, o vakit bina sağlam diyerek sözle olmaz bu işler rapor çıkaracak öyle tanıdık işi de olmayacak, ister satın alma olsun ister kiralama insanlar paraları bir yana canlarını da ortaya koyuyor bir eve sahip olurken, kaldı ki ev sahipleri daha anahtarı teslim etmeden size tahliye taahhüdü bile imzalatıyor artık, memur olsun, çocuklu olmasın, evcil beslemesin vb kriterlere göre de seçim yapıyorlar, kiracı da evin sağlamlık raporunu istemeli, hele de 6 Şubat depreminden sonra bence bu kanunen de zorunluluk haline getirilmeli, bakın bakalım o zaman 2 püfte yıkılacak evlere 20 bin isteyen ev sahibi olabilecek mi?
E devlette bina hasarsız olarak geçiyor ama işte performans testine mülk sahipleri izin vermiyormuş

25 yıllık bina eskimi oluyor?
2 yıllık kirayı peşin istemek nedir ya 🙄
Eski değil mi 🙄 değilse valla sevinirim tüm arkadaşlarım 25 yıllık binada ne işin var diyince eski diye düşündüm ben de 😃😃

E devlette bina hasarsız olarak geçiyor ama işte performans testine mülk sahipleri izin vermiyormuş
Siz benden daha iyi bilirsiniz ama hasarsız raporu neredeyse ortadan ikiye ayrılmış hasarlı evlere bile verildi 6 Şubatta, asıl performans testi gerekli mülk sahipleri istemez tabii evlerinin sağlam çıkmaması halinde değeri düşecek işlerine gelmez.

Valla Allah kolaylık versin umarım sağlam içiyle dışıyla çevresiyle sizi mutlu edecek bir ev bulursunuz🙏

Eski değil mi 🙄 değilse valla sevinirim tüm arkadaşlarım 25 yıllık binada ne işin var diyince eski diye düşündüm ben de 😃😃
Yani ne bilim bana eski gelmedi
taşın, betonun ömrü olmaz
50-60 senelik deseydiniz anlardım ama sağlam zemindeyse, yönetmeliklere uygun yapildiysa, düzenli bakımı yapılıyorsa gayet otururulur.
En son şubat depreminde yıkılan binaların çoğu 1-2 senelik bile değildi.
İçi güzelmil, manzarası iyimiş. Anlattığınız kadarıyla gayet makul
Kirası iki senelik peşin istenmesi dışında, ama anladığım kadarıyla siz bu konudan rahatsız değilsiniz

Avantajları ;

Dezavantajları ;

Beni özellikle binanın eski oluşu deprem yönünden korkutuyor her ne kadar emlakçı ve ev sahibi sağlam deseler de sizce bina yaşının sağlamlıkla bir alakası var mı ? E devlette bina hasarsız olarak görünüyor ama performans testi yaptırmıyormuş mülk sahipleri bina zarar görmesin diye bana sorarsanız evlerinin değeri düşmesin diye. Hasarsız ibaresine ne kadar güvenilebilir orası muamma
Mezar yerleri ne kadar artmış böyle 😒

Evin saglamligi cok onemli bence. Performans testi yaptirmamalarida enteresan. O konuda emin olun. Caniniz daha onemli.
Fiyat konusunda yorumum yok, Türk lirasi ile karsilastirma yaparsam baska para birimini, gereksiz olur.

25 yıllık eski sayılmaz yani İstanbul’un eski yerleşim yerlerindeki evleri düşününce 25 yıllık bina onlara göre gayet yeni bir bina oluyor, 60-70 yıllık binalar var İstanbul‘da ve zemini kayalık olan çok katlı olmayanları büyük bir İstanbul depremi olsa dahi yıkılmaz, ki 70 sene öncenin malzemelerine göre yapılmış olmalarına rağmen.

O yüzden evin kaç yıllık olduğu değil de zeminin sağlamlığı, yanından yakınından fay hattı geçip geçmediği, 14 kat için mi izin çıkmış, doğru malzemelerle mi yapılmış kısmı önemli.

Ev biraz yaşlı gibi ne olur ne olmaz orda depremler çok. Gerçi yeni evlerde yıkılıyor önemli olan kanıt var mı sağlamlık?

Peşin mi vaheeee vahee eğer durumunuz müsaitse bi ev alın... Ben konyada yaşıyorum 3 katlı ama depremden dolayı duvarlarımda çatlaklar oluştu asla güvenmiyorum

Geçmiş olsun çok. Deprem bölgesi sayılmaz çok iç anadoludayım ama 6 şubatta buna rağmen oturduğum ev hasar gördü o sebeple aman deprem bölgesi değil nasıl olsa diyemiyorum. Binanın eski olması ile sağlamlığı arasında bağ var mı sizce ?
Zemin daha onemli..zemin kayalık saglam mı yoksa toplrak dere yatağı ova gibi mi. Eski olup yikilmayan olduğu gibibyeni olup yikilan da çok. Zemin en etken seydi bana göre

Back