• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aile Planlaması Siz Hangi Korunma Yöntemleri İle Korunuyorsunuz?

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.
eşim condom kullanıyor ama her şekilde de içimde bi şüphe oluyor .oofff offf sıkıldım şu güvensizlikten yaa.condom en iyisi diye düşünürken teyzem condom kullanırken hamile kaldı.of bu ne şimdi yaa:(ne yapmalıyız arkadaşlar ya!

pofffffffffff deli oldum yanıı 3 hafta sonra dugunum var ve ben neyle korunacam ya:(((nişanlım condom kullanmam deyıp duruyor.ee hapında yan etkılerı kılodan cok ceken bırıyım kılo aldırırsaa olmaz:S:S napcam ben ya:S

pofffffffffff deli oldum yanıı 3 hafta sonra dugunum var ve ben neyle korunacam ya:(((nişanlım condom kullanmam deyıp duruyor.ee hapında yan etkılerı kılodan cok ceken bırıyım kılo aldırırsaa olmaz:S:S napcam ben ya:S

hap kullanacak olursanız, 1 ay kullanımdan sonra koruma sağladığını biliyorum. ek yöntem kullanmanız gerekecek yine de sanırım.

@ cornella sana bi tavsiyem var : Yasmin diye dogum kontrol hapi normal hapladan pahali ama bunda en az hormon var ve dolayisiyla kilo almassin byuk ihtimalle isesen bi google yap

yeni okudum senin msji evet benim o dedigim yasmin de minipil dediydi bana doktorum .

Demek tr de satilmiyor tuh bilmiyordumm

dicektimki okudum varmis

Son düzenleme:
bende nişanlıyım gerçi düğünüm temmuzda(biraz rahatım) ama bende evlilik fobisi oluşmaya başladı hele bide korunma devreye girince işin içinden çıkamadm ki ben öğretmen biyalog um canlı vücudundan az çok anlarım ona rağmen böyleym,derken annemle yengeme geçen sitem ettim(asla yapmıcam şey) bu nsl iş napcam sürekli çocuk korkusyla mı yaşıcam zaten ewlilikten korkuyorm bide korunma korkusu girdi oh walla dedim,canım annem dedi ki korkarsan kalırsın tabi dedi tevekkül sahibi ol biraz,elinden geleni yap gerisini Allaha bırak!rabbim nasip etmişse sen ne kadar korunursan korun boşa o çocuk doğacak dünyada nasibi warmış demekki dedi(bu demek değil ki korunmaya gerek yok)hakikaten doğru yazılanların hepsini okudum ne kadar korunulrsa korunulsn hep bi korku war gelin biz tevekkül edip rahatlayalım!!
gelelim biyolojik yöndem korunma yollarının açıklamasına;bayanlar fıtrat gereği doğurganlık yapımızda var bu en büyük gerçek önce bunu kabul ederek işe başlayalım(yanlış anlamayn bunları kendime de söylüyorm)
-bi kere ben ilaç kullanıyrm hiç yan tesirini görmedm diyenlere asla inanmam çünkü yan tesir her zaman görünen yüz değildir,bunu kabul edelim tüm ilaçlar bi yerden yapıp bi yerden yıkar!
-gelelim spirale arkadaş demiş ki her duyduğuna inanma spiral haram değil???spiral Rahim içine uygulanarak yumurtanın rahim içine naklini, spermlerin yumurtanın yanına gitmesini ve döllenme olsa bile rahim içinin özelliklerini bozarak döllenmiş yumurtanın yerleşmesini engelleryumurtanın döllenmesyle canlı olştğna göre ve spiralde bu gebeliği sonlandrdığna göre siz karar verin ne kadar helal olduğuna,ayrıca spiral takıldıktan sonra adet kanamaları genelde çk artıyo ve iltihaplanmasından tut,rahme zarar vermesine kadar bi çok yan tesiri war diğerlernde oldduğu gibi(haram veya değil bence şüpheli durum sakınmak gerekir diye düşünüyorm)
-iğne işi de çk rahat değil yan tesir olarak haplardan çkta farkı yok sonuçta iğneler bide yumurtlama sürecini devre dışı bırakıyo buda demekki düzenli adet görme denen bişi yok kadın sağlığı açısından çk zararlı.
-geriye takvim,kondom ve azil(geri çekilme kalıyo,tüpleri bağlatmadğnz taktirde,şunu da söyliyim tüpleri bağlatılırkn rahim kanseri sonucu rahmini tamamen aldıran çk insan biliyrm)
bayanlar bu yöntemlerin zorluğu noktasında bişi diyemyrm sonçta tecrübe edenler sizsinz ama duyduğm kadaryla inanın bu yöntemler daha sağlıklı ayrıca alternatif tıpta bu konuda yardımcı oluyo die biliyorum
şunu da belirtiym istisnalar her zaman olablr,bazı kadınlarn doğurganlık özelliği daha fazla risk göze almak zorunda kalmış olablr ona da sözüm yok,ben biyolojik olarak bildiklerimi sizlerle paylaştım,uyup uymamak size kalmış...
rabbim isteyene,istediği vakit,istediği kadar çocuk nasip etsin inş(amin):69::34:

peki hangi yöntemle korunmayı düşünüyorsun

kalan üç yöntemden biri mesela adetimin hemn öncesi ve sonrası takvim,aralarda da kondom ve azil!
hem diyorm ya ben hap dahi kullansam ben kullanıyorm diye hap kesinlkle zararszdr demem onu anlatmaya çalıştm ama anlaşlmadı herlde
ben korunma yöntemlerinin bünyeye zararını anlattım sadece!

kalan üç yöntemden biri mesela adetimin hemn öncesi ve sonrası takvim,aralarda da kondom ve azil!
hem diyorm ya ben hap dahi kullansam ben kullanıyorm diye hap kesinlkle zararszdr demem onu anlatmaya çalıştm ama anlaşlmadı herlde

canım bende senin gibi düşünüyorum. nişanlımlada konuşuyoruz hep prezervatif kullanmayı düşünüyoruz ama onu kullanırken bile riske girmemek için geri çekilmek gerekir sanırım. çünkü işi sağlama almak lazım. ama ben asıl ilk gece için prezervatifle olurmu diye düşüncelere daldım zor işler zorr:34:

benm düğünüme daha var,nişanlımla konuşmama da daha wakit war yani:D:69::69:
ilk gece hamile kalma ihtimali war ama düşük canm istersn o zamn için kullnma!zaten senin kadınlığa ilk adımın onun içinde yeterli olacaktr,zevk işi sonraya kalır tahmnn o zaman düşünrsnz kullnmyı!

benm düğünüme daha var,nişanlımla konuşmama da daha wakit war yani:D:69::69:
ilk gece hamile kalma ihtimali war ama düşük canm istersn o zamn için kullnma!zaten senin kadınlığa ilk adımın onun içinde yeterli olacaktr,zevk işi sonraya kalır tahmnn o zaman düşünrsnz kullnmyı!

ama hamile kalmanın ilk geceyle alakası yokki ilk geceden hamile kalanları çook duyduk. bana prezervatif en doğrusu geliyor nişanlımada galiba onla zevk kesinlikle alınır diye kendimizi alıştırmamız lazım

ama hamile kalmanın ilk geceyle alakası yokki ilk geceden hamile kalanları çook duyduk. bana prezervatif en doğrusu geliyor nişanlımada galiba onla zevk kesinlikle alınır diye kendimizi alıştırmamız lazım
biliyrm canm ama korunmadan ilk geceyi geçiren bi sürü insan tanıyorz bende ihtimal yok demedm az dedim o yüzden:Dsiz bilirsnz haddim deil laf söylemek senn düğün yakın herlde

söylediğin bu üç yöntemden sadece kondom korunma yöntemi ama diğer ikisi değil

benim bildiğim kadarıyla bunlar korunma yöntemi değil çünkü hamile kalma ihtimali çok çok yüksek özellikle azilde
koruma yüzdesine göre korunma yöntemi olmuyolr,önleyci herşey korunma yöntemidr.
ayrıca azille senelerdr korunan insanlar tanıyorm çkta memnunlar korunmak için illa kimyasal madde içeren yöntemler gerekmiyo

Back