• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
Bugüne kadar Yazz 24 ile korunuyordum ama bünyem alışmadı bu ialaca. Şimdi 2 ay ara vereceğim, doktorum başka ilaç yazacak :(

arkadaşlar ben 2 yıllık evliyim son 10 aydır eşim kondom kullanıyor.. maalesef kötü bir paylaşım olacak. evlenmeden önce adet sancılarım nedeniyle dönem dönem doğum kontrol hapı yani tıpça oral kontraseptif kullandım. evlendikten sonra hemen hamile kaldım ama dış gebelikle sonuçlanınca 6 ay kadar hapla korunduk yine sonra bir düşük daha, kondom kullandım arada sonra bir gebelik ve yine bir düşük daha... araştırmalar neticesinde kalıtsal kanda pıhtılaşma bozukluğu problemi olduğunu öğrendim ve aslolan ne idi biliyor musunuz.. kanda pıhtılaşma bozukluğu olanların asla doğum kontrol hapı kullanmaması gerektiği... allaha çok şükür bedensel olarak bir sorun yaşamadım ama ya gebelik kayıplarım olmasa ve ben bu durumu öğrenemeseydimmm.... dikkatli olunmasını tavsiye ediyorum özellikle kötü gebelik öyküsü olan bayanların doğum kontrol hapı kullanımında daha temkinli olmasını tavsiye ediyorummm.. hangi doğum kontrol yöntemi olursa olsun.. mutlaka hekiminizle görüşün...

:lepi:2 yıl yasmınle korundum drum önerısı üzerine.bir yan etkısı olmadı ama bıraktıktan 8 ay sonra hamile kalınca korktum bir daha kullanmama kararı aldım hormonlarımı etkılenmesını istemıyorum artık.eşimede söledım daha içmem.dıye .kısmetse ocak bası doğumum.sımıden korunma yontemlerıne bakıyorum.spiralı düşündum kanaması cokmus vazgecer gibi oldum.iğne hap düüşünmuyorum hiç.
esınız korunsun dıyen arkadaslar bundan kastınız gerı cekılmemı??
hıcc kondom kullanmadıkk acaba kondımlamı korunsam bellı süreee esımde alışsın bir zahmettt.gulmeyın ama o kayarda içimde kalır dıyede korku var böle bişey olabilirmı hayatımdaöhiç görmedımde kondomu kusura bakmayın:)
ben 2 yıl korundum esımde 2 yıl korunsun demı haksızmııym yanıı

bi arkadaşın ilişki esnasında kondom içine kacmışşkaydirigubbakcemile3
zaten ondan sonra kondom fobisi oluştu bendee
şuan saldım çayıra durumundayızzz-tatlicadiarzu-
gecen hafta kondom kullandık ama ben kastım kendimi.cok keyifli degildi:delphin:

ben evliliğimden 2 ay kadar öncesinden hapa başladım, Belara kullandım; adetimi çok düzenli ve normal bir hale getirdi ama kasım ayında bıraktım yani toplamda 4 ay kullandım hapı; şimdi bebiş istiyoruz:kedi: Allahın izniyle doğumdan sonra yine aynı hapla devam etmeyi düşünüyorum

yeni evlenecekler ne yapsın arkadaşlar nasıl bir yol izlesin??? doktora nekdr süre önce gidilmeli??bayanssulusmile

ben 2 hafta önce implonon (implant deri altı) taktırdım. nolucak bakalım. 3 yıl koruyormuş bir bebişim var allah bağışlasın. dr.umda implant kullanmış. valla kolumda sadece varlığını hissediyorum. lokal anestezi ile takıldı. biraz morardı ama geçti bakalım nolucak

kola takılan spralden kullanıyorum 1,5 yıl oldu baştan iyiydi fakat son 6 aydan beri hastalanmıyorum .doktorada gittim rahim temiz yumurtalıkta temiz iyi dedi fakat bir ilaç vermedi hala ne
gelen var ne giden bununla ilgili birşey bilen varsa yazsın lütfen

ben de ondan taktırdım doktorum hasta olmazsan ya da az lekelenme olursa normaldir dedi. kafana takmayacaksın dedi.

arkadaşlar ben uzun zamandır doğum kontrol hapı kullanıyorum memnunum ama işi sebebiyle eşim genellikle şehir dışında mesela bu ayki ilacımdan 2 tane kaldı ama eşim hiç gelmedi bence boşuna ilaç kullanıyorum eşim prezervatifi kabul etmiyo, bende ria taktırayım dedim doktorum rahmin çok dar olmaz dedi ne kullanabilirim acabaCADIARZU
implant deri altı taktır o zaman canım

1 yasında kızım var 2 yıl sonra ıkıncıyı dusunuyoruz ama bu arada ben korunmuyorum yani esim gerı cekılıyor artık bı gun kazaya denk gelırsede olsun kabulumuz fark etmez ha 2 sene sonra ha sımdı der guler gecerım evlat yaa varmı otesi

Bizde prezervatifle korunuyoruz 5 aylık kızım var henüz bebek düşünmüyoruz arkadaşlar spiral kullanan çok sanırım hangisi daha iyidir bizde spiral düşünüyoruz ama kararsızız prezervatif zor oluyor tam o anda hadi tak şunu falan :roflol: kaçıyor bütün zevk 1 seferde yırtıldı zaten neyseki eşim anlamış geri çekildi yoksa kazaya kurban gidiyorduk :1no2: spiral mı daha iyidir hap mı yoksa prezervatif mi bilenler cevaplasın lütfen

merhaba hanımlar ben evli değilim sadece meraktan ve bilgilenmek için okuyorum.bir çoğunuz eşim korunuyor yazmışsınız.bundan kastınız kondom yada geri çekme değil mi? başka bi yöntem mi var yoksa erkekelerin kullandığı?

arkadaslar geçen tv de izledim sizlerle paylaşmak istedim dinimize göre spiral uygun bir doğum kontrol yöntemi değilmiş çünkü spermle yumurta buluştuktan sonra engel koyan bir korunmaymış islama göre biraraya gelmeden korunma olmalıymış

arkadaşım her söylenene inanmak doğru değil.dediğine göre sadece kondom helal korunma yolu,ya da geri çekilme.

geri çekilme ne derece korur tartışılır zaten,e kondoma allerjisi olanlar var.zaten hiç bir doğum kontrol yöntemi 100/100 korumuyor malesef.insan vucudu döllenebilmek için elinden geleni yapıyor çünkü,buna programlanmış.vazektomi yaptırdığı halde hamile bırakanlar var yani,düşünün.
herkes kendine göre en doğrusunu seçmeli,hepsinde ufak tefek yan etkiler var.ama yapacak da bişi yok.
bu arada bir arkadaş ertesi gün hapını sormuştu.çok mecbur kalındığı takdirde ertesi gün hapı kullanılabilir,hatta kullanılmalı ama bu yöntem sık sık tekrar edilmemeli.çünkü normal kullanılan doğum kontrol yöntemleri gibi hormanlara etki eden maddeler bir kerede aşırı dozda yükleniyor.zararlı yani ama artık başka çare kalmadıysa kullanılması lazım.

az daha dişimizi sıkalım az kaldı doğum kontrol hapı erkeklere de çıkacak,o zaman rahat ederiz:)

Bende doğum kontrol hapı kullanıyorum eşim erkeklerin korunma yöntemlerine pek sıcak bakmıyor bende yasmin kullanıyorum

Back